• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik vond deze film echt goed! De rampen zagen er uit van "Wow!". Het einde vond ik goed, want in veel films wordt de aarde op het laatste moment nog even gered. Bij dit gebeurde de ramp gewoon daadwerkelijk en wordt het niet door een alien op het laatste moment stopgezet. Maar goed, dat is mijn mening he Ik heb me in ieder geval vermaakt in de bioscoop en deze film is zeker voor herhaling vatbaar!

*5.0

avatar van wait_here

wait_here

....

Leg mij maar uit wat deze film zo geweldig maakt omdat er een religieus thema aan verbonden is.

Omdat aan het einde blijkt dat het engelen zijn die een aantal ensen hebben uitgekozen om te overleven is het een goede film? fout!

Thema is niet specifiek religieus maar wel science fiction.

De aarde wordt vernietigd. De mensheid blijft echter voortbestaan. De aliens spelen daar een rol bij die door ons mensen, tenminste in ieder geval de bijbel aanhangers - dus heel veel culturen op aarde- beschouwd wordt als van hogerhand, door "God's wil" te hebben plaatsgevonden. Maar het idee dat de mensheid daar nu veel mee opschiet wordt de grond ingeboord in deze film. M.a.w. we zijn geen uitverkorenen maar meer een speelbal van de aliens. Diverse bijbelse gebeurtenissen zijn gewoon interacties met de alien gerelateerde wereld geweest, maar door de mensheid anders geïnterpreteerd. Dat is zo'n beetje het thema van de film.

avatar van Shora

Shora

een mooie film

vind het eind wel heel minder, maar goed

avatar van Strijdhagen

Strijdhagen

vampyrmaiden schreef:

Dit eind hééft een diepere betekenis!
Hoe kunnen zoveel mensen dat toch missen???

Adam en Eva die met een heleboel andere adam en eva's een nieuwe wereld bouwen. Dieper is het niet imo

4.0-0.5 voor het einde = 3.5

avatar van Treintje

Treintje

FrisoBoei schreef:

Zoals ik al zei moet je hier je huiswerk voor hebben gedaan. Er zijn verschillende theorieën in verweven. Maar om alles nu uit te gaan leggen,.......

Oh, en de engelen hebben niemand uitgekozen. Zij zijn slechts de "boodschappenjongens" . De kinderen waren uitverkoren. Is een verschil.

avatar van stevebravo

stevebravo

even wat meningen op een rijtje

-acteerwerk een onvoldoende.. ik zit dan te denken aan een 4.9 op schaal 1 tot 10

-verhaal vind ik matig.. een 6.5

-opbouw en afbouw van verhaal ook matig te noemen 6.5

-special effects ruim voldoende 8.9

avatar van schram101

schram101

Deze film viel alles behalve tegen. Zonder al te veel hoge verwachtingen naar de bioscoop geweest en overdonderd door goed acteerwerk, behoorlijk goede special effects, een goed verhaal, intense muziek en een fantastisch einde.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

begint goed, maar hoe verder je kijkt hoe slechter die word. Het einde zuigt behoorlijk hard!! Laat iedereen gewoon lekker dood gaan en waarom moet er weer gekloot worden met die kinderen. En trouwens, als je de ark van noach na wilt doen waar zijn dan alle dieren? van alles een mannetje en een vrouwtje anders overleven de mensjes het niet... heb ik niet gezien

avatar van bennyboy

bennyboy

schram101 schreef:

folledig mee eens. kan niet beter zeggen

avatar van gotti

MARCUS CORVUS schreef:

Die stonden allemaal te wachten achter die grote boom, waar ze hadden afgesproken als ze elkaar kwijt zouden zijn...

avatar van zjandannybob

zjandannybob

De film begint goed, leuk verhaal. Maar het laatste kwartier is echt te slecht gewoon. De beelden zijn niet mooi meer, je zult het zelf wel zien.

Leuk om een keer te kijken, maar geen geweldige film.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Even een vraag, wat is nou eigenlijk echt het nut van die lijst? Waarom fluisteren die wezens die data in bij dat kind? Dat snap ik niet.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

FrisoBoei schreef:

De lijst dient als waarschuwing van de laatste ramp. Omdit kracht bij te zetten (dat het daadwerkelijk zal gebeuren) hebben ze voor 50 jaar rampen opgeschreven, en die in een tijdscapsule geplaatst zodat het zeker is dat niemand eraan is gekomen. Degene die de lijst (bewust) ontvangt, ontcijfert de data en kan dus op basis van de 50 jaar aan perfect voorspelde rampen concluderen dat de laatste ramp (vernietiging van de aarde) ook zal plaats vinden en dat ze dus naar de aangegeven locatie moeten gaan. Belangrijk is dat de aliens/engelen niet zomaar iemand kunnen meenemen, de uitverkorenen moeten uit vrije wil besluiten mee te gaan waardoor het zo van belang is dat ze zeker moeten weten dat de vernietiging van de aarde zal plaats vinden.

avatar van vicestar

vicestar

De rampen in deze films zagen er echt subliem uit. Het was een mooi einde alleen de geoefende kijker ziet in het begin wat het einde gaat brengen.

