• 9.377.028 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 15 december 1989

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Willow

"A world where heroes come in all sizes and adventure is the greatest magic of all."

In de kerkers van het kasteel van de boze tovenares Bavmorda geeft een gevangene geboorte aan een baby, die volgens de legendes een eind zal brengen aan de duistere tijden van de slechte koningin. Een vroedvrouw redt de baby van Bavmorda en zet het nog net op tijd in de rivier, voordat de honden van de koningin haar te pakken krijgen. De rivier neemt het kind mee naar een dwergendorp waar Willow de baby vindt. Vanaf dat moment begint er een groots avontuur voor de kleine dwerg.

avatar van veron35

veron35

Drs. DAJA schreef:

Goedkoop misbaksel binnen het fantasiegenre.

Volgens mij heeft deze juist heel veel gekost.

avatar van MaxB52

MaxB52

kein flaus aan ...

avatar van M>G

M>G

Oeh wat heb ik vroeger een hoop nachtmerries over deze film gehad zeg....

Ga hem binnekort nog eens kijken denk ik.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Geweldige film zeg. Vooral de manier waarop de special effects zijn gemaakt vond ik best griezelig (monster).

Acteerprestaties zijn niet top en dat valt wel een beetje op, maar het valt best wel mee hoor.

*3,5*

avatar van film_kaza

film_kaza

MaxB52 schreef:

kein flaus aan ...

Zou u die mening willen argumenteren? Je zegt dat je er niks aan vind en toch een 2?

avatar van AgonyBe

AgonyBe

Net de film uit m'n kinderjaren terug gezien, die op dat moment m'n favo film was..en die ik al een hele tijd wou terug zien. En hij loste toch wel de 'verwachtingen' in. En idd de vergelijk met Tolkien is perfect te maken. Maar net daarom vind ik die film nu nog zo sterk. Mooie film ook als je weet dat die uit '88 komt.

4,5 (met het jeugdige sentiment)

avatar van Splintert

Splintert

Was 1 van de eerste films die we op video hadden en is dusdanig erg vaak afgedraaid. Vroeger een van mijn favorieten, gisteren eens herzien. Het kon me nog steeds prima vermaken al viel het me wel op dat het acteerwerk een stuk minder was dan ik me herinnerde...

vandaar 3,5 *

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ach ja, jeugdsentiment, he? Eigenlijk best wel fantasy-kitsch, wel net iets minder hoog Hallmark-gehalte dan legend. Ook wel iets beter, gelukkig.

avatar van N811

N811

film_kaza schreef:

Het is geen verplichting om je mening te beargumenteren.

Hij vond het duidelijk een mindere film dan jou.

avatar van film_kaza

film_kaza

N811 schreef:

Het is geen verplichting om je mening te beargumenteren.

Hij vond het duidelijk een mindere film dan jou.

Volgens mij was dat wel een gedragsregel Maarja als iemand een film slecht vind is een argument altijd welkom.

"verhaal intreseert niet"

"erger me aan Val Kilmer"

"Ziet er te nep uit"

"hou niet van fantasiefilms"

Dan is het ook duidelijk waarom de film tegenvalt. Ik vind het juist een hele goeie film en als iemand het slecht vind zou ik graag willen weten wat er precies fout aan was.

avatar van Legan

Legan

Lang geleden gezien en toen vond ik er maar weinig aan. Later 'gedwongen' herzien (iets wat ik eigenlijk nooit maar dan ook nooit doe aangezien de eerste indruk het belangrijkste is) en dat heeft de film blijkbaar goed gedaan. Toch is te zien dat het de tand des tijds niet goed kan doorstaan. Het verhaal begint redelijk maar men wil gewoon teveel in de film proppen waardoor het feitelijk ontspoort. Ach, met een 1/2 ster extra wegens 'de goede oude tijden'.

6,5 uit 10 (3,5*)

avatar van PascalM

PascalM

Heb deze film vroeger heel vaak gezien. Ik weet nog dat ik die "wolven" zo eng vond. Erg vermakelijke film, zou m graag nog eens willen zien.

avatar van Aapje81

Aapje81

Jeugdsentiment en de enige film van Howard die ik de moeite waard vind.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Ik vind er echt geen fluit aan dit soort films wat een onzin en de manier waarop de special effects gemaakt zijn zag er nep uit vooral die draak zag er niet uit

avatar van megaman

megaman

Leuke fantasy film met komische stukken en een prachtige soundtrack van James Horner. Naar mijn mening kan de film net niet tippen aan genre genoten Labyrinth, Neverending Story, Stardust, Dark Crystal, Legend en de eerste twee Harry Potter films. Maar toch is Willow stukken beter dan bijvoorbeeld Hook, Neverending Story II en al helemaal beter dan Chronicles of Narnia en Golden Compass.

avatar van FrisoBoei

Idem hier!

En hier!! Geweldige film

avatar van Awake78

Awake78

Hey ik zocht op Wall-E en kwam bij deze film, da's gek. Maar deze vond ik ook wel leuk hoor. Maakt toch wat meer indruk als je jong bent denk ik, tenminste op mij wel.

avatar van aburex

aburex

Zoals velen heb ik deze film ook gezien toen hij in die tijd op video uitkwam. Ik was toen 37 jaar en hij is me altijd bijgebleven. De film werd indertijd niet zo goed onhaald en dat is spijtig, want ik vind dit een geweldige film (nu nog op mijn 58ste). De acteurs vind ik geweldig spelen vooral Warwick Davis (Willow) is een gweldig acteur die zijn rol van goedaardig lilliputter geweldig neerzet. Spijtig dt de Engelsman nooit is doorgebroken als acteur in Hollywood (hij is nl. een dwerg). Wat me ook vooral bekoord waen de 2 stuntelige elfjes die wat humor in het verhaal brengen. Je ziet hier duidelijk de hand van George Lucas.

Fantasie, humor, avontuur en romantiek in één film

Goed voor 5*

avatar van Rebel80

Rebel80

waar ik me echt aan kan storen is als mensen deze film pas gezien hebben voor het eerst en dan gaan vergelijken met de hedendaagse technologie.

Mensen die in het tijdperk zijn opgegroeid dat ze een kind waren toen ze deze film voor het eerst zagen hebben dan ook een veel betere belevenis gehad bij deze film, gelukkig hoor ik daar ook bij en vond het destijd echt een toffe film.

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

FrisoBoei schreef:

Tijdens mijn jeugd was dit een van mijn favoriete films

Voor mij geldt hetzelfde!

Deze film was één van mijn favorieten in mijn jeugd.

avatar van vistrida

vistrida

Zo vaak gezien en zo vaak nog steeds even geweldig!!

avatar van Grover

Grover

Als fantasie liefhebber, denk ik dat ik deze wel in huis zou willen halen. Hoort wel in dat rijtje thuis wat mij betreft.

Een onderhoudende film, maar niet groots.

avatar van mock turtle

mock turtle

Vroeger heel vaak gezien, en voor mij was dit dan ook een echte 'klassieker'. Ik wist zelfs veel dialogen nog.

Wat ik me niet herinnerde, is dat de film niet alleen onderhoudend is, maar ook nog een flinke dosis humor bevat.

Effecten komen, vergeleken met de hedendaagse films, soms knullig over. (Wanneer tijdens een achtervolgingsscene een boerenkar zijn houten achterwielen verliest en op de achteras verder gesleept wordt, zie je gewoon twee kleine luchtbanden 'verstopt' zitten...)

avatar van radboud

radboud

Een meesterlijke film, mooi om bij weg te dromen. Een sprookjesvertelling waarin je gaat geloven bij het zien ervan. Heel knap.

Ik voel mij weer kind als ik deze film zie.

avatar van rep_robert

Behoorlijke tegenvaller

Heb de film al aardig lang in mijn collectie, alleen van een goede kijkbeurt is nauwelijks sprake. Waar ik me bij de 1e beurt al nauwelijks kon concentreren had ik er nu ook weer last van.

Dacht eerst dat het aan mezelf lag, maar het kan ook wel is aan Willow liggen.

Wat Willow mij vooral voor gevoel geeft is dat het te graag episch wilt zien. Mij geeft het meer een wannabe LOTR gevoel als ik eerlijk mag zijn. Veel gestrooi met rare namen, lelijke mythische wezens(honden met een masker op, trollen wat niet meer is dan mensen met een apenpak aan) en lilliputters/dwergen wat door moet gaan als een soort van Hobbit volkje.

Het werkt gewoon allemaal niet, het is allemaal veel te kinderachtig en her en der komt het ook veel te gedatteerd over. Daar verandert plaatjes van het ubermooie landschap en de mooie muziek van Horner niks aan.

Helaas, geen episch avonturen gevoel wat ik wel zou moeten krijgen.

avatar van plankieplank

plankieplank

Aardige fantasy, maar duurde eigenlijk iets te lang om tot het eind te blijven boeien. Toch een voldoende.

avatar van Lennert

Lennert

Bij herziening toch een stuk kinderachtiger dan ik me herinner, helemaal door het kinderlijke script en de wat simpele dialogen. De actie valt echter niet tegen, al ligt dat voornamelijk aan de glansrol van Val Kilmer. Qua special effects moet ik toegeven dat ik de draak nog steeds aangenaam vind, al lijken de koppen tegelijkertijd meer op die van een zeeolifant, dan van een reptiel. Enkele andere scenes lijken daarnaast ook niet helemaal voor kinderen geschikt (het moment dat iedereen in varkens verandert) waardoor het allemaal prima uit te zitten is.

Een diepere boodschap, interessante plotwendingen of baanbrekende cinema is het echter allemaal niet, daarvoor blijft het allemaal wel erg oppervlakkig op de grote massa gericht. Ben ik overigens de enige die vindt dat Peter Jackson bij het vormgeven van Legolas bijzonder goed naar Madmardigan moet hebben gekeken?

avatar van J1981W

J1981W

Gave film, echt jeugdsentiment. Voor mijn gevoel zit deze film voor '88 toch nog best knap in elkaar? Ga hem binnenkort nog eens opnieuw bekijken, hopelijk is hij inderdaad zoals ik mij hem kan herinneren.