Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Melissa Leo, Misty Upham en Charlie McDermott
Gesproken taal: Engels, Frans, Urdu en Mandarijn
Releasedatum: 5 februari 2009
Plot Frozen River
"Desperation Knows No Borders"
De alleenstaande moeder Ray smokkelt samen met Lila, een van origine Mohawk Indiaanse, illegale immigranten over de grens van Canada naar de VS. Ze zweren dat iedere rit met hun pick-up truck over de bevroren rivier hun laatste is, totdat ze aan beide kanten in aanraking komen met de wet.
Ray Eddy
Trooper Finnerty
Jacques Bruno
Chinese woman
kArIzMa_Movie
De film is in de prijzen gevallen, en krijgt zeer goede reviews. Ben benieuwd.
Waku
Film die je als kijker raakt.
Troosteloos leven van een moeder die de zorg heeft over twee kinderen. Een kleintje en een puber.
Manlief is gokverslaafd en heeft geen oog voor gezin.
Wanneer Ray haar auto wordt gestolen door een vrouw ( Lila) bij de lokale bingo terwijl ze op zoek is naar haar man verandert haar leven drastisch en komt ze terecht in de wereld van mensensmokkel.
"Frozen River" is pakkend.
Uitstekend acteerwerk en een realistich verhaal.
mogouna
Die actrice ontving gister ook een prijs in Marrakech bij de International Film Festival!!!
ralfsjam
deze film is een goed drama. opzich niets op aan te merken. aardig verhaal, goede acteurs en mooi in beeld gebracht. toch miste ik iets.
want echt boeien deed het me niet, en dat is jammer. misschien ligt dat aan mij, of misschien ook niet. 3 voor het teleurstellende wat ik er aan over hield.
Melissa Leo speelt erg goed in deze film en mijn gevoel zeg dan dat ze gewoon haar zelf speelt in deze mooie kleine ingetogen film.
rtt
Zeer matige film. Zelden spannend en zelden enige vorm van opwinding. Ik heb moeite moeten doen om deze film helemaal af te kijken.
Naduah
Prima film...goed geacteerd....bijzonder verhaal....ik miste ook iets, open einde voor mijn gevoel....., neemt niet weg, dat ik heb kunnen genieten van deze film.
lykathea
Mooi, ingetogen drama. Vooral voor een debuut is dit toch wel erg goed gebracht.
Ook Melissa Leo is uitstekend als wanhopige moeder. Vooral mooi om te zien hoe zij deze wanhopigheid eigenlijk nooit toont aan haar eigen kinderen, terwijl de sfeer er wel altijd hangt.
Jammer dat het verhaal inderdaad nooit echt tot z'n recht komt, maar de rauwe sfeer heeft Hunt in elk geval nú al te pakken.
joey_saza
Vond het wel een aardige film. Verveelde tijdens het kijken niet, maar achteraf was het wel een beetje saai
3 sterren.
mixmaster
Film die je als kijker raakt.
Manlief is gokverslaafd en heeft geen oog voor gezin.
"Frozen River" is pakkend.
Uitstekend acteerwerk en een realistich verhaal.
perfect verwoord , en ik ben het hier dus helemaal mee eens !!!
ken1976
Ik had hier veel meer van verwacht! Het is wel een aardige film maar het wordt nooit echt erg spannend!
Akteurs waren redelijk maar niet echt goed.Het verhaal was simpel en kon naar mijn mening echt wel beter worden uitgewerkt. Het einde was een beetje afgeraffeld!
ik kom niet verder als 2 sterren!!!!
lykathea
Hoe kan je nou van een film als deze meer spanning verwachten? Als dit niet het woord "ingetogen" schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer.
teigetje37
Mooie film, en mooi en natuurlijk gespeeld door Melissa Leo
Rustige film met dramatiek.
Niet echt spannend, maar wel een boeiend onderwerp.
Geen top film maar zeker meer dan de moeite waard.
Waardering: 3 1/2 sterren
Tommeh
"Degelijk" was eigenlijk het eerste wat me bij Frozen River te binnen schoot.
