• 9.376.759 stemmen

The Wolfman (2010)

Horror / Thriller | 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Joe Johnston

Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Wolfman

"When the moon is full the legend comes to life"

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Lawrence Talbot

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Ik zouw graag de mening van de man horen die 1,5 punten heeft gegeven

Fabian123 schreef:

Ook een mooie: Het maanlicht sijpelde sereen door de opake donkertes van het kille woud

Poëet of lezer van...?

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

@ Dutchtuga

Ik had niet gekeken naar wie er precies hadden gestemd, maar ik ging er een beetje van uit omdat er gewoon niets werd geschreven bij de eerste stemmen. Nu ik jouw recensie lees ben ik weer blij en hoop ik dat de film mij net zo goed (of beter) bevalt.

avatar van Fabian123

Fabian123

Brix schreef:

Poëet of lezer van...?

Haha, nee hoor, gewoon een beetje een melige bui

JigSaw_Doll schreef:

Ik zouw graag de mening van de man horen die 1,5 punten heeft gegeven

Ik vond hem ook niet goed. Recensie komt morgen

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Justinw schreef:

Goed om te horen, ik ben ook niet echt een horrorfan. Maar wel een BDT fan.

That makes two of us! Als Benicio-fan mag je deze eigenlijk niet missen.

Haha, nee hoor, gewoon een beetje een melige bui

Dan hoop ik op nog meer van dergelijk lyrisch 'stuifmeel' in de aangekondigde bespreking van de film

avatar van AGE-411

AGE-411

Misschien toch wel wat curieus nu

avatar van Fabian123

Fabian123

Brix schreef:

Haha, ik heb me daar wat meer ingehouden , hier is ie:

BLIK - Tijdschrift voor audiovisuele cultuur - blikonline.nl

avatar van Mon

Mon

Verhaal was matig. Visueel vond ik m prima. Aantal coole scenes in het bos en fijn mistig. Acteerprestaties waren prima. Al met al wel van genoten.

avatar van HakaR

HakaR

Vond het een slaapverwekkende film. Hoezo noemen ze dit een horror? Zoals de metro krant al aangaf niet 1 schrikmoment komt erin voor. En het verhaal gaat ook nergens over, nee voor een goede weerwolf film kijk ik liever The Underworld.

Haha, ik heb me daar wat meer ingehouden , hier is ie:

BLIK - Tijdschrift voor audiovisuele cultuur - blikonline.nl

Die recensie doet laat mij niet echt verlangend uitzien naar de film moet ik zeggen.

Dan geef ik mijn geld liever uit aan oude ' weerwolf ' films op dvd.

Bedankt voor de link.

Daar was nog meer interessants te vinden.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Film is mooi geschoten, paar goeie schrikmomenten al was het geluid in de bios niet optimaal (schokkerig tussen scènes door).

Persoonlijk vond ik Hugo Weaving erg overtuigend spelen. Prima acteur mijns inziens.

De plaatjes van het oude Londen waren zo nu en dan erg lekker en deden denken aan vroegere tijden. Toch heeft de film een beetje een slappe uitwerking hier en daar.

Wat had die Maleva en de zigeuners nou precies met het weerwolfgedoe te maken, behalve dan het verhaal van Sir John Talbot. Of zijn alle zigeuners onlosmakelijk verbonden met elkaar ofzo? Beetje een overbodige zijtak in een verhaal dat niet bijster bijzonder was.

Verder lekker vermakelijk. En mooie transformaties!

3,5 sterren

avatar van rep_robert

Ben het eens met Sjoerdow boven me!

Prima film, in het begin een aantal effectieve schrikeffecten, prima sfeer door de hele film ,lekkere ouderwetse look en muziek, ouderwetse weerwolf transformaties en prima acteerwerk van vooral Weaving en Hopkins inderdaad.

Tweede helft van de film verdwijnt de spanning helaas een beetje en doet het hier en daar denken aan An American Werewolf in London. Ook zit er helaas weer dat liefdesverhaaltje in wat voor mij niet echt werkt, had er helaas wel iets meer van verwacht dus. Zoals Sjoerdow hierboven ook al meldt, wat is nou het echte nut van de zigeuners in deze film? Had niet echt een idee dat ze uiteindelijk belangrijk waren voor het verhaal. Ook vond ik Del Toro niet helemaal op zijn plek als Engelsman, als weerwolf zelf heeft hij wel een bruikbaar uiterlijk.

Uiteindelijk een prima tussendoortje wat het moet hebben van de prachtige settings/sfeer en niet van de echte horror.

