Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer
8,3 (1.221.986)
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Up
"The greatest adventure is just getting back home."
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Carl Fredricksen (stemrol)
Charles F. Muntz (stemrol)
Russell (stemrol)
Dug / Alpha (stemrol)
Beta (stemrol)
Gamma (stemrol)
Construction Foreman Tom (stemrol)
Newsreel Announcer (stemrol)
Young Ellie (stemrol)
Young Carl (stemrol)
Ghost13
Goede animatiefilms zie je niet vaak dus ik was benieuwd.
Pixar staat meestal garant voor een orgineel verhaal, met goede animaties en leuke grappen.
Ook dit keer zijn ze er redelijk in geslaagd. Het plot is simpel maar verfrissend anders, een lekkere feelgood film. De personages zijn geinig, van de hartverwarmende Carrel en een niet te snuggere Russel tot de domme Dug en hilarische dodo.
Helaas is de grap dichtheid niet zo groot, maar goed genoeg. De animaties en het verhaal zijn hartverwarmend.
Net als bij Ice Age 3 zakt de humor behoordelijk na het eerste half uur, toch verdient deze film 3***
Ramon K
Eens. Zodra er rare (pratende) diertjes worden geintroduceerd is het weer uit met de pret.
rkdev
Het was een leuke film, maar had er meer van verwacht. Misschien doordat het kwam dat mensen in mijn omgeving riepen dat ze dit de beste Pixar vonden. En ik daardoor nóg hogere verwachtingen had, want ik vond elke Pixar hiervoor geweldig.
Ik vind dat 'Ghost13' mijn mening over deze film hierboven (of hieronder, afhankelijk van je instelling
) goed heeft verwoord.
gebruiker_56935
Hele mooie animatiefilm. Die vogel was echt hilarisch!
Pestiis
een behoorlijke tegenvaller in my opinion...
minder mooi getekend dan de laatste aantal films die ik van pixar gezien heb en verhaal was ook een beetje een tegenvaller, te voorspelbaar en de humor die er normaal bij pixar aardig hoog inzit ontbrak!
Dug en Kevin vond ik daarentegen dan wel 2 grappige karakters... da ventje werd op gegeven moment irritant en die opa?....sjah... weet ook niet echt wat ik daar mee aan moest....
Jammer!
2* voor de moeite!
JigSaw_Doll
Ik heb het voor de 2de keer gezien en mijn stem stijgt naar 5
Het is gewoon het beste van Pixar sinds Toy Story
Nakkie13
Pixar blijft koning.
Dreamworks kan er ook wat van maar Pixar steekt altijd veel emotie in films terwijl Dreamworks vaak slapstick niveau niet ontstijgt.
Briljant voorbeeld is dit plaatje.
Hannibal
Wel lollig, zo'n oude baas die zijn hele huis inclusief interieur met behulp van ballonnen verhuist.. Voor het eerst dat ik om pratende honden kon lachen, want meestal haak ik meteen af als beesten, en dan vooral honden, in films beginnen te praten. In tekenfilms ben ik daar minder kritisch over. (ik lees tenslotte ook de Donald Duck
De zoveelste Pixar/Disney film is geen uitschieter, hoogvlieger (figuurlijk) ten opzichte van al die andere films van Pixar die ik ook bijna allemaal middelmatig vind.
planet_of_death
Pixar blijft koning.
Briljant voorbeeld is dit plaatje.
Goed gevonden, dat plaatje.
De Dré
Leuke film.
Eindelijk weer eens een animatie die niet over dieren gaat.
Nakkie13
Norma
Aardig.
Niet het woord waar de pixar-fans zich in zullen kunnen vinden, maar heel veel meer vond ik het eigenlijk niet. Het is al eerder genoemd, maar de film opent inderdaad erg sterk, als men dit niveau vast had weten te houden was ik makkelijk op een 4* uitgekomen. Ik denk dat ik me eindeloos had kunnen vermaken met een huisje aan balonnen, een weemoedige oude man en een hyperaanwezig klein padvindertje op een tocht door de wijde wereld zonder dat daar nog een spannend verhaal en komisch bedoelde bijfiguren aan te pas zouden hoeven komen. Maar door inmenging van een vreemde vogel, vervelende pratende honden en een prototype slechterik bleef er gaandeweg weinig te genieten over.
M.C.H.S.
De eerste 10 minuten pinkte ik al wat tranen weg.
Heel sterk, het begin.
Ik ervaarde het vrij puur, simpel en ook erg mooi.
Het had zijn komische elementen, maar ook drama, emotionele elementen.
Ik vond het erg amusant om te zien.
De muziek, de sfeer..
Ik voelde een duidelijke nuance, opbouw van drama elementen naar meer komische elementen.
Na de afloopt van de film betrapte ik mezelf op een glimlach:)
Wat ik wel minder vond was dat dat vogel en die pratende honden erbij werden betrokken.
Alhoewel.. 2 oudjes zien vechten was wel erg amuseren;)
BosmaniaK
leuke film, niet echt Pixar niveau
Ik vond deze film ook niet naar de humor-kant neigen maar soms naar drama en dat beviel me niet.
Adentro
Prachtige film met enkele hilarische momenten. Vooral bij Kevin is a girl? en de scene dat Russel met zijn snoet langs de ramen van de zeppelin veegt.
Najade
Tegen mijn verwachtingen in heb ik genoten van deze film. Lag af en toe ook echt in een deuk!
Leuke film met goeie onderliggende boodschappen.
Kisje
Echt een mooie film! Een ontroerende maar toch grappige prent! Heb er echt van genoten...
Orphan
Een hele leuke grappige film, hoewel het eerste stukje wel erg zielig was..
tarantinomovies
mooie film en mooi getekend. Er zat ook nog humor in, daarom was de film zeker wel 4 sterren waard
Kjell_
Erg hilarische animatiefilm, de moeite waard om eens te zien. In vergelijking met andere animatiefilms heeft Up echt een goed verhaal. Leuk om eens te zien.
Lenny_DH
5 Oscarnominaties
Beste Film
Beste Animatiefilm
Beste Originele Scenario
Beste Muziek (Michael Giacchino)
Beste Geluidsmontage
JJ_D
Weergaloos. Buitengewoon ontroerend, grappig én spannend. Mag wat mij betreft ál zijn Oscar-nominaties verzilveren, vooral die voor "beste film".
Zelden zo gecharmeerd geweest door een film. DIt is cinema buiten categorie.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006
age differencecentral and south americaballoonreizencomputer animatiehondduringcreditsstingerpetsexploringseniorwalt disney pixargeni - pixar