Genre: Avontuur / Fantasy
Gesproken taal: Duits, Engels en Japans
Releasedatum: 15 december 1989
Bekijk via Disney+
Plot Willow
"A world where heroes come in all sizes and adventure is the greatest magic of all."
In de kerkers van het kasteel van de boze tovenares Bavmorda geeft een gevangene geboorte aan een baby, die volgens de legendes een eind zal brengen aan de duistere tijden van de slechte koningin. Een vroedvrouw redt de baby van Bavmorda en zet het nog net op tijd in de rivier, voordat de honden van de koningin haar te pakken krijgen. De rivier neemt het kind mee naar een dwergendorp waar Willow de baby vindt. Vanaf dat moment begint er een groots avontuur voor de kleine dwerg.
- Trailer (YouTube)
Airk Thaughbaer
Meegosh
Vohnkar
BoordAppel
Vervelende film... opvallend hoge score trouwens.
Jeugdsentiment. Stond bij mij op een 4 maar toen ik m laatst weer zag heb ik er een halfje vanaf gehaald.
Goodfella
Da's het verschil waarschijnlijk. Ik zag 'm vanmiddag voor het eerst.
EmDee
Achterhaalde bluescreen- en stopmotion-effecten domineren de film
Ramon K
Ha ha........daar zeg je me wat Emdee!
LOTR zit barstensvol FX die later net zo knullig ogen als die van Willow nu.
EmDee
Af en toe kom je op IMDB nog eens leuke trivia tegen:
The devil dogs were actually Rottweilers in rubber masks and suits.
The large group of pigs outside the castle continuously tried mating. Buckets of cold water were used to separate them.
arny
leuke film, ontroering, humor en spanning, goeie rol van val kilmer.
vier sterren geef ik deze film
TheRisingSun
Jeugdsentiment voor mij! Prachtige film vond (en vind ik nog steeds eigenlijk!) ik dit. Special effects zijn vergeleken met nu wat achterhaalt natuurlijk,maar het ziet er nog steeds behoorlijk uit. Blijft wat mij betreft een fantastische fantasy/avonturen film,die in zijn genre hoog in de lijsten hoort te staan.
ThaHouse
Ja echt prachtige film, Was dan ook zeer blij dat de DVD eindelijk uit kwam.
Queto Yurlunyur
Flauwe en vervelende film met wel heel veel schaamteloos jatwerk uit Star Wars en alle typische genre-cliches. Hopeloos voorspelbaar, veel te lang, en gevuld met verbazingwekkende hoeveelheden dieptrieste grappen. 1 *
Mister_Pink
Wat valt er te jatten uit Star Wars?
DieGo
Er staat nog wel met koeieletters op de poster From the creator of Star Wars...
Queto Yurlunyur
Zo'n beetje de hele plot: de kwade heerser, de voorbestemming, de boer(enjongen) die een held wordt, de 'force' die je met je intuitie moet benaderen, de huurling die aanvankelijk alleen aan zichzelf denkt maar later bijdraait, de grote tovenaar die er niet als zodanig uitziet (Yoda / de muskusrat), het duo dat moet helpen maar vooral voor comic relief zorgt (de droids / de elfen), en zo kan ik nog wel even doorgaan...
(niet dat Star Wars in al die elementen afzonderlijk even origineel was natuurlijk, maar het gaat hier om de combinatie van die elementen)
Redlop
Vond het meer op The Hobbit lijken met die stoere dwergen in hun ronde huisjes en die kinderlijke magie.
Coyote
Gisteravond op tv, maar wat een verschrikkelijke film zeg. Het acteerwerk was rampzalig, zo ook de dialogen. Het was te voorspelbaar en te onrealistisch. Van mij krijgt deze film 0,5* en dat is meer dan genoeg.
Kijk The Hidden Fortress eens, zou ik zeggen.
as
dat was toch ook onder ander een van inspiratie bronnen voor star wars? Throne of blood is een geweldige film trouwens.
Queto Yurlunyur
Kijk The Hidden Fortress eens, zou ik zeggen.
Heb ik gezien, vandaar die toevoeging tussen haakjes. Star Wars neemt wel een aantal centrale plotelementen over van The Hidden Fortress, maar verder vind ik het toch twee heel verschillende films. En de lijn Hidden Fortres - Willow is nog dunner, want het Yukihime/Leia-personage ontbreekt hier.
as
Hanne
Best een slechte film vooral de vechtscene's. Die waren echt belachelijk nep
. Ik geef heb een 1 voor de moeite. *
SmuttWars
Leuke film. Ik heb `em gekocht voor een tientje bij de free!!
***
T_fuckin_montana
Als je zo gaat kijken dan kun je alle films waar een "held" in zit wel startrek aftreksels noemen ik vind dit een beetje kort door de bocht.
Dan moet je even beter lezen wat Queto schrijft. Hij noemt heel wat opvallende overeenkomsten met Star Wars.
Hij zou dat niet hebben gedaan als er enkel sprake was van een doorsnee heldenverhaal.
maurice74
Destijds vond ik het een prima film, maar ben bang dat die vandaag de dag tegenvalt.
rbrand
Wat een slap geouwehoer zeg: als er een genre is dat jat dan is het wel de amerikaanse films met actie/geweld ... allemaal rambo 1 klonen: je wordt boos... schiet met een volautomatischs geweer in een drukke straat maar niemand valt dood, alleen degene die jij wilt raken ... en je wordt achtervolgd ... je roep een paar keer fuck of motherfucker ...
Zo denk ik dus over actiefilms ...maar een ieder heeft recht op zijn eigen genre en voelt zich daar happy bij. je kunt dus een film geen 0,5 geven als waardering omdat je het genre niet aanstaat. Ik vind Titanic superklef, maar daarom geef ik het nog geen 0,5.
Angrod_Pallanén
Bijzonder was het zeker, en nep ook. Dringend toe aan een re-make met nog wat verbetering aan de teksten.
lillipeuter
Best een slechte film vooral de vechtscene's. Die waren echt belachelijk nep
. Ik geef heb een 1 voor de moeite. *
nou belachelijk!! ik vind het een toffe film, ik ben zelf klein en voel me geweldig als ik willow zie ;D en Val Kilmer is een genot om naar te kijken. dus hou je commentaar voor je ;]
belachelijke film, echt waar zo slecht hé. het enige goede aan de film is nog val kilmer, chance da die meedeed. en zo'n onorigineel verhaal. de kostuums trekken op niks echt waardeloos.
1 ster.

Die Hard