• 9.369.461 stemmen

Met onder meer: Ed Harris, Viggo Mortensen en Renée Zellweger

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 7 mei 2009

Plot Appaloosa

"Feelings get you killed."

Appaloosa, New Mexico, 1882. De meedogenloze en machtige rancher Randall Bragg heeft er in toegestemd, dat zijn louche ranchhulpen flink huishouden in het mijnwerkersstadje Appaloosa. Wanneer marshal Jack Bell met zijn twee deputy-sheriffs de daders op Braggs ranch wil arresteren, wordt Bell met zijn beide metgezellen in koelen bloede door Bragg vermoord, De verontruste stadsbewoners huren Virgil Cole en zijn trouwe vriend Everett Hitch in om hen tegen Bragg en zijn bende te beschermen. Complex wordt het voor Cole en Hitch wanneer de roodharige pianiste en weduwe Allison 'Allie' French in Appaloosa arriveert. Allie blijkt een zwak voor sterke mannen te hebben. Daarnaast arriveert de gevreesde gunslinger Ring Shelton juist op het moment, dat Bragg voor de rechter moet verschijnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van flyer

flyer

Erg tegenvallende film. Had het verhaal van het begin al door. Ed Harris speelde in mijn ogen zijn rol minder dan ik van hem gewent ben

Aardige western volgens de oude school. Rustig en heel goed gespeeld door de goede acteurs. Einde is wel een beetje een afknapper.

Legan

Met Appaloosa brengt Harris ons een degelijke western dat toch wel heel lang de tijd nodig heeft om op gang te komen. En met heel lang bedoel ik ruim een uur. Het eerste uur is simpelweg saai met een verhaal dat zich met moeite voortsleept van de ene scène naar de andere, oninteressante gesprekken en een slappe soundtrack. Ook de luchtige humor komt totaal niet op mij over. Echter, vanaf het moment dat ze de ontvoerders van Zellweger inhalen, en zo Zellweger's ware aard ontdekken, wordt het verhaal een stuk interessanter en genietbaarder en een stuk minder traag. Ook de personages kunnen meer boeien en audiovisueel gezien gaat het er ook op vooruit. Het is alleen jammer dat de eerste climax, het duel met Ring Shelton (Lance Henriksen), zo snel voorbij is dat het niet eens aanvoelt als een climax maar meer als een kater. En het 'eindduel' is al helemaal een afknapper. Wat betreft het acteren, niet meer dan redelijk te noemen met het niemendalletje Zellweger als miscast.
Ook al lijkt het er niet op, ik ben toch blij dat men toch westerns blijft maken.

Ik vond het begin juist veruit het beste.

kos schreef:

Ik vond het begin juist veruit het beste.

En hoe dat zo? Vanwege de 'karakterontwikkeling'? Minder actie en meer 'verhaal cq inhoud'?

Ik weet niet, kwam allemaal wel overtuigend over, goed gespeeld, en ja, misschien inderdaad de karakterontwikkeling.

Vond het in ieder geval helemaal niet traag of saai.

Legan

Ik geloof je best. Ik was gewoon nieuwsgierig waarom je het eerste stuk beter vond dat het tweede gedeelte. Maar inderdaad, het begin is wat dieper terwijl het tweede stuk wat vlotter (hersenlozer?) is. Alleen vond ik de personages & gesprekken niet sterk genoeg overgekomen (soort oppervlakkige diepzinnigheid) en de actie in deel 2 leidt je daarvan af.

avatar van The Goss

The Goss

Mijn god wat was Zellweger irritant met die kreukelkop van haar. Ik had constant het idee dat ze iets probeerde uit te drukken met haar grimassen, maar het hield het vaak tussen zeer krampachtig lachen en lachen als een boer met kiespijn. Wat een miscasting en wat valt ze hier door de mand.

Zeer jammer, want Harris en Mortensen waren lekker op dreef.

avatar van DVD-T

DVD-T

Flinke tegenvaller.

Erg traag op gang komende film die nergens echt goed uit de verf komt.Vanaf de achtervolging wordt het echter nog een beetje leuk, maar helaas niet goed genoeg om de film nog een voldoende toe te kennen.Daarvoor was het gedeelte daarvoor veel te zwak.De plot komt wel heel langzaam op gang en er gebeurt dan ook verder helemaal niets.De dialogen zijn erg slecht en niet interessant.Viggo komt niet geloofwaardig over als cowboy, en acteerde heel matig.

Ed Harris is ook al niet zo best bezig, en Irons lijkt zich ook niet echt op z'n plaats te voelen maar doet het redelijk.De personages worden erg mat neergezet en weten je op geen enkel moment de film in te slepen.De muziek was ook niet om aan te horen, en zorgde voor 0,0 spanning of een emotie.En goede muziek is iets in een western wat ik erg belangrijk vind.

Verder is de film wel mooi geschoten en krijg je wel enkele mooie plaatjes voor geschoteld.Verder een ondermaatse western.

avatar van henkpsv

henkpsv

Ik heb hem al een tijd terug gezien. Ik vond het een redelijke film, vooral Mortensen vond ik idd lekker acteren.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Vind Zellweger wel sympathiek maar in deze film echt zwaar irritant,wat een bagger rol!

Tja het karakter is zowiezo kut geschreven,of iemand anders het beter had gedaan betwijfel ik...

Leuke film dankzij Harris,Mortenson & Irons.

Niet bijzonder,gewoontjes,een film die je een week later al bent vergeten.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Matige Westsern.

Leuk de bescheiden hausse aan Westerns tegenwoordig maar niet alles wat daar uit voortkomt is goud zo blijkt wel met deze Appaloosa.

Idee van een Western geschoeid op oude leest is best aardig alleen rammelt de uitwerking nogal aan alle kanten. Het begin is eigenlijk nog niet eens zo onaardig, juiste trage tempo, best behoorlijke introductie van de belangrijkste karakters. Echter, wanneer Zelwegger ten tonele verschijnt is het uit met de pret. Buiten dat ze er niet uit ziet, wekt haar rol schijnbaar bij vele (en dus ook bij mij) nogal wat irritatie op. De film weet daarna ook niet lekker zijn karakters en gebeurtenissen te verdiepen en uit te spelen, het blijft halve bak. Net zoals de 2 shoot-outs die over zijn voor je het door hebt en waar maar weinig spanningsopbouw inzit, gewoon een zware tegenvaller.

Daar waar een goede Western ook nog indruk kan maken met spectaculair in beeld gebrachte landschappen en stemmige muziek blijft ook dat fenomeen het jammerlijk achterwege. Het is dat het geheel nog redelijk overeind wordt gehouden door veteranen Harris en Mortensen.

avatar van dijkieR

dijkieR

ik dacht dat dit wel wat kon worden toen ik de eerste 15 minuten had gezien.

maar dat viel vies tegen.

mevrouw zellwegger verpest de hele film voor mij.

wat een irritant kloten wijf is dat zeg.

en het flinter dunne verhaaltje gaat op een gegeven moment helemaal nergens meer over.

en dan dat einde,wat waardeloos zeg.

en ik had wel een vette shootout verwacht,oftewel met die indianen of met randall bragg zun clan.

maar alles behalve dat

appaloosa kan niet tippen aan een film als 3 10 to yuma.

dus kan me niet voorstellen dat deze film het goed gaat doen in de bios.

ik kan mensen alleen maar aanraden om hem links te laten liggen

avatar van Diego23

Diego23

Aardige western die zich vooral staande houdt door de acteerprestaties van Ed Harris & Viggo Mortensen. De film is ietwat traag en er gebeurt vrij weinig, toch weet de film te boeien.

avatar van Wouter

LEIDENAAR187 schreef:

Dat zie ik helemaal anders. Haar karakter was juist heel goed geschreven (net als de rest van de karakters, trouwens).

Maar Zellwegger redde het niet wat mij betreft; ik had liever een andere actrice gezien.

Al met al een heel erg boeiende film. Ik hou het even op vier sterren, maar wie weet verhoog ik later.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Don MN schreef:

Mortensen, probeert nog enige variatie aan te brengen in zijn rollen terwijl Eastwood altijd ongeveer hetzelfde blijft.

Misschien heb je tussen Return of the King en Appaloosa liggen slapen, want hij speelde uiterst goede karakters in de Cronenberg films.

Ach ja wat weet een puber van films, als je niet met Dirty Harry opgroeit, maar met Aragorn.

Eastwood is herkenbaar en kent zijn kwaliteiten.

A man has got to know his limitations.

Mortenson kan daar een voorbeeld aan nemen.

Wat mij betreft was dit zijn laatste western.

avatar van Wouter

Mortenson speelde uitstekend.

avatar van Don MN

Don MN

Handsome Bill schreef:

Eastwood is herkenbaar en kent zijn kwaliteiten.

A man has got to know his limitations.

Mortenson kan daar een voorbeeld aan nemen.

Wat mij betreft was dit zijn laatste western.

Eddie Murphy is ook herkenbaar, dat heeft niks met acteerkwaliteiten te maken. Het zal zeker Mortensens laatste western zijn, hij zal wel een nieuwe uitdaging zoeken. Eastwood kan daar een voorbeeld aan nemen.

avatar van Barfly

Barfly

Hoezo kan Eastwood daar een voorbeeld aan nemen? Unforgiven was zijn laatste western en dat is onderhand 17 jaar geleden.

avatar van Don MN

Don MN

Dat de karakters die hij speelt niet geweldig veel van elkaar verschillen. Zijn films vind ik wel goed: Million Dollar Baby, Mystic River en Flags/Letters. Ik heb misschien Eastwood te veel gebruikt om te benadrukken dat ik Mortensen een meer variabele acteur vind, want de rollen die ik van Eastwood zag vond ik niet slecht, integendeel, maar wel veel van elkaar weg hebben.

avatar van Nagini

Nagini

Heb 'm een stuk gekeken.. maar ik weet niet mij pakte hij niet.

Daarnaast vind ik Zellweger dan ook verschrikkelijk om naar te kijken. Gewoon. Irritant persoon.

Vind zelf het verhaal nogal sloom, denk dat ik 'm daarom ook heb afgezet. Misschien nog eens afkijken als ik niets anders meer heb.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

onvoorstelbaar zeg deze week pas in de bios terwijl ik de film al een half jaar heb. Ik vind het toch wel een aardige western. ik vind dat Ed Harris zo lekker ongeintreseerd relaxed acteerd. Maar ik zie Harris gewoon graag acteren dat scheelt natuurlijk ook dat ik de film mooi vind.

avatar van Ozznapolski

Ozznapolski

Vond het een redelijke film met degelijk acteerwerk alleen een beetje traag nar mijn mening.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Zellweger (mateloos irritant in Cold Mountain) hield mij al tegen om de DVD te kopen en nu naar de bios te gaan....

avatar van Thiver

Thiver

Zellweger is inderdaad de achilleshiel van deze film. Erg jammer dat de oorspronkelijk gecaste Diane Lane de productie verliet, want zij zou de perfecte actrice zijn om een complex personage als deze goed neer te zetten. Het is nu buitengewoon ongeloofwaardig dat alle badasses van het dorp voor een buttface als Zellweger vallen.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Ik moet zeggen, begon wat saai, maar het verloop van het verhaal heeft veel goedgemaakt.

avatar van geezoes

geezoes

Wat een verschrikkelijk langdradige film. Het komt maar niet op gang. Een extreem irritante rol van Renée Zellweger. Eigenlijk gebeurt er ook helemaal niks.

Nee, dit was absoluut niet mijn ding. Zonde van m'n tijd.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Matig...........Film begint goed en daarna langdradig......nee had er heel wat van verwacht: 2.5

avatar van Fabian123

Fabian123

Renee Zellweger, tsja, het had erger gekund...Maar het gaat uiteindelijk toch om Ed Harris en Viggo Mortensen, en die zijn allebei top. Mooie film, weet niet of ik hem nog een keer zou zien.

avatar van mcanic

mcanic

Mooie simpele ingetogen film. Erg goed acteerwerk van Ed Harris en vooral van Timothy V. Murphy. Ook de rest van de cast is erg sterk. Sterke korte, simpele dialogen, en de beelden zeggen vaak meer dan de woorden. Als een film dat kan doen maakt dat een film vaak bijzonder. Zo dus ook met deze film.

Inderdaad Renee Zelwegger was al niet mijn favoriet, en haar manier van acteren lijkt ook niet echt te passen in een western setting. Op zich een mooie rol die gevuld had moeten worden door een actrice met een meer ingetogen acteerwerk.

Wel 4 sterren waard volgens mij.