Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier
Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano
Releasedatum: 1 juli 2009
Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
"You Won't Believe Your Ice!"
In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...
Manny (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Scrat (stemrol)
Scratte (stemrol)
Pudgy Beaver Mom (stemrol)
Ping
Het leukste deel van de serie, ik hoop alleen dat ze op hun hoogtepunt stoppen en het niet verder uit gaan melken
SnakeDoc
Ik vond hem persoonlijk de minste van de 3.
Dat betekend niet dat ik hem slecht vond. Leuke film, al beginnen sommige personages me wat te vervelen!
* * *
Tigerlily81
Supergoed gemaakt, de graphics zijn fantastisch, net zoals de vorige uiteraard.
Al moet ik wel toegeven dat ik de eerste en tweede net iets beter vond qua humor...
Ik hoop dat nummer 4 (die er vast wel zal komen) niet nog meer zal verzwakken.
Al bij al toch zeker nog de moeite om te bekijken!
Gisteravond eens herzien. Nog altijd erg aardig (Buck
) maar zeker deel 1 was wel leuker. Ik miste hier wat meer dialoog tussen Sid en Manny, wat door het plot dus niet ging. Maar er valt genoeg te lachen en grafisch is de film heel aardig. En ik blijf Scrat grappig vinden.
Wel zak ik van 4* naar 3,5*
Lennon
Ik vind deze de leukste van de 3..
Scrat vond ik in deze film juist wat minder grappig. (misschien kennen we het geintje nu wel)
maar all over is dit gewoon een heel leuke trilogy, en da's best knap!
SnakeDoc
Dit deel is buitengewoon matig.
I agree, ..... kon er niet echt inkomen.
Het is een beetje gedaan met IceAge!
Tijd voor iets nieuws! Wat jij?
SandLover
I agree, ..... kon er niet echt inkomen.
Het is een beetje gedaan met IceAge!
Tijd voor iets nieuws! Wat jij?
Ik wilde dit deel al helemaal niet zien eigenlijk. Maar ja, je bent in de stad en ineens heeft er iemand het briljante idee om naar de bios te gaan. En voor je het weet zit je weer een kutfilm te kijken. Ik heb gelukkig de meeste grote hollywood films langs me heen kunnen laten glijden dit jaar. Maar door deze moest ik me even heen bijten. Gelukkig duurde hij niet zo lang zodat ik hem nog 2* kon geven. Maar ik hoop wel nooit meer een IceAge film te hoeven zien, om even antwoord op je vraag te geven.
dammit
dit is echt de leukste van de drie die humor die is echt geweldig.
de beste van de drie.
****
Captain Pervert
Een (w)aardige toevoeging, niet briljant, maar zeker ook niet slecht.
Poebie
Ik blijf me iedere keer weer bescheuren om Ice Age, welk deel dan ook. Zeker op Bluray zijn deze delen helemaal geweldig (met de juiste tv erbij natuurlijk).
platonie
Een van mijn favorite animatiefilms en ja hoor hij was super leuk. Ik hou van deze humor. Van mij mogen alle animatiefilms zo zijn.......op naar Ice Age 4
Apster
''Walk the dinosaur''
Dat nummer geeft wel aardig het niveau weer van dit derde Ice Age deel. Behoorlijk inspiratieloos en uitgekauwd met als doel nog even flink de boel uit te melken. Het concept van road movie wordt weer dunnetjes over gedaan met flauwe humor en ADHD karaktertjes.
dammit
ik heb hem van de week nog een ker bekeken of hij de 2e keer nog steeds zo leuk is en ja hoor ik ging weer stuk het is gewoon 1 van de beste van 2009 en ja het is mischien een beetje uit het ijstijdperk omdat er nu bijna geen ijs in voor komt maar het gevoel van het is ice age is er nog steeds het is gewoon een erge leuk film.
en opzich von ik hem nog wel een beetje spannend want buck had het hele tijd over die roodie dus de hele film zit je van hoe zal ie eruit zien en dat soort dingen.
zeker een aanrader
Nielojram
Gister bekeken, leuke film!
Het was niet lachen, gieren, brullen, maar dat hoeft van mij ook niet, de subtiele humor is erg goed in deze film.
Vond er hier en daar wel wat copypaste met JurrasicPark in zitten, maar daar ontkom je tegenwoordig niet aan als je iets met dino's doet.
