• 9.374.052 stemmen

Met onder meer: Ed Harris, Viggo Mortensen en Renée Zellweger

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 7 mei 2009

Plot Appaloosa

"Feelings get you killed."

Appaloosa, New Mexico, 1882. De meedogenloze en machtige rancher Randall Bragg heeft er in toegestemd, dat zijn louche ranchhulpen flink huishouden in het mijnwerkersstadje Appaloosa. Wanneer marshal Jack Bell met zijn twee deputy-sheriffs de daders op Braggs ranch wil arresteren, wordt Bell met zijn beide metgezellen in koelen bloede door Bragg vermoord, De verontruste stadsbewoners huren Virgil Cole en zijn trouwe vriend Everett Hitch in om hen tegen Bragg en zijn bende te beschermen. Complex wordt het voor Cole en Hitch wanneer de roodharige pianiste en weduwe Allison 'Allie' French in Appaloosa arriveert. Allie blijkt een zwak voor sterke mannen te hebben. Daarnaast arriveert de gevreesde gunslinger Ring Shelton juist op het moment, dat Bragg voor de rechter moet verschijnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Teleurstellend. Laag tempo en dat is een probleem als de film niks origineels of interessants te bieden heeft. De enkele goede scènes konden de film niet redden.

avatar van Zinema

Vermakelijke western volgens het boekje.

Harris met zijn granieten kop en de gedistingeerde Mortensen vormen een aardig duo. Nergens wordt het niveau van een gemiddelde Eastwood gehaald, maar e.e.a. is wel vermakelijk en onderhoudend, ondanks het aan elkaar geflanste einde.

Goed.

avatar van anco12

anco12

geen slechte film

maar ook geen top film

er gebeurd niet zo heel veel, maar wel net genoeg om te blijven kijken

avatar van Tiger

Tiger

Toch wel een goede film. Hoeft niet altijd zo moeilijk. Harris en Mortensen speelden wel erg goed vond ik. Mooi om te zien hoe Mortensen "de hoofdrol overnam". Film is het kijken zeker wel een keer waard.

avatar van APPEL68

APPEL68

FilmBlik schreef:

Verrassend einde???

Yep,
Ik had nooit verwacht dat juist die ander het duel aan zou gaan...

avatar van Nemrah

Nemrah

goede film.

goed verhaal en goed geacteerd. 4sterren

avatar van Chromeo

Chromeo

Behoorlijke western in ouderwetse stijl met licht psychologische ondertoon. Mortensen, Harris en vooral Irons leveren degelijke acteerprestaties af. Zellweger overtuigt evenveel als een mossel buiten seizoen.

Het verhaal is wel goed, maar de film mist toch wat spankracht.

Mortensen & Harris speelden al samen in "History of violence" en toen konden ze mij enorm bekoren...

Onderhoudend tussendoortje.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Redelijke standaard western die met zichzelf niet helemaal raad weet. Daar waar het tempo vaak bepalend is in dit soort films weet Appaloosa op dit vlak niet echt de juiste snaar te raken. De uitstapjes naar romance, hoe goed bedoelt ook, werken niet echt.

Jammer, zeker gezien het aantal topacteurs dat Harris tot z'n beschikking had.

avatar van wimaroca

wimaroca

Begint ijzersterk,maar zwak af,best wel jammer

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

** Review van de Blu-ray: regio vrij.

avatar van Vascago

Vascago

Na het ijzersterke 3:10 to Yuma had ik gehoopt op een westernrevival want ik hou er normaal gesproken wel van. Maar als ze dit soort meuk maken dan hou maar op.

Het is oke dat de film een beetje traag is en een verhaal probeert op te bouwen. Dat is in bijna alle westerns zo. Maar doe dat dan wel sfeervol met mooie vergezichten van het landschap en zonsondergangen ofzo. En met mooie muziek die de sfeer vergroot.

Hier waren veel te weinig mooie beelden en de muziek zoog hard. Wat nog harder zoog waren de bijrollen van Rene Zellweger (damn wat is dat mens irritant) en van Jeremy Irons (dat Engelse accent kwam me de strot uit) en ook de hoofdrolspelers waren bepaald niet goed bezig. Misschien ligt dat niet eens aan hun maar ze komen bij mij alle twee gewoon niet over als doorgewinterde revolverhelden.

Waar de hele film supertraag ging werd het einde ineens afgeraffeld. Ook jammer.

