• 9.374.006 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Diana Wayland

Phil Bergman

Grace Koestler

Lucinda Embry / Abby Wayland

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

IcU schreef:

Ik ben het volkomen eens met deTuinman. Cage heb ik nooit een echte goede rol zien spelen de laatste jaren. Alleen maar het zelfde, op de paar seconde in de fake Grindhouse trailer 'werewolf women of the ss' na, waarin hij wel een interessante, leuke rol speelt. Helaas is dit maar 1 seconden, maar wel de beste seconden van zijn laatste (zeker) 5 jaar. Kijk maar naar de laatste personages die hij de afgelopen jaren gespeelt heeft. Deze zet hij allen op de zelfde, saaie manier neer. Zelfde stem, zelfde toon. Zelfde oer saaie blik. Nooit eens een dramatische uitspatter, maar altijd de coole kikker. (en dan vooral in films als 'Knowing, Next, National Treasure, Ghostrider (Omg, Ghostrider ) Lord of War) Hij heeft gewoon geen meerwaarden meer in films. Hij zou zo vervangen kunnen worden.

Zij eerdere films waren wel afwisselender en hadden meer lading. Leaving Las Vegas is hier het perfecte voorbeeld van.

Denk toch dat het bij deze film het verhaal is wat zeer teleurstellend is richting het einde en niet de acteerprestaties van Cage. Vond hem in deze film nog wel aardig z'n best doen en in Lord of War zette hij wat mij betreft toch het personage met verve neer. Next, Knowing en die andere crap waar hij de laatste tijd in acteert, zijn gewoon ook slecht geschreven films, waarbij een ander acteur niet veel aan het kijkplezier had kunnen veranderen. Om die reden vind ik waarschijnlijk Lord of War wél een goede film met Nick Cage.

Ben geen fan van zijn werk, maar wat heb ik genoten van Face/Off en Con-Air en wat heb ik ze vaak gezien!

avatar van IcU

IcU

In deze film irriteerde ik mij aan het acteer werk van Cage, omdat hij niets vernieuwends brengt. Zijn automatische piloot staat gewoon aan. En acteer prestaties hebben wel eens vaker een matig verhaal kunnen redden. Bij Cage is dit echter niet gelukt.

avatar van canciser

canciser

Spannende film met mooie special effects, het cliché vond ik terecht. Ik had namelijk geen herseninhoud meer over om ook nog eens uit te zoeken wie de aliens waren...

Meerdere categorieën door elkaar vind ik altijd goed, dat kwam toch sterk over in deze film. 3.5*

avatar van Grunner

Grunner

Gewoon een hele vette film!

IcU schreef:

De film was ms iets beter geweest met een acteur die 'breder' kan spelen dan Cage, dus op het gebied van emotie en voorkomen. Het verhaal is echter zo flinterdun, slecht en inspiratieloos, dat ik geen acteur kan noemen die deze film naar een hoger plan had kunnen tillen. De film moest het hebben van de 'disaster-sequences' en die waren dan ook goed, maar ik had net zo goed een deeltje uit de Final Destination-reeks kunnen gaan kijken, als ik op zoek was naar hersenloos vermaak met spectaculaire scenes.

Heb trouwens Ghost Rider gekeken vrijdag..... Pfff, wat was die slecht en inderdaad, in die film is Cage enorm slecht!

avatar van TimF

TimF

Voorspelbaar, maar vermakelijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

wat vond jij zoal voorspelbaar.? SL8N8 die je 5 sterren gaf, die vind ik nou echt voorspelbaar

avatar van Leyton

Leyton

Geweldig goede film !

avatar van IcU

IcU

10-StepKill schreef:

Op zich was de keuze niet verkeerd om voor Cage te gaan. Films als deze zijn puur en alleen voor het 'massa publiek', die niet al te kritisch naar een film kijken. En Cage staat naar mijn weten garant voor geld in het laatje. Of in iedergeval animo van het grote publiek. En geef ze eens ongelijk: dit publiek is al snel tevreden. Als er maar genoeg explosies in zitten is het best. Commercieel was het dus wel een goede zet, en ik neem aan dat meneer Cage daar geen problemen mee heeft. Ik weet trouwens niet hoe deze film bij de kassa's gepresteerd heeft.

