Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 juni 2010
Plot Toy Story 3
"No toy gets left behind."
Wanneer Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Dit schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn...
- Toy Story 3 (BoekMeter)
- Toy Story 3 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Jessie (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Mrs. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Aliens (stemrol)
Lotso (stemrol)
Wyverex
Ben er vanavond naar gaan kijken (kon jammer genoeg niet eerder..). Deze film heeft me op verschillende momenten (diep) kunnen ontroeren. De mannen van Pixar weten hoe ze een gevoel moeten opwekken! Het zal er ook wel mee te maken hebben dat ik er mijn leven lang al weg van was. Ik had hoge verwachtingen van de film en die zijn volledig ingelost!
Een einde dat ik helemaal niet had verwacht, hilarische momenten met elk personage, en toch nog verrassend uit de hoek kunnen komen met dezelfde karakters is fantastisch.
De volle pot voor deze film. De helft is jeugdsentiment, en de andere helft is aangevuld door de fantastische animatie, magnifieke oneliners en het feit dat ze de hoge verwachtingen meer dan volledig hebben ingelost.
Ik heb deze film niet in 3D gekeken en toch spatte alles van het scherm. Kan al niet wachten tot de dvd release!
ropjuh89
Wat een koninklijke film zeg! Heb deel 1 en 2 niet gezien, maar dat maakt helemaal niks uit wat betreft het verhaal. Een aanrader voor iedereen! Een dikke 4,5* waard!
timh1992
Leuk vervolg op de eerste twee films, ik denk dat de seri hier wel eindigt.
AHWA
Omdat zij de film goed vinden misschien?
MyOwnStyle
Ik snap niet waarom iedereen zoveel punten geeft?
Misschien moet jij zeggen waarom je hem weinig geeft?
Tharoy
Ik snap één ding niet. Op de website van Pathé vind ik alleen maar de non-3D versie van Toy Story 3D in het Nederlands. Er is geen Toy Story 3 met Engelse stemmen en zonder 3D. Klopt dit? Dat zou namelijk echt ongelofelijk kut zijn. Ik betaal geen 10,50 voor een bioscoopfilm vanwege een paar 3D-effectjes.
88Fabian
Zijn de niet-3D versies dan goedkoper?
Tuurlijk,wanneer ben je voor het laatst naar de bios geweest?
Denk dat het per Pathé anders is Tharoy, misschien moet je dat even controleren. Bij Groningen hebben ze de Engelse en Nederlandse versies, beiden alleen te zien in 3D. Je bent dus wel overgeleverd aan de bioscoop.
Voor 3D betaal je overigens een toeslag van € 2,50 over de normale prijs.
edit: Overigens vind ik bij elke Pathé bioscoop de Engelse versie, dat aangeduid staat met OV(originele versie). dus ik denk dat je toch de volgende keer even je ogen open moet doen
predator
- 1954 stemmen
Heel erg goed gedaan, animatie is perfect, fijne film voor kinderen, maar ook gewoon een heel goed scenario. Meteen ook het boek gekocht en een paar figuren.
andrehoek
Wat een heerlijk stukje vermaak. Zeker voor een derde deel is dat toch uitzonderlijk. Alle personages komen weer verrassend goed uit de hoek. Ook nieuwkomer Ken is zeker een blijvertje. Het verhaal is leuk en loopt lekker door. De balans tussen vermaak en actie is hierin goed uitgewerkt en de animatie is zoals je mag verwachten uitstekend.
Eindelijk weer een paar Disney produkties die de moeite waard zijn. Toch blijf ik wel nieuwsgierig naar hoe dit deel er uit had gezien zonder de Disney overname...
Helaas is het 3D aspect weer zwaar teleurstellend. Begrijp best dat bioscopen een kwaliteit willen brengen dat thuis niet haalbaar is, maar op deze manier zie ik de meerwaarde niet. Vreemd is wel dat de 3D trailers er altijd geweldig goed uitzien. Beetje hetzelfde als het "beest" van de Albert Heijn. In de reclame groot en aanwezig en bij de thuis gekomen versie past je hand er niet in...
$pecial
Ik moest en zou deze in de bioscoop zien en gisteren was het gelukkig zover. Ik heb de Imax 3D versie gezien en dat was die 5 euro meer voor 't kaartje zeker waard!
Och, wat heb ik Toy Story (1) vroeger vaak gezien, ik denk dat ik wel op de 20 kijk beurten zit, maar het ging nooit vervelen. Toen ik hoorde dat er een deel 3 uit kwam, wist ik meteen dat dit een zekerheidje was om in de bioscoop te checken.
