Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
bah jakkes, nee, een echte horrorfilm moet liters bloed in het rond spatten hebben, ingewanden over het scherm en het liefst nog spuitend ook. Of tenminste heel stijlvol, zoals Begotten, de enige arthouse horror die ik ken.
De grootste onzin die ik ooit heb gehoord.
Bovendien staat er als eerste genre beschrijving bij deze film toch echt: Thriller.
Veel plezier met Saw 6!
Thom1994
Donleone zegt alleen waaraan een film in zijn ogen moet voldoen. Maar het was slimmer geweest om eerst naar de omschrijving + poster te kijken. Als je zo'n gore film wilt zien als hij beschrijft, moet je denk ik een film die in iéder geval een verbinding heeft met óf zombies óf een filmposter waarop in ieder geval bloed te zien is. En als dit dan is gecombineerd met een beoordeling onder de 2*, dan heb je raak geschoten.
DonLeone
zombies
thx Thom, idd zombiefilms zijn echt wel mijn favo horrors, natuurlijk samen met kannibalen
maar het is niet dat spookfilms er niet moeten zijn voor mij, maar dan moeten ze goed gemaakt zijn, zoals The Haunting
bij Paranormal Activity, een film waar ik heel veel van verwacht had, werd ik eigenlijk nooit echt bang van 'het spook', en dat is jammer
MindFaxter
Blair Witch Project was superakelig, al was het alleen al door het begin die akelige dame te interviewen. Paranormal Activity haalt nooit het niveau van Blair Witch, zeker al omdat het enige akelige in de film de beelden zijn van de bezeten vrouw
Nope, vond hem totaal niet eng, Ben niet 1 x geschrokken van de film. Had wat anders verwacht en zeker na al die verhalen die er rond gaan over Paranormal Activity! Heel jammer.
benan89
Deze film vondt ik erg "echt", heeft mij zeer verwonderd....zeker doordat door deze film,die ik keek vlak voor het naar bed gaan,mij heeft wakker gehouden! En da's al heel lang niet gebeurd.
Heeft een grote indruk op mij achtergelaten.
Ben toch erg benieuwd of dit een waar gebeurd verhaal is.
Een film als geen ander, het enige wat raakvlakken met Blair witch heeft is dat het vanaf een eigen kleine camera is gemaakt that's it!
Een verder op zichzelf staande unieke film.
van mij: 4,5*
demonski
Op "MIJN" puntje van "MIJN" bank gezeten.
heeft een bank een puntje?
Tuurlijk!!
Ja ok, dat is voor mij namelijk een groot criterium bij thriller/horrorfilms, spanning!
Dat is toch wat anders dan persé bloed en ingewanden moeten zien in een film toch?
Kelly_90
Goede film die het eerste deel even op gang moest komen..
Vond het zeer echt doordat er wel iets was maar je het niet kon zien..
Einde was onverwachts en hopelijk komt er een 2de deel..
nairobi
Geniaal concept. Zo zie je ze maar heel weinig. Angstaanjagend, terwijl je maar heel weinig ziet.
4**
ayleen
Na het bekijken van de trailer was ik erg onder de indruk en wou ik de film maar al te graag zien.. ik heb die nacht amper kunnen slapen.
En na het lezen van de reviews was ik al helemaal enthousiast.
Gister nacht in het donker alle moed verzamelt om deze film te bekijken..
En... NIKS, ik vond hem totaal niet spannend, ik ben eerder teleurgesteld..!
Heel erg jammer.
Programma's die over geesten gaan vind ik spannender!
Ik ben wel blij dat ik hem gezien heb, maar mijn verwachtingen waren hoger.
Mescaline
Slasher films bedoel je? dat is weer heel wat anders..
eminemfan190
deze film is dus echt totaal niet spannend en/of boeiend.
ook totaal niet realistisch.
die micah is een debiel 1e klas en loopt ook ongeacht wat er gebeurd constant met die camera te zeulen alsof je 1e reactie een camera pakken is als je bijvoorbeeld je vriendin hoort schreeuwen ergens in huis.
die camera kan ook oneindig blijven filmen zonder dat er ooit een nieuwe film in moet.
ook dat ze ff spelen met een evp en dat ze dan meteen al wat kunnen horen is zeer onwaarschijnlijk.
als je de gebeurtenissen in deze film zelf zou moeemaken kan ik mee voorstellen dat je best bang bent maar voor de kijker die het iidee heeft van, ik kijk een film, is dit totaal niet eng.
