• 9.371.602 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Nounou, het was niet de bedoeling om iemand kwaad te maken, sorry daarvoor.
Wat ik bedoelde met Amerikaanse troep is dat er dingen in zaten die ik al 1027 x heb gezien in andere films.
En ik moet je ook eerlijk vertellen dat ik gewoon niet (meer) van zulke films hou.
Maar wat bedoel je met dat ik er niets van begreep, wat viel er te begrijpen in dit in mijn ogen simpele verhaaltje.
En wat bedoel je met jaloers???
Ik vind het veel knapper als men een boeiende film maakt met goeie acteurs in plaats van het met een apparaat te maken.
Maar ja, ik ben dan ook al bijna 42.

P.s. The Texas chainsaw massacre uit 1974 is véééééél toffer, heb je die ook gezien??

avatar van zephyr

zephyr

mayhemblik schreef:
Nounou, het was niet de bedoeling om iemand kwaad te maken, sorry daarvoor.

Jij schrijft dingen over deze film die m.i. gewoon niet kloppen.
Er zitten natuurlijk spanningselementen in deze film die we al vaker gezien hebben. Maar het hele verhaal is echt super origineel bedacht.

mayhemblik schreef:

Maar ja, ik ben dan ook al bijna 42.

Ik vond deze acteurs niet echt slecht, maar een heleboel mensen vallen gewoon over Cage heen, ja, en dan houdt het snel op.

mayhemblik schreef:

In een ver verleden heb ik hem wel eens gezien. Maar de laatste versie mag er ook wezen.

avatar van Montorsi

Montorsi

zephyr schreef:

Dit is geen doorsnee Hollywood troep, onzin!

Natuurlijk is dit doosnee Hollywood. Of het troep is, is natuurlijk persoonlijk.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Oké, ik moet zeggen hij begon veel belovend maar halverwege zat ik al op de teller te kijken en das nie best.

Maar ik ben blij voor jou dat jij er wel van hebt genoten.

En dan nu nog een cliché van mijn kant : smaken verschillen.

Oja, ik raad je aan om als de wiedeweerga het origineel nog eens te gaan herzien van ttcm want die is zó vies en goor dat je er vrolijk van word.

Ik vind de remake wel één van de beste remakes van de laatste tijd.

Groetjes en weltrusten en ik hoop niet dat er vannacht een kaal mannetje met leren jas bij je op de slaapkamer komt.

avatar van the new guy

the new guy

Vreselijke film. Idee is aardig, maar eigenlijk zijn het meerdere goede ideeen die tot helemaal niets leiden. Erg slecht en veel te traag. 2* voor de SE.

avatar van the new guy

the new guy

Yes! mijn stem heeft gemiddelde doen dalen. Ik ben trots.

avatar van Neelix

Neelix

De meningen lopen aardig uiteen. Ik vond het zelf een bovengemiddelde en inderdaad originele film. Geen 13 in een dozijn. Cage speelt als vanouds en het verhaal boeide van begin tot eind. Wat mij betreft geen echte topper, maar wel een aanrader.

avatar van Many

Many

Het begon allemaal wel aardig, maar eindigde toch erg slecht....

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Sterke film, althans in het begin, naarmate de climax naderde bedroevend... jammer!!

avatar van scholtie

scholtie

zeer goede film met een hoog spanningsgehalte. Met natuurlijk Nicolas Cage die weer fantastisch speelt.. Einde wel wat onrealistisch maar zeker orgineel

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Na bangkok dangeres weer zo'n holle leege film van Nicolas cage

die het ook nog eens moet doen met saaie inspiratieloze karakters.

het enige pluspunt is wel dat de film mooie beelden vertoont.

avatar van Fryce

Fryce

Heeft mij prima vermaakt dit filmpje. Vond hem af en toe lekker creapy en spannend, hou hier wel van.

avatar van Mai*

Mai*

Many schreef:
Het begon allemaal wel aardig, maar eindigde toch erg slecht....

Ik vraag mij dan af waarom je het slecht vond eindigen?

Ik vond het juist een heel mooi einde omdat alles eigenlijk gewoon weer opnieuw begon...

avatar van roebftb

roebftb

Gadverdamme.

an·ti·cli·max de; m -en onverwachte, teleurstellende afloop

avatar van gatygun

gatygun

Ze kunnen beter de rating weg halen compleet van moviemeter.nl, als je soms is kijkt wat mensen weggeven voor films aan ratings vraag je, je uberhaupt af of ze het systeem wel helemaal snappen en/of ze uberhaupt wel andere films hebben gezien.

net zoals die gast hierboven me, met zijn 1.

Voor mij is 1 nog slechter dan een b film, uiterest vervelend, dodelijk saai en vrijwel de slechte film die je maar kan bedenken dat je ooit gezien heb. Is dit niet het geval is de film al minimaal een 1.5 waard.

