Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Melissa Leo, Misty Upham en Charlie McDermott
Gesproken taal: Engels, Frans, Urdu en Mandarijn
Releasedatum: 5 februari 2009
Plot Frozen River
"Desperation Knows No Borders"
De alleenstaande moeder Ray smokkelt samen met Lila, een van origine Mohawk Indiaanse, illegale immigranten over de grens van Canada naar de VS. Ze zweren dat iedere rit met hun pick-up truck over de bevroren rivier hun laatste is, totdat ze aan beide kanten in aanraking komen met de wet.
Ray Eddy
Trooper Finnerty
Jacques Bruno
Chinese woman
hollywood king
wat een saaie film, wat een dikke indiaan, wat een goede actrice.
fivipat
Hoe samenloop van omstandigheden tot steeds risicovollere acties leidt. Ondanks opstapeling van toevalligheden blijft wat mij betreft deze film geloofwaardig. overtuigend sober spel.
Ik ging er in mee...
Zandkuiken
Stevige indie die verschillende genres en thema's door elkaar schudt en die cocktail kan ik wel smaken.
Blackhole
hmm...
toch erg mooi geacteerd, een vrij simpel verhaal in een simpele wereld...vind het mooi hoe de eenzaamheid en verslagenheid werd neergezet.
een klein pareltje in een grote oester..
td1991
Ik vind het ook mooi hoe ze de eenzaamheid hebben neergezet. Vond de film verder wel oke maar heb wel eens betere films gezien!
Gameface
Mooie film.....het gevoel goed weten om te zetten in beeld ...en stiltes
Baggerman
Mooi drama waarbij de uitzichtloze situatie van de trailertrash mensen in de US of A goed in beeld wordt gebracht. Mooi de terloopse plaatsjes van de totaal versleten en uitgewoonde trailer.
Het acteren van het jongste kind was een ramp, de oudere broer ging nog nèt.
Mooi: de scène op het einde, waar de Indiaanse Parkpolitie de oudste zoon opzoekt (die een oude dame haar creditcardnummer heeft afgetroggeld) en heel rustig zegt: "you did some old lady seriously wrong! Come with me, so you can apologize!".
Waarna de jongen sorry zegt tegen de dame en daarmee is de kous af!
Maar uiteindelijk toch een hele fijne, kleine film.
M.Goodkat
Zeer goeie drama die mij heeft verbaasd, hoge punten dus weliswaar
Barney23
standaard drama film het heeft me niet weten te boeien ook het einde was wat aan de flauwe kant
Jasper72
Mooi intogen indiefilm. Ik hou van dan dergelijke Amerikaanse films die niet willen voldoen aan de Hollywood conventies. Om die reden zouden dergelijke films al omarmd moeten worden aangezien zij een bepaalde tegenwicht bieden aan de hapklare brokken van Hollywood. Fantastische fotografie overigens.
Rehydration
Ik vind dit een mooie en ontroerende film. Het verhaal boeit van begin tot eind. Het betreft een heel realistisch verhaal. Niet overdreven. Een levensverhaal waarin veel mensen met geldproblemen zich in zullen herkennen. Kortom, een film die gezien mag worden.
DonLeone
echt wel een heel mooie film... racisme en vooroordelen, daar moet deze film niets van weten - althans toch niet in zijn boodschap. duidelijk een film waar Marlon Brando zich graag achter gezet zou hebben.
Ed Lauwerens
Prachtige film - ingetogen, boeiend van begin tot eind. Ik kon me goed verplaatsen in de karakters. Vond het ook niet zo voorspelbaar als hier soms wordt geschreven. Inderdaad geen groot spektakel, maar daar heb je genoeg andere films voor. Erg mooi verhaal.
top030
mooi verhaal maar uiteindelijk pakte deze film mij niet.
mensen in moeilijke situaties en het echte leven is meestal ook niet pakkend dus in dat opzicht ... was het een verhaal uit het leven.
kanjertje
Spijtig mensen maar ik vond -in tegenstelling tot de merenheid- deze film maar niks en eigenlijk stom.
Wist me niet echt te boeien vanwege saai en ook niet steeds goed te volgen.
2,5
Ralf81
Niet goed te volgen? Ik vond het verhaal vrij simpel en misschien zelfs wat te oppervlakkig. De film was ook redelijk voorspelbaar.
Dat ze op een gegeven moment een keer gepakt zouden worden zag je van mijlenver aankomen. Ik was wel enigszins verrast door het positieve einde, waardoor ik aan de film toch een goed gevoel heb overgehouden.
Het leven van de arme Ray en haar gezin, en de manier waarop zij ermee omging, maakte wel indruk. Voor de rest vond ik Frozen River, waarin toch een stevig onderwerp aan de kaak wordt gesteld, niet zo aangrijpend; dit heb ik helaas wel vaker met dramafilms. Voor mijn gevoel gaat het ook allemaal erg traag. Toch heeft de film me wel voldoende kunnen bekoren, met name door het oproepen van de prachtige winterse/kerst sfeer die me in mijn eigen huiskamer deed meebibberen!
Meneer Bungel
Een sterk, onderkoeld gefilmd drama, hoewel sommige momenten weer zo hartverwarmend zijn dat het ijs er van zou smelten. Op een bepaalde manier wel erg minimalistisch, maar misschien is realistisch wel een beter woord. Het kwam dan vaak ook over als een soort documentaire. Toch wel een aanradertje, mede door het goede script en natuurlijk Melissa Leo, maar ook Misty Upham vond ik een mooie rol neerzetten.
