• 9.422.490 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

Claudia Cardinale vind ik juist een van de vele hoogtepunten in de film

Claudia Cardinale vind ik juist een van de vele hoogtepunten in de film

Zekers te weten dat Claudia Cardinale een hoogtepunt in de film is!

avatar van sofripa

sofripa

Koningsfilm, waarbij Henry Fonda toch wel 1 van de foutste bazen is die er ooit in een film heeft rond gelopen. Superieure soundtrack tegen een geweldige achtergrond. 5* en niets minder.

avatar van tzan

tzan

wat een ongelovelijk aantal verwijzingen naar andere klassiekers.

Geweldig !!

avatar van justmitchel

justmitchel

Ik heb een vraagje, waar kan ik deze film kopen ?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

In een meubelwinkel maak je wel een goede kans. Wellicht heeft de plaatselijke bakker ook nog een exemplaar!

avatar van Wouter

LOL

avatar van justmitchel

justmitchel

Je hebt dus geen normaal redelijk antwoord. Misschien dta je hem laast ergens heb zien liggen.

justmitchel schreef:

je kan deze film zowat overal krijgen, bij de Fame ( 't is wel amsterdam), Mediamarkt, de bijenkorf en uiteraard vast ook bij elke muziekzaak die een filmafdeling heeft. Kortom als je even rond kijkt vind je hem vast snel. Internet kan uiteraard ook.

Metalfist

In de Free Record Shop heb je voor 10€ fzo de steelcase edition.

Metalfist schreef:

In de Free Record Shop heb je voor 10€ fzo de steelcase edition.

Aah, ja de Free Record shop heb je ook nog

Metalfist

Ze smijten tegenwoordig in de frs met die steelcases naar je kop. Kan niet missen.

Metalfist schreef:

Daarom delen ze ook altijd helmen uit bij de ingang van de frs, voor het geval dat

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Klassieker. Moet je gezien hebben! Al was het alleen al vanwege de muziek en Claudia Cardinale.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Metalfist schreef:

Zulke lelijke rotdingen die steelcases vind ik. Het ontwerp van de plaatjes erop is meestal wel mooi maar geef mij maar gewoon een plastic doosje met papieren kaft erin.

feanaro surion schreef:

Prachtige print staan er op de steelcases

avatar van Exploitation

jeenscc

dit is echt een fucking goeie film ik stemde een 5

avatar van Gish

Gish

Zo worden ze niet meer gemaakt. Wat een impact en wat een verhaal. Masterpiece !

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Ik heb dit in een soort kartonnen doosje, met boekje enzo, 2 disc edition. Wel mooi, ook erg mooi artwork.

avatar van DVD-T

DVD-T

Deze laatste western van Leone weet mij iedere keer als ik hem zie weer te verbluffen.Het toch wel emotionele verhaal grijpt mij elke keer weer aan en blijft daarna nog een aantal dagen door mijn hoofd spoken.

Het begint al met die hele mooie,lange openings shot die geweldig de sfeer en het tempo van de film weergeven(voor de mensen die hem nog willen zien verwacht geen snelle film met veel shootouts e.d.)Waarbij de camera-kenmerken van Leone weer goed naar voren komen.Het verhaal begint als de trein met Harmonica(Charles Bronson in zijn beste rol)binnen rijd en begint te spelen op zijn harmonica,daar voel je de spanning gewoon opborrellen en is het zoals Leone het al zei net als een dans des doods,geweldig.

Na deze scene richten we ons op het tweede deel van het verhaal, de McBain boerderij.Hierin maakt Henry Fonda zijn opwachting als koelbloedige moordenaar en begint het verhaal pas echt.Je blijft echt bijna 3 uur lang nieuwsgierig naar wat er gebeuren gaat wat doet Hamonica daar,wie is die schim in de woestijn,gaat Jill de boerderij houden tot het einde aan toe waar je overal achterkomt in de beste "standoff" die ik ooit in een film heb gezien,tussen Harmonica en Frank met de begeleidende muziek van Morricone die voor deze film zijn beste score afleverde. De openbaring kwam bij mij vrij hard aande meest memorabele scene van deze film dat de broer van Harmonica op zijn schouders staat toen hij nog een kind was aan de bel en hiervan krijg ik nog steeds een brok in mijn keel.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

@DVD-T

Inderdaad, die laatste lange scène van 8 minuten : om kippenvel
van te krijgen: zeker die ophanging. en natuurlijk die bijzondere mooie muziek van Morricone.

avatar van DVD-T

DVD-T

lucdecoster schreef:
@DVD-T

Inderdaad, die laatste lange scène van 8 minuten : om kippenvel

Echt om kippevel van te krijgenen dan ook nog dat shot waarbij de camera achteruit pand om het geheel te onhullen Ik krijg meteen weer zin om hem te bekijken.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

De eerste keer dat ik die scene zag maakte die zo veel indruk op me! Zo prachtig die muziek erbij!

avatar van Cashmyra

Cashmyra

die muziek! geweldig! de western beelden! geweldig! persoonlijk hou ik van meer wisselend camera werk, maar de lange shots irriteerden me nou niet heel erg. echt: hoe lang kan je kijken zonder met je ogen te knipperen

erg indrukwekkend, erg vet.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik heb hem al een tijd geleden gezien, maar wat ik me ervan kan herinneren was niet echt leuk. Het duurde allemaal zo lang! Het was vreselijk langdradig! Er zaten wel een paar leuke stukjes bij, maar op veel stukken heb ik me echt verveeld. Hij had stukken korter gemogen.

2,5 sterren.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2018 stemmen

Albus Dumbledore schreef:

2,5 sterren.

HP2 duurde ook 161 minuten en deze 165 min.

das slechts 4 min verschil

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Weet ik, maar Harry Potter verveelde niet en deze wel. Lord of the Rings duurt nog veel langer, maar dat verveelt ook niet.

Deze film begon mij wel heel erg te vervelen.

Albus Dumbledore schreef:

Deze film begon mij wel heel erg te vervelen.

De schoonheid van Once Upon a Time In The West zit hem ook in de langzaamheid van de film, zo zie je ook alle prachtige details enz.

avatar van hannes64

hannes64

• 1928 berichten

Nog steeds een kanjer van een film.
Gisteravond weer even gezien voor de zoveelste keer.
Een zeer rustgevende film....raar maar waar.
De film in een ruk uitkijken met `t dolby-systeem op 6......sommige momenten op 8 Als Cardinale op `t station komt en praat met een 1 of andere medewerker van `t spoor en de camera omhoog gaat en daar zie je het stadje langzaam zichtbaar worden....en de muziek erbij...kippenvel, en ook meerdere scenes natuurlijk.
Ja, blijft nog steeds 1 van mijn favoriete westerns allertijden.
En wat is Cardinale toch mooi in de film.
Meesterwerk van jewelste!!