• 9.369.461 stemmen

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië

Geregisseerd door: Stephen Sommers

Met onder meer: Channing Tatum, Sienna Miller en Marlon Wayans

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot G.I. Joe: The Rise of Cobra

"When all else fails, they don't."

Tien jaar in de toekomst moet het elitekorps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe-team gaat met futuristische spionage- en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Ontzettend leuke film; net als The Mummy en Van Helsing een genot om te kijken. Misschien niet de beste films ever, maar wel tof vermaak!

avatar van Olivia

Olivia

De special effects vond ik soms nogal overweldigend en chaotisch, maar verder een onderhoudende film met een flinterdun verhaaltje. Een paar hele ongeloofwaardige situaties, een vliegtuig wat alleen reageert als je in 'het keltisch' of 'Schots' tegen hem spreekt...yeah right en een basis onder water vind ik ook erg ver gezocht. Ook geen indrukwekkende acteerprestaties, maar wel een lekkere actiefilm voor als je even niet zo'n zin hebt in ingewikkelde dingen. Aardig vermaak dus wat ik 3 sterren geef.
Als kind nooit naar de serie gekeken. Volgens mij vonden mijn broertjes het leuk, mijn zusje en ik keken liever meidenseries. Maar voor het kijken van deze film maakte mij dat niet uit.

avatar van super27

super27

Angrod_Pallanén schreef:

Toch wel het meest uitgekauwde onoriginele product dat Hollywood heeft afgeleverd deze zomer. Geen enkele poging om kwaliteit aan het project toe te voegen en dan kan al dat computergeweld snel vervelen. De film berust te veel op CGI en wil alleen maar cool uit de hoek komen. Aan de bezoekerscijfers te zien is het ze gelukt, helaas dat de film best een uur korter had gemogen nog hetzelfde effect had gehad. Tevens ook erge verwaarlozing van talent die sommige acteurs wel degelijk bezitten, maar gewoon nergens hoeven te gebruiken. Ach, voor een treinreis doet de film het goed en voor deel 2 zal ik ook vast een goed moment vinden om je hersenen even lekker op nul te zetten.

2.0

Zelfs met de hersenen op nul is dit een saai, ondermaats product...

Als de boezem van een of andere schoonheid de film/verhaal moet redden, vrees ik het ergste voor mijn filmplezier...

In het "hero genre", à la Batman/Superman/Ironman valt dit toch wel erg zwaar tegen.... Voor mij niet meer dan een 1.

avatar van voermans

voermans

Ik snap niet waarom er zoveel mensen zo negatief zijn over de film. Ik vond het een mooi ineklaar gezette film met zeer mooi special effects. Nu moet ik zeggen heb hem wel op blu-ray en een full HD scherm.

avatar van jakke36

jakke36

niks van organaliteit, slechte visuele effecten, zéééééér slecht geacteerd, domme verhaallijn, en zo kan ik wel blijven doorgaan

avatar van kalino2

kalino2

niet mijn soort om te zien te veel actie hou ik niet van jammer.

avatar van Tarkus

Tarkus

Raar dat deze prent zo'n slechte kritieken krijgt, onterecht vind ik.

Ik vond deze film zeer goed, boordevol actie en visuele effecten, en het zijn deze laatste die het hem doen, sommige scènes zijn echt fantastisch.

Vooral de opnamen in Parijs zijn indrukwekkend, met als apotheose de vernieling van de.... (daar moeten jullie zelf maar achter komen, ik verklap het hier niet, kijken dus)..

Wat betreft de vertolkingen had ik ook niets te klagen, zowel de grotere namen als de wat onbekendere acteurs deden het wat mij betreft best prima.

Kortom: wie van een prent boordevol actie en verbluffende special effects houd, dan is dit een aanrader.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Dit is natuurlijk allemaal fictie en bedoeld als een vermakelijke film, maar dit ongeloofwaardige verhaal werd ook nog eens ongeloofwaardig gebracht. Er had veel meer van gemaakt kunnen worden.

Ik heb geen enkel moment kunnen genieten, geen enkel moment kunnen grijpen. Af en toe verscheen bij mij enkel een flauw glimlachje omdat er precies gebeurde wat ik verwachtte. Kortom: een flop.

Vooral kijken als je puur zint naar wat actie en visuele effecten en je je geen moer aantrekt van de rest. (acteerwerk/verhaallijn etc)

1,5* met moeite

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

de cobra kant maakt de film nog enigzins de moeite waard om te kijken.

Garbage van de hoogste plank!

Verschrikkelijke slechte film

-slecht script

-gaten in het verhaal zo groot als draken

-acteer prestaties bedroevend

-nog nooit zoveel cliches gezien

-zoveel stereotypes dat je continu weet wat je kunt verwachten.

-het verhaal is gewoon ongeloofwaardig en saai

Enige pluspunt de tieten van Sienna Miller en het tempo van de film

avatar van chao

chao

Goeie aktiefilm, had eerlijk gezegd niet veel van verwacht, maar positief bevallen.

Lekker veel aktie, soms wat overdreven , maar dat hoort bij G I Joe.

avatar van Billie10

Billie10

chao schreef:

Lekker veel aktie, soms wat overdreven , maar dat hoort bij G I Joe.

Precies wat ik ook wilde zeggen

avatar van IcU

IcU

Deze film bevatte een record aantal clichés. Niet normaal. Het verhaal was bar slecht, en de effecten waren af en toe ook niet wat ze zouden moeten zijn. Maar, toch heb ik mij zeer vermaakt. En de actie zag er best strak uit. Vooral door erg lage verwachtingen (ik wilde de film in eerste instantie overslaan) is hij enorm mee gevallen. Tof prentje, niet meer. Na eenmaal gezien te hebben niet meer mee te doen.

avatar van chembrother

chembrother

Deze film werd mij door velen afgeraden omdat zij hem voortijdig hadden uitgezet. Juist daarom wil ik dan zo'n film bekijken om zelf te zien of hij inderdaad zo slecht is.

Nu was deze film qua verhaal natuurlijk een rechtstreekse kopie van de tekenfilms waar een persoon de hele wereld wil beheersen, etc. Dus daar kan ik dan mee leven in deze film.

Verder is het een actiefilm met hier en daar te overdreven actiescenes zoals deze ook te verwachten zijn bij een film als deze. Vooral de achtervolging met motor en robocop-pakken was mij echt teveel van het goede. Zo ook enkele ontsnappingen aan het eind.

Maar ondanks deze opmerkingen krijgt de film dan nog wel een kleine voldoende met 3*.

avatar van bennyboy

bennyboy

Filmi Corleone™ schreef:

Garbage van de hoogste plank!

Enige pluspunt de tieten van Sienna Miller en het tempo van de film

(diepe zucht)

bennyboy schreef:

(diepe zucht)

lol?

avatar van D1V1N3

D1V1N3

Zeer slechte film naar mijn mening. Het verhaal trekt op niet veel, ook te veel actie erin willen steken, overdreven special effects. Anderhalve ster is ruim voldoende.

avatar van erreper

erreper

Onnozele film die er maar niet in slaagt spannend of onderhoudend te worden.

avatar van mutijn

mutijn

Goed film, heb me zeer vermaakt (in de bios) Lekkere actie en veel goeie effecten!

avatar van Ramon K

Ramon K

Vreselijk drukke en vooral lelijke film. Ik zie hier niet de pulp in die anderen er wel in zien. Prut dit.

avatar van Triple G

Triple G

Twijfelachtig. Te ongeloofwaardig (zelfs voor 't genre), te makkelijk verhaaltje, zwak acteerwerk en belachelijk flauwe humor (als het als zodanig bedoeld was...).... Het is de non-stop actie en m'n instelling voor ik begon (kijken en niet te veel denken) die ervoor hebben gezorgd om 'm uit te kijken....

avatar van Triple G

Triple G

EspenSGX schreef:

Vond The Mummy en Van Helsing vele malen aangenamer om naar te kijken, in meerdere opzichten....

avatar van Rodger

Rodger

Dit is een film waar je niet met al te hoge verwachtingen naar toe moet leven..

Is opzich wel aardig om te zien.. maar een topper is het niet.

Vind hem ook iets te lang duren..

2.5 voor de moeite..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

4 sterren voor de geweldige achtervolging in Parijs! De rest mag er ook wel zijn, het viel me allemaal reuze mee, zelfs de humor is niet irritant. Veel goede actie een best aardig verhaal (voor een film als dit). De special effects laten het af en toe wat afweten maar dat mag niet erg deren. De film is voornamelijk gewoon heel erg leuk.

En in ieder geval duidelijk een heel stuk beter dan Transformers 2.

avatar van Rebel80

Rebel80

grafisch gewoon een toffe film alleen een paar acteurs aan wie ik me mateloos irriteerde.

Adewale Akinnuoye-Agbaje, verschrikkelijk dat accent en slecht geacteerd

Marlon Wayans, slecht geacteerd en hoort totaal niet thuis in deze film

Brendan Fraser, al was het een bijrol van een paar minuten, zwaar irritant.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nooo Mr. Eko!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ik zie Marlon Wayans liever in zo een rol, dan weer in een fail als White Chicks.

avatar van metalblast

metalblast

Ja, wat moet ik hier van zeggen. Leuke special effects, best goeie actiescenes, maar een waardeloos verhaal waarbij ik niet moet denken aan de tekenfilmseries.

Ikzelf ben wel een liefhebber van de oude G.I. Joe tekenfilmseries, en had graag een film zien komen, waarin het verhaal enigszins overeenkomt met de tekenfilmserie.

Op zichzelfstaand geen slechte film, maar geen film om nog eens te zien vind ik.

2 en een halve ster.

avatar van Anna bij Nacht

Anna bij Nacht

Ik had geen hoge verwachtingen en en nog wel een beetje gerekend op de goede special effects. Maar zelfs mijn lage verwachtingen werden niet bevredigd; Mede door de belabberde effecten en het Asylum-acteerniveau.

Wat in Team America gepercifleerd wordt, tracht mijn hier met droge ogen te brengen. De one-liners zijn ergerlijk en Duke is een regelrechte kneus.

De tekenfilms die ik altijd met mijn broertje keek kwamen spannender en realistischer over dan dit misbaksel.

avatar van Noodless

Noodless

Vele ontploffingen....weinig verhaal

non-stop actie..........geen spanning

personages............. redelijk zwakjes

Een film die gemakkelijk wegkijkt, maar ook een film die je vlug vergeten bent. 6/10