C'era una Volta il West (1968)
Genre: Western
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)
Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans
Releasedatum: 3 november 2016
Plot C'era una Volta il West
"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.
Jill
Frank's Gunman
Sheriff
Brett McBain
PartyMarty
Bij die collectors edition zit een grappig verhaaltje over de drie bad guys die Harmonica in het begin staan op te wachten. Aangezien Leone eigenlijk wel een beetje klaar was met westerns deed hij deze alleen nog om een periode af te sluiten, een eerbetoon aan het genre dat hem groot maakte ahw. Om dat te onderstrepen vroeg hij Clint Eastwood, Eli Wallach en Lee van Cleef voor die drie rollen. Omdat Clint weigerde heeft hij afgezien van dit geweldige plan, zonde!
Wel bizar dat deze, overigens fantastische, film zo'n stuk hoger staat dan de Good, the Bad and the Ugly die ik nog net even beter vind.
Zo bizar is dat niet. De meerderheid vindt deze film nou eenmaal beter dan Goed-Slecht-Lelijk.
Matchstickmen
Tis een film die je gewoon moet kijken ik heb hem al mee dan 4x gezien en het blijft een mooie film zeker die opening op de station.Zo'n opening vind je niet meer terug in de hedendaagse film.Topper
Derkje
Een klassieker in zijn genre, met geweldige muziek en geniale cameravoering. Een evergreen.
Duke
Prachtige klassieker: mooie muziek, een beeldschone Claudia Cardinale, cowboys en slechterikken. Zeker een van de beste westerns allertijden. Zeker een 5 waard
gandalf
Stem verhoogt van 4,5 naar 5 sterren. Heb de dvd nu 2 maal bekeken en wat kan ik zeggen. Dit is gewoon een topfilm.
Spoiler->
ik vraag me alleen af hoe als je op het eind ziet dat cheyene die kogel in z'n maag heeft, wat er precies is voorgevallen in de trein, hij werd naar een grotere gevangenis gebracht, dan bevrijd door zijn mannen ofzo... goed, zo zijn er wel meer dingen waar je over na kunt denken. Bijvoorbeeld wat die Claudia Cardinale nou precies denkt of wil en het open einde
maar het verhaal is gewoon goed afgehandeld en het is gewoon puur genieten, heel deze film. Vooral ook heel sterk die spoorwegbouwer die even duidelijk maakt dat je met veel geld meer macht hebt dan met wapens hup in m'n top 10.
eerdekes
ohohohoho, wat n begin, wat n einde, wat n midden
TOPFILM !!
***** sterren
eerdekes
Deze film is zowat voor mij het PSV van het film-wereldje !!
haha kos, bij wijze van spreken é
wil maar zeggen dat ik erg van deze film heb genoten !! :d:p
jassonn
Net de film voor het eerst gezien en ook al hou ik niet van westerns vind ik het een goede film .Toch vind ik dat het op sommige momenten echt veelste traag ging o.a de opening.De muziek is zoals al eerder door andere aangehaald erg mooi.
Ik hou het bij 4 *.
Jordy
Nee sorry, ik heb het echt geprobeerd... laatst dvdtje voor weinig besteld, en heb daar zeker geen spijt van, maar na het fantastische eerste 45 á 60 minuten zakt het wat mij betreft allemaal wat in. De muziekjes gaan me een beetje tegenstaan, de drijfveren van alle personages zijn me (ook de tweede keer) niet allemaal duidelijk.
Nee, dit is het gewoon nét niet voor me. Maar goed, kan niet altijd feest zijn
ThaMovieVoter
Hele aparte film, hoe het word gebracht, de muziek is wat sinister en ook ontroerend en het concept is weer echt 'sergio stijl'...
De acteurs, Charles Bronson, Henry Fonda en Jason Roberts zien er erg onverzorgt en slordig uit, dit is echt GEWELDIG gewoon!!!
Is een keer wat anders dan van die perfect opgemaakte mensen...
Zo zagen namelijk de echte cowboys uit die tijd er ook uit....
En ik moet het gewoon ff kwijt:
Wat was die Claudia Cardinale toch een ongeloofelijk lekkere chick!!!
Een van de mooiste vrouwen ooit naar mijn zeggen, maar wie ben ik
Je moet in het begin als dit niet echt je soort films zijn, er geduldig en gemotiveerd voor gaan zitten, want het is vrij langdradig met matig geweld en sensatie...
Toch een waardig klasieker!!!
yodek
Bijzonder indrukwekkende film, die juist door z'n traagheid tot steeds grotere hoogten stijgt. De climax is dan ook met recht een climax. De film lijkt een realistisch beeld van het wel en wee in het wilde westen neer te zetten, en, of het nu wel of niet zo was, dat beeld wordt (voor mij dan)nergens in de film verstoord. Dé moeder van alle westerns!!
PartyMarty
Dé moeder van alle westerns!!
Wel apart dat de moeder pas later werd gemaakt dan de beroemde trilogie met Clint.
yodek
Ja knap he...
Joh, in dit geval is het geen biologische moeder he, maar goed, de bedoeling lijkt me duidelijk (als je zoekt vind je altijd wat om te zeiken he).
eerdekes
de geneiging zegt mij deze film te kopen, maar vind hem nergens, dus huur ik hem zowat één keer per maand, iedere keer blijft deze film mij boeien !!
die muziek wooohooo
klasse film
xxxxx sterren
De film is overal te koop. Bestel hem anders via www.freerecordshop.nl en word bij de FRS bij jou in de buurt gebracht. Elders bestellen kan ook, natuurlijk. Zie www.elcheapo.nl waar die het goedkoopst online te krijgen is.
aegron
hoe zit het eigenlijk, deze film is toch een deel van een trilogie oid? weet iemand dit?
blabla
- 2070 berichten
Geen deel van een trilopgie, de trilogie bestaat uit, 'Fistful of dollars', 'for a few dollars more' en 'The good, The Bad and The Ugly'.
Hobbes
Wel onderdeel van een trilogie
Once Upon a Time a revolution (fistful of dynamite)
Once Upon a Time in the West
Once Upon a Time in America
aegron
ik bedoelde de trilogie van blabla, maar leuk om te weten dat de once upon a times gerelateerd zijn.
FisherKing
DVD (met nl subs) is het goedkoopst te verkrijgen nu via Play.com (gbp 8.99, minder dan 13 euro.)
De GeuS
Heb hem ook eindelijk maar eens op dvd gekocht (collectors edition).
Ik herinnerde me de film eigenlijk als de beste western na "the good, the bad & the ugly" maar nu ik hem nog eens weer kijk, vind ik hem zelfs beter; iedereen overtuigt in deze film en ik vind henry fonda misschien nog wel een betere schurk dan "Lee van Cleef".
Ook leuk feitje uit het boekje wat je bij de dvd kreeg, is het feit dat Sergio Leone in eerste instantie Charles Bronson voor zijn eerdere "triologie" wou nemen. Uiteindelijk bleek Clint ook geen verkeerde keuze....
P.s. ik ben verliefd op het prachtige hoesje....
manic
Ik zag dat ie in een aantal steden draait. (even zoeken op cinema.nl)

Once upon a Time in America
1984

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Klassieke Filmschurken van 1930 tot 1968

Apocalypse Now
Oorlog, 1979

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
verlies van geliefdeshowdownbountypremie jagerkleine stadsadnesschantageharmonicaanti heroauctionsterven en doodpeasantkrankzinnigheidwesterswedding party spaghetti westernarizona territoryintercontintental railroad outlaw gangwater pumpmysterious characterboom townrailroad companyhope for a new liferailroad construction preserved film