• 9.373.188 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van niles

niles

De film vorige week in Londen gezien (in een quazi lege zaal) .. Jezus wat een tegenvaller.

Gedurende het eerste uur (denk nog wat langer) vond ik de film nog goed tot zelfs spannend. Eerst met het meisje dat wel bezeten leek, later met oa de indrukwekkende vliegtuigcrash. Toen echter had ik reeds moeite met het aantreden van de mysterieuze mannen. Ik had er namelijk weinig vertrouwen in dat er voor hen een deftige uitleg zou gegeven worden.

En dit wantrouwen bleek terecht tijdens de laatste 15 minuten van de film. Toen het ruimteschip tevoorschijn kwam, schoot ik in de lach (al had ik ook wel kunnen wenen). Door dit einde blijven veel dingen in de film onopgelost of zijn ze gewoon onlogisch.

Ik stel me bijvoorbeeld dezelfde vraag als The One Ring: waarom besteden de aliens hun tijd met het sturen van cijfercodes als ze hen gewoon kunnen toespreken? Die stenen vond ik ook flauw. Ze konden toch gewoon zeggen waar het ruimteschip zou landen?
En waarom al die rampendata als het einde van de wereld toch nabij is
?

Ik vond de film daarom echt "gemaakt". Alles in een onlogische bocht wringen om het toch maar "spannend" te maken.

Dat de aarde vernietigd wordt nét wanneer hij uiteindelijk terug bij zijn ouders is nemen we er dan ook nog maar bij zeker?

avatar van wait_here

wait_here

niles schreef:

Alles is verklaarbaar in deze film. Lees maar eens terug hier.

niles schreef:

Het zijn natuurlijk aliens en geen mensen. Wie zegt nu weer dat ze in mensentaal communiceren? De hele mensheid interesseert ze geen moer.

niles schreef:

En waarom al die rampendata als het einde van de wereld toch nabij is?

Dat maakt gewoon deel uit van het plot van deze film : alle gebeurtenissen op aarde zijn 'predetermined'.

Volgens mij denk jij echt te veel in 'menselijke termen'.

niles schreef:

Nee, super logisch juist!

niles schreef:

Het ging helemaal niet om hem. Sommigen schrijven dat hij de held van het verhaal is. Maar er is helemaal geen held in dit verhaal, want hij speelt helemaal niets klaar.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Die kindacteurs, amai men kloten.

avatar van Carotte

Carotte

Beetje jammer einde met dat ruimteschip.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

Carotte schreef:
Beetje jammer einde met dat ruimteschip.

Kerel let is op spoilers man, komop zeg je kan toch wel nadenken!

avatar van Sasja

Sasja

misschien dat het aan mij ligt en misschien dat het al gezegd is maar die poster doet me erg denken aan de poster van war of the worlds met tom cruise

avatar van tottenham89

tottenham89

met een goed gevoel en hoge verwachtingen naar de film geweest, maar na het zien vond ik het een grote tegenvaller. Het begin van de film tot ongeveer voor het midden was best spannend, interessant en leuk, maar daarna zakte hij echt af. Onlogische dingen die er gebeurden en ook zwak acteerwerk van Cage en de kleine kinderen. Verder was het einde helemaal niet te pruimen.

1,5

avatar van Mr_Mephisto

Mr_Mephisto

Het verhaal bevat wat cliché elementen, maar toch kon de film mij blijven boeien. Nicolas Cage heeft niet super maar ook niet slécht gespeeld. Over de rest zal ik niet verder uitwijden, zij zijn hoogstens opvulling, vind ik. Bepaalde plotlijnen blijven onverklaard en lijken onlogisch. Er zaten enkele subtiele horrorverwijzingen in, waarna de film overhelt naar een - op het vlak van sfeer - goed onderhouden thriller. Deze film zal de tand des tijds niet overleven maar is een aanrader voor een avondje cinema - bij gebrek aan beter.

avatar van Roel B

Roel B

zephyr schreef:

Jij hebt de clue van deze film volgens mij gemist.

Als ik de discussie hieronder teruglees blijkt dat ik door mijn bijbelkennis van nul komma nul het punt van de film volledig heb gemist. Bedankt voor het inzicht! Wat niet wegneemt dat het thema niet echt aan mij besteed is, aangezien de inhoud van de bijbel op geen enkele manier mijn wereldbeeld kleurt (simpelweg omdat ik die niet ken). Voor mij zijn het dus gewoon aliens en heeft God er helemaal niets mee te maken. En dan blijft er niets anders over dan een doorsnee rampenfilm.

avatar van zephyr

zephyr

Roel B schreef:
... mijn bijbelkennis van nul komma nul het punt van de film volledig heb gemist. Bedankt voor het inzicht!

Mijn bijbelkennis is ook niet je van het, her en der heb ik mijn geheugen hier wat laten opfrissen.

Roel B schreef:

Geeft toch niet! De bijbel kleurt mijn wereldbeeld ook niet.

Roel B schreef:

Voor Proyas ook niet. Feit is dat de bijbel diverse beschavingen en culturen tot op de dag vandaag beïnvloedt. Denk maar eens even aan de USA, waar de bijbelse waarden diepgeworteld zijn in de samenleving. D.w.z. we worden er gewoon nog vaak mee geconfronteerd met het oude scheppingsverhaal. En Proyas neemt daar een loopje mee, wat ik best grappig vind. En natuurlijk zijn het aliens.

avatar van blablabla89

blablabla89

Plus goede acteerprestaties, spannend, geweldige special effects.

Min: laatste scene is lachwekkend slecht!

