Genre: Avontuur / Fantasy
Gesproken taal: Duits, Engels en Japans
Releasedatum: 15 december 1989
Bekijk via Disney+
Plot Willow
"A world where heroes come in all sizes and adventure is the greatest magic of all."
In de kerkers van het kasteel van de boze tovenares Bavmorda geeft een gevangene geboorte aan een baby, die volgens de legendes een eind zal brengen aan de duistere tijden van de slechte koningin. Een vroedvrouw redt de baby van Bavmorda en zet het nog net op tijd in de rivier, voordat de honden van de koningin haar te pakken krijgen. De rivier neemt het kind mee naar een dwergendorp waar Willow de baby vindt. Vanaf dat moment begint er een groots avontuur voor de kleine dwerg.
- Trailer (YouTube)
Airk Thaughbaer
Meegosh
Vohnkar
Livie
nou belachelijk!! ik vind het een toffe film, ik ben zelf klein en voel me geweldig als ik willow zie ;D en Val Kilmer is een genot om naar te kijken. dus hou je commentaar voor je ;]
IK heb op je cu2 gekeken en daar stond dat je 1,62 bent,
niet echt te vergelijken met Willow toch, die niet langer zal zijn dan 1.00 ofzo.
Maar ben het wel met je eens, een toffe film
hawkeye
Willow is een vermakelijke film, maar haalt het niet tot het einde...
Er had meer ingezeten.... jammer
Remmmie
Superfilm..........heerlijk van zitten genieten en met Dts wordt het helemaal top.......een dikke ***5*** (echt jeugd sentiment)
bart85
belachelijke film, echt waar zo slecht hé. het enige goede aan de film is nog val kilmer, chance da die meedeed. en zo'n onorigineel verhaal. de kostuums trekken op niks echt waardeloos.
1 ster.
Iemand die 007 heeft moet niet beginnen over onorginele verhalen. 'held wil de wereld vernietigen/overnemen, James Bond redt de wereld.'
Is ook niet zo gek dat een film uit 1988 achterhaalde special effects heeft. Ik vind het een leuke film. 4*
pompoen
Warewick Davis en Val Kilmer op hun best in deze prachtfilm.
Dit zijn we ook gewend van de verhalen van Gorge Lucas(star wars).
Jazzthieve
Pure nostalgie voor mij, ik was 8 toen die uitkwam, ideale leeftijd. Sindsdien is die gewoon blijven hangen en vind ik m zelfs beter. Heb de DVD en de soundtrack van James Horner in mijn bezit.
pompoen
Ik kan bijna niet geloven waarom mensen deze film in de grond boren, en andere saaie en waardeloze shit films prijzen.
Down_By_Law
Filmlegendes George 'Star Wars' Lucas en Ron Howard (o.a. 'Backdraft' en 'Far And Away') bundelen hun talent voor een van de beste films van de jaren '80. Veel typische Lucas-elementen en zelfs verassend grappige scenes. Helaas komen sommige personages en scenes wat krampachtig over tegenwoordig, maar het blijft een klassieker. Val Kilmer speelt een opvallende rol als onbetrouwbare zwaardvechter. Muziek van James Horner is een extra plus. 4.5/5
Werwolf
Dit was vroeger echt mijn film. Ik twijfel of ik hem nog een keer ga huren, omdat het dan waarschijnlijk gruwelijk tegenvalt.. Maar heerlijk jeugdsentiment!
film_kaza
de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem heel erg leuk. de 2e keer wat minder, maar ik denk dat ik hem nog een 3e keer wil zien.
Mister_Movie
Lang geleden deze film nog eens gezien te hebben.
Blijft best aangenaam om naar te kijken. Die dwergen zijn echt koddig om aan te zien, het acteerwerk valt te pruimen, het verhaaltje is een ouderwets sprookje, de special-effect zijn nog wel aanvaardbaar.
Tarkus
Dit is een bijzonder mooie en leuke film. Vooral de dwergen en dan bijzonder Willow (Warwick Davis) komen grappig over. Val Kilmer komt ook goed uit zijn, ietwat komische rol, wat eens te meer wil zeggen dat hij ook komische rollen aankan. Een aanrader voor de ganse familie. De special effects zijn niet echt bijzonder, maar nu ook weer niet zo slecht dat het verhaal eronder zou lijden. Prima film !!
Funky Junky
Wat een geweldige film!! Ik heb hem als klein kind gezien en hij is me altijd bij gebleven en nu heb ik hem op DVD. Een dikke 5
pompoen
T'is eigenlijk een soort van "the lord of the rings" van eind jaren 80.
