• 9.377.371 stemmen

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Animatie / Familie | 94 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier

Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano

Releasedatum: 1 juli 2009

Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

"You Won't Believe Your Ice!"

In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...

Manny (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Scrat (stemrol)

Scratte (stemrol)

Pudgy Beaver Mom (stemrol)

avatar van AHWA

AHWA

Ben ik zelfs bij in slaap gevallen.

avatar van Xen0n

Xen0n

Het kan zijn dat je dit niet heel erg vermakelijk vind, maar om dit af te smashen met 1*?? Dan ben je gewoon humorloos... Animaties zien er top uit, heel leuk allemaal. Mij vielen toch duidelijk verbeteringen op in de animaties ten opzichte van de 1e 2 delen. Ik heb weer, zoals bij de andere 2, een leuke film gezien. Perfect voor de zondagmiddag.

avatar van Grunner

Grunner

Niet zo goed als het eerste deel maar gelukkig wel weer beter dan de 2e, leuke film om een keer gezien te hebben.

avatar van Betamax

Betamax

Weer erg mooie animaties.

Veel humor en een leuk verhaal.

Wat wil je nog meer?

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Vond deel 1 & 2 gewoon geweldig maar dit slaat echt alles. Wat een kluns is die Sid ook en Scrat is weer goed van de party natuurlijk. Buck is echt een held hahaha, wat een wezel. Kijken en genieten.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Bij deze films is het echt een wereld van verschil of je ze in de bios kijkt of niet. Althans, vind ik. In de bios lijken de grappen gewoon beter dan thuis, zeker in deze 3D film.

avatar van Vinco

Vinco

Wat is dit weer een schitterend deel met weer geweldige humor!

Zo zie ik de animatie's graag, lekker vernieuwend,orgineel, mooi uitzienend en met geweldige humor!

avatar van dj96

dj96

ik heb wéér erg gelachen om scrat . en sid, met zijn kinderen, in de speeltuin XD XD ik heb hem in 3D gezien. erg ooi, en leuk gemaakt. toch vind ik ice age 1 de beste.

avatar van Kristiaan

Kristiaan

Geen moment heb ik me verveeld, met deze film.

De graphics waren geweldig. (Heb hem op blu-ray, dus dat maakt het allemaal zóveel mooier en aangenamer om naar te kijken.)

Het verhaal bleef boeien. De prehistorische dieren die van het ene avontuur in het andere springen, aangevuld met geweldige grappen. Geniaal is hoe ze elk dier een eigen herkenbaar karakter geven. (Overduidelijk voorbeeld hier is Scrat met maar één doel in het leven.) Hetgene me nog meer intrigeerde is hoe elke grap elk personage perfect aanvulde.

In het algemeen geef ik deze film 4 sterren, maar aangezien ik de extra's gezien heb van de dvd, doe ik er een halve ster bij. (aangezien dit niet te hard mag doorwegen.) Ze laten zien dat ze abnormaal veel moeite doen, om ergens toch de realiteit gaande te houden. Bijvoorbeeld de tango tussen Scrat en Scratte (wat volgens mij een van de betere stukken van de film is), hiervoor hebben de makers echt Youtube afgezuimd naar tango tutorials. Er wordt verder ook gesproken met kenners van de prehistorische fauna, en hoe ze dit vergelijkbaar hebben gemaakt, maar dan met een persoonlijke 'touch'.

In principe te veel om op te noemen, en genoeg om te weten dat het niet op één, twee, drie in elkaar gestoken is.

Wat me ook verbaasde waren de stemmen achter de personages.

Een welverdiende 4,5, voor een ongelofelijk animerende, goed doordachte film, voor jong en oud!

avatar van neo

neo

De eerste Ice Age film had naast een standaard moraalverhaal een enkele maal een leuke grap. Zoals een football scene met een of andere vrucht en die eekhoorn momenten. Geweldig memorabel karakter. De tweede heb ik niet gezien, maar wel de losse momenten van de eekhoorn. Maar die toen was al wel weer zo'n beetje welletjes geweest. Geheel volgens verwachting kwam daarna de rekensom: 1+1= dubbel plezier. Verre van. Ja, het zijn nog altijd de meest onderhoudende stukken van de film, maar het had niet gehoeven.

Ice Age 3 kent veel schreeuwerige ''pas op ik vlieg naar beneden en krijg de meegevlogen tak op mijn hoofd'' humor. Nergens scherp of grappig. Ook DAT hele avontuurlijke element is zo normaal en braaf, dat er niet veel te genieten valt. Het is TE hopen dat iemand nu eens echt wil doorzetten met iets fatsoenlijks. Denk aan het sublieme begin van Wall-E, maar dan in een volwaardige speelfilmduur.

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Ik heb hem in 3D in de bios gezien. Echt super. Dat maakte de film een 4!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Mijn ex vond dit geweldig. Mede door die smaak zag ik in dat het uiteindelijk wel een ex moest worden.

Ik vond de film niet grappig. Veel soortgelijke grapjes als deel 1. Die eekhoorn kon ik ook niet meer echt uitstaan.

Het is allemaal knap gemaakt, maar bij animatie-films moet men echt vaker maar 1 deel gaan maken en niet alleen maar voor het geld gaan.