3 *

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De weerwolf-scènes zijn erg sterk, maar het verhaal wordt er doorheen gejaagd, waardoor geen van de personages ook maar enige diepte mee krijgen. Daar lijdt de film sterk onder want een belangrijk aspect bij monster films is juist de tragedie van het monster en vaak ook de onmogelijke liefde. Deze twee aspecten komen hier amper aan bod en zijn uitermate zwak uitgewerkt wat betekent dat je wat minder mee leeft. De film moet het dan ook vooral hebben van zijn weerwolf-scènes, die zoals ik al zei erg sterk zijn, en dat is genoeg om de film te redden.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Deze moet ik zien

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Puike acteerprestaties, puike weerwolfscenes alleen jammer dat de personages niet werden uitgediept. De film wil niet echt uit de verf springen, maar weet wel redelijk te overtuigen.

avatar van Tazke

Tazke

vanmiddag geweest en vond het een lekkere film. BDT was errug goed. Verrassende rol voor Anthony.

Horror is het zeker niet, wel een paar "vieze" stukjes, maar dit mag echt geen horror genoemd worden. Thriller past beter. De sfeer is prachtig.

Gewoon een lekkere film; geen topper.

avatar van PascaL

PascaL

Goede remake met een nieuw verhaal ( niet een totale remake) Anthony Hopkins draagt deze film en levert goed acteerwerk

Let vooral op naar de referenties naar An American Werewolf in London en natuurlijk The Wolfman( 1941)

Erg vermakelijk en bij vlagen gore film

zwakke film,enige lichtpunt was weer de sterke acteerprestatie van hugo weaving.

avatar van rickaleks

rickaleks

Ik heb erg uitgekeken naar deze film, en had er ook veel van verwacht. helaas, niet meer dan 2,5* waard. slecht uitgewerkt verhaal. acteerprestaties van beide hoofdrolspelers waren niet al te best. en de weerwolf zag er erg slecht uit gekeken naar de laatste filmtechnieken. geen voldoende.

avatar van meclip

meclip

Net geweest, voldeed aan mijn verwachtingen. Opzich is het weerwolven verhaal al verteld maar het is alsnog een hele goede film. Mooie maar duistere sfeer door de hele film. Hugo Weavin en Benicio del Toro speelden erg goed, Hopkins was geweldig(zoals altijd) *4

avatar van T_Bird

T_Bird

Ik heb me wel vermaakt, maar het grootste nadeel vind ik dat de film nooit spannend of eng wordt. Ik ben het nagenoeg eens met de recensie van Fabian123 (zie hierboven).

De transformaties zijn geweldig in beeld gebracht, maar de uiteindelijke weerwolf vond ik er totaal niet eng uitzien. Ik had het idee dat tijdens de slachtpartijen een 'lief teddybeertje' kwaad was en zonder reden om zich heen begon te moorden. Komt vooral door dat schattige neusje.

Verder weinig opbouw in de scéne's, waardoor de film nooit echt spannend wordt. Ik heb het idee dat er veel meer uitgehaald zou kunnen worden. Bij 'Silver Bullet' zat ik t.z.t. constant op het puntje van mijn stoel, die was echt spannend al kon deze natuurlijk niet tippen aan de special effects die er nu zijn.

Door de duistere sfeer, de geweldig in beeld gebrachte plaatjes van een oud stadje, de mistige bossen, het kollosale landhuis, de bevolking met de kledernij uit die tijd en verder de puike acteerprestaties geef ik de film een ruime voldoende. Maar voor de spanning/kick op schrikmomenten hoef je hem niet te kijken.

avatar van JeanVe

JeanVe

rep_robert schreef:

3 *

Ik vond hem juist heel goed op zijn plek. Perfecte kop voor de rol! Vergeet niet dat zijn moeder zigeunerin was (kijk maar eens hoe de familie er in de flashbacks uitzag). Juist een typisch Brits/Noord-Europees uiterlijk was niet helemaal logisch geweest!

avatar van JeanVe

JeanVe

Ik heb hem vanavond dan eindelijk gezien en ik vond het best een mooie film. Het was geen topper maar vond hem sfeervol en bij vlagen best spannend!

Ik denk dat ik wel weet waarom veel mensen hem matig vinden. Hij komt vrij traag op gang en het verhaal is niet goed uitgewerkt. Toch viel er voor mij toch nog genoeg te genieten. Hoogtepunt voor mij was de 'droomsequence' of 'hallucinatie' van Talbot in het gesticht! Prachtige, macabere beelden!

Ik snap de kritiek op de special effects overigens niet. Ik vond die er fantastisch uit zien. Misschien kon je tijdens de transformatie hier een daar een beeeeeeetje computereffecten zien maar ik heb dit soort ingewikkelde transformaties/voorstellingen nooit beter gezien, en ik kijk redelijk wat films!

