• 9.379.001 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van lianne*

lianne*

Ik ben tot nu toe 3x naar de bioscoop geweest naar Twilight,

ik heb alle boeken gelezen (ook in 't engels) en I love them (L)

De film is echt een aanrader! ook al heb je de boeken niet gelezen.

Twilight is gewoon TOP

Alleen die poster die is wel lelijk :S

avatar van Drezic

Drezic

Aan de berichten te lezen is dit een behoorlijke tienerhype...

avatar van gotti

Yup. Maar ook gewoon een leuke, frisse film.

avatar van Shora

Shora

het is echt een film waar je helemaal in zit. echt heel mooi acteer werk van beide hoofdpersonen, de boek is ook echt een aanrader.

avatar van Drezic

Drezic

Shora schreef:

de boek?

avatar van kniteforce

kniteforce

Net de film gezien in de bios.

Omdat ik van deze genre houd keek ik er naar uit. Ik heb het boek niet gelezen.

Het verhaal vond ik mooi. O.a. de packt die de familie met de indianen sloot. En de vampieren die er voor kiezen vegetarisch te zijn en daardoor aan de kant van de stervenden staan.

De acteurs zijn goed gecast voor hun rollen.

Dit verhaal beloofd meer. Ik kijk uit naar het volgende deel.

avatar van evalish

evalish

Ik vind echt een mooie film, maar geen absoblute topper x]

voor mij gevoel is beetje weining actie in.. eigenlijk heb ik meer verwacht maar goed =]

4,0 *

avatar van DaMovieJudge

DaMovieJudge

goede film,,,,,goed verhaal,,, (redelijk) goed uitgewerkt,,
goede cast,,,goed geacteerd,,,,

enige wat van mij wel had gemogen is dat t verhaal wat groter gebracht mogt worden,,,,,

ik vond het jammer dat 3of eigelijk 1 vampier zo'n probleem kon veroorzaken,voor de anderen,,,,ik had verwacht dat de indianen een grotere rol zouden spelen,,,

ik wist niet dat het een boek was,en ik had ook gehoord dat er meerdere delen zouden komen (?) bring it on!! im ready for it

aanrader,,net als blood and chocolate BTW.,,,,,

avatar van DecodePM

DecodePM

DaMovieJudge schreef:

aanrader,,net als blood and chocolate BTW.,,,,,

In het tweede deel komen de weerwolven (indianen zoals jij het noemt) er meer in voor, en spelen een zeer grote rol.

Ik zou de boeken lezen als ik jou was ze zijn geweldig

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Shora schreef:

Had je er geen last van dat Robert pattinson de eerste helft van de film keek alsof hij last van zijn stoelgang had? En dat Kristen stewart maar een gezichtsuitdrukking heeft?

avatar van Bambi18

Bambi18

getyourchucks schreef:

Jij vind dat hij zo keek en dat zij maar 1 gezichtsuitdrukking heeft. Dat wil niet zeggen dat iedereen dat zo ziet.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Bambi18 schreef:

Ze vraag toch ook of er niet meerderen zijn die dat zo zien?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Een best leuke verfilming van 1 van mijn favoriete boeken,

alleen jammer dat sommige momenten net even 3 seconden te lang duurde, Of sommige dingen ( dat deel met james in de school ) Gewoon iets minder goed zijn uitgewerkt als in het boek.

voor de rest vond ik de acteer prestaties van Kristen Stewart Van hoge kwaliteit. Beter dan in bijvoorbeeld: Panic Room

dus ik denk dat we nog veel van haar kunnen verwachten.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

Ik vond het een goede film. Er zitten ongelooflijk cliché dingen in, maar dat stoor absoluut niet, ze hebben er juist echt iets moois van gemaakt.

Ben ook van plan om de boeken te gaan lezen! Leuke film.

avatar van amanda22

amanda22

Ik weet zeker dat als ik 17/18 was geweest ik deze film nog leuker had gevonden dan nu!!

Het is een heerlijke zwijmel film en zat constant tegen mijn vriend aangeplakt...die deze film overigens niet zo bijzonder leuk vond het 1e uur. Pas het 2e uur begon hij het leuk te vinden.