Maar ja geld is helaas vaak een drijfveer om in herhalingen te vallen.

De diehard fans blijven toch wel opdagen.

Ice Age 3 was geen film met een verrassend plot/verhaallijn, wat bij de meeste "3" films natuurlijk zo is. De hoofdpersonen blijven vrijwel gelijk als in de eerdere delen, en ook de typische humor zat er weer in.

Dit deel, naar mijn mening ietsje meer 'verborgen' grappen, die alleen voor volwassenen leuk waren. Naar mijn mening geen minpunt. Zoals al verwacht zag de animatie er gelikt uit, en de verhaallijn liep ook goed.

Wat wel wat beter had gemogen is het eekhoorntjes verhaal.. .. naar mijn mening te voorspelbaar.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ook Ice Age 3 blijft net als deel 2 overeind. Wel veel suf geneuzel met die romance tussen Mannie en Ellie en dan ook nog die twee eekhoorns! Een beetje teveel van het goede mijns inziens. Aan de andere kant ziet het dinosaurusgedeelte er echt tof uit en blijven het toffe beesten om te zien. Paar leuke grappen, dus 3,5 ster lijkt me verdiend.

avatar van Obbie

Obbie

Heb 'm met de kinderen meegekeken. Leuk amusement voor de jeugdigen, als volwassen was de lol er wel af. Uitgekauwd en uitgespuugd.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Heb me erg vermaakt met deze film.
Sommige dingen zijn misschien net iets te toevallig gemaakt Ellie krijgt een baby op 1 van de gevaarlijkste plekken bijvoorbeeld, maar dat mag de pret niet drukken.

De humor is weer erg leuk, net als in vorige delen. Evenals de animatie zelf.

avatar van Gambit2009

Gambit2009

Weer gelachen..laat deel 4 maar komen!

avatar van timbo_

timbo_

Met afstand het minste deel uit deze (tot nu toe) trilogie. De introductie van onze vrienden de dinosaurussen is mij in ieder geval erg slecht bevallen. Ook het enorm hoge tempo en de constante achtervolgingen werkte me na een tijdje behoorlijk op de zenuwen. Wat overigens niet wegneemt dat het allemaal erg makkelijk wegkijkt en ook zelden verveelt. Toch blijkt maar weer zo vlak na Up dat het verschil tussen Dreamworks en Pixar nog schrikbarend groot is. Nu maar hopen dat het simpele cashen het op den duur aflegt tegen de kwaliteit en originaliteit.

2,5 ster

avatar van dennis7808

dennis7808

Ik heb erg gelachen met deze film.. Leuke humor met de eekhoorn en Manny.. Voor een Animatiefilm een hele goede.. Leuk voor de kids..

avatar van timp

timp

Ben geen grote fan van animatiefilms, maar op z'n tijd vind ik het prima. Was overigens aangenaam verrast door deze film, zeker omdat het niet de eerste in de reeks is. Ze hebben de reeks goed doorgezet en vond het een stuk beter dan het vorige deel. Humor werd goed overgebracht!

Vooral de cose-ups met Buck vond ik geniaal (dit lijkt me niet spoiler-waardig)

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

Hij was wel oke. ben fan van Scratte!!!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Hele leuke film. Vond hem leuker dan het 2e deel. Zelf vond ik Buck het meest leuke personage in de film.

Gewoon kijken en genieten.

was een leuke film.

ik vond alleen de eenkhoorns super irritant op een gegeven moment!

avatar van Sutherland

Sutherland

Weer een geslaagde Ice Age film! De oude karakters zijn weer erg leuk, vooral Sid en Scrat, maar ook het nieuwe karakter Buck is erg grappig!

Heb genoten!

avatar van Pestiis

Pestiis

weer zeer geslaagd!

ook die referentie naar pearl-harbour-achtige films (airplane fights) vondt ik ook erg leuk gedaan... en dan ook echt die geluiden van die ouwerwetse gevechtsvliegtuigen erbij

en buck is meester!

avatar van ManuelGnR

ManuelGnR

Xen0n schreef:

Het zal wel aan mijn (ik denk achteraf ook te vroege) pindakaas liggen maar de animatie en kleuren zagen er bij mij niet top uit. Vooral de kleuren en sfeer vond ik erg tegenvallen.

Jammer dat de genialiteit van de eerste Ice Age nogal weg is. Niet slecht, maar valt tegen..

Vond deel 2 dacht ik beter.

avatar van Kisje

Kisje

Zaten zeker nog grappige elementen in het verhaal, maar ik vind persoonlijk toch dat deze iets minder was dan zijn voorgangers.

avatar van Waku

Waku

Best wel grappige animatie.

En zeker niet slecht gemaakt.

Maar de avonturen van de mammoeten Ellie en Manny, de sabeltand tijger Diego en de sullige Sid kennen we nu wel een beetje.

In deze derde episode ligt de nadruk op kinderen...

En de baby dinos zijn best wel wel grappig om te zien.

Verder toch weer veel van het zelfde.

Gewoon grappig verder niet.

avatar van ayko7

ayko7

beter dan vorige versis...prachtig...:))