tenzij je bang bent voor bewegende deuren ofzo.
halve ster, echt 1 van de slechtste en saaiste films die ik ooit heb gezien.
hoe weet jij dat ze geen nieuwe film er in hebben gestopt, ze kunnen toch niet filmen en tegelijkertijd aan jou laten zien dat ze een nieuwe film er in stoppen, en aan het einde pakte hij de camera geen eens hij ging gelijk naar haar toe
Mescaline
En lijkt het jullie niks dat ze op het einde gewoon de demon zouden proberen uit te drijven bij Katie, zoals je zag op die beelden? Dat leek me pas echt creepy en meer geslaagd dan dit einde.
Denk niet dat dat een goed idee had geweest, dan ging het weer meer richting exorcist wat al zo veel films doen.
Ze hadden de spanning nog wel wat beter mogen opbouwen, dat zeker wel
eminemfan190
Ze hadden de spanning nog wel wat beter mogen opbouwen, dat zeker wel
en dat wouden ze niet omdat het al eerder fout ging
FillumGek
Ja das waar. Maar die exorcist beelden vond ik wel heel erg vet!
Maar de film had inderdaad wat anders mogen eindigen.
edgebird
Ja maar in mijn ogen gebeurt het heel subtiel, in tegenstelling tot veel andere films van tegenwoordig, waar je blijkbaar persé afgehakte hoofden en ingewanden moet zien.
Juist dat subtiele vind ik hier zo mooi aan.
Daarbij komt ook nog is dat je extra geconcentreerd naar de film gaat kijken op deze manier, want geef nou toe.
Zat jij iedere keer als het nacht werd niet extra op te letten naar wat er zou gaan gebeuren of dat je ergens een schimmetje o.i.d. zou kunnen ontdekken?
Daarbij vond ik het ook erg tof dat de demoon opeens overdag lastig ging doen. Op een onverwachts moment.
Tsja, voor mij moet dat niet.. zolang de film de spanning er maar in houdt. En dat gebeurde bij deze toch echt niet.. Ik heb me echt verveeld bij het zien van deze film.
Je kan deze film in ieder geval niet bestempelen als 'angstwekkend' de enigste moment waarop ik een beetje ben geschrokken was toen ze ineens wakker schrok door een nachtmerrie
Savatage
Ben gisterenavond naar de cinema geweest in de hoop een goede horrorfilm te zien die me hetzelfde kippenvelgevoel gaf als The Blair Witch Project een paar jaar geleden. Deze film stelde niet teleur. Hij kwam een beetje traag op gang, maar éénmaal begonnen had ik het gevoel dat ik er bij was in het huis. Je kon de acteurs hun angst zo voelen. In het beging gebeurde er ook weinig,: sleutels die op de grond vallen, een deur die wat op en neer gaat, maar éénmaal daarna begon de horror pas goed. Vooral dat moment als die geest Katie met haar voeten uit het bed sleurt en de Micah erachteraan snelt
Zo een angstgevoel krijg ik niet vlug van een horrorfilm.
Ook dat stukje met dat medium die niet meer binnen durft te komen vond ik goed bedacht. Ook die foto van hun die gebarsten is, en de barst recht op de locatie van zijn gezicht
jiinke
Dit vond ik echt een goede film !
Ik had wel verwacht dat de film iets enger zou zijn, maar omdat het lijkt alsof dit allemaal echt gebeurd is vond ik het toch heel eng.
erik1677
Vanacht gekeken, en vanmorgen her bekeken.
maare beide keren gewoon een heerlijk enge film.
heb hier een paar keer gelezen dat het einde men tegeviel.
Nou mij absoluut niet, vondt het juist een heel gaaf einde.
De film is in principe wel een klein beetje vergelijkbaar met the blair witch project, de eigenlijke film die handcam horror is begonnen.
En deze film vint ik wel net zo benauwend, wat alleen wel jammer is dat na de noodvallige gebeurtenissen helemaal niks meer in de slaapkamer gebeurt, wat ik toch wel heel erg vreemdt vondt.
maarja hier kunnen naturlijk weer hele theorien ove gevonden worden of gespuwdt.
Bitking
Film was echt goed! Je zou bijna geloven dat er echt een demon in mijn huis hangt (omdat ik soms ook kabaal hoor). In ieder geval, ik ga de kabaal gewoon negeren voordat ik in zo'n probleem terecht kom. Haha!