Acteurs waren niet slecht maar ook niet super goed. er waren scènes waar meer in had kunnen zitten waardoor de film meer tot zijn recht had gekomen.

avatar van OnMyOwnWay

OnMyOwnWay

Zeer goede film!

ik las hier eerst reacties over deze film voor dat ik het keek.

Iedereen had er over het religieuze enz.

Ik dacht echt dat het een hele godsdienstig film ofzo ging worden.

(ik wou na dat ik deze reacties had gelezen, deze film niet meer zien, maar een vriendin zei dat het heel goed was en wou dat ik knowing ook zou zien)

en eigenlijk kwam er helemaal niet veel religieuze dingen in voor. Oké, die tekening en het einde van de wereld, maar daar blijft het ook bij.

avatar van J. Courbois

J. Courbois

De essentie van de film is het allerbelangrijkste, maar eigenlijk ook al een heel uitgekauwde vraag aan of van de mensheid aan zichzelf. Zijn wij nu echt helemaal alleen in dat hele grote universum? Het verhaal is op het einde qua uitwerking niet echt geniaal en overtuigend, waardoor het zeker punten verliest, maar toch kan ik persoonlijk niet zeggen dat het de plank mis slaat. Daarbij zeggende dat ik erg van dit soort films (De Davinci Code en bijv. National Treasure 1 en 2 en wacht met spanning op Angels and Demons van Tom Hanks) hou. De film zorgde aan het eind toch een moment van overpeinsing over het geen wat ik had gezien, daardoor kan ik zeggen dat het een film is die zeker de moeite waard is om te zien...

avatar van _Claudia_

_Claudia_

bennyboy schreef:

folledig mee eens. kan niet beter zeggen

Folledig ja?.................

avatar van pjutter

pjutter

het eerste uur was nog wel om aan te zien, maar toen die rare wezens kwamen wisten de makers denk ik niet meer wat ze wilde maken:S

horror? actie? thriller? science fiction? het kwam allemaal voorbij,

het laatste uur was ontzettend slecht en werd je dood gegooid met volledig nutteloze 'special effects'...

2 *

avatar van schram101

schram101

pjutter schreef:

horror? actie? thriller? science fiction? het kwam allemaal voorbij,

2 *

Vertel mij de horror punten/aspecten/details etc even van deze film.

Overigens, wanneer je dan toch bezig bent noem dan ook gelijk even dezelfde dingen van het actie genre.

Bij voorbaat dank!

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Ik vond hem wel leuk.

Komt beetje neer op 2012 genre, doomsday gebeuren.

Word heel subtiel weergegeven.

Voor de kenners op dat gebied , conspiracy theorie etc met genoeg kennis erover snappen de film al te goed.

Wat hem voor mij persoonlijk zo leuk maakte dat ik juist niet zo doom scenario verwachte laat staan het einde van de film, erg gewaagd, aangezien de film zonder dat al heel sterk was.

Hij is zeer zeker een aanrader 4 sterre

avatar van Criticism

Criticism

Iedereen die de trailer had gezien stond waarschijnlijk perplex van de vliegtuigcrash. Ik had dus absoluut zin in deze film, maar mijn verwachtingen waren toch niet erg hoog gespannen. Maar ik moet zeggen dat deze film me over het geheel genomen niet is tegengevallen.

Het eerste deel, wat ongeveer 1 uur duurde, vond ik vrij sterk. De intro was aardig, al vond ik de kinderen (buiten Lucinda) wat mager maar daar kon ik me niet héél erg aan storen. Met de intro word gelijk een duistere, mysterieuze sfeer neergezet, erg goed. De fameuze vliegtuigcrash zag er op het grote bioscoopscherm ongelooflijk indrukwekkend uit. Vooral ook de nasleep met alle brandende mensen was erg intens. Ook de verwoestende metro scéne was intens, dus met de special effects zat het allemaal wel goed.