3.5ster

avatar van Jic

Jic

beetje rare wending op het einde, maar een leuke enge film

avatar van Roel B

Roel B

zephyr schreef:

Akkoord: een half punt erbij voor dit aspect van de film. Maar moet ik dit zien als DE clue van de film, of is het meer een geintje van Proyas dat zijdelings in de film verwerkt is? Ik krijg toch de indruk dat het vooral een rampenfilm is, die gewaardeerd moet worden (geld moet opleveren) voor de indrukwekkende rampenscenes.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lijkt me een fantastische film!

Het verhaal klinkt goed en ik denk dat Nicholas Cage wel geschikt is voor deze rol.

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

Super Film,

vond het jammer dat de wisperpeople ( toch niet spoilend)

Zo vaag waren,

Voor de rest was het einde een groot succes.

toch vond ik de rating voor 12 jaar toch een beetje laag.

ik kan me indenken dat hij dan toch "Eng" is

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Deze film is me erg meegevallen, ik houd sowieso al van dit soort genres/films, maar ik had er niet echt veel van verwacht. De film bleef interessant, en spannend genoeg.
De actie scenes vond ik iig erg spectaculair.

Wel moet ik zeggen dat het feit dat er uiteindelijk aliens achter zitten wel weer eeerrrruuuugggg vergezocht was.

3,5

avatar van zephyr

zephyr

Roel B schreef:

Ik noemde het een geintje, maar het is wel het thema van de film.
Deze film is een mixture van diverse genres : actie, mysterie, drama, thriller en science fiction. Deze regisseur heeft al eerder science fiction films gemaakt als 'Dark City' en 'I, Robot'.
Het eerste gedeelte van de film waarvan de meeste mensen vinden dat ze hem daarvoor willen zien- op grond van de trailer ook- is meer een thriller/actie film, dus eigenlijk een gewone wegkijk film. Na verloop wordt in de film steeds meer de nadruk gelegd op de relatie met de aliens. De meeste mensen zeggen dan ook dat ze het eerste gedeelte van de film wel te pruimen vinden maar de rest niet. Dat de rampenscenes op zich goed gemaakt zijn, is wel een compliment voor de regisseur. En dat daar dan veel publiek op af komt is leuk voor de winstgevendheid van deze film. Maar dat neemt niet weg dat dit gewoon ook een science fiction film is.

avatar van M>G

M>G

Ik vond hem veel spannender dan verwacht!!

Zeker de moeite waard!

avatar van SimonSav

SimonSav

Ook net gezien, en ik sluit me bij de meesten aan. Het begint vrij goed, ik vond het startpunt van de film wel tof.. Visueel zit het ook goed, die rampen zien er heel realistisch uit. Maar het hele boeltje verwaterd naarmate de film vordert, en het einde is inderdaad lachwekkend slecht.

avatar van atlantica

atlantica

Helaas, de zoveelste film met een ongeloofwaardig plot a la X-files. De film duurde naar mijn mening ook te lang. Ik ben niet erg onder de indruk van het acteerwerk.

avatar van hellraisernl

hellraisernl

Het was een leuke film om te kijken maar dan zou ik hem voor de laatste 10 minuten afzetten. Wat een slecht einde, daar had veel meer uitgehaald kunnen worden!

avatar van twistie

twistie

Spannende film, die het einde van de wereld laat zien in een mix van Nostradamus en wat in de bijbel staat beschreven en met een vleugje scienfiction.

Maar zeker de moeite waard vooral voor mensen die een brede kijk op het geloof hebben..

avatar van Renzzie

Renzzie

Leuke fim, de spanning blijft gedurende de hele film duidelijk voelbaar.

De special effects zijn ook echt prachtig om naar te kijken!

Het enige minpunt is het eindshot.. Er schoten zelfs mensen in de lach toen ze dat zagen.

Maarja, leuke film om te kijken!

avatar van Dawid127

Dawid127

Gedurende..

Jij zal wel érg weinig films leuk vinden he?

avatar van gotti

Zowaar een meevaller. Cage acteert minder kranterig dan anders en Proyas heeft grotendeels een vakkundig geregisseerde film weten neer te zetten. Wellicht hier en daar iets te lang en verhaal technisch ontspoort het geheel na verloop van tijd een beetje. Vooral dat laatste is nogal storend, omdat de grootsheid van het geheel nauwelijks meer te bevatten valt. De mensheid kon me in deze gestolen worden...

avatar van Quido

Quido

Als blockbuster bijzonder amusant, ware het niet dat de lachwekkende pogingen tot dramatiek de film richting het einde toe de das omdoen. Ook het traditioneel wordende Dr. Phil-moment - een ware groepsknuffel á la War of the Worlds en The Day the Earth stood still - ontbreekt niet. Om over de vervelende, snerpende, debiele soundtrack nog maar te zwijgen ...

avatar van gandalf4

gandalf4

ik vond het eesrte deel van de film wel goed todat de bijbelse verhalen tevoorschijn kwamen , vedder was het een redelijke film

avatar van mcdaktari

mcdaktari

atlantica schreef:

Ongeloofwaardig?????? Moeten films dan altijd realistisch zijn??

het is toch S/F

avatar van Movie-Chick

Movie-Chick

Ik vond het einde ook een beetje tegenvallen ....

Jammer..

avatar van etherman

etherman

ik hou wel van dit soort films.

Het is eigenlijk een mix van meerdere genres en naar mijn mening heel mooi uitgewerkt.

Van horror naar thriller aktie mystery en SF.Daarom vond ik deze film heerlijk wegkijken.

de specials effect vind ik ook mooi gedaan.De manier van de crash vond ik op Steven Spielberg stijl lijken waar ik een grote fan van ben.prachtig gedaan!!je voelde de paniek van alles om je heen.

en nicolas cage....altijd wel een fan van hem geweest.4 sterren