• 9.374.030 stemmen

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië

Geregisseerd door: Stephen Sommers

Met onder meer: Channing Tatum, Sienna Miller en Marlon Wayans

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot G.I. Joe: The Rise of Cobra

"When all else fails, they don't."

Tien jaar in de toekomst moet het elitekorps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe-team gaat met futuristische spionage- en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...

avatar van Livefree70

Livefree70

Onderhoudend op een redelijk primitieve manier, niet goed, belabberde special effects hoop niet dat hier een vervolg of -laat staan- een serie van komt.....

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

En vrouwen die toevallig allemaal hele dikke tieten hebben, en kogelvrije pakken, die toevallig het decolleté onbedekt laten.

Wedden dat wanneer de vrouwelijke vormen wél van dichtbij te bekijken waren dat je daarover wat te klagen had?

En dat van iemand die ''Commando'' in zijn top 10 heeft staan.

De film is nog best een goede verfilming van het GI Joe genre. Dun verhaal, veel actie gevolgd door nog meer actie gevolgd door actie over de top. Best aardig te pruimen mits je in staat bent je verstand op 0 te zetten (en wees eerlijk, had iemand hier een meesterlijke verfilming á la Saving Private Ryan verwacht?).

avatar van gratis

gratis

Leuke special effects en mooie stoere vrouwen in strakke pakjes.

Daar wilde ik het positieve commentaar bij houden.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Captain Pervert schreef:

Honderd procent mee eens, alleen vind ik die twee sterren overdreven veel. Ik laat het bij eentje, en die is voor de scènes in Parijs. Dat zag er erg mooi uit. 1 ster

Welke scene bedoel je hier nu precies? voor de rest ben ik het helemaal met je eens en vond ik mijn 2* eigenlijk ook al te veel, maar ach...Die Wayans die zogenaamd de comedian sidekick moest voorstellen werkte me na een minuut al zwaar op de zenuwen. De rest stond ook te acteren als een lantaarnpaal.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ze slopen de Eifeltoren en iets later zie je G.I.Joe door Parijs rennen met de Accelerator Suits. En dat is inderdaad best dik.

avatar van Klubbrobber

Klubbrobber

Over de top movie. Special effect waren wel top. Acteerprestaties waren slecht en de film kon me ook niet echt boeien. 1 van de slechtere HERO verfilmingen!

avatar van timwolly

timwolly

Helemaal mee eens.

Enkele hele strakke scenes afgewisselend met zwaar zaad scenes. Die onderwater basis, nee jongens kom op, die was gewoon slecht. Een iets te hoog Mattel gehalte.

Wayans als sidekick idd niet geslaagd, Tatum komt niet uit de verf als door de wol geverfde militair, hij is geen Willis in jongere jaren.

En dat is precies wat in mijn ogen deze film mist, een scherp randje. Het blijft op een puberniveau hangen.

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

Deze film moet het inderdaad niet hebben van veel diepgang, op welk vlak dan ook. Maar voor mij persoonlijk kan een dergelijke film, die zich zelf niet te serieus neemt en bol staat van over de top actie, onder omstandigheden toch nog zeer vermakelijk zijn.

Veel van de dingen waar anderen zich aan ergeren kan ik eigenlijk wel om lachen, een kwestie van smaak.
Die flashbacks bijvoorbeeld waren zo over de top slecht, dat ik nog steeds moet lachen als ik er aan terug denk.
Werkelijk waar hilarisch vond ik dat vliegtuig, dat alleen maar reageerde op Schotse commando's, hoe krijg je het verzonnen! Die kerel draagt voor 70% bij aan de totale wapenvoorziening en dan ontwerpt ie zo'n vliegtuig! Geniaal! Ik kan me voorstellen dat dat inderdaad een gat in de markt was. Regering, stop het gezeik over de JSF en koop die dingen massaal in!

Over het algemeen een luchtig filmpje dat genoeg amuseert.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Slechte film vond ik dit.

Niet heel slecht geacteerd maar alles zag er voor mij erg nep uit en het was een beetje te overdreven allemaal. Heb em dan ook niet helemaal afgekeken. Het duurde me uiteindelijk te lang.

avatar van deft0nes

deft0nes

Wat een baggerfilm, maar wat een héérlijke baggerfilm Dit is imho een van de beste (lees gaafste o.i.d.) slechte films die ik ooit heb gezien Gewoon 2 uur lang adrenaline pompen. Heerlijk.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

deft0nes schreef:

Vind ik ook. Ik geef er net 2 sterren voor.

Leek op zicht meer op een videogame, en deed me denken aan het mislukte Phantom Menace van Star Wars. Raar genoeg verveelt het niet direct, en de sjwoeng wordt er ingehouden.

Maar weer het onovertroffen Amerikaanse leger, een ongelooflijk cliché liefdesverhaal, het stoere Joe-team die in slow motion op het scherm wordt geprojecteerd, zorgen voor de zoveelste pffff...

avatar van Manoah007

Manoah007

Wat kan ik zeggen....

Laat ik positief blijven. De end credits waren bijzonder goed!

Helaas kan ik niet lager dan een 1 geven!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

0,5?

avatar van sander.h

sander.h

Vind de beoordeling hier en daar wel wat aan de lage kant moet ik zeggen. Dit is typisch zo'n film die je opzet als je zin hebt in een avondje non-stop actie spektakel zonder al te veel diepgang. En daar is ie uitstekend geschikt voor.

De film is natuurlijk vooral een vehikel voor het visuele spektakel waarbij het verhaaltje ondergeschikt is. En hier en daar ziet het er ook echt vet uit. Karakterontwikkeling hoef je niet te verwachten, en de acteerprestaties zijn daar op afgestemd: verre van spectaculair, maar nergens storend. Bovendien is het altijd leuk om naar Siena Miller te kijken

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Zo een film die ik hoger had ingeschat, verkeerd dus.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

10 jaar geleden zou ik dit geweldig hebben gevonden en ik moet zeggen dat het laatste gedeelte wel vermakelijk was en erg a la star wars overkwam met die spaceship's maar de rest is erg mager en slap.

Zag deze film 2 maand ofzo in de bios en film boeide me totaal niet, erg power rangers achtig allemaal maar zoals ik al vermelde, er zaten wel leuke stukken in zoals de acrobatische pakken (deed me beetje denken aan de game: prototype van 2009) maar er zaten te lachwekkende stukken in.

Vanwege de lachwekkende stukken ook uitgezien maar het was voor mij net een slechte videogame.

De vrouwelijke schurk kwam ook zo dom en kinderachtig over (vooral in het begin) dat ik er gewoon om moest lachen terwijl de rest van de mensen mij aan zaten te kijken van waar lacht ie om .

avatar van maus9

maus9

Imperial Figure schreef:

Heb deze film niet in de bioscoop gezien, maar voor de rest sluit ik me bij je commentaar aan. *1

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Toch wel het meest uitgekauwde onoriginele product dat Hollywood heeft afgeleverd deze zomer. Geen enkele poging om kwaliteit aan het project toe te voegen en dan kan al dat computergeweld snel vervelen. De film berust te veel op CGI en wil alleen maar cool uit de hoek komen. Aan de bezoekerscijfers te zien is het ze gelukt, helaas dat de film best een uur korter had gemogen nog hetzelfde effect had gehad. Tevens ook erge verwaarlozing van talent die sommige acteurs wel degelijk bezitten, maar gewoon nergens hoeven te gebruiken. Ach, voor een treinreis doet de film het goed en voor deel 2 zal ik ook vast een goed moment vinden om je hersenen even lekker op nul te zetten.

2.0

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

sander.h schreef:

Kortom; voor een spektakelfilm vind ik deze uitstekend gelukt. 4*

Inderdaad...zat zelf al te checken of ik de verkeerde film heb ingetypt, nadat ik de score hier heb gezien.

Ik vond het een geslaagde film. Als je zo een film opzet, moet je geen over de top acteerprestaties verwachten. Gewoon lekker genieten van mooie shots, humor, actie en nog meer actie.

Heb me absoluut niet verveeld en vond het een gelukte film. Net in alle films zijn er dingen die niet kloppen, dus houd op met zeuren over foutjes in de film.

Voor de rest vond ik Snake Eyes de beste character. Misschien komt het omdat ik altijd van Ninja films heb gehouden.

Van mij ook een 4*

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

sander.h schreef:

Kortom; voor een spektakelfilm vind ik deze uitstekend gelukt. 4*

Voila, zo denk ik er dus erover. Hersenen op nul en kijken gewoon!

avatar van Debo

Debo

Leuke kinderfilm met leuke special effects, weinig inhoud maar strakke dames.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik werd uitermate verrast door deze film.

Niet zozeer door het verhaal (deze was aardig dun), het acteerwerk (wat nog niet eens zo slecht was), of door de special effects (die op een paar puntjes na er goed uit zien » vooral bij de 3 raketten en de elektriciteits stralen op het eind zag het er niet uit).
Maar meer door het feit dat ik gewoon de volle 2 uur geboeid bleef.
De vermakelijkheid bij deze film ligt (voor mij) erg hoog.
En dat is iets waar ik ook veel op let

avatar van funnyroel81

funnyroel81

vond deze film echt heerlijk om naar te kijken. heb hem daarom ook beloond met 5 sterren. is gewoon weer zo heerlijke actie film waar je niet over hoef na te denken en alleen maar hoef te kijken. hoop ook echt dat er op deze film een vervolg komt. want kijk er nu al weer naar uit

avatar van HtoJ

HtoJ

ik ben heel erg bedroefd. Ik ben een fan van de tekenfilm van vroeger en ik had echt een mooie film verwacht met deze franchise. Helaas het mocht niet zo zijn. De film was ronduit bedroevend slecht, zo slecht dat ik tijdens de film gehuild heb. Het was een B-film met bekende acteurs. Allemaal kwamen ze niet goed uit de verf en als ik hun was zou ik niet meer meedoen aan het vervolg, want natuurlijk wordt er een vervolg op gemaakt.

Ook de "in the future" setting was naar mijn mening niet gepast. Misschien was het mooier geweest om er een wat meer realistische film van te maken, want ook de special effects waren verschrikkelijk (ik had ook constant het gevoel dat het zich in een studio afspeelde en animaties waren van playstation 1 kwaliteit). dit gecombineerd met een slap voorspelbaar verhaal, maakt dat ik deze film niet meer kan geven dan een halve ster. er is wel 1 positief punt, het DVD-tje ziet er wel mooi glimmend uit.

avatar van akira124

akira124

Vermakelijk visueel spektakel zoals we van Sommers gewend zijn. 3.5***

avatar van eltorro

eltorro

Wat viel deze film tegen zeg, dit ben ik zeker niet van Sommers gewend! Had een beetje gehoopt op een film die in de buurt van transformers kwam, maar dat was het dus niet. Waar Bay nog echte helikopters gebruikt in zijn film, komt sommers met de meest slechte CGI helikopters met lachwekkende hittegolfjes er onder, Stephen Sommers . De film verveelt vooral, aktie momenten zijn er te weinig en de acteurs zijn helaas niet om om te janken, slechter nog ze deden me helemaal niks. Enige stukje die nog wel leuk was, was het stukje in parijs, in dat stukje zijn genoeg actie en lachmomenten. En verrassend genoeg zijn daar de special effects wel goed. Maar toch een film die je beter kan overslaan, ook voor transformers fans is deze film af te raden.

2,5* vooral voor het stuk in parijs.

avatar van Film Pegasus

Een film die ik iets meer krediet geef, vanwege een jeugdnostalgisch gevoel. Als kind speelde ik regelmatig met de G.I. Joe speelgoedlijn en zag ook wel eens de tekenfilms. Sterk is de film niet en soms heeft hij wat kinderlijks als Fantastic Four. Verder veel ode's en knipogen naar actiefilms als Mission Impossible, Transformers, James Bond en Spiderman.

Nergens echt bijster origineel en toch een overdosis special effects. Maar de leuke momenten en de jeugdnostalgie maken toch wat goed en ik heb uiteindelijk nog wel genoten van de film.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een van de vermakelijkste films die ik heb gezien, de laatste tijd. Lekker simpel verhaaltje, mooie actiescenes en een prachtige Sienna Miller. Ook het duo Tattum - Wayans deed de film veel goed. Heb zeer genoten.

avatar van Zinema

Vermakelijke popcorn.

Maar geen hoogvlieger o.i.d. Het moge duidelijk zijn.

Toch is deze hysterische achtbaanrit vol CGI redelijk op smaak. De schmierende cast ten spijt.

De zoveelste actiehelden-film met cliché-verhaal. Maar deze pulp kent een prima tempo en hapt prettig weg. De actie-scenès zijn menigmaal leuk.

Een nipte goed.

avatar van Daniel 2

Daniel 2

gewoon een gave film.

punt uit. het is ook weleens leuk om te zien hoe alles ontploft.

gewoon verstand op nul en genieten van spannende achtervolgingen en explosies. Dat zou toch vet zijn. zo'n team van supersoldaten. ik haal deze zeker op dvd. gewoon vette actie.

Beste acteur: Dennis Quaid (General Hawk)

'what did you say your unit was called?''

''i didn't''

''The mission is a go''