• 9.378.492 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van Joetje

Joetje

rep_robert schreef:

Inderdaad, prima rol van Katie en ze ziet er natuurlijk uit. Belangrijk bij een vrouw!

Baggervette bovenbenen zijn belangrijk bij een vrouw? Haar gewrichten gaan het op den duur ook begeven onder die druk, dus er is ook niets natuurlijks aan.

avatar van theetje67

theetje67

Ik heb hem gekeken maar ik vond hem soms irritant worden voorral die zeurstem van die griet daar werd ik sjaggie van beetje langdraaierige film 2 sterre van mij met moeite

avatar van Nielojram

Nielojram

Wat ik zo jammer vond aan de film was het klokje onder in beeld van de camera.

Op het moment dat dat weer normaal ging lopen wist je dat er iets engs ging gebeuren, de eerste keer schrik je, maar daarna let je ( ik dan) op dat klokje, en zodra die weer normaal ging lopen wist je, nu 'ga ik schrikken' , dat haalde behoorlijk de spanning uit de film....

Joetje schreef:

Kom op zeg, je doet alsof het een tonnetje was. Het is gewoon een slanke vrouw. Niet eens dik.

En met het natuurlijke bedoelde ik haar borsten en vaak de make-up-loosheid bij haar. Niks ergs mee.

Veel plezier dan met jou graatmagere vriendin later.

avatar van WessRocks

WessRocks

Nielojram schreef:

Wat ik zo jammer vond aan de film was het klokje onder in beeld van de camera.

Dat waren net de momenten dat ik op het puntje van men stoel zat, je wist niet wanneer het precies zou gebeuren en wat er ging gebeuren..

ik vond het een zeer sterke film. De nodige spanning, leuk verhaal. Persoonlijk beter gefilmd als bij The Blair Witch bijvoorbeeld. Ook vond ik de 2 acteurs best goed spelen en het verhaal sprak me ook aan. Soms waren er wat langdradige scènes vooral in het begin, maar zodra de spanning er goed in komt is hij wel geslaagd.

Helaas vond ik het einde iets minder duidelijk, en eigenlijk moest het niet zo eindigen. Het is geen sterk einde, maar het kan er mee door.

Goede film!

avatar van Nielojram

Nielojram

Zodra hij bluray uitkomt, geef ik hem nog een kans..

Ben helaas nu ff niet in staat om 1,5 uur in de bios te zitten, hernia-operatie.....

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Thom1994 schreef:

Sjoerd, waarom benadruk je het woord allochtonen? ( Zelf ben ik geen allochtoon, maar het klinkt een beetje racistisch ) Ik bedoel, zeg gewoon : Jongens of mensen.

Ten eerste: Ik benadruk nergens het woord "allochtonen"....ik gebruik het woord alleen. Wereld van verschil.

Ten tweede: Het was niet mijn bedoeling een discussie te starten, alleen mensen in het algemeen te wijzen op hun gedrag, in dit geval allochtone mensen.

Rotte appels hebben we immers in elke groep, autochtoon of allochtoon.

avatar van FillumGek

FillumGek

renzoroy schreef:

die camera kan ook oneindig blijven filmen zonder dat er ooit een nieuwe film in moet.

Hoezo dat? Moeten ze met een tweede camera gaan filmen hoe ze het bandje van de eerste camera vervangen of zo?

avatar van drissie

drissie

MindFaxter schreef:

Nou.

Vriendin raden hem me aan, Je moet hem kijken super vet! Blabla, Je kent het wel, Ik ben normaal gesproken niet echt voor zulke films over geesten. Maargoed, Hij moest zo eng zijn dat ik hem toch maar ff moest kijken!.

Ik vind het een brak film! Had er veel meer van verwacht! Niks engs aan!

1.5 voor deze film!

Gr

ik ben het helemaal met jouw eens

mensen zeggen is een enge film je gaat schijten in je broek

maar na dat ik ging kijken was het gwn verrot film ooit wat ik gezien heb

deze is film is het niet waard om te kijken is gwn een knip en plak werk (elke film is dat ) maar bij deze zie gwn het zijn fragmenten die naast elkaar zijn gezet totaal waardeloos

ik geef deze film voor de moeite 0.5

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Misschien een héle domme vraag, maar waarom komt deze film nu pas uit al is ie al in 2007 gemaakt? Ik kan niet wachten, ik ga er morgenavond heen.

avatar van rep_robert

Goedkope film, misschien lang gewacht met het uitbrengen van de film nadat het uiteindelijk wel aansloeg bij mensen?

Je kan wel googlen, dan vind je het wel!

avatar van domkey

domkey

rep_robert schreef:

Je kan wel googlen, dan vind je het wel!

Het creëren van iets. De legende van het monster van Loch Ness is ook niet onstaan na een week.

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Hij lijkt mij zeker wel gaaf. Ik ga hem vanavond kijken.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

gerwinmaster schreef:

Studios hadden niet zo'n vertrouwen in. De film heeft heel lang rondes gemaakt door Hollywood, en Paramount heeft nog een tijdje gedacht gewoon de film te remaken met wat grote namen, voordat besloten werd de originele film gewoon te gaan distributeren. Ja, zo erg is het inmiddels al.

avatar van b4s1986

b4s1986

MindFaxter schreef:

Nou.

Ik vind het een brak film! Had er veel meer van verwacht! Niks engs aan!

1.5 voor deze film!

Gr

Ik snap dat niet dat je zo een film als deze dan ook totaal niet eng vind, ik vond de blair witch project ook totaal niet eng maar hier zat toch een enge sfeer in!

avatar van b4s1986

b4s1986

FillumGek schreef:

misschien omdat die aangesloten was aan een laptop met een grote opslagcapaciteit!

avatar van DonLeone

DonLeone

b4s1986 schreef:

Blair Witch Project was superakelig, al was het alleen al door het begin die akelige dame te interviewen. Paranormal Activity haalt nooit het niveau van Blair Witch, zeker al omdat het enige akelige in de film de beelden zijn van de bezeten vrouw

avatar van rep_robert

Film hoeft ook niet akelig te zijn om iets spannend te kunnen vinden. Daarom zijn dit soort films goed, er wordt veel aan je eigen verbeelding over gelaten.

Ben er juist ook blij mee dat de maker van deze film niet voor simpele horror zoals jij dat zo graag zou willen zien kiest, maar meer voor subtiliteit.

Bottleneck

Wat wordt hier zoveel aan je verbeelding overgelaten? (behalve de moord op Micah en het 'uiterlijk' van de demoon)

avatar van Thom1994

Thom1994

Misschien hebben jullie het beide over een ander eind.

avatar van rep_robert

Ik heb ze allebei gezien. De biosversie en daarna de originele versie even opgezocht.
Daar gaat het mij niet zozeer om.(al laat de biosversie eigenlijk teveel zien, dat demonenhoofd dus. De originele versie laat je toch zelf alles erbij verzinnen, aangezien Katie met een bebloed mes boven komt en je Micah nooit meer ziet nadat ie naar beneden is gegaan)

Ik vind toch dat mede dankzij het gebrek aan geld de film je niet veel laat zien. Dat is alleen maar positief in mijn ogen.

Ik bedoel, wat zie je nou echt? Dan kom je niet verder dan een heen en weer bewegende deur, wat voetstappen door het poeder, een deken die omhoog gaat en een schaduw.

Bj zulke dingen laat ik mijn verbeelding wel werken ja!

avatar van Thom1994

Thom1994

rep_robert schreef:
Bj zulke dingen laat ik mijn verbeelding wel werken ja!

Tja ik noem dat alleen geen verbeelding, wat dingen die je ziet gebeuren als je weet dat het door een demoon komt.

avatar van rep_robert

Ja maar in mijn ogen gebeurt het heel subtiel, in tegenstelling tot veel andere films van tegenwoordig, waar je blijkbaar persé afgehakte hoofden en ingewanden moet zien.
Juist dat subtiele vind ik hier zo mooi aan.

Daarbij komt ook nog is dat je extra geconcentreerd naar de film gaat kijken op deze manier, want geef nou toe.
Zat jij iedere keer als het nacht werd niet extra op te letten naar wat er zou gaan gebeuren of dat je ergens een schimmetje o.i.d. zou kunnen ontdekken?
Daarbij vond ik het ook erg tof dat de demoon opeens overdag lastig ging doen. Op een onverwachts moment.

avatar van Mescaline

Mescaline

Geen spijt van gekregen deze in de bios te bekijken.

De film is niet echt eng maar wel behoorlijk spannend en vaag( in de positieve zin van het woord)

De 2 hoofdrol acteurs acteerde vrij neutraal wat wel belangrijk is bij dit soort filmpjes.

Alleen vond ik het einde erg vreemd en veel te snel, natuurlijk is het een low budget maar ik denk dat het einde wel een stuk spannender had gekunnen, paste ook beter bij de rest van deze film.

Maar al met al een goede thriller/horror die ik eerst voor het einde maar 3,5 wou geven maar me toch nog bedacht en de volle 4 te geven.

avatar van DonLeone

DonLeone

bah jakkes, nee, een echte horrorfilm moet liters bloed in het rond spatten hebben, ingewanden over het scherm en het liefst nog spuitend ook. Of tenminste heel stijlvol, zoals Begotten, de enige arthouse horror die ik ken.

rep_robert schreef:

Subtiel, vind ik een beter woord
Al hoopte ik wel op een schokkender einde, bijvoorbeeld dat juist Micah zou flippen., alles bleef me te flauw.

avatar van FillumGek

FillumGek

DonLeone schreef:

Nee hoor, er zijn namelijk verschillende soorten horror. In een slasher hoort het bloed je om de oren te vliegen. Dit is echter een horror over het bovennatuurlijke (subgenre) en daar passen liters bloed zeker niet bij.

En lijkt het jullie niks dat ze op het einde gewoon de demon zouden proberen uit te drijven bij Katie, zoals je zag op die beelden? Dat leek me pas echt creepy en meer geslaagd dan dit einde.

avatar van bloedlink

bloedlink

Ik vond hem toch wel spannend, ook al waren er wel veel keuzes van Micah en Katie die ik zo onlogisch vond dat de film toch weer onrealistisch overkomt, jammer.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Een nogal beroerde film. Het is eigenlijk niets anders dan een trucje (en dan niet eens een leuk trucje) dat ze de hele film door blijven herhalen. Spannend is het dus nooit, eng al helemaal niet. Daarnaast zijn de karakters met hun eindeloze gekwebbel oninteressant en de actie die ze ondernemen is eigenlijk niet op een normale manier te verklaren (of is de film enkel een excuus om eens flink te zagen over het macho-gedrag van de gemiddelde man?). Ik geloof dat er één moment was dat ik moest lachen, verder heb ik me eigenlijk nogal zitten vervelen. Verder dan 2 uit 10 kom ik denk ik niet.