Appaloosa (2008)
Met onder meer: Ed Harris, Viggo Mortensen en Renée Zellweger
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 mei 2009
Plot Appaloosa
"Feelings get you killed."
Appaloosa, New Mexico, 1882. De meedogenloze en machtige rancher Randall Bragg heeft er in toegestemd, dat zijn louche ranchhulpen flink huishouden in het mijnwerkersstadje Appaloosa. Wanneer marshal Jack Bell met zijn twee deputy-sheriffs de daders op Braggs ranch wil arresteren, wordt Bell met zijn beide metgezellen in koelen bloede door Bragg vermoord, De verontruste stadsbewoners huren Virgil Cole en zijn trouwe vriend Everett Hitch in om hen tegen Bragg en zijn bende te beschermen. Complex wordt het voor Cole en Hitch wanneer de roodharige pianiste en weduwe Allison 'Allie' French in Appaloosa arriveert. Allie blijkt een zwak voor sterke mannen te hebben. Daarnaast arriveert de gevreesde gunslinger Ring Shelton juist op het moment, dat Bragg voor de rechter moet verschijnen...
Everett Hitch
Vince
Marshall Jack Bell
Mr_White
- 2067 berichten
Teleurstellend. Laag tempo en dat is een probleem als de film niks origineels of interessants te bieden heeft. De enkele goede scènes konden de film niet redden.
Vermakelijke western volgens het boekje.
Harris met zijn granieten kop en de gedistingeerde Mortensen vormen een aardig duo. Nergens wordt het niveau van een gemiddelde Eastwood gehaald, maar e.e.a. is wel vermakelijk en onderhoudend, ondanks het aan elkaar geflanste einde.
Goed.
anco12
geen slechte film
maar ook geen top film
er gebeurd niet zo heel veel, maar wel net genoeg om te blijven kijken
Tiger
Toch wel een goede film. Hoeft niet altijd zo moeilijk. Harris en Mortensen speelden wel erg goed vond ik. Mooi om te zien hoe Mortensen "de hoofdrol overnam". Film is het kijken zeker wel een keer waard.
APPEL68
Verrassend einde???
Yep,
Ik had nooit verwacht dat juist die ander het duel aan zou gaan...
Chromeo
Behoorlijke western in ouderwetse stijl met licht psychologische ondertoon. Mortensen, Harris en vooral Irons leveren degelijke acteerprestaties af. Zellweger overtuigt evenveel als een mossel buiten seizoen.
Het verhaal is wel goed, maar de film mist toch wat spankracht.
Mortensen & Harris speelden al samen in "History of violence" en toen konden ze mij enorm bekoren...
Onderhoudend tussendoortje.
Melvin Udall
Redelijke standaard western die met zichzelf niet helemaal raad weet. Daar waar het tempo vaak bepalend is in dit soort films weet Appaloosa op dit vlak niet echt de juiste snaar te raken. De uitstapjes naar romance, hoe goed bedoelt ook, werken niet echt.
Jammer, zeker gezien het aantal topacteurs dat Harris tot z'n beschikking had.
Vascago
Na het ijzersterke 3:10 to Yuma had ik gehoopt op een westernrevival want ik hou er normaal gesproken wel van. Maar als ze dit soort meuk maken dan hou maar op.
Het is oke dat de film een beetje traag is en een verhaal probeert op te bouwen. Dat is in bijna alle westerns zo. Maar doe dat dan wel sfeervol met mooie vergezichten van het landschap en zonsondergangen ofzo. En met mooie muziek die de sfeer vergroot.
Hier waren veel te weinig mooie beelden en de muziek zoog hard. Wat nog harder zoog waren de bijrollen van Rene Zellweger (damn wat is dat mens irritant) en van Jeremy Irons (dat Engelse accent kwam me de strot uit) en ook de hoofdrolspelers waren bepaald niet goed bezig. Misschien ligt dat niet eens aan hun maar ze komen bij mij alle twee gewoon niet over als doorgewinterde revolverhelden.
Waar de hele film supertraag ging werd het einde ineens afgeraffeld. Ook jammer.
Deze hele film is Jammer !
Vascago
Ja echt. Vond er gewoon 0.0 sfeer inzitten en de acteurs, met Zellweger voorop, zwaar irritant.
Rustig voortkabbelende western, gemoedelijk maar nogal onbevredigend en volstrekt overbodig binnen het genre. De prima cast en het sfeervolle camerawerk zorgen ervoor dat de verveling uitblijft, maar er is geen spanning en het verhaal staat bol van de cliché's. De onderkoelde humor zorgt gelukkig soms voor wat gegniffel. Geen aanfluiting maar het is allemaal zo..., tja, truttig.
minketijsen
wat een slome film zeg, is geen doorkomen aan, echt een hele slechte b film
deTuinman
Het onderhoudende acteren vond ik ook ietwat raar. Maar sloom? Het is juist realistisch.
deTuinman
Omdat hedendaagse dingen en geen doorgaanse actie door velen als sloom wordt gezien.
Obiwan
Ondanks Drie fantastische acteurs, een matige film.
Echt zo een " waneer gaat het nu gebeuren film "en dan.......
gebeurt er nog niets. Jammer de verhaallijn was wel aardig.
ralfsjam
deze Appaloosa is een lekker wegkijkende "moderne" western.
niet meer zoals ze waren.... ooit! vroeger.......
acteurs waren goed, mede dat ik Zellweger niet kon betrappen op het schrijven in haar dagboek... 't blijft moeilijk loslaten.
3.5 voor het geheel en de moeite.
Manoah007
Tja, hoge verwachtingen. Niet echt een sterke film.
Hier en daar komisch, vaak sloom qua voortgang.
Het oude western- gehalte wordt niet gehaald.
Martin Riggs
Degelijke western in een langzaam tempo verteld.
Geen minuut verveeld, heerlijk om eens een film te zien die je terugbrengt naar de tijd zoals het toen ging.
Authentieke omgevingen, kleding, gebouwen en personages.
Tuurlijk verlangen sommige mensen terug naar Eastwood westerns, maar daar ging het meer om het knallen dan het verhaal.
De film krijgt 4 sterren van me, dik verdiend
Raffael77
Ondanks Drie fantastische acteurs, een matige film.
Echt zo een " waneer gaat het nu gebeuren film "en dan.......
gebeurt er nog niets. Jammer de verhaallijn was wel aardig.
Helemaal met je eens.
Filmkriebel
Ed Harris heeft toch een zeer sterke gelijkenis met Clint Eastwood op de affiche.
Om een goede western te zijn is Appaloosa misschien iets te "clean" voor mij. Het is een trage film maar wel met interessante momenten en spijtig genoeg iets te magere dialogen. De film ligt ergens tussen de klassieke western, met zijn "bad guy" en gunfights, en de psychologische western, waarin dieper ingegaan wordt op de emoties van de personages. Ook die grote vriendschap tussen de twee sheriffs vond ik erg apart, waardoor ze oprecht sympathiek overkomen.
Ik wist al van het begin af dat het ging eindigen in een onvermijdelijke confrontatie met Bragg, maar dat vond ik dan weer minder belangrijk dan te weten hoe het zou verdergaan met Cole en Hitch.
GoldFinch
vet einde goed verhaal maar inderdaad te weinig actie.
Toch wel een leuke film voor als je 's avonds om 12 uur niets te doen heb
Sergio
Goede cast en dat kan van de film niet gezegd worden.
Het blijft maar een beetje hangen met de liefdesperikelen van Sheriff Virgil Cole (Ed Harris), en dat duurt te lang.
Nooit komt deze western echt lekker los, jammer van de goede cast.
Ed Harris mag tijdens de eind credits ook nog even zingen dus het is echt zijn film geworden
Dridge
Beetje lachwekkend als je er op gaat letten hoe klein de set van dat stadje Appaloosa eigenlijk is. Het enige wat je ziet zijn hooguit 2 straten en vanuit iedere camerapositie een weids uitzicht op het omringende landschap

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

La Resa dei Conti
Western, 1967