Verder vond ik de reacties van het koppel soms echt VET GRAPPIG! Ik heb mij iig geamuseerd met deze film. De schrik momenten waren ook niet overdreven, dus dat viel goed mee voor mij.
Het einde, tja... komt ervan als je demonen niet met gerust laat hé? Kan moeilijk een einde gemaakt worden met 'en ze leven nog lang en gelukkig en vergeten alles wat er is gebeurt.'
Mescaline
Onderandere jaa, zo einde is alleen goed in the exorcist en zou bij deze film behoorlijk misstaan
Bitking
Maar uhm, is deze film eigenlijk niet waar gebeurt? Er zijn namelijk vele getuigen die zoiets hebben meegemaakt. Of zijn die mensen gewpon voor 100% geflipt?
Timothy783
op een druilerige winteravond is dit zeker geen film uit de categorie feelgood movies haha.
pff, best eng.
De spanning wordt heel goed opgebouwd tot aan meerdere grote climaxen. het zijn dan ook geen echte schrikeffecten omdat je gewoon weet dat er weer iets staat te gebeuren.
Ik vond hem heftig
Shinobi
Erg vermakelijke film om te zien. Had het alleen wat erger verwacht door de trailer.
Er zitten zeker wat enge momenten in zoals:
Katie die opeens uit haar bed wordt gesleurd.
Die Oija bord die opeens in brand vliegt.
Dat heen en weer bewegen van Katie, tot twee keer aan toe.
Echt de hele sfeer van deze film is best wel benauwend en erg goed in beeld gebracht. Het enige wat jammer is, is dat je kunt merken dat er flink in geknipt is.
3, 5 Dik verdiende sterren voor een verrassende film.
Slim in elkaar gezette, doodenge film die je met weinig middelen de stuipen op het lijf weet te jagen. De opzet, koppel filmt zichzelf in huis met bovennatuurlijke verschijnselen, is even simpel als briljant gevonden. Sterk akteerwerk en een geloofwaardige, langzaam escalerende opbouw. Natuurlijk qua vorm afgekeken van The Blair Witch Project, maar ja, die was qua vorm ook weer afgekeken van Cannibal Holocaust. En die vast ook weer van een andere film. Zo blijft het- het maakt deze film er niet minder effectief om.
Moonz
Heerlijke film, hele bioscoopzaal deed lekker mee. Hoor nog die meisjes achter me, oh mijn god, oh mijn god.
HEERLIJK!
albabert
hmmm, m'n meisje zat vastgeklampt aan me de hele film. waar: hij is best eng als je alles donker hebt en zelf een sfeertje creert in huis. verder vind ik het allemaal erg suggestief. maar het waargebeurde eraan geloof ik toch echt niet. toch vind ik het een vermakelijke film en een van de betere die ik heb gezien de laatste tijd. dat zegt trouwens meer over het niveau films wat ik heb gezien.
t-i-m
mm tegenvaller....vanavond in de bios gezien en ik vond hem niks aan. had vrij hoge verwachtingen, maar dit werd niet waar gemaakt. de film was nergens echt spannend, 1.5 uur lang werd er steeds weer het zelfde trucje uitgehaald waardoor de film veel in herhaling viel. mislukte schrik effecten, ben niet 1 keer geschrokken. ook vond ik de rol van het meisje erg vervelend, het begon me erg op de zenuwen te werken dat zij constant tegenstribbelde en nergens aan mee wou werken. ook het einde vond ik zwaar ruk. net op het moment dat ik het spannend vond worden hield de film op, ik heb gelezen dat er meerdere eind scenes zijn, dus ik weet niet of iedereen hier hetzelfde einde heeft gezien maar dit viel echt zwaar tegen, het meisje stond op uit bed liep naar beneden en gilde waardoor de jongen naar beneden rende, vervolgens werd zijn lichaam tegen de camera aan gegooid en was de film afgelopen..... nee, dit viel echt zwaar tegen. en die trailer waarin al die mensen bang naar de film zaten te kijken en constant schrokken en gilden....tsja ik weet niet welke film die mensen hadden gezien, maar deze volgens mij niet.
jammmmeerrrrrr.
een betere variant op dit soort film is dan het spaanse [REC]....ook deze film gaat puur om spanning, het zelfde camera werk, even goedkoop, maar dan veel veel veel beter.
fabkil
De grootste onzin die ik ooit heb gehoord.
Veel plezier met Saw 6!

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw