• 9.380.115 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 15 januari 2009

Plot Seven Pounds

"Seven names. Seven strangers. One secret."

Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

avatar van P@ul

P@ul

Helemaal eens met Kristen.

Prachtige film die zeker niet voorspelbaar is, ec.ht een aanrader

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Wat een slechte film.Heb 'm na een half uurtje uitgezet en weggegooid . Hou absoluut niet van dit soort zeikfilms ....

ps,
snap niet dat er hier zo'n goed cijfer wordt gegeven voor zo'n matige film.Gemiddelde recentie is karig ....

De overdaad aan tragedie, sentimentaliteit en schoonheid gooit alle kans op slagen overboord. Zelfs een origineel scenario, een prima cast en met name een ijzersterke Will Smith kunnen hier niets aan veranderen

De climax van het verhaal is echter een stuk minder geslaagd. De actie van Ben - zonder iets weg te geven - is te zot voor worden. De violen zwellen bovendien aan, tranen vloeien en elke consequentie wordt breeduit uitgemeten. Een aardige intrige eindigt zo in een 'huil-of-ik-schietfilm'. Het begin was sterk, maar de laatste indruk blijft toch het langst hangen

Seven Pounds is een puzzel die je een tijdje in zijn grip houdt. Maar dan slaat de irritatie toe. Wat is de bedoeling van al deze mystificaties? Schiet toch eens op! Bovendien valt het niet mee de hele film naar hetzelfde, immens gekwelde gezicht van Will Smith te kijken.

Hoe de vork precies in de steel zit, verdoezelt regisseur Gabriele Muccino, die Smith eerder regisseerde in The Pursuit of Happyness, met een chaotische, bij vlagen intrigerende structuur. Maar als de puzzelstukjes dan op hun plaats liggen, wordt duidelijk hoe krankzinnig het scenario en de onderliggende boodschap zijn, blijkt Smith over bovenmenselijk opofferingsvermogen te beschikken en wordt de grens met kitsch regelmatig overschreden.

Erger nog dan The pursuit of happyness, de vorige film die de Italiaanse regisseur Gabriele Muccino samen met Will Smith maakte, probeert Seven pounds de kijker te verstikken met een overdosis warme medemenselijkheid. Ongetwijfeld zullen er mensen gevoelig zijn voor Smiths met veel pathos gebrachte variant op de Grote Donorshow. Persoonlijk heb ik alleen van de film opgestoken dat een vegetarische hond een gezelliger huisdier is dan een kwal.

Madecineman (moderator films)

Oversentimentele nietszeggende en zeverige draak gebrouwen volgens Oscarverzekerd recept.

Ik vind de film dus niet zo goed, sterker vind het nogal een vervelend Jezus-verhaaltje dat eigenlijk kant nog wal weet te raken. Buiten de aspecten die gewoon niet kloppen (hoe kan een tropische zoutwaterkwal in godsnaam overleven in ijkoud zoetwater?Om maar wat te noemen). Dat het wel allemaal heel erg toevallig is dat net al die zeven mensen net allemaal bovenaan de transplantatielijst staan en dat een donor sowieso nooit bekend is zullen we ook maar even buiten beschouwing laten voor het gemak... Ik geloofde er werkelijk geen ene sodemieter van.

Maar dat is nog niet het ergste want wat ik me nu echt afvraag, wat wil deze film nu eigenlijk zeggen??? Will Smith die een stuk lever heeft afgestaan, een lob van zijn long voor zijn broer met longkanker (wat trouwens ook dikke bs is want bij kanker kom je niet in aanmerking voor transplantatie en een mens kan ook makkelijk op een long leven), en passant nog beenmerg doneert en ook nog zijn huis heeft weggeven aan een gezin in nood is al wel een enorme streber zeg... Maar het is volgens de makers van Seven Pounds nog niet genoeg want Smith moet zelfmoord plegen om de rest van zijn organen af te staan aan zeven "goede" mensen? Alsof dat dan ineens die zelfmoord rechtvaardigt Wat een grote onzin zeg. De film gaat nergens in op ook maar een enkele ethische of morele overweging en haalt daarmee eigenlijk zijn eigen bestaansrecht onderuit. Het plot is gewoon, compleet absurd en idioot.

Goedkoop effectbejag is het eerste wat me te binnen schiet... Het is dat mejuffrouw Dawson zo'n mooie innemende verschijning is maar anders.