Ik geef deze film een dikke 4, van mij mogen ze op deze manier nog wel doorgaan tot en met deel # 10!
Clement
Dit is zeker weer een perfect deel van Ice age en ik zit zeker weer te wachten tot het volgende deel.
Ik vind het wel grappig hoe sommige mensen hier deze vind afkraken met de reden kunnen ze niks anders verzinnen, kom met ideen.
En als je toch al zo over een film denkt begin er dan niet aan als je bijna al zeker bent dat je het niet leuk vind en het gemiddelde alleen maar naar beneden wil halen.Want je bent wel stom als je denk dat de ADHD karaktertjes er dit keer niet in zitten.
Maar goed Ik kan deze film wel 10 X kijken want elke keer zie je wel weer een klein detail waar ze perfect aan gedacht hebben.
Echt een leuke film geef hem een dikke 4
Apster
Ideeën? Je bedoeld argumenten, die heb ik volgens mij gegeven.
Uiteraard.
Tik voortaan eerst een fatsoenlijk leesbaar bericht in voordat je iemand stom noemt.
Deel 1 was aardig, deel 2 matig, dus ik had hoop op een leuk derde deel. Het viel dus echt behoorlijk tegen, met animatie die niet echt progressie heeft gemaakt. Animatie was al niet het sterkste punt van deze hele reeks, maar ze lopen nu echt ver achter op de rest. En wat betreft de figuurtjes, ik vond ze in dit derde deel behoorlijk druk. Ik kan me niet herinneren dat dit in het 1e en 2e deel ook zo erg was.
soom
Waar Ice Age 2: The Meltdown, eigenlijk niet zo heel erg bijzonder was (in vergelijking met het geweldige eerste deel), vond ik dit echt op hetzelfde niveau als Ice Age. Geweldige grappen, heerlijke situaties, Scratt, het was echt één en al feest voor mij, ik heb echt regelmatig in een deuk gelegen om de situaties die ik zag, en vond het allemaal echt heel leuk. Het was gewoon echt een grandioze, toffe film, en ik zit er sterk over te denken, als ik geld heb, hem zelf aan te gaan schaffen.
tis wat
Geslaagd deel van de ice age serie
heb flink moeten lachen(vooral om Buck)
Trichobezoar
Vond m tegenvallen, ik heb niet veel moeten lachen en dat hele liefdes en kindjes gedoe met manny begon me te vervelen.
Yugob0ss
Zoals we van ice age mogen verwachten zat die weer vol humor. Leuke film om eens te kijken, vind niet dat het ene deel van onderdoet voor het andere. Heb er wel mee kunnen lachen.
Bitking
Ik ga deze film binnenkort bekijken denk ik. Meeste wat ik aan de vorige deel ergerde was Sid (eerste deel viel nog mee), ik ben hem namelijk kots beu gezien in 2de deel. Ik hoop dat hij niet opnieuw in een stukje scene speeld met als Sid even als hoofdrolletje, net als in 2de deel even aan de gang is geweest, vond ik echt rampzalig namelijk!
Marjoleine89
Erg leuk 3e deel van Ice Age! Misschien niet de beste van de drie, maar ik heb toch weer erg gelachen!!
D.Toretto
Vond dit deel een beetje tegenvallen, had er meer van verwacht...
Ik heb ook een stuk minder kunnen lachen dan in de eerste 2 films.
Deel 1 was toch de beste. Ik vrees dat mogelijke meerdere delen alleen maar gaan tegenvallen
ingeborg
Van mijn schatje en van mij een dikke 10 hele leuke film en dat zijn ook de 1 en de 2 Ice Age
wesleybond
Voor m'n gevoel weer de zoveelste ice age. Met de hoop dat hij vernieuwend zal zijn binnen het genre ben ik gaan kijken maar helaas, gewoon een onderhoudende film zonder echte hoogtepunten.
Ik hoop dat ze het hierbij laten, de formule uitmelken lijkt me geen goed idee. 2,5*
NB gekeken in 2d.
lis001
Heb weer veel gelachen met deze film
Ik was bang dat deze minder leuk zou zijn ook na meerdere reacties hier, maar vond deze net zo goed als de rest. Is een persoonlijke mening!

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2006

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables
Komedie / Drama, 2011