Deze hele film is Jammer !

avatar van ASroma

ASroma

0,5 ster, gast echt........

avatar van Vascago

Vascago

Ja echt. Vond er gewoon 0.0 sfeer inzitten en de acteurs, met Zellweger voorop, zwaar irritant.

avatar van flowstyle

flowstyle

slap

avatar van james_cameron

Rustig voortkabbelende western, gemoedelijk maar nogal onbevredigend en volstrekt overbodig binnen het genre. De prima cast en het sfeervolle camerawerk zorgen ervoor dat de verveling uitblijft, maar er is geen spanning en het verhaal staat bol van de cliché's. De onderkoelde humor zorgt gelukkig soms voor wat gegniffel. Geen aanfluiting maar het is allemaal zo..., tja, truttig.

avatar van minketijsen

minketijsen

wat een slome film zeg, is geen doorkomen aan, echt een hele slechte b film

avatar van deTuinman

deTuinman

Het onderhoudende acteren vond ik ook ietwat raar. Maar sloom? Het is juist realistisch.

avatar van gotti

Sinds wanneer staat sloom recht evenredig aan realistisch?

avatar van deTuinman

deTuinman

Omdat hedendaagse dingen en geen doorgaanse actie door velen als sloom wordt gezien.

avatar van gotti

Ah, op die fiets/dat paard.

avatar van Obiwan

Obiwan

Ondanks Drie fantastische acteurs, een matige film.

Echt zo een " waneer gaat het nu gebeuren film "en dan.......

gebeurt er nog niets. Jammer de verhaallijn was wel aardig.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

deze Appaloosa is een lekker wegkijkende "moderne" western.

niet meer zoals ze waren.... ooit! vroeger.......

acteurs waren goed, mede dat ik Zellweger niet kon betrappen op het schrijven in haar dagboek... 't blijft moeilijk loslaten.

3.5 voor het geheel en de moeite.

avatar van Manoah007

Manoah007

Tja, hoge verwachtingen. Niet echt een sterke film.

Hier en daar komisch, vaak sloom qua voortgang.

Het oude western- gehalte wordt niet gehaald.

avatar van Martin Riggs

Martin Riggs

Degelijke western in een langzaam tempo verteld.

Geen minuut verveeld, heerlijk om eens een film te zien die je terugbrengt naar de tijd zoals het toen ging.

Authentieke omgevingen, kleding, gebouwen en personages.

Tuurlijk verlangen sommige mensen terug naar Eastwood westerns, maar daar ging het meer om het knallen dan het verhaal.

De film krijgt 4 sterren van me, dik verdiend

avatar van Raffael77

Raffael77

Obiwan schreef:

Ondanks Drie fantastische acteurs, een matige film.

Echt zo een " waneer gaat het nu gebeuren film "en dan.......

gebeurt er nog niets. Jammer de verhaallijn was wel aardig.

Helemaal met je eens.

avatar van arie-lex

arie-lex

Vermakelijke western volgens het boekje.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ed Harris heeft toch een zeer sterke gelijkenis met Clint Eastwood op de affiche.

Om een goede western te zijn is Appaloosa misschien iets te "clean" voor mij. Het is een trage film maar wel met interessante momenten en spijtig genoeg iets te magere dialogen. De film ligt ergens tussen de klassieke western, met zijn "bad guy" en gunfights, en de psychologische western, waarin dieper ingegaan wordt op de emoties van de personages. Ook die grote vriendschap tussen de twee sheriffs vond ik erg apart, waardoor ze oprecht sympathiek overkomen.

Ik wist al van het begin af dat het ging eindigen in een onvermijdelijke confrontatie met Bragg, maar dat vond ik dan weer minder belangrijk dan te weten hoe het zou verdergaan met Cole en Hitch.

avatar van GoldFinch

GoldFinch

vet einde goed verhaal maar inderdaad te weinig actie.

Toch wel een leuke film voor als je 's avonds om 12 uur niets te doen heb

avatar van Sergio

Sergio

Goede cast en dat kan van de film niet gezegd worden.

Het blijft maar een beetje hangen met de liefdesperikelen van Sheriff Virgil Cole (Ed Harris), en dat duurt te lang.

Nooit komt deze western echt lekker los, jammer van de goede cast.

Ed Harris mag tijdens de eind credits ook nog even zingen dus het is echt zijn film geworden .

avatar van Dridge

Dridge

Beetje lachwekkend als je er op gaat letten hoe klein de set van dat stadje Appaloosa eigenlijk is. Het enige wat je ziet zijn hooguit 2 straten en vanuit iedere camerapositie een weids uitzicht op het omringende landschap