• 9.378.371 stemmen

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Animatie / Familie | 94 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier

Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano

Releasedatum: 1 juli 2009

Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

"You Won't Believe Your Ice!"

In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...

Manny (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Scrat (stemrol)

Scratte (stemrol)

Pudgy Beaver Mom (stemrol)

avatar van Ralf81

Ralf81

Ice Age 3 is op zich weer een erg leuke film, maar waarin wel de humor op de eerste plaats staat. Persoonlijk vond ik deel 2 minder, maar het eerste deel weer een stuk beter. In deel 1 wordt er ook echt een interessant verhaal verteld. Het is vooral het verhaal dat ik mis in dit derde deel. Niettemin blijft ook deze film het kijken waard!

avatar van BX1

BX1

Ice Age 2 vond ik minder dan Ice Age 1. Dawn of the Dinosaurs is echter weer terug op het niveau van de eerste film.

De humor is weer fantastisch en sluit goed aan bij de karakters. Die zijn dan ook hetgeen waar de Ice Age-films op leunen. Want het verhaal is eenvoudig en voorspelbaar. Een film voor alle leeftijdscategorieën dus.

Hulde aan de humor die ze in het karakter Sid hebben gestopt. Die is icm zijn humoristische uiterlijk perfect.

Het enige wat ik jammer vond aan de film is de 'Lost World'. Daar blijven ze te veel in hangen wat mij betreft, waardoor het echte 'Ice Age' idee minder is.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Was toch een van de leukere animaties van 2009 waar vooral Up ietwat teleurstelde.

Net als de vorige delen geweldig. En ook Buck is inderdaad wel leuk, alhoewel ik Scrat het leukst blijf vinden..

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Super!!! Sid blijft z'n eigen zelf en dat doet ie uitstekend.

Ice age wordt er alleen maar beter op!!!

avatar van Falcon103

Falcon103

hhhhm net voor de 6e keer bekeken en moet zeggen dat het begin nu een beetje saai begint te worden, maar zodra Buck in beeld komt is het weer feest.... wat een humor vooral die vliegscene is geweldig

avatar van m1701

m1701

Het leukste deel van allemaal

Heel erg grappig!

Top...

avatar van gukker

gukker

Erg matig 3e Ice age deel. Clichés mag je in een film als deze wel verwachten maar dit was niet normaal. Ook erg jammer dat we een groot deel van de film niet in de Ice Age zitten. Noem de film dan anders.

De humor was af en toe wel lachen maar was vaak te voorspelbaar. Ook zijn de personages weer lekker gestoord. Daardoor heeft Ice age altijd wel iets om naar te kijken.

De delen met Manny & Co waren dus niet echt bijzonder. Scrat was dat zeker wel. Briljant!!!! 2 sterren voor de film plus een half puntje bonus voor Scrat!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ice Age : Dawn of the Dinosaurs. Bij elke film van Ice Age heb ik me tot nu toe vermaakt. De personage's zijn nog steeds leuk. Scrat is geweldig maar ook de baby's zijn erg leuk in beeld gebracht. Eigenlijk verveelt de film nergens en is de animatie zeer goed, vooral het Dinosaurs-gebied. Humor en spanning waren beiden zeker aanwezig. Einde is een beetje 'plots' maar daar ik heb ik me niet aan gestoord.

Dikke 4,0* voor deze geweldige animatiefilm, die ongeveer het niveau van deel 1 haalt.

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Weer een leuke Ice Age. Vond deze net ietsje minder dan de andere twee maar eigelijk zijn ze allen best fijn om naar te kijken.

Humor was weer prima, animatie vond ik ook heel mooi, al heb ik het gevoel dat Manny en Diego er wat anders uit zagen dan in de voorbije films.

Het kleurpallet vond ik minder. Misschien omdat ik gewend ben veel wit en blauw te zien in Ice Age films.

Het viel ook nogal op dat de film echt wel gemaakt is om de 3D effecten te showen, al heb ik hem in gewone 2D gekeken.

De proporties tussen dinosaurus en zoogdier waren misschien een klein beetje veel overdreven En de Scrat-scènes waren niet zo briljant meer als de eerste.

Rekening houdende met dat het al weer de 3de uit de reeks is, vind ik dat de regisseurs er weer in slagen een mooie film neer te zetten.

2,5* bijna 3*

avatar van Freckles

Freckles

Ik had de film zeker onderschat,

dacht dat het weer zo'n standaard Ice Age filmpje ging zijn met dat irritante eekhoorntje.

Sorry, maar ik kan 'm echt niet uitstaan.