Wat het verhaal betreft. Het opzetje was naar mijn mening behoorlijk interessant. Uitwerking daarentegen was vooral script technisch om te huilen.

IcU schreef:

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn, IcU.
Cage is inderdaad de man voor het publiek van zo'n soort film en volgens mij heeft de film zelf het toch wel aardig gedaan aan de box-office.

Het verhaal had zeker wel wat interessante punten, maar er zaten te veel haken en ogen aan, dat het voor mij op een gegeven moment niet meer hoefde. De Aliens zijn gruwelijk irritant, dat gefluister zo mogelijk nog meer. Het hele einde-van-de-wereld-idee en de bijbelse prekerij is tergend tenenkrommend en vaker beter uitgevoerd. Waarom de vader achter moet blijven, blijft me toch nog steeds een compleet raadsel, aangezien hij juist één van de 'goede' mensen is en de aliens blijken aan het eind lichtwezens te zijn, maar je ziet gewoon de spieren en pezen zitten, DAT KAN HELEMAAL NIET!

Maar verder is het een dijk van een film

avatar van Zizzo

Zizzo

hele vette film, goede thriller-spanning, goede special effects, het verhaal vond ik geweldig! mysterieus, geheimzinnig, over-de-top totaal niet wat je verwacht, als SF liefhebber zal je dit zeeer zeker aantrekken. had kippenvel aan het einde!

muziek vond ik het enige minpuntje van de film, het paste op een of andere manier niet, viel me meerdere keren op.

avatar van Ro_mien

Ro_mien

Goede film, MAAR DAT EINDE !!! Verschrikkelijk ... Gewoon eraan geplakt om de laatste 15 minuten te vullen.

avatar van Chub

Chub

Een film die mij vanaf het begin af aan best boeide maar later toch echt een beetje te science fiction en dramatisch werd.

Al met al toch wel een redelijke film met nicolas cage in de hoofdrol

3 sterren.

avatar van dikkop

dikkop

Erg goeie film. Spannend, opbouwend en mysterieus. Maar voor de duidelijkheid en goede informatie mag er een genre aan de titel worden bijgevoegd: Drama.

avatar van Jules15

Jules15

Spannende film, goede effecten(de meesten) maar die naar het einde toe toch wat teleursteld was

DUs 3,5 sterren

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

gewoon een goeie film. Het einde was zoals sommige aangeven wat teleurstellend

avatar van noxiuz

noxiuz

Keek leuk weg, geen saaie punten. Verhaal was voorspellend maar gelukkig zaten er wel vreemde en onvoorspelbare gebeurtenissen in.

Special effects waren volop aanwezig, bijna allemaal geanimeerd met de computer, ook redelijk wat SF's waren gewoon onrealistisch. Een 4 sterren omdat hij zo lekker wegkeek.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

zie je nou zelf hoe dom je hierboven typt, je zegt het verhaal is voorspelbaar maar gelukkig onvoorspelbaar. Het is toch niet te geloven zeg

avatar van DVD-T

DVD-T

Op voorhand wist ik totaal niet wat ik van Knowing kon verwachten, had alleen de plot gelezen, maar verder nog geen trailer op spotjes van gezien. Wel een film die ik graag in de bios had willen zien.

Alex Proyas weet altijd wel een goede sfeer in zijn films te creeëren, als beste voorbeelden kun je daar het duistere The Crow bijpakken en het geweldige Dark City. In Knowing is dat niet anders. Het eerste uur is van een erg hoog niveau. Het blijft spannend en je wordt daarnaast ook een beetje in het duister gelaten wat er nu precies gaat gebeuren. De spanning wrodt erg goed opgebouwd, en de eerste ramp slaat dan ook in als een bom. Toch wel een erg aangrijpende scène die ik met open mond zat te aanschouwen. Vanaf dit moment heeft de film ineens je volle aandacht. Dan krijg je het tweede uur met een lange zoektocht die niet minder boeiend is, alleen is er ineens niet veel meer van die fantastische sfeer te vinden. Spannend blijft het nog enigzins, want er gebeurd nog genoeg om je aandacht erbij te houden. Het einde met de space mannetjes en de uitverkoren kinderen draaft Proyas iets te ver door, dit moment komt niet echt goed uit de verf, maar qua effecten een genot om naar te kijken. Het echte einde is dat ook. Nog nooit de vernietiging van de aarde zo mooi in beeld gebracht gezien.

Met de effecten zit het dus erg goed. Helaas heb ik verder niet echt veel vernieuwends gezien. Proyas speelt alles ook netjes volgens de Hollywood regeltjes. Acteer werk is dik in orde, maar Cage heb ik ook wel eens beter gezien.

Spannende film, die vooral het eerste uur erg sterk is. Helaas verslikt Proyas zich wat in het tweede uur. Overall blijft het gewoonweg goed entertainen.

avatar van desert

desert

Verrassend goede film die mij zeer heeft vermaakt.

avatar van ( J )

( J )

Leuke 'verstand op nul' film,hou wel van disaster movies (disaster movie niet meegerekent )

Het verhaal en de acteerprestaties waren niet altijd zoals het had kunnen zijn,maar vind ik ook niet goed om Cage hier of te gaan zeiken...

Je weet van te voren al hoe Cage zal spelen..Het een beetje emotieloos overkomen is gewoon hoe hij speelt..kijk dan geen films waar hij in voorkomt...

avatar van marko09

marko09

yep ik ben teleur gesteld in hem

avatar van Nostak

Nostak

Bij deze film heb ik me echt moeten inhouden of ik ging mn geld terug gaan vragen in de cinema! Aanrader voor de filmliefhebber: bekijk dit niet! De Clichés zijn gewoon niet meer op 2 handen te tellen!

Ik heb gisteren toch een keer de tijd genomen om hem te kijken, moet zeggen dat ik het geen slechte film vond, maar ook geen denderend goeie, alles was zo voorspelbaar!

avatar van jeandb

jeandb

Cage kijkt weer zeer ernstig in deze film maar hij blijft een prettige acteur. Voorlopig is alles van Cage net zoals bijv Tom Hanks goed (nog niet afgezakt naar bedenkelijk niveau als bijv. Al Pacino) Het naderende einde is voorspelbaar en toch hoop je op een geniale oplossing van de hoofdrolspeler. Leuk tussendoortje.

avatar van brielen

brielen

De speciale effecten doen wonderlijke dingen. Puike sf-thriller.3,5

avatar van DirkjuhD

DirkjuhD

Ik vind het een zeer mooie film goed geacteerd maar ik vond het einde een beetje jammer en saai nogal overdreven in vergelijking met de rest van de film.

zeker een aanrader

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Amerikaanse troep, waarin nicholas Cage met zijn immer getormenteerde snoet ronddraaft als een kip zonder kop.

Het plan om bij foto's van modellen een waarschuwing te zetten zouden ze bij films waar computer effecten worden gebruikt ook moeten doen, dan kan ik ze tenminste laten staan.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

En nu maar hopen dat die twee zich niet gaan voortplanten.

avatar van zephyr

zephyr

mayhemblik schreef:

Amerikaanse troep....

Dit is geen doorsnee Hollywood troep, onzin!

mayhemblik schreef:

Beetje jaloers op de schitterende effecten? Als er goede effecten inzitten wil dat nog niet zeggen dat het troep is. Als het verhaal je niet zint betekent dat niet dat je automatisch de rest van de film ook maar even moet afzeiken. Slaat echt helemaal nergens op. Volgens mij heb je er ook geen moer van begrepen.