Al met al heb ik er met plezier naar gekeken maar het is ook weer geen kaskraker

Dus 4*

avatar van STEFFANlE

STEFFANlE

Ik heb m net gezien, en hij is zoo mooi!
Dat bella haar moeder aan de telefoon had, en Edward in haar kamer was, en haar moeder vroeg of ze het wel veilig deden. De hele zaal lag dubbel.

over 11 maand komt er een nieuwe uit.
genaamd 'new moon'

Bella moet kiezen tussen Edward en Jacob. ik hoop dat ze Edward kiest.

ik heb de boeken nog niet gelezen. maar ze schijnen goed te zijn

avatar van deTuinman

deTuinman

Bambi18 schreef:

Een tekortkoming van een ander hoeft nog niet die mening kwijt te schelden.

avatar van Otjee88

Otjee88

De film was echt ge-wel-dig!!!!!!!!!!!!!!

Ik ben nu aan het laatste boek bezig. Ze zijn ook helemaal te gek. Echt een film waar je uren lang van kan genieten. Ik heb de film nu 3x in de bios gezien en ik denk dat ik nog een paar ga. Echt een aanrader!

avatar van Otjee88

Otjee88

De film was echt ge-wel-dig!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Linn

Linn

Vandaag ook voor de derde keer gezien, en heb er nog steeds erg veel van genoten. Voor mij echt de beste film van dit jaar. Mijn dikke 5* blijft dan ook vooral staan. I love Twilight!!

avatar van funland

funland

beste verfilming die ik ooit gezien heb! leuk verhaal en niet veel verschil met het boek.. deze film moet je gezien hebben! 4,5

avatar van marlijn

marlijn

ik ga er denk k volgend week vrijdag heen

avatar van R1992

R1992

ik vond et een saaie langdradige film waarin weinig tot niets gebeurd:

hoop spanning en gebeuren om niks en de 'onmogelijke liefde' vond ik niet duidelijk te voorschijn komen

waar de film zowat omdraait krijgje in het laatste halfuur te zien maar door het voorafgaande uur waarin niks gebeurd is dit niet spannend en lijkt het net een biostrailer..

in het 1e uur werd er ook weinig gesproken en de ietwat probleemrelatie tussen bella en haar vader kwam slecht tevoorschijn;)

weinig aktie, te langdradig en een ongelofelijke kut film;)

ik snap niet hoe iemand deze sheise film beter dan HP kan vinden? twilight komt

niet in de buurt van HP en is dus oook geen concurrentie ]

aan de andere kant goede muziek en goede acteurs zelfs voordit klote script, kkste film in jaren!!!!!

ik had er meer van verwacht, maar dat kwam waarschijnlijk omdat iedereen om mij heen er zo hoog over sprak. dus het was een beetje een teleurstelling maar ik vond het nog steeds een prachtige film. goed geacteerd en de liefde tussen de hoofdpersonen was ook erg mooi. deed me een beetje denken aan the notebook. prachtig. ik heb vandaag ook het boek gekocht in het engels. ik vraag me af wat beter is, boek of film?

avatar van DecodePM

DecodePM

alinarocksmovies schreef:

Het boek natuurlijk

Ze eerste twee delen zijn overigens ook in het Nederlands te verkrijgbaar.

avatar van v1ce

v1ce

Interessant om te zien hoe hoog het gemiddelde is van deze film. Ken het boek namelijk niet. (Wel True Blood wat een erg vermakelijk serie is)

Wat ik mij nou afvraag hoeveel mensen deze film nou net zo geweldig vinden die het boek ook niet kennen ;P

Iig maar even kijken binnenkort.

DecodePM schreef:

Het boek natuurlijk

Ze eerste twee delen zijn overigens ook in het Nederlands te verkrijgbaar.

ja dat weet ik maar ik zocht juist de engelse versie.

avatar van selientje

selientje

de meeste films over vampieren zijn altijd zo kinderachtig en is het dat de vampieren altijd slecht zijn, in deze film is dat heel anders

het was echt een hele spannende, mooie en ook een beetje enge film met een prachtig verhaal

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

v1ce schreef:

Iig maar even kijken binnenkort.

Ik heb het boek niet gelezen, had er zelfs nog nooit van gehoord, ik haat lezen namelijk... En toch vond ik de film prachtig

avatar van dyantha

dyantha