• 9.378.061 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.986)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van Rodger

Rodger

heel leuke film, en verveeld geen minuut...

echt een topperje

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Tegenvallertje deze film. Had redelijk hoge verwachtingen toen ik hem ging kijken, maar vond de film niet erg spectaculair. De film is redelijk traag en het verhaal te voorspelbaar.

Ik vond de opa ook niet erg sympathiek, waardoor ik weinig binding met hem kreeg. Het had een emotioneel verhaal geweest kunnen zijn... met een positievere hoofdpersoon. Maar misschien was dit juist de bedoeling van Disney, om eenzaamheid en verbitterdheid weer te geven. Het sprak mij in deze opzet in ieder geval niet aan.

Een van de mindere Pixar films deze...

avatar van Rimko

Rimko

leuke film zeer vermakelijk en supermooie animatie *4

avatar van Resh

Resh

Een mooie film met diepgang!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Goed.

Leuke pixar weer, met leuke animatie en aantal leuke grappen.

Ik verwachtte er misschien iets meer van. Ik twijfel tussen 3,5 en 4 maar voor nu 3,5

avatar van Galypso

Galypso

Geweldig voor zijn soort!

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

Hai i'm russel....

Hihi. ERG leuke film.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik vond het een leuke film. Kevin was zelfs hilarisch. Film is prachtig gemaakt en er zit een lekkere vaart in het verhaal.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ik ben blij dat MM de pixars in ieder geval iets strenger beoordeelt dan IMDB, want wat staat dit ding weer belachelijk hoog in de top 250 daar.

Achja, het kijkt wel aardig weg zo'n pixar en gelukkig duurt ie ook niet al te lang. De personages kunnen er mee door (hoewel.. pratende honden, gaap), het verhaal is so-so, maar eigenlijk kan ik net zo goed hetzelfde verhaaltje neerpennen bij al die pixars. Begin was wel het beste deel van deze film, daarna werd het steeds minder.

avatar van Marjoleine89

Marjoleine89

Ik vond het weer een leuke en grappig Disney/Pixar film, maar niet de beste. Ik had er meer van verwacht, maar ondanks dit een leuke film om te zien!

Goldenskull schreef:

Je moet wel veel fantasie hebben om zo'n verhaal te bedenken. In mijn ogen zijn ze in deze opzet geslaagd. De film heeft behoorlijk wat diepgang!

avatar van Denveen

Denveen

Zeer moralistische vertelling over een oude man, die in een junior al zijn naiviteit van vroeger herkent en terugverlangt naar een ideaal bestaan met zijn vrouw. Matig tot aardig uitgewerkt, maar blijft toch vooral een visueel spektakel.

avatar van Denveen

Denveen

Gelukkig bleef de film tussen de bedrijven door wel entertainen, zo vond ik het moment waarop Carl buiten wakker wordt en een brulkikker slaat, denkende dat het een wekker betreft geweldig.

Klopt

avatar van johnny-core

johnny-core

Dit was best een leuke film, maar dit is niet de beste film die ik heb gezien van Pixar.

Ik vind het wel leuk hoe ze zoveel emotie hierin hebben verwerkt.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Pixar blijft mij verbazen...

Ik d8 dat we met Wall E het beste gezien hadden, maar Up lijkt deze te evenaren.

Ongelooflijke originele en hartverwarmende personages, de humor blijft fantastisch.

Met wat gaan ze nu afkomen?

Niets dan lof.

avatar van nckos

nckos

Leuke film die fantastisch begint, maar naar het einde toe wat inzakt. Zwaar thema dat steeds verder naar de achtergrond drijft. Leuke personages en origineel, dat wel, maar als er op een gegeven moment honden in vliegtuigjes vliegen gaat dat voor mij net iets te ver. Beetje kinderachtig. 3,5*

avatar van Ceeda7

Ceeda7

nckos schreef:

avatar van sander.h

sander.h

Ceeda7 schreef:

Het is juist deze zaken die enkel Pixar op het scherm kan tekenen.

Grappig, uiteraard klopt het wat je zegt.

Maar ook ik had bij die honden in die vliegtuigjes even zoiets van: huh?

avatar van Sammetje73

Sammetje73

Had me er niets van voorgesteld en hem eigenlijk voor de kids.

Vond het echt super! Leuk verhaal!

planet_of_death

Met pijn im m´n hart: een halfje eraf. De film kakt in na het magistrale eerste half uur.

avatar van nckos

nckos

Ceeda7 schreef:

Het is juist deze zaken die enkel Pixar op het scherm kan tekenen.

Dat is absoluut waar, maar waar de film redelijk volwassen begint, en het huis met balonnen nog gezien kan worden als iets wonderlijks en wellicht symbolisch, daar zijn de snip en pratende hond alweer een stuk kinderachtiger. Erg grappig, dat wel, en dat redt het ook, maar op dat moment heeft de film al flink aan kracht ingeboet. Het wordt allemaal wat oppervlakkiger, en op het moment dat de bovengenoemde vliegtuigjes in beeld komen is het niveau al gedaald tot het niveau van een bedenkelijke kinderfilm.

avatar van Zavo

Zavo

Ik heb weinig met Pixar en ging dus met lage verwachtingen de film in. De film start echter sterk, dit leek een aangename verrassing te gaan worden. Ik was bijna vergeten dat het een Pixar was en moest zelfs even aan het briljante Mary and Max denken, maar dan, na ongeveer een half uur, wordt er een bloedirritante vogel geintroduceerd... OK, kan ik nog net hebben... Vijf minuten later, een pratende hond... Als er iets irritant is in films is het wel pratende honden. En het blijken er meer dan één te zijn. Vanaf dat moment was de film voor mij totaal verpest en was het aftellen naar de aftiteling. Met pijn en moeite dan toch nog een 2.5* voor het eerste halfuur en het mooie karakter Carl Fredricksen.

avatar van SandLover

SandLover

Zavo schreef:

Datzelfde had ik nou ook. Hoe verkracht je een film. Onbegrijpelijk dit.

avatar van J_star

J_star

Deze film hoe prachtig ook gemaakt, is in zin van verhaallijn zwak. Ik heb me er wel mee vermaakt, maar het is ronduit een knip plak verhaal in mijn ogen.

Als kinderfilm perfect, maar gewoon een irritante boel met een enorm voorspelbare plotlijn voor het wat volwassener publiek

avatar van kinjutsu

kinjutsu

SandLover schreef:

Datzelfde had ik nou ook. Hoe verkracht je een film. Onbegrijpelijk dit.

Wat een gemekker! De pratende honden, en vooral Dug, waren echt een leuk element in de film.

avatar van luked45

luked45

kinjutsu schreef:

Vind ik ook. Ik miste heel wat humor in deze film, die zonder de honden m.i. meer richting "drama" neigt. Het zit prima in elkaar, daar niet van (kan ook niet anders als 't van Pixar afkomstig is), maar er had best een paar pondjes meer humor in gemogen.

Van mij tóch een 3,5.

avatar van ceben

ceben

super leuke film

avatar van scapolo

scapolo

Snap niet dat mensen deze film kunnen waarderen, vond hem erg saai en voorspelbaar.

planet_of_death

Oké... wat was er zo saai aan?

avatar van PauI

PauI

Erg leuke film, een van de betere animaties van 2009.

*4.5