• 9.384.749 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 juni 2010

Plot Toy Story 3

"No toy gets left behind."

Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Jessie (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Rex (stemrol)

Hamm (stemrol)

Mrs. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Aliens (stemrol)

Lotso (stemrol)

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ondanks alle lovende reacties stond ik niet te springen om het derde deel van Toy Story te bekijken. Natuurlijk vanwege het vooroordeel dat het een met name op kinderen gerichte film is.

Achteraf ben ik toch blij dat ik deze gezien heb, want wat een sterk staaltje animatie laat Pixar weer zien. Ze weten als geen ander iedere stukje CGI tot leven te brengen en zoveel aandacht aan details te schenken dat je soms bijna vergeet dat je naar een animatie zit te kijken. Iedere emotie wordt feilloos op het 'gezicht' van een willekeurig karakter getoverd, of het nu een trein, telefoon of pannenkoek is.

Wel vond ik dat de film wat langzaam opgang kwam en het tot halverwege nogal vlak en saai was. Pas vanaf het moment dat ze in het kinderdagverblijf terechtkomen komt de vaart erin en wordt je overdonderd met de ene na de prachtige animatie. Ook de grappen zijn subtiel en leuk bedacht, ondanks dat het soms wat clichés zijn. Wat Toy Story zo goed maakt is hoe het levenloze voorwerpen (om het zo maar even te noemen) tot leven brengt en je met tranen in je ogen naar de relatie tussen een mens en hetzelfde voorwerp laat kijken.

Een erg goed 3e deel die ondanks het stroeve begin toch 4 zeer verdiende sterren krijgt.

avatar van IcU

IcU

Tja. Ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben. Ik had hoge verwachtingen en keek uit naar deze film. Deel 1 en 2 zijn fenomenale animatie films die moeilijk te over treffen zijn. Helaas slagen de makers hier deels in. Ten eerste vond ik het verhaal niet sympathiek genoeg en iets wat makkelijk. Het scenario zat vol gaten, zelfs voor een kinder film. Daarnaast vond ik de grapdichtheid, zeker vergeleken de voorgangers, minimaal. Ik heb twee flauwe glimlachjes en 1 enkele 'smile' op mijn gelaat gekregen. Dat is voor een film als deze te weinig.

Maar deze film bevat krankzinnig goede animatie. Een soepel vertelwijze en een mooi moraal, die wel oppervlakkig met een dikke laag over de film gesmeert is. Het was goed om Woody, Buzz en co weer te zien. En het kon hier en daar nog redelijk spannend zijn. Het was jammer dat de makers niet voor het kind onvriendelijke einde hebben gekozen met een mooie afsluiting van een echte trilogie (al het speelgoed verbrand te samen als een groep in de vuilverbranding) maar het wat voorspelbare, kindvriendelijk einde. Terecht natuurlijk, want nu kan er een dikke koe de Pixar studio's in geloodst worden om eens lekker uit te melken. Want de cijfers die deze film in de theaters heeft gehaald, en in de aanstaande dvd release ongetwijfeld gaat halen, liegen er niet om.

Er is genoeg genietbaar in deze film, maar het niveau van de spetterende voorgangers haalt het nooit.

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Je moet wel erg goed zijn om 3 delen van een film tot een succes te maken. Pixar doet dat zeker. Ik vond hem niet de beste van de 3 maar ik heb zeker weer genoten. Ik ben erg benieuwd of de film 'verschrikkelijke ikke' hem kan overtreffen.

4,5 pnt.

avatar van skipy05

skipy05

Na 11 jaar nog eens een toy story film. Ik vond hem beter meegevallen dan verwacht. Verhaal is goed. Pixar heeft er weer iets mooi van gedaan. Ik vond hem mss toch een van de betere van de 3. Ook leuk dat ze na al die jaren nog de zelfde stemmen gebruiken.

avatar van RickZ

RickZ

Misschien wel de beste van de 3, al zijn ze alledrie van hoge kwaliteit. Nu weer met zeer geslaagde grappen rondom een sentimenteel verhaal.

Deel 4 mogen ze ook maken, mits het nivo gehandhaafd blijft.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ik vond dit de beste pixar tot nu toe.

wat een details, wat een leuke humor, prachtige stemcast, werkelijk geweldig...

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2035 stemmen

Wederom is Toy Story een erg leuk en meegaand verhaal. Deel 1 en 2 als jong mannetje gekeken, destijds vond ik de toekomst van de tekenfilm al geweldig omdat computers helemaal mijn ding waren.

Voor mijn gevoel bracht deze Toy Story geen vernieuwing, uiteraard in schril contrast met Toy Story 1. Maar qua verhaal weer even leuk. 4 verdiende sterren.

avatar van RickZ

RickZ

vph1272qm schreef:

ik vond dit de beste pixar tot nu toe.

wat een details, wat een leuke humor, prachtige stemcast, werkelijk geweldig...

Uh, dat is toch Monsters Inc. ?

avatar van Minority_Check

Minority_Check

RickZ schreef:

Uh, dat is toch Monsters Inc. ?

of the incredibles ????

ik heb wel genoten van deze film
vooral de spaanse buzz had ik niet verwacht en wat echt grappig was

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Kosjenot schreef:

4,5 pnt.

Ik heb Toy Story 3 (3D) afgelopen zomer gezien en ik vond hem een zeer geslaagde vervolg op de 2 eerdere delen. De humor, het verhaal en de animaties zijn geweldig. Toen al durfde ik te beweren de beste animatiefilm van 2010 gezien te hebben.

Maar ik heb Despicable me (ook in 3D) afgelopen zaterdag gezien

en ik moet toch zeggen: ik vond die film toch beter.

avatar van tn2543

tn2543

Echt een superleuke film weer met een leuk avontuurlijk verhaal. Lekker kinderlijke film waarbij wat jeugdsentiment weer is komen opdraven. Ook heel veel grappige momenten tussen de film door.... die je weer helemaal doen wakker schudden.

Ik gaf een dikke 4.

avatar van film88888

film88888

Geweldig 3de deel.

De Toy Story films blijven de beste pixar films in mijn ogen, en de eerste film is nog van men jeugd, en daarom blijft dit puur jeugdsentiment.

De bekende cast is helemaal terug, weeral een prachtig verhaal als de eerste 2.

Orginele ontknopingen, mooie animatie, en vooral super gezellig!

4,0

avatar van ElPlaga loco

ElPlaga loco

Pixar rule'd en Disney heeft zoveel geld,.. kan niet misgaan gewoon.

avatar van Gambit2009

Gambit2009

Normaal is een vervolg geen succes en een 3de deel helemaal een drama. Toy stoyr bewijst het tegendeel. Wat een leuke film.

avatar van Ahamay

Ahamay

Topper...

Pixar is nog altijd heer en meester.

avatar van pietermi

pietermi

Leuke film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ge-wel-dig! Met afstand de beste van de reeks, deze 3e Toy Story. Wat een leuke film zeg. Pixar tovert weer een sterk staaltje animatie uit haar hoed. Heb genoten.

Afgelopen week heb ik de eerste twee delen eerst weer gezien, als voorbereiding op dit derde deel. Heb ze alle drie op blu-ray (1080p.) gezien - wat is dat toch schitterend. Vooral ook bij animatie-films. Visueel verbluffend, van de 1e tot de laatste seconde.

Waarin onderscheidt dit 3e deel zich dan van de twee voorgangers? Nou ja, eigenlijk in alles. Op alle fronten wordt er een schepje bovenop gedaan. De animaties zijn beter / mooier en er wordt zo vreselijk veel uit het verhaaltje gehaald; wát een creativiteit, wat een humor en wat een schitterend avontuur met dit speelgoed. Prachtig.

Kinderdagverblijf Sunnyside is een perfecte setting. Geweldig, alles in- en om dat gebouw heen; de vele gangetjes, speelgoedrekken, waar onze vrienden hun eigen wereldje in beleven. Prachtig om te zien, uiterst vermakelijk om te beleven. Meeslepend en zelfs bijna ontroerend op het einde. Een ander groot pluspunt is de humor, heb me regelmatig dood gelachen - die Spaanse Buzz Lightyear is bijv. hilarisch. Hehe.

Eén van de beste Pixars (misschien wel dé beste) wat mij betreft. Heb veel gelachen en erg genoten van deze creatieve, visueel imponerende en uiterst vermakelijke film.

avatar van gratis

gratis

Geweldig!! Zat zelden zó in een verhaal bij een animatie als bij deze. Vond het echt jammer dat ie was afgelopen.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Als je houdt van een parodie op het echte leven en dit cynisch weergegeven wil hebben , plus een dosis humor dan zit je met deze film aan het juiste adres.