Wat me nog het meest stoorde was dat ze een complete scene hebben weggelaten in de film die wel in de trailer en de making of te zien was. Talbot als weerwolf die een balzaal onveilig maakt! Zonde, want die beelden zagen er indrukwekkend uit! Onbegrijpelijk dat ze dat er uit hebben gehaald. Zo lang duurt de film niet!

avatar van rep_robert

JeanVe schreef:

Ja dat weet ik wel, maar toch bekoorde het mij niet helemaal. Ook omdat hij er vanaf het begin al bij liep alsof hij een half jaar niet heeft geslapen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Creasy_Bear schreef:

Dat ben ik volledig met je eens. De sfeer was trouwens ook niet zo bijzonder, maar dat heeft meer te maken met de manier waarop films tegenwoordig gemaakt worden. Het lijkt allemaal te veel op elkaar. De sfeer was niet echt grauw.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Hoewel ik geen groot liefhebber van het monsterfilms genre ben, keek ik toch wel enigzins uit naar deze film. Een mooie cast met o.a. Anthony Hopkins en Hugo Weaving moest zorgen voor een mooie zoveelste verfilming van het weerwolvenprincipe.

Helaas werd ik zwaar teleurgesteld door deze film. Mijn grootste kritiekpunt is dat het verhaal in een veel te korte tijdsspanne wordt gepropt. Hoe dat zo dan? Op zich kan een weerwolvenfilm toch makkelijk in anderhalf uur worden verteld? Ja, dat wel, maar vanaf het begin komen er extra verhaallijnen bij kijken. De liefdesrelatie tussen Del Toro en Blunt bijvoorbeeld. Er is nauwelijks tijd om dit nog uit te leggen waardoor het geheel er vrij slordig uit komt te zien en, nog belangrijker, waardoor ik geen tijd krijg om me in te leven in de hoofdpersoon. Ondanks dat de acteerprestaties dus wel in orde waren.

Deze film had dus gewoon langer moeten zijn. Daarnaast vond ik ook de gevechtsscenes niet bijster interessant. De schrikmomenten waren te talrijk waardoor ik na een tijdje gewend raakte en niet meer schrok. Met name het eindgevecht tussen Hopkins en del Toro vond ik vrij matig. De hele film heeft wat mij betreft geen enkele boodschap overtreffend weten af te leveren. Ik kon de dorpelingen niet ongelijk geven dat ze de weerwolf aan een spies wilden rijgen. Geen moment kreeg ik medelijden met de weerwolf. Emily Bates rol lijkt volledig overbodig omdat het liefdesgedeelte nauwelijks aan bod komt. Hugo Weaving speelt een mooie rol, evenals Hopkins, maar ook zij komen veel te weinig op het toneel.

Ik denk dat een groot deel van mijn kritiek ingelost zou kunnen worden als de film wat langer had mogen duren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

The Wolfman is dan ook allesbehalve een emotie gedreven film, maar een recht toe recht aan monsterfilm. Wat moet je hier nou met een goed afgewerkte romance of een boodschap?? Medelijden met de weerwolf? Alsjeblieft niet zeg. Zulke tranentrekkerij hebben we al veel te veel. Ik wou sfeer, spanning en voornamelijk een razende weerwolf en die kreeg ik ook. Daar scoort The Wolfman zijn punten mee.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Maar laat de romance er dan volledig uit. Dat is mijn punt. Anderhalf uur is lang genoeg voor een recht-toe-recht-aan monsterfilm en dan had ik deze ook gewoon een hogere waardering gegeven. Nu heb ik meer het idee dat de schrijvers er nog van alles aan hebben willen toevoegen om het meer diepgang te geven, maar dat er vervolgens heel rommelig gepropt werd met scènes. Daarnaast vond ik dus ook dat de vechtscenes helemaal niet interessant waren.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ehm, tragische liefde is juist vaak een erg belangrijk punt bij monster films en zonder die (of een andere tragedie) heb je geen enkele reden mee te leven. Bij een film als The Wolfman zou je dat kunnen opvangen door te focussen op hoe het worden van een weerwolf het leven van Lawrence overhoop gooit, maar ook dat komt hier amper aan bod.

Belangrijk wellicht om te vermelden dat er ongeveer een half uur uit de film geknipt is voor de bioscoop-versie die volgens Johnston wel op een extended dvd komen. Lijkt me dus dat het gebrek aan diepgang gedeeltelijk aan het geld graaien van Universal Studios ligt.