Appaloosa (2008)
Met onder meer: Ed Harris, Viggo Mortensen en Renée Zellweger
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 mei 2009
Plot Appaloosa
"Feelings get you killed."
Appaloosa, New Mexico, 1882. De meedogenloze en machtige rancher Randall Bragg heeft er in toegestemd, dat zijn louche ranchhulpen flink huishouden in het mijnwerkersstadje Appaloosa. Wanneer marshal Jack Bell met zijn twee deputy-sheriffs de daders op Braggs ranch wil arresteren, wordt Bell met zijn beide metgezellen in koelen bloede door Bragg vermoord, De verontruste stadsbewoners huren Virgil Cole en zijn trouwe vriend Everett Hitch in om hen tegen Bragg en zijn bende te beschermen. Complex wordt het voor Cole en Hitch wanneer de roodharige pianiste en weduwe Allison 'Allie' French in Appaloosa arriveert. Allie blijkt een zwak voor sterke mannen te hebben. Daarnaast arriveert de gevreesde gunslinger Ring Shelton juist op het moment, dat Bragg voor de rechter moet verschijnen...
Everett Hitch
Ring Shelton
Vince
Marshall Jack Bell
- 19677 berichten
"Dang"! Die kende ik nog niet Dogie...
Voorlopig stof genoeg voor een aantal films, haha!
tadnecty
Eindelijk toch maar gezien. Het is geen vlotte film, maar dialogen waren erg goed en actie was goed gedoseerd en niet overdreven.
Helaas zat er soms wel een flink gat tussen bepaalde gebeurtenissen.
gerrit019
Als je hoog in je energie zit moet je deze film zeker niet kijken. Dan is deze film te langszaam. Maar als je lekker lui in de stoel zit .... 4*
sander.h
Ik vond dit een aangename film. Er wordt goed geacteerd door de heren, en de dialogen zijn erg sterk (en soms ook gewoon grappig: hoe Ed Harris Jeremy Irons tijdens de eerste confrontatie fijntjes wijst op het verbod op het dragen van vuurwapens in de stad
Renee Zellweger vond ik de zwakke schakel, sowieso ziet ze eruit alsof ze net de zoveelste botox-behandeling achter de rug heeft: heel de film staat haar gezicht in dezelfde grimas.
Daarnaast gaat de film na de rechtszaak toch een iets andere kant op dan ik verwacht had, en lijkt een beetje dood te bloeden. Het einde is dan gelukkig toch een redelijke opsteker.
Aapje81
Hele trage en vermoeiende Western waarin alleen Irons de moeite waard is. De twee helden zijn acceptabel en Zellweger is verschrikkelijk. Ik miste vooral de tragische kant die westrens vaak zo mooi maakt. Dit was allemaal verschrikkelijk gezapig en dat is jammer.
Zeer matig.
Sunday
Waardeloze film. Gaat heel langzaam en wordt echt geen moment spannend. Waarom Renee Zellweger voor deze film gecast is, is me echt een raadsel. Irritant en totaal niet overtuigend. Vond Ed Harris ook tegenvallen. Met moeite uitgekeken.
Erg mooi gemaakte western en de sfeer is dan ook meer dan goed.
De acteurs zijn ook erg goed en brengen hun rol prima ten uitvoering.
Actie is niet veel maar meer dan genoeg.
3,5 ster
- 19677 berichten
Hilarisch die totaal tegengestelde meningen over deze film.
Ik volg het allemaal op de voet.
Hilarisch die totaal tegengestelde meningen over deze film.
Ik volg het allemaal op de voet.
Dat is het leukste van smaken die verschillen.
Menno
Ik was eerlijk gezegd behoorlijk van deze film aan het genieten. Lekkere hedendaagse western (dacht ik..). Helaas duurde dat genieten niet zolang. Op het moment dat mevrouw Zellweger mee gaat doen is het uit met de pret. Zonde hoor, waarschijnlijk een beginnersfoutje van Ed als regisseur.
Omdat het altijd goed kijken is naar topspeler Ed Harris, toch een:
*2.5
Pim1993
Sterke western met name door Ed Harris, die ik sowieso altijd ijzersterk vind acteren, en Viggo Mortensen.
Het script was uitstekend, de opbouwende momenten waren goed en de scenes liepen goed in elkaar over. De spanning viel inderdaad misschien ietswat tegen maar de sfeer in de film was geweldig.
Een minpunt: Renee Zelwegger, gooi dat wijf eruit want die is gewoon slecht gecast. De rol betreft een dame met stijl, die ondeugend is en iets weg heeft van een arme prostituee. Ook al zouden die eigenschappen met haar overeenkomen, het neemt niet weg dat er aantrekkelijkere vrouwen zijn in het acteerwereldje.
Het eind was sterk. Daarom een dikke 4,0
- 19677 berichten
Zelf merkte ik bij het her-bekijken van de film dat ik meer moeite had met Zelwegger dan de eerste keer.
Ik mag dan ook hopen dat men haar bij een eventueel vervolg op de film (er zijn vervolg-romans geschreven, en Harris lijkt interesse te tonen voor een tweede film) vervangt door een andere actrice.
- 19677 berichten
Dat zou zeker de film ten goede zijn gekomen.
Zo denk ik er tenminste over.