Heb de film gezien, ongeacht dat de film niet veel voorstelde buiten zijn special effects en cage acteer prestatie. was de film zeker ver van een b film en was het een aardig vermakelijk iets. Ik geef het dus een 3. niet hoger doordat het verhaal opzich een stuk sterker had kunnen eindigen, en het nag al teleurstellend was maar zeker ngeen troep.

avatar van nbarten

nbarten

@gatygun: eindelijk iemand die het snapt.

avatar van roebftb

roebftb

Ah, ok. Dus u bepaalt voor mij hoe ik een film moet beoordelen. En als dat niet mogelijk is, moeten we met zijn allen in zijn geheel niet kunnen oordelen.

Laat me raden, u wilt ook het stemrecht voor mensen die niet zo 'intelligent' als u bent, afschaffen? Zou wel ideaal zijn, terug naar een aristocratisch idee waarin deze toplaag zélf bepaalt wie de toplaag is.

Of draaf ik nu door?

On-topic: De film was leuk, tot op het moment dat er op een toch wel heel flauwe manier gerefereerd werd aan de bijbel. Het niveau van de film daalt voor mij dan direct tot die van een kinderfilm, ongeacht het 'acteerwerk' van Cage. (waar ik verre van een fan van ben).

Laat ik afsluiten, en tevens mededelen dat u een van de weinigen bent die mij zo weet te prikkelen met een domme opmerking. Het spijt mij zeer. Dit is namelijk een forum waar men een mening mag uitten, keep that in mind.

avatar van IcU

IcU

Gatygun snapt zo te zien zelf niet waar dit forum, inclusief rating voor dient.

avatar van ZMuller

ZMuller

roebftb snapt het inderdaad niet, dit is een waargebeurd verhaal.

avatar van Renske*

Renske*

Het idee van deze film heeft me zeker geboeid, zolang het realistisch bleef. Toen echter dat hele verhaal begon met die 'Fluistermensen' en die scène met die ruimteschepen daalde mijn oordeel nogal! Jammer, was wat mij betreft echt helemaal niet nodig! Zonder dat hele gedoe was de film ook prima geweest was gewoon iedereen dood op het einde, waarom niet?:)

avatar van SiNNeD

SiNNeD

Helemaal met Renske eens, begon zo goed maar wat een anti-climax. Vind eerlijk gezegd dat 3,5* een veel te hoge score is met zo'n eind, 2* meer niet.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Na herziening toch maar een halfje eraf. Goede opbouw en sterke ramp-scènes worden toch wel een beetje omlaag gehaald door dat grootse overdreven einde.

avatar van sander.h

sander.h

Mr_White schreef:

Heeft dat einde je dan echt zo gestoord?

Kan natuurlijk hoor, maar ik vind het frappant om te zien hoeveel gebruikers hier het einde als (enorme) domper zien, terwijl ik dat zelf niet zo heb ervaren.

Ik vond het wel wat aan de cheesy kant, maar om nou te zeggen dat het einde jammer is kan ik nou ook weer niet zeggen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ja maar als er 1 begint met klagen over het eind dan volgt de rest vanzelf heb ik hier gemerkt.

al zal me dat wel weer niet in dank afgenomen worden dat ik dat zeg

avatar van Montorsi

Montorsi

mcdaktari schreef:

al zal me dat wel weer niet in dank afgenomen worden dat ik dat zeg

Het slaat vooral nergens op..

Maar je moet vooral zeggen wat je wil, al zul je er niet erg serieus door genomen worden.

avatar van renalpha

renalpha

Een film die je met een goed verstand moet kijken.

Best wel creepy idd. Maar daarna valt alles op elkaar neer waardoor je echt geperst wordt in je stoel.

De special effects waren simpelweg te gruwelijk mooi in mekaar gezet.

Dik vermaak en het kijken waardt!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Hele mooie special effects!!! Verder was het einde van de film een grote teleurstelling voor mij...

Verder waren sommige momenten best creepy te noemen. Vond Cage niet bijster speciaal spelen meer op de auto piloot.

Zal het niet zo gauw voor een 2e maal bekijken.

avatar van BarracudaX

BarracudaX

Het eerste uur van de film vond ik zeer vermakelijk en zelfs tamelijk origineel. Einde vind ik absoluut te vergezocht en qua science-fiction gehalte totaal niet in balans met de rest van de film. Dit is genoeg reden om deze film niet (nog eens) te kijken.

avatar van IcU

IcU

renalpha schreef:

De special effects waren simpelweg te gruwelijk mooi in mekaar gezet.

Ik denk dat je bij de verkeerde film zit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Montorsi schreef:

Het slaat vooral nergens op..

ik mag aannemen dat jij er dus 1 bent die het einde niks vind. aan je reaktie te zien