• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Melissa Leo, Misty Upham en Charlie McDermott

Gesproken taal: Engels, Frans, Urdu en Mandarijn

Releasedatum: 5 februari 2009

Plot Frozen River

"Desperation Knows No Borders"

De alleenstaande moeder Ray smokkelt samen met Lila, een van origine Mohawk Indiaanse, illegale immigranten over de grens van Canada naar de VS. Ze zweren dat iedere rit met hun pick-up truck over de bevroren rivier hun laatste is, totdat ze aan beide kanten in aanraking komen met de wet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tommeh

Tommeh

"Degelijk" was eigenlijk het eerste wat me bij Frozen River te binnen schoot.

Met thema's als bedrog, armoede en criminaliteit zit het met de hoeveelheid drama wel goed in ieder geval.

Daarnaast is de film redelijk geschoten, de dramatische scenes zijn voorzien van gebruikelijke close-ups en de shots van de winterlandschappen lenen zich goed voor het verhaal. Wereldschokkend is het nergens, maar het ziet er allemaal prima uit.

Leo speelt een mooie rol als alleenstaande moeder. Haar gezicht straalt veel emotie uit, waardoor ze overtuigend overkomt. De rollen van de zoontjes zijn daarnaast af en toe een fijne komische noot.

Het verhaal loopt een een rustig tempo richting de climax. Aan het einde hield ik even mijn hart vast , maar gelukkig worden alle clichés vakkundig ontweken waardoor Frozen River boven de gemiddelde dramafilm uitstijgt.

avatar van gotti

Hier en daar ietwat traag, maar toch raakt het wel. Komt vooral door de levendige en échte personages die -wanneer het einde nadert- uiteindelijk toch de juiste keuzes weten te maken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vond er niet al te veel inzitten. Bijzonder weinig diepgang voor een film met deze thematiek. Erg leeg geheel wat eigenlijk zijn grootste pluspunt vindt in het acteren van Melissa Leo. Dat jongste zoontje van haar was een regelrechte ramp, en ook die oudere zoon was een voorgekouwde rol. Beetje sentimenteel ook bij vlagen als die Mohwak-vrouw haar kindje ziet in dat wegrestaurant, alleen gaat het gelukkig niet over de streep.

Een beetje middelmatig allemaal dus.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Stevige indie die verschillende genres en thema's door elkaar schudt en die cocktail kan ik wel smaken.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mooi drama waarbij de uitzichtloze situatie van de trailertrash mensen in de US of A goed in beeld wordt gebracht. Mooi de terloopse plaatsjes van de totaal versleten en uitgewoonde trailer.

Het acteren van het jongste kind was een ramp, de oudere broer ging nog nèt.

Mooi: de scène op het einde, waar de Indiaanse Parkpolitie de oudste zoon opzoekt (die een oude dame haar creditcardnummer heeft afgetroggeld) en heel rustig zegt: "you did some old lady seriously wrong! Come with me, so you can apologize!".
Waarna de jongen sorry zegt tegen de dame en daarmee is de kous af!

Maar uiteindelijk toch een hele fijne, kleine film.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een indrukwekkende film. De grauwheid en uitzichloosheid wordt heel goed in beeld gebracht. Het verhaal is superspannend en zakt op geen enkel moment in. Je blijft gewoon van de ene spannende wending in de andere vallen.

De film biedt optisch gezien niet veel bijzonders. De beelden en dergelijke zijn allemaal behoorlijk simpel gehouden. Nee, deze film moet het echt van het verhaal en het acteerwerk hebben en daar zit het in deze film wel snor mee.

Het slot vind ik ook heel sterk. Mooi om te zien hoe de verhouding tussen de twee dames uitgroeit in zo'n hechte vriendschap dat ze voor elkaar de gevangenis in wilden gaan en dat de een voor de kinderen van de ander wilt zorgen. Zeker als je bedenkt hoe een wantrouwen ze naar elkaar hadden in het begin van de film.