4,0*.
tevelenco
Sobere dramafilm die ook nog eens erg langzaam op gang komt.
Het duurde bijna een uur voordat er daadwerkelijk iets gebeurd.
De film schets mischien wel een realistisch beeld (mede door de goede akteerprestaties) maar wist me toch niet constant te boeien.
En ook de ontknoping viel me wat tegen.
Nee ik had hier wel wat meer van verwacht.
SnakeDoc
Sobere dramafilm die ook nog eens erg langzaam op gang komt.
Het duurde bijna een uur voordat er daadwerkelijk iets gebeurd.
En ook de ontknoping viel me wat tegen.
Nee ik had hier wel wat meer van verwacht.
Ik ben het met je eens!
Eentonige bende.
Norma
Degelijk en vooral zeer geloofwaardig drama.
De diverse personages worden overtuigend gespeeld en het verhaal ontwikkelt zich op een manier waarbij je je voor kan stellen dat één en ander werkelijk op zo'n manier zou kunnen lopen. Wat een leven... als je geen cent om te makken hebt en letterlijk en figuurlijk in de kou komt te staan.
De film laat op eenvoudige maar doeltreffende wijze zien hoe een vrouw van de regen in de drup geraakt. Toch vond ik dat er ondanks alle ellende ook een bepaalde warmte vanaf straalde. Want hoewel er maar weinig positiefs voorbij komt in Frozen River gaat er toch ook een zekere veerkracht van de mens van uit, een soort belofte dat het op een dag ook allemaal wel weer eens wat beter zou kunnen gaan.
Het meest aangrijpende vond ik eigenlijk het leven van die oudste zoon; te oud om niet te zien in welke shit hij zich bevindt, maar te jong om er echt wat aan te kunnen doen. De verantwoordelijkheid en zorg die hij hij voor zijn broertje aan de dag legde vond ik zowel hartverwarmend als hartverscheurend.
Wat betreft de "wonderschone fotografie" vond ik Frozen River toch ietwat tegenvallen; prima kleurgebruik en treffende sobere setting, maar op een paar mooie plaatjes van de bevroren rivier na was ik niet heel erg onder de indruk. Geeft verder niet, maar die verwachting op basis van diverse recensies kwam niet helemaal uit. De eindscène, met de zelfgemaakte draaimolen, vond ik dan wel weer in alle opzichten prachtig.
Prima film, voor nu een 3,5.
t-i-m
sobere film, met een vrij simpel verhaaltje. ik had het gevoel de de film zo was afgelopen......ach ja ik vond het een prachtige film met uitmuntend goed acteerwerk!
Leo1954
- 2073 berichten
Prachtige film, geeft een prachtig beeld van Amerika, met zijn schrijnende armoede en verschillende etnische groepen . Dit is zo'n film die ik niet meer vergeet, geen spektakel, maar het echte leven, heeft veel indruk op me gemaakt.
makwild
Een film die naar mijn mening te veel tussen de kop en de staart bleef hangen. Had er meer van verwacht; mooi thema.
orbit
- 12092 berichten
Matig boeiende film.. bleef allemaal een beetje vaag en ook de actrices vond ik lichtelijk irritant in hun reacties en handelingen.
Fran
- 1953 berichten
Wat een indrukwekkende film. De grauwheid en uitzichloosheid wordt heel goed in beeld gebracht. Het verhaal is superspannend en zakt op geen enkel moment in. Je blijft gewoon van de ene spannende wending in de andere vallen.
De film biedt optisch gezien niet veel bijzonders. De beelden en dergelijke zijn allemaal behoorlijk simpel gehouden. Nee, deze film moet het echt van het verhaal en het acteerwerk hebben en daar zit het in deze film wel snor mee.
Het slot vind ik ook heel sterk. Mooi om te zien hoe de verhouding tussen de twee dames uitgroeit in zo'n hechte vriendschap dat ze voor elkaar de gevangenis in wilden gaan en dat de een voor de kinderen van de ander wilt zorgen. Zeker als je bedenkt hoe een wantrouwen ze naar elkaar hadden in het begin van de film.
Wat ik alleen niet helemaal snap is, als je zo krap bij kas zit, dat je dan perse zo'n groot groot tv scherm moet huren. Doe het dan met een kleinere. Het is maar een detail maar het viel me op. Verder is het een dijk van een film die zeker wel indruk op me heeft gemaakt.
Muggsy
Bij het begin van de film zit je meteen midden in een dramatische gebeurtenis wanneer Versailles het huis niet wil leveren zonder verdere voorschotten. Deze momenten houden eigenlijk non-stop aan gedurende de hele duurtijd van de film. De plotwendingen leken niet vergezocht (behalve dan het verliezen van het kind van het Pakistaanse koppel en het feit dat het nog leefde na blootgesteld te zijn aan hevige koude) en enigszins realistisch, de manier waarop men acteerde was dat soms echter minder. Zo vond ik het acteerwerk bij de diefstal en het terug in bezit trachten te krijgen van de auto van de hoofdrolspeelster niet al te sterk. Ook de jongste snaak van het gezin was niet bijster gelukkig in zijn acteerpogingen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime