• 9.371.676 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van Motato

Motato

In potentie een hele geweldige film, alleen er wordt te weinig uit gehaald.

Diverse elementen(zoals de cijfers, fluistermensen, verwijzingen naar de bijbel)spreken mij aan. Dat mysterieuze, dat kan heel boeiend zijn alleen ik had het gevoel dat het uiteindelijk er in zat omdat het dan interesant was, niet omdat het een functie had.

Met als duidelijkste voorbeeld de cijfers eigenlijk. Want wat voor functie heeft dat als je naar het einde kijkt?

Jammer, had heel veel in gezeten, maar stelt toch teleur. 3 sterren.

JellevOosterhout

het lijkt me een erg vermakelijke film waar nicolas Cage weer zijn uiterste best doet om er een goede film van te maken, heb net de trailer zitten kijken en het leek me toch wel een goede film waarvan ik zeker van plan ben hem te gaan kijken!

JellevOosterhout

wanneer komt deze film in de bioscoop of is deze te krijgen op dvd?

kan er namelijk maar weinig over vinden.

JellevOosterhout schreef:

wanneer komt deze film in de bioscoop of is deze te krijgen op dvd?

kan er namelijk maar weinig over vinden.

Sinds twee weken draait deze film in een stuk of 56 nederlandse bioscopen.

JellevOosterhout schreef:

Het eerste gedeelte van de film is thriller/actie, dus een wegkijk film, zoals de trailer ook doet overkomen. Het tweede gedeelte van de film is meer mysterie/science fiction /drama. 't Is maar waar je van houd. Maar je kan natuurlijk ook gegrepen worden door de mixture van genres in deze film zoals mij.

wait_here schreef:

Sinds twee weken draait deze film in een stuk of 56 nederlandse bioscopen.

oke dankje wel ik kon hem niet vinden maar dan zal ik nog eens goed zoeken

avatar van roelm

roelm

In potentie een heel goede film... het verhaal met de cijfers en rampen is goed, het proberen te voorkomen ook. Maar dan komt dat dubbelverhaal met die stemmen en dat haalt de film naar beneden. Jammer.

Als ze het script verder hadden uitgewerkt met die getallen en proberen de ramp te voorkomen had het een 5 film kunnen worden !

avatar van Mohlive

Mohlive

Het einde vond ik slecht, verder was het een goede film.

Een 3,5

avatar van _Tomm_

_Tomm_

De trailers voor 'Knowing' waren veelbelovend. Ik denk dat iedereen die de trailer zag, wel grote ogen opentrok bij de fameuse vliegtuigcrash-scène. Aan de hand van de trailer, leek dit uitmuntend popcornvermaak te zijn. Maar toen zag ik de film...

Het mysterie rond Lucinda deed me nagelbijten. De brief met de nummers, de rampen, de naderende apocalyps... Ik zat op het puntje van mijn stoel. Maar toen kwamen de stemmen en de mannen in de zwarte jassen erbij, en werd het verhaal één grote pot nat. Hoewel de rampen prachtig in beeld werden gebracht (kippenvel bij momenten!), zorgden ze er niet voor dat 'Knowing' één geheel werd. Het ging over van het ene in het andere plot, wat vervelend was.

Om nog maar te zwijgen van dat einde... Ik spoil niets, maar echt, voor Sci-fi-fans was het zeer leuk, maar voor de filmbezoeker die zin heeft in een spannend filmpje op tijd en stond, is het een flop van jewelste. Hoe moet je een hele film in enkele luttele minuten met de grond gelijk maken? Zo dus...

Mijn tip? Wacht tot hij op dvd uit is en ga hem huren. Hij is de prijs van een filmticket niet waard. En als je'm toch in de bioscoop bekijkt, ga dan weg net voor het einde, en zorg ervoor dat het mysterie van 'Knowing' nog even blijft nazinderen, zonder dat de hele film voor je in duigen valt.

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Ik vond het einde juist sterk! De hele film trouwens. Ik heb mij echt vermaakt met deze goede film. Voor mij 4 sterren waard.

_Tomm_ schreef:

... Het ging over van het ene in het andere plot, wat vervelend was.

De film heeft echt maar één plot. Alleen het genre verandert telkens, wat nog niet betekent dat de 'thread' in het verhaal zich wijzigt.

_Tomm_ schreef:

Om nog maar te zwijgen van dat einde...

Het einde is gewoon een logisch gevolg van het eerste gedeelte van de film. Je hebt er klaarblijkelijk niets van begrepen en beschouwt deze film dus zoals zovelen (zucht..) als een wegkijkfilmpje. De film is veel meer dan alleen dát.

Mijn tip?

Mijn tip...: lees alle berichten hierboven maar eens door dan kom je er vanzelf wel achter wat het thema van deze film is.

avatar van BS

BS

Erg goede film, goede opbouw,goede spanning, goed stukje mistery... maar het eind?

Ze hebben hun best gedaan om van alle genres in de film te drukken

De film begint rustig maar neemt al snel een interesante wending en wordt ronduit specaculair om ons te overtuigen dat de dingen toch Echt staan te gebeuren.

Nicolas Cage bewijst zich weer goed als mannetje in een mysterieuze film en zet ook een gewoon goede acteer-prestatie neer.

Rose Byrne doet het ook zeker leuk en laat ook zien dat ze lekker met emoties kan spelen

Chandler had ik nog niet eerder gezien maar ik moet zeggen dat hij het best goed doet. Dat kan nog wel eens wat worden

Terug naar de film want na het overtuigen komt natuurlijk het accepteren. Nu we weten wat er gaat gebeuren wordt de toon van de film anders. Dit houd het geheel ( met zijn 2 uur ) wel weer fris en daarna dendert het door naar het eind.

Tja, het hierboven zoveel besproken eind ! Wat moet ik ervan denken? Symbolisch mooi eind, dat kan ik wel zeggen maar ik denk dat ik het gevoel van dit eind een beetje kan vergelijken met het eind van de laaste Indiana Jones-film.

Een beetje van ... ja, zeker mooie film, zeker mooie opbouw maar is dit eind de verwachte climax ? Eigenlijk hadden we op iets .. slimmers gehoopt.

Stelt het eind me teleur? Oh nee, dat zeker niet maar zoals ik al zei, ik verwachte iets anders, iets slimmers, iets met een wat diepere betekenis. Maar ja, eigenlijk kun je dit allemaal ook over dit eind zeggen als je het maar tegen het goede daglicht houd. Het valt alleen wat buiten het ritme en het gevoel van de film. Denk dat daarom het eind zo "onafgesloten" aanvoelt.

Ik het het eerder gezegt en ik zeg het nogmaals. Een slappe film met een goed eind laat een betere indruk achter dan een goede film met een slap eind.

Nu was dit niet direct een slap eind .. maar toch .. het gevoel wat het mij geeft doet af aan het gevoel wat de andere ( bijna) 2 uur me geeft.

Wat moet ik deze film dan als waardering geven? Het voordeel is dat de film ronduit spannend en meeslepend is, er zit goed en ruige actie in en heeft een goed opgebouwd verhaal. Dat alleen al is het 3,5* waard. Dan de finale-vraag die ik me altijd stel om het omhoog of omlaag af te ronden:

Zou ik hem (binnenkort) nog eens kunnen kijken? En dat antwoord is voor mij een duiderlijke JA !

4* dus !

avatar van Tars

Tars

Ik heb een paar tegenstrijdige gevoelens bij deze film..

't Is een goede film, maar zou veel beter zijn zonder 't Sience-Fiction gedeelte.. 't had geen meerwaarde voor 't verhaal van de film..

't waren wél heel erg mooie special effects en een goed verhaal met mooie acteerprestaties..

mja, 't worden er 3,5*

avatar van Quido

Quido

Mooie special effects? Vond enkel het einde er redelijk overtuigend uitzien, de rest kwam duidelijk uit de computer (zelfs een doodeenvoudig voorbijrazende metro).

Quido schreef:

Ik zie altijd of de effects gecomputeriseerd zijn. Tenminste als ik er speciaal op ga zitten letten. Maar wat mij betreft is er dan geen film te vinden waarbij je het dan niet kunt zien.

Maar zoals ik al zeg :als je erop gaat zitten letten. Dat neemt wat mij betreft niet weg dat het geheel aan special effects in deze film zeer goed te pruimen was. Zodanig dat het wel degelijk zeer realistisch overkwam. En jij dus bijzonder overdrijft.

avatar van Spookje

Spookje

Goeie film met mooie SFX ( vliegtuigcrash, metro en dat geheel New York weggevaagd wordt ) Hier en daar behoorlijk spannend en het geluid is top! Af en toe cliché dingetjes zoals, vader wordt eerst niet geloofd...
"Blijf in de auto!" en toch niet luisteren ..

3,5 sterren!!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Quido schreef:

Ik vond juist dat de vliegtuig-crash er zeer overtuigend uit zag. Oké, dat CGI-vuur bij de close-ups waren wat minder maar gewoon hoe je hem uit de lucht zag vallen en in dat veld glijden en ontploffen.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Krakkemikkig verhaal dat aan toevalligheden aan elkaar hangt.

Wat is überhaupt het nut van die lijst? Behalve dan dat het het verhaal in deze film mogelijk maakt.

Grootste deel van de effecten was aardig, maarja dat is tegenwoordig wel beetje standaard.

Film probeert zich verder voor te doen als zoveel meer dan dat ie eigenlijk is. Er wordt verwacht dat er bij het verhaal een WOW effect (Zo van wow wat een bizar verhaal) optreedt bij de kijker maar daar is het te simpel voor.

Zoals eerder hier is gezegd is alles echt 'gemaakt', er wordt een verhaal dat goed begint maar steeds slechter wordt op een bombastische manier gebracht om het maar enigszins spectaculair en spannend te maken.

avatar van ProxxiM

ProxxiM

Eerste helft was echt subliem, en de tweede helft leek wel bijna los te staan daarvan, erg jammer.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

ProxxiM schreef:

Ik had het niet beter kunnen zeggen.

avatar van Treintje

Treintje

Jammer dat er schijnbaar maar zo weinig mensen de essentie van deze film hebben begrepen. Maar ik ben ook van mening dat wanneer je geen kennis van zaken hebt op religieus gebied het inderdaad een leuke wegkijk film is.

Oh, en voor degeen die het gebruik van cijfers niet begreep: dat is een internationale taal. Zelf een chinees had het kunnen vertalen.

Ik vond het een topfilm !! Om een dergelijke flm/verhaal te kunnen maken moet je echt wel je huiswerk hebben gedaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een aardige film om te zien, maar het verhaal gaat voor mijn gevoel echt nergens over. En die aliens zag ik al ver van tevoren aankomen. Wat overblijft zijn de meesterlijke special effects die best wel grafisch in beeld worden gebracht.
Ik heb nog nooit zo een mooie vliegtuig crash in een film gezien. En wat er daarna gebeurt, zie je wat mensen die het overleefd hebben. Maar alsnog worden weggevaagd, geniaal.
Die metro crash was een beetje nep, maar die camera standpunt dat je vanuit de cabine kan kijken hoe mensen worden overreden en er bloed op het raam belandt.

En tot slot nog dat de hele wereld vergaat, goed voornamelijk New York dan. Erg mooi.

Toch goed voor 3, 0 sterren.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Ik vind dit een film met twee gezichten Het eerste deel van de film roept veel Ik vragen op, is spannend en lijkt een fraai mysterie/thriller in zich te bergen. De uiteindelijke antwoorden zijn zééér voorspelbaar en teleurstellend. Veel sentimenteel geneuzel en tenenkrommende laatste beelden overgoten met een dikke klonterige religieuze saus. De regisseur is na het leuke begin volledig de kluts kwijt, strooit met zinloze beelden, dat alles liefst zo donker mogelijk en begeleid door zeer matige muziek. Nou ja, hij heeft me wakker gehouden en dat is het winstpunt van deze nacht.

JellevOosterhout

ik vond het een geweldige film heb me geen moment verveeld.

geweldige special effect en goede acteurs.

het einde was een beetje te overdreven maar toch een geweldige film die ik zeker nog een keer wil bekijken.

5.0

Treintje schreef:

absoluut mee eens!

vampyrmaiden

absolute topper. Ontzettend spannende thriller met in eerste instantie ene occult tintje vanwege het paranormale vermogen van het jonge meisje, nl de toekomst zien die van begin tot het eind boeit.

Het eind is onverwacht, maar als je je wel eens wat meer in dingen hebt verdiept, bvb de oorsprong van ons bestaan e.d. wel degelijk onderbouwd en erg mooi. wel een 'waren de goden kosmonauten' gelezen, of de 'earth chronicles' van Sitchin?

Het eind is aan de ene kant tragisch maar ook erg mooi. Ik vond het ook erg mooi om te zien hoe de z.g. 'aliens' eigenlijk transformeerden in een soort 'licht-wezens'.

hele goede film, absoluut één voor in de DVD kast, en in elk geval onderdeel van mijn persoonlijke Top 10.

BS schreef:

ik verwachte iets anders, iets slimmers, iets met een wat diepere betekenis.

Dit eind hééft een diepere betekenis!

Hoe kunnen zoveel mensen dat toch missen???

avatar van fuelcap

fuelcap

vond het een goede film.
totdat de ''ufo achtige dingen'' erin kwamen.
dat verpeste echt de rest van de film.
met een normaal einde, was het een goede film.

avatar van pmeester

pmeester

Spannende film! Voor hen die niet in de "eindtijd" materie zitten kan het een teleurstelling zijn. Zeker het einde. Voor mij was het koren op mijn molen. Jammer dat Nicolas Cage altijd voor dit soort rollen gecast wordt. Wanneer zien er hem eens anders?

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Treintje schreef:

Leg mij maar uit wat deze film zo geweldig maakt omdat er een religieus thema aan verbonden is.

Omdat aan het einde blijkt dat het engelen zijn die een aantal ensen hebben uitgekozen om te overleven is het een goede film? fout!