Genre: Fantasy / Mystery
Met onder meer: Heath Ledger, Christopher Plummer en Lily Cole
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 4 februari 2010
Plot The Imaginarium of Doctor Parnassus
"The man who tried to cheat the devil."
De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.
Doctor Parnassus
Imaginarium Tony 3
Imaginarium Tony 2
Dancing Policeman
Leland Palmer
Volgens mij niet. Dit is een andere dan de foto die niet geaccepteerd werd. Heb inmiddels ook een correctie doorgevoerd wat Depp en Ledger betreft.
kArIzMa_Movie
Ik weet toch echt heel zeker dat ik deze foto eerder had gebruikt. Werd afgekeurd wegens setfoto.
argus
Dit was inderdaad dan ook een setfoto. Het is een deel van een andere grote uitrustingsfoto die o.m. hier staat : set piece. Ik heb hem daar maar niet mee toegevoegd, want dit was net als die andere gewoon dan ook een setfoto, foto van het design. Maar zie.
Nee dit plaatje heeft van ons voordeel van de twijfel gekregen.
Er komt aanstonds wel een geschikterl plaatje.
missl
ik denk dat er op deze film net zo'n stormloop komt als die op the dark knight komt. iedereen is ineens helemaal fan van ledger.
ik denk dat het best wel vreemd word om te zien in deze film waar de rol van ledger stopt en iemand anders het over neemt
Pastichio Rocker
Ik denk eigenlijk van niet.
missl
Ik denk eigenlijk van niet.
hoezo niet?
Pastichio Rocker
Films van Terry Gilliam zijn toch meestal een geval apart, en trekken dan ook een speciaal publiek naar zich toe.
Leland Palmer
Niet bij deze denk ik. Deze cast staat voor een groot kassucces en zal waarschijnlijk niet voor een select groepje zijn. De dood van Ledger zal denk ik wel meer kijkers trekken, net als bij The Dark Knight, maar ook vooral de manier waarop Ledger halverwege de film vervangen wordt door Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell is alleen al het kijken waard. Ben beniewd hoe ze dat voorelkaar gaan krijgen in deze film...
missl
op de een of andere manier denk ik toch dat het voor veel mensen interessant is om te zien hoe de makers het hebben gedaan met de laatste rol van ledger. omdat hij die niet helemaal af heeft kunnen maken.
overigens trekken law en depp een groot publiek.
Pastichio Rocker
Het maakt niet uit of er grote namen inzitten of niet. Op den duur trekt een Gilliam toch een bepaald publiek. Kijk maar naar Twelve Monkeys, Fear And Loathing In Las Vegas en The Brothers Grimm. Ik denk dat de fanatieke fans van Law, Depp en Farrell (tienermeisjes en dergelijke) zwaar teleurgesteld gaan worden. Het blijft tenslotte een Gilliam-film.
XxDangerousxX
overigens trekken law en depp een groot publiek.
Sinds wanneer trekt Law een groot publiek??
De genoemde films heten;
Fear and Loathing in Las Vegas en The Brothers Grimm.
XxDangerousxX
Met een acteur als Johnny Depp hebben ze natuurlijk een hele goede vervanger voor Ledger.
Wel jammer dat ze dan verder voor Law en Farrel gekozen hebben (of zij waren alleen beschikbaar op dat moment). Maar ik vind ze geen topacteurs om de laatste rol van Ledger te vervangen.
matthijs_013
Jude Law doet het in NL idd niet echt geweldig, maar in het buitenland zeker wel, net zoals Colin Farrell. Smaken verschillen, maar dat neemt niet weg dat het populaire acteurs zijn.
XxDangerousxX
Nope, ze doen het allebei niet goed in het buitenland. Dat je veel films maakt betekent nog niet dat je films box office krakers zijn. De meeste films van hun hebben amper winst gemaakt aan de kassa.
matthijs_013
Colin Farrell's Phone Booth, Daredevil, Swat en Minority Report brachten allen meer op dan het budget, om zo maar even een aantal voorbeelden te geven.
En het succes van de films zegt niets over de populariteit van de acteurs. Ik ben van mening dat als je ze allemaal bij elkaar zet, er een hoop gillende tienermeiden staan te popelen om er naartoe te gaan.
XxDangerousxX
We gaan wel eerlijk spelen he. Nu noem je alleen maar films van zijn (Colin Farrel) beginjaren op.
Phone Booth; 2002 (gezien zijn kleine budget wel redelijk verdiend, maar geen box office hit)
Daredevil; 2003 (bijrol)
S.W.A.T.; 2003 (succes)
Minority Report; 2003 (eerste samenwerking van Cruise en Spielberg. Denk niet dat de film door Farrel met zijn 10min rol succesvol is geworden)
Nu even het eerlijk analyseren, dus effe snel de flops doorgeven;
In Bruges, Cassandra's Dream, Miami Vice, Ask the Dust, The New World, Alexander, A Home at the End of the World, Intermission.
Flop na flop afgelopen 5 jaar..om zo maar even paar flop movies van hem te noemen.
De hysterische tienermeisjes mogen dan gek op hem zijn, maar als het er aan toe komt om voor een ticketje te betalen zijn zij toch wel 1 van de eersten die zo snel ook weer weglopen van hem.
Leland Palmer
Gewoon een geweldige film dat. Ik snap dat gezeur over Farrel en Law niet zo eigenlijk. Beide gewoon goede acteurs met een prima cv. Naast Depp en Ledger zijn dit gewoon twee prima keuzes van Gilliam.
XxDangerousxX
Het ging er niet om of In Bruges wel of geen goede film is. Volgens een van de leden van moviemeter trekken acteurs als Jude Law en Farrel groot publiek. Maar ze hebben al jaren geen hit gehad.
En nu over de casting;
Misschien zijn Law en Farrel 'prima' als vervangers, maar ze zijn zeker geen toppers.
Leland Palmer
Mwah, dat zal niet alleen aan Farrel en Law liggen. Het is natuurlijk wel de nieuwe Gilliam. Johnny Depp speelt erin, de laatste rol van Legder. En dan word Legder halverwege ook nog eens op een magistrale wijze vervangen door de drie vervangers. Genoeg redenen om een groot publiek te trekken lijkt me.
Pastichio Rocker
Waarschijnlijk zal, zoals bij de meeste films van Terry Gilliam, de ene helft het helemaal geweldig vinden en de andere helft geen zak aan.

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003