• 9.373.561 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van Kricky

Kricky

goed gemaakte film en Nicolas Cage is goed op dreef en ook mooi effecten. Ik hou wel van dit soort films met voorspellingen enzo. Dit maakte mijn verwachtingen rukmschoots waar.

7,1

avatar van Dubtrip

Dubtrip

Pragtige verhaal pragtig effecten echt super

goeie acteur NICOLAS!! Respect man deze film

was teminste echt super dope!

avatar van mathias265

mathias265

super goeie film !!

de special effecten hier in zijn zeer goed !!

kind kon naar mijn normen wel goed acteren, en Nicolas Gage natuurlijk ook !!

een dikke 5*****

avatar van Mavoe

Mavoe

Wat een goeie film!!! Wow! Heb bijna de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten. Ze weten de spanning de hele film vast te houden.

De enige minpunt was voor mij het moment waarop de kinderen werden gehaald door dat ruimteschip. Dat soort onzin ben ik inmiddels wel ontgroeid. Erg jammer, want toen ik dat zag, dacht ik echt: Neeeeeee niet zó'n film!!!
Maar al met al een geweldige film met geweldige special effects en een goed verhaal.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Een erg goede film !!!

Zeker de special effects waren echt top.

Alleen jammer van dat Tom Cruise Einde...

avatar van Sverleg

Sverleg

Mavoe schreef:

Dit had ik dus precies het zelfde, jammer van die rare mannen in de film..
verder waren de special effects zeeer mooi en het verhaal was ook wel goed, alleen jammer van dat buitenaardse, het einde leek ook wel n beetje op die van deep impact vond ik

avatar van Stephan

Stephan

Ik kon het einde gek genoeg juist erg waarderen. In z'n geheel geen Hollwood einde gezien het feit dat de hoofdpersonen die wat te melden hadden allen omkomen. De verwijzing naar het scheppingsverhaal is ook behoorlijk origineel te noemen en dan met name de invulling van een nieuwe planeet met gek onderwatergras, een lekkere dikke planeet aan de horizon... Nee hoor... prima vermaak.

avatar van White Trash

White Trash

Gister in de bios gezien en was voor de pauze zowaar onder de indruk van deze film. Spannend verhaal, mysterieze sfeer en 2 ongelukken of rampen die erg goed in beeld waren en indrukwekkend waren. Geluid stond goed hard ook had ik het idee wat zeker aan de beleving bij droeg. Erg rauw in beeld gebracht ook allemaal. Tweede helft van de film leek het wat stuurloos te raken en kon ik me minder in het verhaal vinden. Op het eind van de film liep kreeg ik een beetje het gevoel van waar heb ik nou eigenlijk naar zitten kijken.. Toch 3,5 ster..

avatar van Isaura*

Isaura*

Heb de film net gezien, kon me van het begin al niet boeien, veel te veel TOEVAL,GOD ZéG!

toevalolig dat het jongetje haar papier krijgt, toevallig dat hij juist op die breedtegraad staat, toevallig dat ....

Na 1.5 uur gestopt met kijken omdat het veel te saai werd.

Filmtechniek; Veel te donker en somber.

avatar van niles

niles

Montorsi schreef:

Dat lijkt me nou net niet aangezien Chinezen een andere kalender hebben.

toch grappig hoe de fans van deze film krampachtig (maar tevergeefs) alle kritiek proberen te weerleggen.

face it jongens en meisjes, ondanks alle leuke levensvizies die in deze film verwerkt zijn, zijn een groot aantal gebeurtenissen en details in allerlei onlogische bochten gewrongen om er toch maar een spannende film van te maken ..

avatar van wait_here

wait_here

niles schreef:

Erg goedkope en slappe kritiek.

Jij had hier al eerder gepost met een hoop puntjes die ik volledig inhoudelijk heb weerlegd. Maar jij gaat daar niet eens op in. Klaarblijkelijk ben jij erg vooringenomen en is luisteren en oog hebben voor meningen van anderen niet jouw sterkste kant. Want je vond het toen niet nodig om daarop te reageren. M.a.w. je kletst er maar wat op los.

avatar van teaser

teaser

John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten voor het komende drama te waarschuwen, maar tevergeefs.