Het tweede deel vond ik een stuk minder. De 'fluistermensen' waren wel erg goed vond ik. Vooral het gedeelte waarbij Cage en Byrne het huis van de moeder aan het onderzoeken zijn en van alle kanten komen 'fluistermensen' zwijgend aangelopen vond ik zeer spannend. Maar dan ontspoord de film voor mij nog harder dan de metro. Het einde waarbij de uitverkorenen (die gek genoeg allemaal uit Amerika komen) worden opgehaald door de aliens met een ruimteschip vond ik enorm over the top. Als ze ook nog eens als een soort Adam en Eva op een andere planeet (met een heuse levensboom) worden neergezet kon je mij wel opvegen. Ik vond dit gedeelte totaal onnodig, want in de rest van de film word een 'realistische' sci-fi sfeer neergezet. Maar gelukkig was het einde niet allemaal kommer en kwel, want de verwoesting van de aarde zag er zeer indrukwekkend uit, al vond ik dat ze ook wat beelden van andere (wereld)steden hadden kunnen laten zien.

Enorm zonde van het einde dus, want de rest van de film vond ik zeer vermakelijk. Daarom kies ik ook voor een (weliswaar magere) 3*, al denk ik niet dat die heel lang stand gaat houden.

avatar van neforce

neforce

Gister deze film in de bios gezien.

in 1 woord:

Zien!

Deze film is echt gruwelijk mooi, de special effects zijn verbluffend, en dan met name de intensiteit die het vliegtuigongeluk brengt.

Tevens is de metrocrash goed in beeld gebracht. Echt enorm mooi.

Ook het verhaal is (wat mij betreft) uniek. De spanning wordt er tot op het laatste moment ingehouden.

Ik snap niet wat sommige tegen Cage hebben, ik vind hem in deze film erg goed spelen, en heb ook met plezier naar hem gekeken.

Al met al een goede rampenfilm die ook nog eens voor de aarde, catastrofaal afloopt, super!.

Op naar When Worlds Collide 2010

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Dit noem ik nu eens een knap staaltje fillm ...

eerst misterieus en spannend daarna overweldigend met special effects

zeer goed acteer talent ( wat we gewoon zijn van Nicolas Cage )

Bereid je voor op het einde van de wereld ( deze keer kunne ze het niet voorkomen)

ZEKER ZIEN ^^

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Beetje voorspelbaar verhaal maar wel mooie effecten

avatar van Gabbere

Gabbere

Een 3,5 voor een goed, origineel verhaal, goed acteerwerk, super special effect (Air Crash Investigation kan hier een voorbeeld aan nemen, jammer genoeg is er een verschil in budget), maar wat een jammer eind. De één vindt het een goed eind, ik vind het alles behalve origineel... Ik hoop dat ik hier verder niets mee verklap.

avatar van Montorsi

Montorsi

Mja. Buiten de rampen die er erg goed uitzagen was het toch allemaal nogal standaard, sentimenteel en voorspelbaar. Die relaties met de overleden moeder/vrouw erbij, Cage met de relatie met z'n vader. Sowieso worden de plotjes al veel te opzichtig verklapt door de film heen, zodat je het einde in elk opzicht al voor de helft van de film weet. Daarom is de film ook nog eens zelden spannend.
Verder was het einde echt barslecht, al was ik wel blij dat er niet zo'n waardeoordeel over de mensheid in gepropt werd. Maar dan had je dat 'paradijs' nog, en Cage met vader, moeder en zus. Vreselijk..

avatar van Montorsi

Montorsi

Treintje schreef:

Oh, en voor degeen die het gebruik van cijfers niet begreep: dat is een internationale taal. Zelf een chinees had het kunnen vertalen.

Dat lijkt me nou net niet aangezien Chinezen een andere kalender hebben.

avatar van Freshnesz

Freshnesz

Vandaag in de bios gezien.

Hij verhaal begint wat traag, maar heb me toch aardig vermaakt door de special effects. Einde was kut,

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Originele uitgangspunt en de rampen zijn zo realistisch nagebootst, dat je er geen prettig gevoel aan overhoud.

De mannen/wezens die in contact zijn met Cage's zoon, zorgen ook voor een paar huiveringwekkende momenten.

Het einde is misschien teveel sci-fi, maar wel mooi gedaan.

avatar van Najade

Najade

Ik vond het jongentje niet zo goed acteren. Nicolas zoals altijd een toppertje! Leuk om te zien dat het een keertje niet ging om evil vs good of dat de wereld om Amerika draait, maar gewoon hoe het is en wat de daarmee gebeurd. Ik vond het een boeiende film, die als je van dit genre houdt, toch wel gezien wil hebben. Het laat je nadenken.