2* en dan ben ik in een milde bui.

avatar van otherfool

otherfool

Hopeloze Hollywood tranentrekkerij... but I liked it.

Natuurlijk heeft mijn bovenbuurman eigenlijk helemaal gelijk, maar het mysterieuze eerste half uur en een prima pay-off weten al die bedenkingen van tafel te vegen, ik ging mee in de idioterie van Seven Pounds; Mission Accomplished wat dat betreft.

Alleen jammer dat de film in het midden wel heel erg de vaart eruit haalt... Toch 3,5*, op gevoel gegeven, maar soms is dat wel effe lekker.

avatar van Mementos75

Mementos75

Wat een tegenvaller, veel te lang heb je geen idee wat de motieven zijn van Ben om iedereen maar te helpen waarna uiteindelijk het hele plot zeer zwak te zijn.

Had er meer van verwacht, zeker ook gezien het hoge gemiddelde dat de film heeft gekregen.

avatar van teigetje37

teigetje37

Indrukwekkende en prachtige film.

Heel knap in elkaar gezet drama.

Met een ijzer sterke rol van Will Smith en Rosario Dawson.

De film zit een gedeelte in die enigzins wat traag is.

Maar met de opbouw van een heftige climax.

Geweldige film.

Waardering: 4 1/2 sterren

avatar van The Last

The Last

My God..... Madecineman presenteert zich officieel als briljante dokter op het gebied van kanker, donors en al dat flauwekul hier op Moviemeter.

Of het allemaal nou wel of niet klopt kan me geen kut schelen, de film kent geen enkele intentie om zulke zaken ook maar een klein beetje te behandelen. Het heeft verder ook absoluut geen invloed op de hele structuur van het verhaal, dus ik snap eerlijk gezegd niet waarom er zo streng op zulke zaken wordt gelet.

maar goed, ieder z'n meug dan maar bij het beoordelen van (bepaalde) films.... toch???

avatar van fiene10

fiene10

Heel mooie film, alles zit goed in elkaar!

AANRADER!

The Last schreef:

Uhm, je vergeet expert op het gebied van giftige tropische zoutwaterkwallen nog te vermelden

Maar echt serieus, ik werk al ruim 10 jaar met long- en hartpatiënten dus ik weet wel iets van het onderwerp af maar dat doet er niet toe. Iedereen die een beetje zijn onderwerp goed napluist kan dit te weten komen, daar hoef je geen briljante dokter voor te wezen... Beetje handig googelen kan al genoeg zijn. Ik verwacht van een serieus bedoelde film dat ze de zaakjes gewoon op orde hebben en dat ze goed het onderwerp hebben geresearcht van te voren.

Het verhaal is gewoon zo melodramatisch en chaotisch verteld om iedereen maar af te leiden van het compleet idiote plot en de vreemde boodschap die de film mee geeft. Echt zo'n film met veel jankende en getormenteerd kijkende mensen en op het laatst valt alles in elkaar en is iedereen spontaan vergeten dat het eigenlijk gewoon een lege huls is (beetje het "Crash"-syndroom zeg maar).

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Madecineman schreef:

2* en dan ben ik in een milde bui.

Het gaat om de film zelf Madecineman (dus het idee erachter) Mijn indruk is dat jij teveel naar de feiten hebt gekeken en of alles wel/niet klopt.

Madecineman (moderator films)

Nou nee. Het is juist het idee en de uitwerking van deze film die me enorm storen. Als dat goed had gezeten had ik dergelijke "details" nog door de vingers kunnen zien (Alhoewel ik erbij blijf dat als je een film maakt je ook zeker op de details moet letten, een echt goede film komt alleen uit de handen van een bijna ziekelijke perfectionist). Een film hoort ook gewoon te kloppen.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Als een film een der mate hoeveelheid aan fouten bevat dat het iemand gaat storen kan toch vermeld worden? Bij een grote Holllywoodfilm vind ik het slordigheid dat er blijkbaar fouten inzitten.

Ik heb gisteren de film gezien, en hij veel mij ongelooflijk tegen. Sentimentele, ongeloofwaardige en zeer voorspelbare film (de puzzelstukjes die halverwege allemaal al beschikbaar waren pasten zo duidelijk inelkaar dat het niet eens nodig is de film af te kijken voor het verhaal) die wat probeert duidelijk te maken, al is het niet helemaal duidelijk wat. Wat overblijft zijn aardige acteerprestaties.

Een dikke onvoldoende: 1*

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Lag het aan mij, of was het 2e toontje bij het pianoliedje bij de bedscene en de laatste scene gruwelijk, maar dan ook Gruwelijk 'off-key'?

Voor de rest vond ik het een hele goede film met een mooi verhaal, ik moest er wel echt even voor gaan zitten .

avatar van RobinF

RobinF

Vond het een hele goeie film , weer is de andere kant van will

avatar van Evil Swahili

Evil Swahili

Dit moet me van het hart: wat een ongelooflijk slechte film. En die arme Wil Smit even bewijzen dat hij kan acteren. Nou, die beste jongen blijft voor mij altijd de Fresh Prince.

De film niet van de grond, is volkomen onrealistisch en tja als de ideeen op zijn dan ga je toch vergezochte plots bedenken?

Ik begrijp niet dat mensen deze film zo hoog raten, een smartlap van een film

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Heerlijk om weer eens ongegeneerd te kunnen janken bij een film

Tja, ik heb er dus van genoten. Met plezier kijk ik tegenwoordig naar Wil Smith

En of het nu klopt of niet klopt: who cares! Gewoon een heel aangename film als je ervoor in de stemming bent.

avatar van deTuinman

deTuinman

PollyPeachum schreef:

En of het nu klopt of niet klopt: who cares!

Uhm ik in ieder geval. Beetje simpel ook, om een slechte film met een korreltje zou te nemen. Ze verdienen er bakken met geld mee, je kunt je aardig genaaid voelen.

avatar van Abelone

Abelone

Mooie film, wel een klein beetje doorzichtig.

avatar van gotti

Een klein beetje?

avatar van theile000

theile000

Greeneyelady1 schreef:

idd het gaat om wat hij voor de ander doet, niet ofdat het fysiologisch juist is.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Een ontroerende film. Als deze film je niets doet ben je voor mij gevoelloos of je bent iemand die zijn gevoel onderdrukt en zich schaamt om de tranen te laten lopen.

4****½

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een mooie film, maar wel voorspelbaar. Maar ik weet niet of het de bedoeling is dat je na 10 minuten al weet hoe de film gaat lopen, wat Ben van plan is en waarom. Ik had alle drie meteen door, en dat maakt de film toch wel minder aantrekkelijk. De plot-samenvatting impliceert dat er nog een mystery-tintje aan zit, maar dat is in mijn optiek geenszins het geval.

Het is hier en daar een nogal oversentimentele tranentrekkerij, maar vooruit.

3.5 sterren

avatar van Moovey

Moovey

Ergens halverwege begint het onduidelijke verhaal te irriteren. Waar ben ik nu naar aan het kijken?

Je hebt al vrij snel door dat Will Smith het einde van de film niet levend haalt, maar hij kijkt er wel erg gekweld bij gedurende de hele film

Wat moet dat nu op het eind voorstellen? een oogtransplantatie , of hoe kan Woody Harrelson nu plots weer zien?

avatar van GameSwitch

GameSwitch

Film lijkt wat langzaam op gang te komen, houdt je nog wel kijkende. Hij wordt wel lang vaag gehouden. Het einde is een stuk beter en maakt het dan ook tot een aardige film.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Oneee, ik word ouder, sentimenteler. Deze film raakte me. Dammit !

En dan ben ik toch wel van de diehard hardcore rock en roll

avatar van Ralf81

Ralf81

Film die pas echt het tweede uur begint te boeien en tot een mooie climax komt. Wel enigszins voorspelbaar. Begin van de film is vaag en het is dan ook moeilijk om de aandacht erbij te houden. Het was vooral die hond die in dat eerste deel de show stal

avatar van Ralf81

Ralf81

Jee da's wel erg sterk!

avatar van ro24bert

ro24bert

mooi voorbeeld voor wat wij allemaal eens zouden moeten doen voor onze medemens, gewoon je hart volgen

avatar van deTuinman

deTuinman

ro24bert schreef:

Doe normaal. In deze film was het zijn eigen schuld dat hij z'n gedachtengang liet verneuken.

De film is zeker geen stimulans om donateur te worden. Een orgaan afstaan is geen telefoonabonnement afsluiten.