Aapje81
Diane Lane of Renee Zellweger dat is inderdaad nogal een verschil ja. Waarom is Lane het niet geworden?
Dogie Hogan
Is ook thread van op MM: Link.
(Ook daar al kritiek op Zeilweger trouwens).
Zie anders: www.notstarring.com.
- 19677 berichten
Dogie, hartelijk dank voor die link naar 'notstarring.com'.
Heel interessant!
phone home
Thema lijkt op 3;10 to yuma.
Maar omdat deze film pas jaar na Yuma uit kwam kan het geen rip off zijn.
Voorbereiding, financiering en planning film duurt jaren.
Deze film is nog beter dan 3;10 yuma.
Geweldig gecast, mooie art-direction en subtiele humor.
Geen domme pief paf poef Western.
Je vergeet dat 3:10 to Yuma een remake is van een film uit de jaren vijftig. En Appaloosa is ook nog eens gebaseerd op een boek (dat een paar vervolgen kreeg) Maar ik zie eigenlijk niet zoveel gelijkenissen.
(En de laatste 3:10 to Yuma is beter)
Dogie Hogan
(En de laatste 3:10 to Yuma is beter)
Ken beide versies door en door, maar zie geen enkele link met Appaloosa.
Appaloosa en de 3:10 to Yuma remake zien er trouwens geweldig uit in Blu-ray!
Het idee bevalt me wel, maar het gaat net een stap te ver. Maar verder een hele goede film, hoor.
Stephan
Fijne film met een mooi temo. De vriendschap tussen Cole en Hitch is mooi. De blikken onderling, de lachjes... mooi om te zien hoe die twee op elkaar zijn ingespeeld.
Heb altijd gevonden dat ze op elkaar lijken. Ze zouden broers kunnen spelen.
Deze film heeft in ieder geval mooie karakter studies. Ook Zellweger (wat wordt die vrouw toch lelijk oud) heeft een grandioos mooi moment aan de piano.
Dogie Hogan
Gisteren herzien. Blijf Appaloosa een mooie en sfeervolle Western vinden in een aangenaam tempo.
Blu-ray versterkt bovenstaande beleving. De prachtige landschappen en het sfeervolle, authentieke Westernstadje komen in Blu-ray geweldig over.
Een Western met mooie karakterstudies en toch nog voldoende kruitdamp.
Sta ook iets positiever tov Zeilweger. Ik moet haar 'aging' los zien van haar rol, die ze toch wel prima vertolkt. Blijkbaar bij de eerste keer kijken te veel geschrokken, hoe zij lelijk ouder wordt.
Nu ook de deleted scenes gezien: hadden niets extra's toegevoegd, integendeel.
Een verdiende IMDb *8/10
Niet echt een cast om naar huis te schrijven. Vooral Zellweger is verre van mijn favoriete actrice. Harris en Mortensen werkt wel als duo, zoals ze eerder hebben laten zien. Maar echt kleur brengen ze ook niet aan de film. Wel leuk zijn de verschillende scènes waarin het duo een korte discussie houdt over een bepaald woord. Dat spelen met taal brengt toch nog ietwat kruiden op de dialogen. Verder een aangenaam, maar vrij standaard verhaal waarbij je alles al eens gezien hebt.
Vermeer
Appaloosa, een niet echt spectaculaire film. Want wat precies gebeurt er nou echt. Toch wist het duo Harris en Mortensen mij de hele rit geboeid te houden. Rustig en vriendelijk, maar men weet al gelijk dat je d'r beter geen ruzie mee kunt krijgen.
Zoals ik al veel hier beneden las, wordt de film ver naar beneden getrokken door de bijdrage van Renée. Zij kan maar beter in komedies blijven spelen, want dit is een mislukt experiment geweest.
Al met al een film die wel lekker wegkijkt en waar een heerlijke sfeer in hangt. Goed gefilmd en lekker geacteerd (even Renée niet meegnomen in deze zin).
John Lee Hooker
Relaxed western filmpje. Sfeer zat er goed in, mooie beelden. Ed Harris en Viggo doen het erg goed. Mooie dialogen. Allie vertoonde wat raar gedrag, eigenlijk gewoon een hoer. Verder weinig op aan te merken. Zeker niet standaard te noemen. Fijn werk.
Davidus
Had een mooie film kunnen zijn ware het niet dat ie compleet verknoeid is door de rol van Renee Zellweger. Haar rol paste totaal niet in het verhaal welke hierdoor compleet ontregeld werd.
Sfeer was goed neergezet, een beetje lome droge western, geweldig samenspel tussen Harris en Mortensen, goeie rol van Jeremy Irons als de geslepen bendeleider en mooie beelden. Had idd iets weg van 3:10, maar echt, werd compleet verpest door Zellweger. De karakterontwikkeling van Harris, M en I kwam volledig tot stilstand en het verhaal werd ineens plat en voorspelbaar Daardoor heeft deze film niet de geniale psychologische onderlaag van 3:10 en kan dus imo absoluut niet tippen aan deze film.
bob de niro
Aardige western met Harris,Mortensen en Irons in vorm!Alleen vind ik Renee Zellweger vreselijk spelen maar dat vind ik meestal met haar!Ik kan dat huilgezicht van haar niet meer zien!3***

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

La Resa dei Conti