Pixar staat bekend om haar goede mini-filmpjes voor de hoofdfilm. Nou ik keek er best naar uit wat het dit keer zou zijn, maar ik vond het mini-filmpje bij deze Toy Story wel heel erg saaitjes. Ik was blij dat het was afgelopen.
Maar affin, de film is heel erg leuk om naar te kijken, de meeste personages uit de vorige delen zijn terug en dat bracht weer een hoop jeugd sentiment naar boven. Animatie is werkelijk prachtig, de details zijn echt geweldig, zo heeft Imax zeker zijn toegevoegde waarde.
Niet alles vond ik even geslaagd, zo vond ik het af en toe wel heel erg klef en te braaf, met name de allerlaatste scene. Op deze momenten komt het wel erg naar voren dat je naar een kinderfilm aan 't kijken bent. Dit wil niet zeggen dat er toch een handvol erg geslaagde grappen in zit, die de ouderen dan wel weer zullen waarderen.
Ik heb me echt heel goed vermaakt met dit deel en stiekem hoop ik dat dit niet het laatste was! Pixar kennende komt er vast wel weer een mooie animatieiflm aan die mij weer kan bekoren.
3.5 *
Tanjaaa0309
Bij ons in Tilburg is dat ook, ik ga veel liever naar de 2d versie in het engels maar 3d films kosten op de maandagen 7.5(!).
De 2d versies kosten op maandag 5 euro.
$pecial
Ik heb gewoon 14,- betaald! Normaal is een kaartje 9,- maar met toeslag Imax en 3D komt het op 14,-.. Pathe Eindhoven, maar is denk ik bij alle pathe vestigingen. Volgens mij draait 'ie in Eindhoven hier ook niet in 2D, ook niet eens in een normale zaal, alleen Imax.
88Fabian
Niet alleen dat Nederland gewonnen heeft,maar ook zeker dit bericht
maakt me dag weer helemaal goed.
Derde Twilight minder in trek dan derde Toy Story - Video op FilmTotaal
Imax 3D kost 5 euries extra. Gewoon een Pathe Unlimited kaart nemen en je hebt geen problemen
Tonypulp
Een heerlijke ervaring.
Wát een derde deel, waardige afsluiter voor de al geniale eerste twee delen. Alles word bigger & better gemaakt, zoals het hoort. De schitterende animaties, de fantastische muziek en de briljante personages maken Toy Story 3 tot een hoogtepuntje.
Het verhaal staat als een huis en biedt de makers een hoop mogelijkheden tot creativiteit en superbe humor. Iets waar dit derde deel helemaal vol mee zit, enkele geniale grappen (Tortillahead, spaanse Buzz) en schitterend creatief gebruik van het uitgangspunt met de levende toys.
Onder andere dankzij de toevoeging van enkele memorabele nieuwe personages voelt het niet aan als een 'old trick' maar juist een heel fris nieuw deel met een heerlijke kleurrijke look en een fantastische humoristische drive door de gehele film heen. (Zag ik trouwens goed dat er een totoro doll tussen zat?)
'You've got a friend in me', kippenvel. Einde met de flashbacks en het afscheid, kippenvel. De eerste momenten met het weerzien van je childhood tekenfilmhelden, kippenvel. Ronduit fantastisch voor jong & oud.
Tim_FilmGek
Krijgt de volle mep van mij!!
Afgelopen vrijdag geweest met een goede vriend van me. Ik heb Toy Story 1 helemaal plat gedraaid tijdens mijn jonge jaren. Het leek ons wel leuk om deel 3 dan ook te kijken. Ik moet zeggen dat Toy Story 3 me blij heeft verrast!! De film ging zonder enige verveling met een sneltreinvaart voorbij. Op het einde kreeg ik zelfs een brok in mijn keel.. Ik zat helemaal weggezogen in het wereldje van "Toy Story'' En natuurlijk: kippenvel tijdens "you've got a friend in me'...
Een must-see!! 1 van de beste triologieen die ik gezien heb.
Showey
Vroeger altijd al gek van de Toy Story films, in disney parijs moest ik ook altijd naar de Buzz Lightyear Planet of hoe dat ook heette. Gister dan naar Toy Story 3D geweest, wat een super mooi beeld. Het draaide niet om de dingen die op je af komen maar gewoon diepte in het beeld. Erg mooi dat dat tegenwoordig mogelijk is.
De lengte van de film is ook lang genoeg, het had niet langer moeten zijn maar ook niet korter, want met zo'n bril op wordt het na een tijd toch vervelend. (maargoed dat ik niet naar avatar 3d ben geweest, 3 uur lang met zo'n bril op.)
Over de film zelf: Voor het eerst dat ik in het engels toy story heb gekeken, wel even wennen maar is niet zo erg. Leuk bedacht verhaal en echt hele goede grappen zitten erin.
Echt een duidelijke aanrader deze!
Fonzie
Hmm, donderdag voor Imax 3D... Erg fijn dat de film zo goed ontvangen wordt.
Charmides
Aangezien ik de reacties gelezen heb en de eerste 2 delen heb gezien denk ik dat ik hem toch maar ga kijken ( in de bioscoop ).
Tonypulp
Zeker doen, het is haast feitelijk onmogelijk om dit niet goed te vinden als je de eerste twee kunt waarderen
clockwork72
ik moest huilen op het einde, wat een film!
Ja, klopt ik werd er ook behoorlijk ontroerd door. Pixar flikt het wéér om van Toy Sory 3 een topfilm te maken.
Nakkie13
Ik denk dat het al vaker is gezegd maar ik doe het toch.
Pixar is een van de beste studios ter wereld.
Hoe ze personages neerzetten, werelden creeren en menselijke emoties opwekken is simpelweg ongeëvenaard.
Ben zelf 20 en ben dus net als velen opgegroeid met Toy Story. Daarom is het einde misschien ook wel zo ontroerend.
Heb laatst How To Train Your Dragon ( ook geniaal ) gezien maar Toy Story 3 was toch net even beter.
Een perfecte film.
Klaar.
Friac
Ik hoorde van een vriend dat Roger Ebert de Toy Story-trilogie tot "beste trilogie uit de filmgeschiedenis" had uitgeroepen. Dat is misschien een beetje teveel eer (of niet?), maar zonder het tweede deel gezien te hebben (maar waar ik niets dan positiefs over gehoord heb) heb ik wel de indruk dat de Toy Story-trilogie er absoluut staat.
Dit derde deel was heerlijk. Ik kan me niet herinneren dat er de laatste 10 jaar een film gemaakt is die me écht tot tranen toe kon ontroeren: Toy Story 3 slaagde hier in, dankzij zijn heerlijke warme en ietwat bitterzoete einde. Alleen daarvoor al vind ik de film fantastisch.
Maar ook qua spanning zit het o zo goed: de hele ontsnapping uit het kinderdagverblijf , gevolgd door de avonturen op de vuilnisbelt, moet qua spanning niet onderdoen voor de betere actiefilm. Het is echt een voorbeeld van prachtig uitgekiende spanning: het gaat van kwaad naar erger, tot er bijna geen lichtpuntje meer te zien is. Daarna volgt de verlossing en sluit de film af met een hartverwarmende slotscène, Toy Story 3 werkte bij mij echt zonder gebruik te maken van goedkope effecten (of althans; het voelde niet goedkoop aan voor mij).
Ook het onderliggend thema van Toy Story (3), het opgroeien als kind en bij het bereiken van volwassenheid keuzes maken om (bepaalde aspecten van) je kindertijd voorgoed achterwege te laten. Het loslaten van een mooie tijd, vooruit blikkend op iets nieuws,...Ik ben er zeker van dat ook dit gegeven één van de sterktepunten van Toy Story is.
Tenslotte is het animatieniveau van Pixar echt wel onovertroffen, met open mond zat ik te kijken naar hoe ze het allemaal voor elkaar brengen (bv. het moment waarop Lotso nat wordt in de regen, en je zijn vacht druppeltje na druppeltje vochtiger ziet worden: prachtig geanimeerd!).
Op Toy Story 3 valt nagenoeg niets af te dingen wat mij betreft - de humor was niet echt mijn ding, maar soms leverde het wel een glimlach op -, daarom vraag ik me af of hij geen 4,5* ster verdient. Maar wanneer ik de vergelijking maak met andere films die van mij dat aantal sterren kreeg, voel ik dat Toy Story 3 nog wat moet doorgroeien. Maar die kans bestaat zeker en vast. Voorlopig een erg mooie 4*!
wwelover
Heerlijke comeback van de toys. Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar net als deel 1 en 2 is dit deel erg leuk. Het is grappig, lief en ook nog best ontroerend. Vind het knap gemaakt, hoe je mee kunt leven met wat speelgoed. De humor was misschien was subtiel maar erg leuk weer. Muziek was weer erg goed. En ook de stemmen waren als vanouds goed.
NIeuwe karakters zoals Ken en de beer waren erg leuk. Er komt geen deel 4 helaas, maar dit is wel de beste animatiereeks denk ik.

Toy Story 5

Toy Story 2
1999

Toy Story
1995

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Coco
Animatie / Avontuur, 2017

Vredens Dag
Drama, 1943
gijzelaarvillaincollegespeelgoedvervolgcomputer animatieontsnappenbuddydaycare teddy bearduringcreditsstingertoy comes to lifepersonificationinanimate objects come to lifepixarbackstoryderogatoryoscar winner