• 9.377.371 stemmen

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Animatie / Familie | 94 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier

Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano

Releasedatum: 1 juli 2009

Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

"You Won't Believe Your Ice!"

In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...

Manny (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Scrat (stemrol)

Scratte (stemrol)

Pudgy Beaver Mom (stemrol)

avatar van Ping

Ping

Het leukste deel van de serie, ik hoop alleen dat ze op hun hoogtepunt stoppen en het niet verder uit gaan melken

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vond hem persoonlijk de minste van de 3.

Dat betekend niet dat ik hem slecht vond. Leuke film, al beginnen sommige personages me wat te vervelen!

* * *

avatar van Tigerlily81

Tigerlily81

Supergoed gemaakt, de graphics zijn fantastisch, net zoals de vorige uiteraard.

Al moet ik wel toegeven dat ik de eerste en tweede net iets beter vond qua humor...

Ik hoop dat nummer 4 (die er vast wel zal komen) niet nog meer zal verzwakken.

Al bij al toch zeker nog de moeite om te bekijken!

avatar van The Oceanic Six

Gisteravond eens herzien. Nog altijd erg aardig (Buck ) maar zeker deel 1 was wel leuker. Ik miste hier wat meer dialoog tussen Sid en Manny, wat door het plot dus niet ging. Maar er valt genoeg te lachen en grafisch is de film heel aardig. En ik blijf Scrat grappig vinden.

Wel zak ik van 4* naar 3,5*

avatar van Lennon

Lennon

Ik vind deze de leukste van de 3..

Scrat vond ik in deze film juist wat minder grappig. (misschien kennen we het geintje nu wel)

maar all over is dit gewoon een heel leuke trilogy, en da's best knap!

avatar van SandLover

SandLover

Dit deel is buitengewoon matig.

avatar van ekoc

ekoc

Perfect film !!! 4

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

SandLover schreef:

Dit deel is buitengewoon matig.

I agree, ..... kon er niet echt inkomen.

Het is een beetje gedaan met IceAge!

Tijd voor iets nieuws! Wat jij?

avatar van SandLover

SandLover

SnakeDoc schreef:

I agree, ..... kon er niet echt inkomen.

Het is een beetje gedaan met IceAge!

Tijd voor iets nieuws! Wat jij?

Ik wilde dit deel al helemaal niet zien eigenlijk. Maar ja, je bent in de stad en ineens heeft er iemand het briljante idee om naar de bios te gaan. En voor je het weet zit je weer een kutfilm te kijken. Ik heb gelukkig de meeste grote hollywood films langs me heen kunnen laten glijden dit jaar. Maar door deze moest ik me even heen bijten. Gelukkig duurde hij niet zo lang zodat ik hem nog 2* kon geven. Maar ik hoop wel nooit meer een IceAge film te hoeven zien, om even antwoord op je vraag te geven.

avatar van dammit

dammit

dit is echt de leukste van de drie die humor die is echt geweldig.

de beste van de drie.

****

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een (w)aardige toevoeging, niet briljant, maar zeker ook niet slecht.

avatar van Poebie

Poebie

Ik blijf me iedere keer weer bescheuren om Ice Age, welk deel dan ook. Zeker op Bluray zijn deze delen helemaal geweldig (met de juiste tv erbij natuurlijk).

avatar van platonie

platonie

Een van mijn favorite animatiefilms en ja hoor hij was super leuk. Ik hou van deze humor. Van mij mogen alle animatiefilms zo zijn.......op naar Ice Age 4

avatar van Apster

Apster

''Walk the dinosaur''

Dat nummer geeft wel aardig het niveau weer van dit derde Ice Age deel. Behoorlijk inspiratieloos en uitgekauwd met als doel nog even flink de boel uit te melken. Het concept van road movie wordt weer dunnetjes over gedaan met flauwe humor en ADHD karaktertjes.

avatar van dammit

dammit

ik heb hem van de week nog een ker bekeken of hij de 2e keer nog steeds zo leuk is en ja hoor ik ging weer stuk het is gewoon 1 van de beste van 2009 en ja het is mischien een beetje uit het ijstijdperk omdat er nu bijna geen ijs in voor komt maar het gevoel van het is ice age is er nog steeds het is gewoon een erge leuk film.

en opzich von ik hem nog wel een beetje spannend want buck had het hele tijd over die roodie dus de hele film zit je van hoe zal ie eruit zien en dat soort dingen.

zeker een aanrader

avatar van Nielojram

Nielojram

Gister bekeken, leuke film!

Het was niet lachen, gieren, brullen, maar dat hoeft van mij ook niet, de subtiele humor is erg goed in deze film.

Vond er hier en daar wel wat copypaste met JurrasicPark in zitten, maar daar ontkom je tegenwoordig niet aan als je iets met dino's doet.

Ik geef deze film een dikke 4, van mij mogen ze op deze manier nog wel doorgaan tot en met deel # 10!

avatar van Clement

Clement

Dit is zeker weer een perfect deel van Ice age en ik zit zeker weer te wachten tot het volgende deel.

Ik vind het wel grappig hoe sommige mensen hier deze vind afkraken met de reden kunnen ze niks anders verzinnen, kom met ideen.

En als je toch al zo over een film denkt begin er dan niet aan als je bijna al zeker bent dat je het niet leuk vind en het gemiddelde alleen maar naar beneden wil halen.Want je bent wel stom als je denk dat de ADHD karaktertjes er dit keer niet in zitten.

Maar goed Ik kan deze film wel 10 X kijken want elke keer zie je wel weer een klein detail waar ze perfect aan gedacht hebben.

Echt een leuke film geef hem een dikke 4

avatar van Apster

Apster

Clement schreef:

Ideeën? Je bedoeld argumenten, die heb ik volgens mij gegeven.

Uiteraard.

Clement schreef:

Tik voortaan eerst een fatsoenlijk leesbaar bericht in voordat je iemand stom noemt.

Deel 1 was aardig, deel 2 matig, dus ik had hoop op een leuk derde deel. Het viel dus echt behoorlijk tegen, met animatie die niet echt progressie heeft gemaakt. Animatie was al niet het sterkste punt van deze hele reeks, maar ze lopen nu echt ver achter op de rest. En wat betreft de figuurtjes, ik vond ze in dit derde deel behoorlijk druk. Ik kan me niet herinneren dat dit in het 1e en 2e deel ook zo erg was.

avatar van soom

soom

Waar Ice Age 2: The Meltdown, eigenlijk niet zo heel erg bijzonder was (in vergelijking met het geweldige eerste deel), vond ik dit echt op hetzelfde niveau als Ice Age. Geweldige grappen, heerlijke situaties, Scratt, het was echt één en al feest voor mij, ik heb echt regelmatig in een deuk gelegen om de situaties die ik zag, en vond het allemaal echt heel leuk. Het was gewoon echt een grandioze, toffe film, en ik zit er sterk over te denken, als ik geld heb, hem zelf aan te gaan schaffen.

avatar van tis wat

tis wat

Geslaagd deel van de ice age serie

heb flink moeten lachen(vooral om Buck)

avatar van Trichobezoar

Trichobezoar

Vond m tegenvallen, ik heb niet veel moeten lachen en dat hele liefdes en kindjes gedoe met manny begon me te vervelen.

avatar van Bla

Bla

Buck was cool. 3*

avatar van Yugob0ss

Yugob0ss

Zoals we van ice age mogen verwachten zat die weer vol humor. Leuke film om eens te kijken, vind niet dat het ene deel van onderdoet voor het andere. Heb er wel mee kunnen lachen.

avatar van Bitking

Bitking

Ik ga deze film binnenkort bekijken denk ik. Meeste wat ik aan de vorige deel ergerde was Sid (eerste deel viel nog mee), ik ben hem namelijk kots beu gezien in 2de deel. Ik hoop dat hij niet opnieuw in een stukje scene speeld met als Sid even als hoofdrolletje, net als in 2de deel even aan de gang is geweest, vond ik echt rampzalig namelijk!

avatar van Falcon103

Falcon103

die buck character is wel geweldig........."rudy"

avatar van Marjoleine89

Marjoleine89

Erg leuk 3e deel van Ice Age! Misschien niet de beste van de drie, maar ik heb toch weer erg gelachen!!

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Vond dit deel een beetje tegenvallen, had er meer van verwacht...

Ik heb ook een stuk minder kunnen lachen dan in de eerste 2 films.

Deel 1 was toch de beste. Ik vrees dat mogelijke meerdere delen alleen maar gaan tegenvallen

avatar van ingeborg

ingeborg

Van mijn schatje en van mij een dikke 10 hele leuke film en dat zijn ook de 1 en de 2 Ice Age

avatar van wesleybond

wesleybond

Voor m'n gevoel weer de zoveelste ice age. Met de hoop dat hij vernieuwend zal zijn binnen het genre ben ik gaan kijken maar helaas, gewoon een onderhoudende film zonder echte hoogtepunten.

Ik hoop dat ze het hierbij laten, de formule uitmelken lijkt me geen goed idee. 2,5*

NB gekeken in 2d.

avatar van lis001

lis001

Heb weer veel gelachen met deze film Ik was bang dat deze minder leuk zou zijn ook na meerdere reacties hier, maar vond deze net zo goed als de rest. Is een persoonlijke mening!