Uiteindelijk viel hij nog wel mee en krijgt hij 3 * van mij

avatar van Film Fan

Film Fan

Wat een ontzettend leuke film was dit zeg. Deel 1 vond ik al erg leuk. Deel twee was al iets minder maar met deze film hebben de makers zich prima gerevancheerd. Top amusement!

avatar van bo-bobo

bo-bobo

Beter dan deel 2!

avatar van juhnzun

juhnzun

GEWELDIG deel 2 was een stap in de mindere richting

maar met dit deel hebben ze een geslaagde comeback gemaakt net zo super als deel 1 wat mij betref

weet niet of ze het expres hebben gedaan maar zag hier een aantal verwijzingen naar Jurassic park

avatar van booyo

booyo

Stukkie minder dan deel 1, maar stuk beter dan deel 2. De humor was weer goed aanwezig, maar ik vond het vooral qua verhaal het niveau van 1 niet halen. Vond het naar het einde toe allemaal net iets te hectisch, met alle achtervolgingen en weet ik wat nog meer.. Had van mij wat minder gemogen! Maar de karakters blijven toch leuk.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Wat mij betreft de beste van de drie.

Goed idee om de dino's in te brengen, kan je veel mee doen in dit genre. Veel grappige scenes, degelijk verhaaltje, maar dé grote troef van deze film is zeker en vast Buckminster. Veel 'cooler' kan een personage niet worden, en dat is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Ik heb het gevoel dat het thema van de volgende film aliens zullen zijn, daar wordt in deel 1 al een hint voor gegeven.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

De film is wel leuk en Buck is een zeer tof personage, maar voor de rest kan de film me weinig boeien. Ik heb me niet geamuseerd door hiernaar te kijken. Goed voor een keertje te zien, meer niet.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Goed vervolg. 3 verschillende films van verhaal; vind ik goed gedaan. Ik vind hem even goed als de 2de. Ook weer mooi gemaakt.

avatar van Jozz

Jozz

Eindelijk eens aan deze animatiefilm toegekomen. Ik verwachtte een matig 3e deel vanwege het succes van de vorige films, maar niets is minder waar. Ice Age 3 zit vol met goede humor en leuke nieuwe characters. De nieuwe "wereld" waarin het zich afspeelt is weer eens wat anders en zorgt dat het meer-van-hetzelfde gevoel niet te groot wordt .

Na het ietwat mindere 2e deel had ik dit niet verwacht. Topfilm.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

beetje raar dat ze ineens in zo'n 'wereld' terecht komen?

avatar van juhnzun

juhnzun

Wat ken der raar zijn in zo'n film

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ook deze derde film heeft bij mij niet het effect van de eerste film, de tweede film had dit ook al niet meer.

Maar 't blijven wel leuke films, de humor zit goed, er zitten enkele andere wendingen in dan bij de vorige. Vooral de vrouwelijke eekhoorn vind ik de max .

Kijkt goed weg, en duurt juist lang genoeg.

avatar van iezie

iezie

ik vond het ook maximaal

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Een lollige film

avatar van joeythebest

joeythebest

Vond hem iets leuker dan de tweede, maar de eerste blijft de beste

avatar van Regine83

Regine83

Zo liefffff

avatar van Dirksk

Dirksk

Kan zo een avond animatie films weg kijken of ik ze nou al gezien heb of niet. Deze hoort daar zeker bij. Leuk vervolg op 1 en 2.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze derde film is terug iets beter dan deel 2 en gelijkwaardig aan deel 1.

Leuke grappen, met alweer prachtige animaties.

Het hoeft niet worden gezegd, maar animatiefilms als deze zijn niet alleen voor de jeugd en de allerkleinsten, ook ouderen (zoals ik) kunnen hier enorm veel plezier aan beleven.

avatar van Decec

Decec

Ik vond heel leuk film en grappig. Jammer dat ik heb 2e deel niet gezien, 1e deel wel.

4 sterren!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Deze haalt weer dezelfde humor en genialiteit als deel 1.

Crash, Eddie en Allie vind ik in dit deel toch een stuk leuker en ook Buck vind ik een erg leuk personage. Misschien wel 1 van de leukste uit dit deel.

Alleen vind ik het gedeelte van Scrat wat minder leuk dit keer (behalve het laatste stuk).

avatar van Film Pegasus

Na het vrij goede 1e deel volgde een verschrikkelijk slecht vervolg. Daarom heb ik lang getwijfeld om dit 3e deel te zien. Toch maar aan gewaagd en de film valt best nog mee. Origineel kan je hem niet noemen en de kwaliteit van deel 1 is in geen van de vervolgen terug te zien, ook hier dus niet. Af en toe wat leuke moppen, maar verder worden zaken als Scrat tot vervelens toe uitgemolken. De film moet het ook hebben van wat humor en wordt een gewone animatiefilm zonder meer. De tol die sequels betalen zeker? Net leuk om te zien en gelukkig beter dan deel 2. Maar een topper zal het zeker niet worden.