De rating van een 4 is echter naar mijn idee veel te hoog.

-Originaliteit was er niet

-Humor was er wel maar vond het niet supergrappig.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Nummer 18 op IMDB.. kan het me niet voorstellen . Maar goed.. heb hem nog niet gezien, dus ik zie wel.

avatar van LuCos

LuCos

Vele waren mij al voor gegaan met het kijken van deze film. Ik kreeg ontzettend veel goede reacties van ze te horen, geen een enkele negatieve. Sommige zeiden tegen me dat ze echt tranen in hun ogen kregen. Nu weet ik dat ik een jankbal ben, en ik snel in tranen schiet bij een film dus had ik mijn zakdoekjes bij me.

Mijn ogen bleven droog bij het zien van deze film. Ik vond het geen slechte film, maar ik snapte niet dat zoveel mensen de film zo ontzettend goed vonden. De trailer van de films vond ik trouwens ook echt ontzettend uitnodigend. Maar vond ik hem niet spectaculair als ik had gehoopt. Het begin was, na mijn mening, echt goed in elkaar gezet. Maar uiteindelijk was het weer precies dezelfde herhaling als de vorige films. Speelgoed raakt baasje kwijt, en wilt weer terug.

Nooit gedacht dat ik ooit een film van Dreamworks (How to train your dragon) beter zou vinden dan een film van Pixar (ik ben immers een enorm Pixar fan).

Toy Story 3 was bij vlagen grappig, zoals de spaanse Buzz Lightyear. Toch werd ik niet verrast door het verhaal. (Niet dat het dit perse nodig voor mij moet zijn, het blijft namelijk een kinder/familiefilm)

Sowiezo is het voor een derde deel van een reeks best goed te doen.

3 Sterren

avatar van TheNelizz

TheNelizz

adembenemende animaties, en een prachtverhaal!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

fappie schreef:

Allemaal wel wat opgeblazen door de 3D natuurlijk. Maar als je deel 1 en 2 goed vond raad ik je deze zeker aan.

avatar van ruud_sengers93

ruud_sengers93

Beste deel uit de toy story trilogy!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Boogeyman schreef:

Ja, deel 1 vond ik wel vet . Jeugdsentiment ook natuurlijk . Deel twee heb ik volgens mij niet gezien.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Deel 2 was een prima vervolg, eveens als dit deel. Maar beiden hebben het fenomenale eerste deel niet overtroffen. Blijft alsnog een goede film met een fatsoenlijk plot, en schitterende animatie.

avatar van Keane1983

Keane1983

Geniale film. Pixar heeft me weer eens versteld laten staan.
CGI is prachtig, verhaal is leuk en meeslepend, en alle karakters zijn wederom leuk uitgewerkt.
Het enige minpuntje vind ik, dat het verhaal een beetje langzaam opgang komt.
Tot ze bij het kinderdag verblijfzijn, want dan gaat de film ineens in volle vaart vooruit.
De nieuwe personages in de film zijn ook erg leuk uitgewerkt.
Deze film is zeker niet alleen voor kinderen. Ik heb me de gehele film geen moment verveeld.
Van mij een dikke 4.0* (geen hele 5 ivm dat de film zo traag opgang komt)

avatar van Sander0151

Sander0151

Mooiste deel van Toy Story tot nu toe voor mij. Had van tevoren gedacht dat dit een filmpje zou worden waar het verhaal en de afwerking ver te zoeken zou zijn, maar achteraf bleek daar gelukkig niets van waar. Een mooi nieuw, origineel verhaal met heel veel, prachtig uitgewerkte karakters en een flinke dosis goede grappen en verwijzingen. Grappig om te zien hoe Toy Story 3 inspeelt op de realiteit; Andy die zijn poppen links laat liggen voor zijn mobieltje. Kortom een echte aanrader!

avatar van tieske!

tieske!

alweer een super film van pixar!

Ik vond het verhaal weer super en meeslepend, zoals in veel pixar films.

Vooral dat kleine kindje vond ik erg leuk gemaakt.

Het zag eruit als een heeel schattig meisje. En dat vond ik dan weer leuk.

De babypop was wel echt zo´n horror type, maar het was niet wat het leek.

een dikke 4 sterren!

avatar van rayday