Moet je eens op IMDB kijken hoeveel ontzettend slechte films dit in de synopsis hebben staan... ze komen iedere week wel langs op Zone Horror of SciFi

Het is dat dit een A-film is anders had ik 'm niet eens willen zien.

avatar van ooownageee

ooownageee

maak je echt zo een superfilm, de hele film was superspannend,eng en de special effects waren geweldig (vooral dat vliegtuig) en dan kun je een film zo verneuken nog? het lijkt wel of het einde van de film eventjes door een andere regiseur is gedaan omdat alex proyas ziek was ofzo? echt dat einde heeft me hele avond verneukt ik had echt het gevoel dat die 1 van de vetste films was die ik ooit zou zien maarja, aan alle hollywood regiseurs "Het einde van de film is best belangerijk dus denk er even overna dank jullie":D

avatar van wwelover

wwelover

Prima entertainment, zeker in de bioscoop wel een aanrader. Het verhaal is leuk en boeiend zeker het eerste uur, daarna wordt het wat te verwarrend en rommelig. Toch is de film behoorlijk boeiend. De Special Effects zijn ook bijzonder mooi, zo als bijvoorbeeld de vliegtuigramp. Toch is het jammer dat de film zo'n rare wending maakt na een uur. Het mysterieuze van de mannen in zwarte jassen was leuk maar toen hij zijn mond open deed had ik iets van okay....
Naar mijn weten zijn het overigens geen Aliens maar Engelen. Het bijbelachtige gebruik vind ik niet zo geslaagd, maar ja ben er ook niet mee bezig dus doet het me niks. Het einde had veel beter gekunt vond dat wel jammer. Maar ja het zouden ook weer wel Aliens kunnen zijn omdat Cage in het begin zegt dat hij weet dat er Aliens bestaan. Maar ja dan zie ik de link niet tussen hen en 'ons' De muziek is wel weer top.

Cast is goed. Nicolas Cage is weer eens super, echt een typische rol voor hem. Rose Byrne is ook geweldig. De jonge Lara Robinson deed beide rollen erg goed, maar de jongen die Chaleb (wat een belachelijke naam trouwens) speelden was minder zeker op het einde vond ik hem niet goed.

Had een 4* kunnen zijn maar ga toch voor een 3.5* door het eind

avatar van rmc.evers

rmc.evers

Heb de film net gezien,

Ik had iemand gehoord over de film en die was niet echt enthausiast.

Ik ben niet echt voor het overnemen van andermans meningen.

Wel van goede argumenten al wil ik diezelf eerst controleren en gezien hebben.

Ik spring niet echt een gat in de lucht voor deze film.

Hij laat bij mij ongeveer hetzelfde gevoel achter als Watchmen.

De trailer ziet er heel mooi uit en daarmee is ook meteen alles gezegt.

Het is een beetje een film waar we zo langzamer hand wel gewend aanraken.

Diepgang, Mooie effects, goedverhaal, verrassende wendingen in de verhaallijn.

Maar hij brengt niets nieuws aan de film wereld.

Soms vraag ik me af is alles dan al gedaan in de film wereld dat niets ons meer kan verrassen?

Ik denk het niet, misschien had Alex Proyas en Ryne Douglas Pearson en de screenplay writters wat meer hun best kunnen doen en wat langer moeten na denken.

Dan hadden ze voor mij gevoel wel in het rijtje Matrix, Saw of Pan's Labyrinth kunnen komen.

avatar van zephyr

zephyr

rmc.evers schreef:

Maar hij brengt niets nieuws aan de film wereld.

Denk maar eens even na, dan kom je snel tot de conclusie dat deze film wel degelijk aspecten bevat die nog niet eerder te zien waren op het witte doek, althans niet dat ik weet.

avatar van daantje81

daantje81

heb hem net gekocht ben benieuwd?

avatar van MecG

MecG

Helemaal eens met wat The One Ring wat berichten eerder heeft verteld.

De film kijkt echter lekker weg en heeft een aantal goede momenten erin zitten. Het visuele gedeelte is geweldig en dat levert de film voor mij 3,5* op.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Heel leuk tot we de alienfiguranten er bijhalen

avatar van roberto manzani

roberto manzani

eindelijk weer eens en vette film met cage, want de laatste paar van hem waren echt onder de maat. zeer vette special effects. 5

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ja, een halve ster minder...het had zo`n goeie kunnen zijn.

Alleen `t eind had veel en veel beter gekund.

Toch nog een paar zeer goeie scene`s...de SFX waren enorm goed.

Goeie film met een goeie Cage.

avatar van patman1974

patman1974

Ik vond de film tot de laatste 15 minuten ECHT 1 van de beste films die ik ooit gezien heb maar dat eind..... Dat heeft 3 punt weggehaald. Wat een BUTT-eind zeg..

Het verhaal is echt perfect voor een spannende ramp/s.f. film maar om met ruimteschepen te gaan spelen nee dat had ik niet kunnen verw8en..

avatar van papaEd

papaEd

Vanaf het begin echt boeiend 2 uur vlogen voorbij ben het met patman1974 eens. Het einde had beter gemogen des ondanks toch 4 *

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Erg sterke film! Het verhaal zit goed inelkaar, maar je moet wel opletten. Sommige kunnen dat schijnbaar niet hier, aan de commentaren te lezen. het waren geen aliens, maar engelen... De special effects waren erg goed, vooral de eerste! En het einde was juist wél goed, althans voor mij!

avatar van bertmarc

bertmarc

Zeker geen slechte film, en met het einde kon ik wel leven.....

(grapje)

avatar van kaplan

kaplan

hele goede film, maar duurt ietsjes te lang vond ik.
persoonlijk denk ik dat als je niet "gelovig" bent het einde je eerder zal tegenvallen.

hoogtepunt vond ik de vliegtuigcrash.

avatar van Theunissen

Best een aardige film maar zo goed als ik regelmatig hierboven lees vond ik hem zeker niet. Maar hij was in ieder geval boeiend, het einde was natuurlijk een afknapper vanjewelste.

avatar van j3r03n

j3r03n

De trailer van deze film zag er veel belovend uit. Ik had een rampenfilm verwacht maar dit bleek het toch niet helemaal te zijn.
Ik lees veel recenties waarin de special effects zo geprezen worden. Maar zelf vond ik vooral dat vuur bij het vliegtuig overtuigend slecht gedaan. Wat een amateur is daar bezig geweest zeg.

Het verhaal vond ik daarintegen wel wat hebben. Dat de kinderen als uitverkorenen door engelen worden opgehaald is wel leuk bedacht en past ook bij het verhaal en eerdere bijbelse verwijzingen.

avatar van gatygun

gatygun

Tijdje geleden al gezien, films met cage vindt ik altijd goed. Puur door zijn acteer prestatie.

Ook dit had een zeer sterk verhaal in het begin. Maar het midden/einde was ik er echt wel op uitgekeken.

2 punten voor acteren van cage, het verhaal had een leuk begin. Maar het einde was gewoon troep. Het sloeg totaal nergens op. Ze hadden waarschijnlijk totaal geen idee hoe ze dit konden eindigen zonder een standaard einde. Dus gaven ze het maar een compleet andere twist. Wat nog slechter uitvalt als een standaard einde.

2 voor de moeite

avatar van GGG

GGG

De film kijkt heerlijk weg. Aardig verhaal alleen op het eind wat dunnetjes... Sterke rol van Nicolas Cage alhoewel die een beetje in hetzelfde type blijft hangen. Maar we hebben in ieder geval de gehele film genoten en dat is weer een lang geleden met een recente film...want ze zijn allemaal flinterdun qua verhaal!