En net daardoor gaat mijn voorkeur uit naar Willow.
Val Kilmer en warwick op hun best.
Hoewel warwick nog een leukere film(s) heeft zoals leprechaun.
laurenshendrik
Willow is een prachtfilm. Gewoon lekker kijken. Voor die tijd zijn de effects prima. Een voorbeeld voor makers van special effects heden ten dage. Met veel meer mogelijkheden wordt er nu in vergelijk met toen een stuk minder van gebakken (overdone). Met name met HDTV zie je toch wel meer fake.
Ik ben niet zo'n stemmer, smaken verschillen gelukkig nu eenmaal.
Fran
- 1953 berichten
1 van de betere fantasyfilms van die tijd. Nu nog steeds leuk om naar te kijken.
Vroeger was dit wel een geinige film.
Aardig avonturenverhaaltje met wat magie, monstertjes, paar bossen en een ietsje beetje gory dingen.
Aantal jaren later is het toch allemaal wat minder. Op zich is het nog wel een aardig filmpje, dat ik heel wat beter kan verteren dan LOTR, maar sommige zaken kunnen echt niet.
De brakke humor is redelijk onbegrijpelijk. De muziek zo mogelijk nog absurder. Oorverdovend lelijk gebral wat doorheen een hoop aardige scenes knalt. Ook die twee kleine sidekicks zijn erg irritant.
Blijft een aardig avonturenverhaaltje dat zich in een wat fantasierijkere wereld dan LOTR afspeelt. Wat betreft verdere LOTR en Star Wars vergelijkingen, volgens mij zijn die verhalen ook maar gebaseerd op ouder Grieks en Romeins gedoe, dus zou er niet al te veel van maken. Veel originaliteit is er in die dingen ook niet te vinden.
2* dan maar. Sommige dingen zien er nog steeds erg leuk uit (vooral de bossen dan, veel mooier in beeld gebracht dan in ... Maar te cliché en met enkele pijnlijk minpunten.
film_kaza
En de 3e keer is hij gewoon geweldiger. Komt omdat ik willow 2 jaar geleden voor het laats zag en daarvoor 1 half jaar. Nu zag ik hem na een gezelige avond bij een restaurant. Somige films zijn gewoon beter als je ze met meerdere mensen bekijkt.
4,5 en plaats 10 in mijn top 10.
murtcelP
Eén van de betere fantasy-films, met hele goede special effects en erg spannend! Deze film luidt zo'n beetje het computer-tijdperk in de film in en het einde van de stop-motion effecten, waar leuk gebruik van gemaakt is in deze film! ****
movie*freak
Erg leuke en grappige film, het was voor het eerst dat ik dwergen zag.
3 en half sterren
pompoen
Het was eigenlijk de bedoeling van George Lucas en Ron Howard om een andere film te maken.
Ze waren van plan om een verfilming te maken van het boek van J.R.R Tolkin's "The hobbit".
De plannen vielen in het water wanneer de regiseurs de rechten niet kregen om een verfilming te maken.
Hoe regiseur "Peter jackson die wel kreeg is een raadsel".
Waarschijnlijk is hij met meer geld over de brug gekomen.
Maar er moest wel een film komen, een film gelijkwaardig als the hobbit.
Willow, een compleet zelf bedacht fantasie/avontuurverhaal.
Hoogst waarschijnlijk zou acteur warwick davis dan moeten uitgegaan zijn voor "Bilbo Baggins".
Jammer dat deze film niet mocht zijn.
Maar Willow is gelijkwaardig en minstens evenveel avontuur en fantasie.
Jelle Jacobs
grappige fantasyfilm met leuk acteerwerk van val kilmer
special effects waren nog niet echt denderend ofzo maar deze film blijft toch in je geheugen gegrifd...:)
jeugdsentimentje
Dragoon
Wat ik wle eeen grappig stukje vond was dat die harige trol of zo iets in het water viel en toen die drie koppige draak/hagedis werd.
4 sterren.
rensiboy
prachtige film, met die kleine dwerg. 5,0 ster
veron35
Best vreemd. Nu ik op de middelbare school zit kijken we prut kinderfilms, terwijl ik in groep 7 deze en Dances With Wolves gezien heb. Deze is wel minder, maar zeker wel heel goed. Sommige kinderen durfde soms niet te kijken. Ik geef deze film 4,5*.
Driver_hhg
ik weet dat ik 'm vroeger echt helemaal verslond deze film. Ben benieuwd wat ik er nu van zal vinden. Eens kijken of ik 'm ergens kan kopen.

Die Hard
Actie / Thriller, 1988