• 9.381.578 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

avatar van iceman007

iceman007

Ik heb al redelijk wat westerns en spaghettiwesterns gezien. Het is een prachtig en magisch genre, dat na zovele jaren nog steeds boeiend is en tot de verbeelding spreekt. En Once Upon A Time In The West is mijn absolute favoriet. Na de 10 minuten durende openingsscène was ik verkocht. Dat gedeelte toont de genialiteit van Sergio Leone, en die wordt dan nog eens overtroffen door het einde. Ondanks dat die films van Sergio Leone zo lang duren, verveel je toch geen enkele seconde. De muziek van Ennio Morricone is zoals altijd fenomenaal en zorgt voor kippenvel .

Het is zelfs zo goed dat de personages hun eigen leidmotief krijgen, net zoals Bruce (de haai) in Jaws. Deze film staat in mijn persoonlijke top 5.

iceman007 schreef:

Tja, de magie van Once Upon A Time In the West Als je hem eenmaal hebt gezien ben je verkocht, dit geld uiteraard niet voor iedereen.

avatar van wibro

wibro

Deze film heeft lange tijd bij mij op nummer 1 gestaan als de beste film aller tijden, maar is inmiddels al geruime tijd van de 1ste plaats verdrongen en zelfs uit de top 10 verdwenen.

Niettemin blijft het voor mij een heel goede film, vooral ook dankzij de uitstekende muziek van Ennio Morricone.

avatar van scarabis

scarabis

Super film. ver voor mijn tijd, toch weet hij mij te boeien 1985'er.

avatar van mruzbeck212

mruzbeck212

Deze film was dertig jaar geleden de eerste western die ik zag, en gelijk ook de beste die ik ooit gezien heb. Alleen al die muziek, die is niet te filmen zo prachtig. Die muziek is zeker 50% van de hele film. Ook heeft "Once Upon a time in the West" een heerlijk traag tempo en geweldige stijl. Eén van de beste films ooit gemaakt en de film met de beste filmmuziek aller tijden.

avatar van Vangelis87

Vangelis87

Voor mij 1 van de betere films allertijden. En 1 van de fenominaalste soundtracks allertijden. 5*

Vangelis87 schreef:

zeg dat wel een super soundtrack, en dat samen met de beelden WAUW!! gewoonweg subliem.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Nog steeds 1 van mijn favorieten allertijden.

Ga em vanavond weer even herzien.

Prachtige film......eentje die je nooit meer vergeet ( Vooral de score van morricone ).

En een plekje in mijn top 10!!!!!!!!!

avatar van twin

twin

meesterlijk gefilmd gecast en fantastische muziek, maar veel te traag wat mij vooral in het middenstuk irriteerde.

toch 4 *

twin schreef:

toch 4 *

Dat is nou juist het mooie aan de film, dat hij zo traag is.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Nou ja, nu hoeft het trage op zichzelf nog niet zo bijzonder te zijn; kan zelfs behoorlijk vervelend uitpakken. Het gaat dan vooral om wat je met deze lang uitgesponnen tijd doet, en daar komt het meesterschap van Leone om de hoek kijken!

• 12092 berichten

Stel je voor, C'era Una Volta gemaakt door Guy Ritchie.. met 20 edits en cuts per seconde.... the horror

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ach, elk type film vraagt om haar eigen aanpak. Zo zou ik een film als Dead Leaves, even buiten beschouwing latend dat je een dergelijke film in de jaren '60 nog niet maken kon, echt niet door Leone geregisseerd willen zien worden.

Oei!

Goodfella_90 schreef:

Daar heb je weer gelijk in

Goodfella_90 schreef:

Er zijn daarentegen weer erg veel films van nu die ik liever wel door Leone geregisseerd had willen zien worden

orbit schreef:

Wat dacht je van Passion of The Christ, volgens mij had hij daar nog een aardige film van gemaakt, met een soundtrack van morricone. Ik zie het al helemaal voor me Once Upon A Time In Jerusalem of zoiets Ik draaf weer door.

• 12092 berichten

The Gangs Of New York was in zijn handen beslist interessanter geworden.. en zo weet ik er nog wel een paar

orbit schreef:

Dat is inderdaad wel een beter voorbeeld

avatar van mruzbeck212

mruzbeck212

klute89 schreef:

Once upon a time in Jerusalem... klinkt prima. Morricones muziek is het belangerijkste element van de film. Het is de beste film muziek aller tijden. Dat weet van elke denkbare film nog iets moois te maken.

Zekers te weten

avatar van Jisraw

Jisraw

Minder dan The Good, The Bad and The Ugly maar nog steeds erg goed. Het begint al meteen heerlijk, wat kan die Leone voor een sfeer zorgen. Prachtige muziek ook weer, maar van GBU vond ik op dat vlak net iets sterker. Verhaallijn was ook mooi uitgewerkt, mooi avontuurtje weer maar op sommige stukken was de film toch iets te traag daarom geen 4,5 of 5 sterren.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

fantastische film, alles zit goed in elkaar, de muziek is prachtig en je krijgt een heerlijk gevoel van de kalmte, er word niet de hele tijd van scene verwisselt zoals dat in de hedendaagse films vaak het geval is. Het verhaal zelf is ook super, als Jill en kleine maquette van een station bovenhaalt dan denk je, dit is een nutteloze scene maar het blijkt juist 1 van de belangrijkste stukken uit de film te zijn.
Dit mag gerust een meesterwerk genoemd worden!!!
PS heeft Harmonica eigenlijk ergens zijn naam vernoemd?

avatar van serpico

serpico

JTV-kijker schreef:
PS heeft Harmonica eigenlijk ergens zijn naam vernoemd?
Nee toch

avatar van Jisraw

Jisraw

serpico schreef:

Nee toch

Jawel, maar zeer waarschijnlijk gelogen. Hij moest zijn naam verborgen houden

avatar van Wouter

Iemand die de lange Italiaanse cut ooit heeft gezien?

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Wouter schreef:

Iemand die de lange Italiaanse cut ooit heeft gezien?

is deze niet lang genoeg.

avatar van Wouter

De Italiaanse cut is tien minuten langer. Ik wil het wel zien, hoor.

Wouter schreef:

De Italiaanse cut is tien minuten langer. Ik wil het wel zien, hoor.

Voor zo een mooie film zijn 10 minuten extra zo voorbij

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Echt een superfilm en zeker voor die tijd.

Het enige minpunt van de film is toch wel de acteerprestatie van Claudia Cardinale, wat komt zij ongeloofwaardig over zeg.