Wat ik alleen niet helemaal snap is, als je zo krap bij kas zit, dat je dan perse zo'n groot groot tv scherm moet huren. Doe het dan met een kleinere. Het is maar een detail maar het viel me op. Verder is het een dijk van een film die zeker wel indruk op me heeft gemaakt.

avatar van starbright boy

Mooie rol van Melissa Leo in een heel aardige film. De film is me net wat te gelikt voor zijn thema al zijn de beelden van de blauwige ijsvlaktes soms best fraai. Mooi, maar geen film die me bij zal blijven. Gaat nooit ècht diep.

avatar van james_cameron

Somber, realistisch in beeld gebracht kleinschalig drama, met een krachtige rol van Melissa Leo. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar het zijn de treffende details en de krampachtig ingehouden emoties die de film de moeite waard maken. De sobere sfeer en de desolate levens van de hoofdpersonen maken er niet bepaald een vrolijk geheel van, maar de film is subtiel aangrijpend en altijd overtuigend.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Toch een kleine tegenvaller. De verwachtingen waren vrij hoog, ook omdat ik dit soort films doorgaans wel kan waarderen. Maar uiteindelijk bleek het dat deze film mij niets nieuws te bieden had. Daarnaast had ik weinig gevoel bij de karakters. De film wist bij mij amper enige vorm van emotie op te roepen, wat toch cruciaal is. Ook was ik niet te spreken over het aparte camerawerk. Het kwam veelal amateuristisch op mij over, oftewel een voorbeeld van leuk bedacht maar slecht uitgevoerd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Voor mij allemaal een onbekende cast en regiseur, maar Frozen River was me wel een hele goede film. Alles vind plaats in het sombere besneeuwde noorden van Amerika waar de troosteloze sfeer ervanaf straalt. En maken kennis met Mellisa Leo, een moeder van 3 kinderen die failliet dreigt te gaan en dreigt op straat te belanden. Om der eigen te redden houd ze zich bezig met mensensmokkel om bij te kunnen verdienen, en dat doet ze samen met die Indiaan, die ook een schitterende rol neerzet. De film is verder ook niet alleen ontroerend, grauw en somber maar ook vaak spannend op vele momenten. Bv de achtervolgingen met de politie snachts, of die scene dat ze per ongeluk een baby achterlaten. En ook om het feit dat een gewone moeder zich al met zware overtredingen bezighoud.

Hele pakkende ijskoude film.

avatar van twanne

twanne

vind dit al van de betere films die ik gezien heb, gebruik van stiltes, realiteit, mooi in beeld gebracht, menselijkheid,

avatar van swrene

swrene

Ondanks de mooie beelden en het goede beeld dat je krijgt van de armoede in amerika kon deze film me niet bekoren. Het plot was vlak en simpel en het einde was zeer slecht afgewerkt. Je blijft zitten met het gevoel dat er meer ingezeten had.

avatar van scorsese

Prachtige film over een vrouw die financieel aan de grond zit en uit noodzaak illegale immigranten over de grens smokkelt. Een schrijnend verhaal over armoede. Realistisch en ontroerend gebracht. Vrij deprimerend van toon, en het winterse landschap versterkt dit alleen maar. Verder zet Melissa Leo een sterke rol neer en wordt de relatie met haar zoon ook uitstekend weergegeven.

avatar van K. V.

K. V.

'k wist niet echt wat te verwachten bij deze film, maar hij heeft me aangenaam verrast.

Het kwam erg realistisch over en de acteerprestaties waren erg naturel. Je leefde ook echt mee met de verschillende personages.

Het verhaal was eigenlijk niet zo uitgebreid, maar boeide zeker van begin tot einde.

Het is eigenlijk geen zo'n grootse film, maar zeker niet minder om te bekijken.

Het genre is wel vooral drama, maar zeker niet dramatisch. De moeite!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Een beetje meer thrills waren welkom geweest.

Nu grotendeels een sociaal drama dat nergens echt slecht wordt, maar waar het anderzijds nou ook weer nergens echt interessant wordt.

En dan blijft het allemaal wat op een matig niveau voortkabbelen, jammer want qua thema had er volgens mij veel meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Frozen River is een film waar Donald Trump ook nog wat inspiratie kan opdoen voor een eventueel tweede muur tussen Canada en de VS . Ook hier is sprake van illegale immigratie uitgevoerd door een alleenstaande moeder uit de lagere sociale klasses en een knorrige Mohawk jongedame. De smokkelacties zijn zonder opsmuk en niet heel spannend, dat heeft de film ook niet nodig. Vond het wel mooi hoe bescheiden Frozen River in toon is en toch weet te boeien.