Met thema's als bedrog, armoede en criminaliteit zit het met de hoeveelheid drama wel goed in ieder geval.
Daarnaast is de film redelijk geschoten, de dramatische scenes zijn voorzien van gebruikelijke close-ups en de shots van de winterlandschappen lenen zich goed voor het verhaal. Wereldschokkend is het nergens, maar het ziet er allemaal prima uit.
Leo speelt een mooie rol als alleenstaande moeder. Haar gezicht straalt veel emotie uit, waardoor ze overtuigend overkomt. De rollen van de zoontjes zijn daarnaast af en toe een fijne komische noot.
Het verhaal loopt een een rustig tempo richting de climax. Aan het einde hield ik even mijn hart vast , maar gelukkig worden alle clichés vakkundig ontweken waardoor Frozen River boven de gemiddelde dramafilm uitstijgt.
Jan met de pet
Film viel me toch wat tegen, had er toch wat meer van verwacht, weinig echte spanning en had meer in gezeten: 3,0
Hier en daar ietwat traag, maar toch raakt het wel. Komt vooral door de levendige en échte personages die -wanneer het einde nadert- uiteindelijk toch de juiste keuzes weten te maken.
MFEO
Mooie aangrijpende film die van het begin tot het eind boeiend is. Acteer prestaties van de hoofdrolspeelster zijn subliem!
Al-one
Thomas83
Mooie en ontroerende film, maar toch vrij bescheiden. Er wordt niet heel groot uitgepakt met aangedikt drama of erg in het oog springende cinematografie. Die is overigens wel dik in orde, met mooie shots van koud en eenzaam landschap en subtiele muziek.
Het plot is simpel maar effectief, het heeft allemaal wat droevigs. De film kijkt erg lekker weg, en is zelfs af en toe nog vrij spannend ook. Wel vond ik dat het wantrouwen tussen de Mohawks en blanken wel erg overdreven leek. Maar misschien is echt zo, geen idee. In elk geval een erg mooie film met zeer overtuigende acteerprestaties (vooral van Melissa Leo dan) en een aangrijpend maar mooi einde.
neutelaar
wat een mislukte film begon al heel nep in het begin met haar pistool op die andere richten niet kijken is echt slecht!
jgbteg
Het koude troosteloze landschap, de geweldige acteurs, het goee verhaal kortom een tot drama film
flyer
Voor mij onbekende acteurs zetten een top prestatie neer. De film verteld een goed verhaal. Gefilmd in toch wel een treurige omgeving precies zoals je mag verwachten.
Mr_White
- 2067 berichten
Aardig, maar ook niet meer. Film is mooi geschoten maar biedt weinig verrassingen. Acteerwerk van Melissa Leo is goed, maar de rest van de cast komt niet boven middelmatig uit. Typisch gevalletje van een sterker concept dan uitvoering.
top dollar
troosteloos traag verhaal dat nooit echt op gang komt. Die 2 ouwe kadavers (hoofdrolspelers) word je ook niet vrolijk van.
Van die saaie lamlendige landschappen evenmin. Met moeite af kunnen kijken. Mijn advies: zet Joep Meloen op kun je nog een beetje lachen.
thebeequeen
op papier heeft het verhaal alles in zich om je te raken maar juist dat mist hier. Het is geen slechte film maar ik werd er niet echt door geraakt. Het gedrag van de kinderen bijvoorbeeld vond ik helemaal niet zo dysfunctioneel terwijl ze toch het nodige meemaken. Het sleept je gewoon niet diep genoeg mee.
Montorsi
Vond er niet al te veel inzitten. Bijzonder weinig diepgang voor een film met deze thematiek. Erg leeg geheel wat eigenlijk zijn grootste pluspunt vindt in het acteren van Melissa Leo. Dat jongste zoontje van haar was een regelrechte ramp, en ook die oudere zoon was een voorgekouwde rol. Beetje sentimenteel ook bij vlagen als die Mohwak-vrouw haar kindje ziet in dat wegrestaurant, alleen gaat het gelukkig niet over de streep.
Een beetje middelmatig allemaal dus.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009