• 9.378.590 stemmen

Snuf de Hond in Oorlogstijd (2008)

Avontuur / Familie | 97 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 juni 2008

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Snuf de Hond in Oorlogstijd

Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij "Vredehoeve". Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert hem te ontdooien. Om een maatje te hebben heeft hij een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Samen beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Kapitein brandenburg / haaksma

Tjerk Verhoef

avatar van egelhunter

egelhunter

snap niet dat er veel mensen deze film slecht vinden. Ik heb me prima vermaakt. Het acteren is wel erg "nederlands". Niemand die echt met accent praat maarja wat maakt het uit. Wel kleine foutjes... zo zie je te moderne huizen staan ( deurnkoppen en klinken die je nu gewoon bij de gamma kan halen) maar ach, wat maakt het uit. Ga vanavond deel 2 kijken.

avatar van cooperino

cooperino

Houd normaal gesproken wel van Nederlandse films en wilde deze niet overslaan.

Oei oei wat was die jongen eigenwijs. Het werd op een gegeven moment gewoon vervelend en toen was de stop knop de enige oplossing!

Het eigenwijze ventje heeft wat mij betreft de film verpest.

Voor de rest was het wel aardig om te zien, maar het einde heb ik dus niet gehaald.

Nog 1x mijn hart luchten, wat een draak van een jongen was dat. bah, ik snap niet dat ze een hem zo enorm eigenwijs hebben neergezet, dat kon toch wel wat minder!

avatar van Quentin

Quentin

Niet alleen een draak van een ventje, ook een draak van een film hoor. Snap niet waar opeens al die positieve berichten vandaan komen.

avatar van gotti

Door de uitbreng van de dvd waarschijnlijk. Sprak van het weekend m'n buurmeisje van tien die hem fan-tas-tisch vond.

Dat heb ik er uiteraard even uitgeslagen en nu zit ze aan Kubrick en Tarkovsky...

avatar van fanaat

fanaat

Ik kon mij werkelijk kapot ergeren aan het "eigenwijze ventje." Als ik die familie was had ik hem gewoon in een kooi opgesloten. Voor de rest vind ik dat ze geen familiefilm over de tweede wereld oorlog moeten maken. Maar dat is mijn mening.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Het lijkt wel alsof mensen de term 'maar dat is mijn mening' gebruiken om zichzelf in te dekken, wetende dat ze iets stoms zeggen maar het toch kwijt willen. Afgezien van de kwaliteit van deze betreffende film, vind ik het juist goed dat er familiefilms over de WO II worden gemaakt. Je maakt kinderen spelenderwijs bewust van dit gruwelijke stuk geschiedenis: beter dat ze het zo interessant vinden en er iets van opsteken, dan dat het ze niet boeit als ze op school leren en het uit droge geschiedenisboeken moeten halen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

gotti schreef:

avatar van jiggy

jiggy

Ik heb hem vanavond gekeken en afgaande op de berichten hier heeft hij me positief verrast.

Het enige minpuntje was die jongen die de hele tijd bijna niets anders wist te zeggen dat hij moffen wilde afmaken.

Verder een leuke familiefilm met af en toe wat spanning.

avatar van Zinema

Gemiddelde Nederlandse jeugdfilm.

Oftewel geen hoogvlieger. Slecht acteerwerk, een flinterdun verhaal en zeer clichématig. Er bestaan wel goede jeugdfilms uit de Nederlandse stal, maar deze zit daar niet bij. Meer onderhoudend dan vermakelijk.

avatar van grsmurf

grsmurf

Zelden een PRACHTIG boek, zo zien VERKNALLEN bij de verfilming, dan

"Snuf de hond in oorlogstijd" en " Snuf en de Vliegende Volkert"

Heb beide boeken jarenlang voorgelezen aan kinderen en er is werkelijk NIETS van over!!

Wat een ZWAK AFTREKSELTJE en een goedkope vertolking.

Piet Prins (de schrijver) zou zich omdraaien in zijn graf !!

Ik weet het: Als je het boek las, valt de film vaak tegen, maar in dit geval kan ik alleen maar zeggen: KOOP HET BOEK !!

avatar van Tarkus

Tarkus

Best wel goede film deze, al vind ik het zeker geen familiefilm, bepaalde scènes vind ik wat te gewelddadig voor jeugdige kijkers.

Het acteerwerk is prima, al viel de rol van de hoofdacteur wel tegen, de jongen ergerde me steeds.

Maar de andere rollen zijn prima en het verhaal zit ook wel snor.

Wel niet te erg op de details letten, daar zitten een paar foutjes, moderne dingen die in die tijd niet thuishoorden..

Maar ik heb toch wel plezier beleefd aan het bekijken van deze prent.

avatar van bennyboy

bennyboy

vond hem best wel tegenallen. ik had best wel hoge verwachtinge over

avatar van gotti

Waar kwam dat verwachtingspatroon vandaan dan?

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Familie film, inderdaad niet voor de hele kleintjes, vind het nog wel meevallen, had gedacht dat het slechter zou zijn: 2.5

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Leuke familie film , toch wel redelijk spannend af en toe.

mooie beelden , en goed geacteerd !

avatar van Fabian123

Fabian123

O, dus zo bevrijd je een dorp! Best makkelijk eigenlijk. Dat we daar in de rest van Nederland 5 jaar over gedaan hebben...

Ook leuk: 'Houdt het dan nooit op?!', met het emotioneel bereik van een deurklink.

avatar van marximaal

marximaal

Het boek Snuf de hond is een kinderboek en daarom is het ook logisch dat de film ook een kinderfilm is.

En ik vond het een leuke kinder/jeugd film

avatar van Diogo

Diogo

Zo slecht vond ik deze film helemaal niet, het is ook zeker niet de beste. Maar al die negatieve reacties vind ik ook weer wat overdreven. Film was precies langgenoeg, en zeker leuk om te kijken op een zondagmiddag.

avatar van oruiz

oruiz

heb ik het nou goed begrepen en gaat het hier om een film waarbij het draait om een hond die diep in zich een zekere nazi-sympathie verborgen heeft zitten? Zo op het eerste gezicht zou je zeggen dat deze hond, Snuf, een goed beessie is. Maar graaf je dieper dan kom je er toch achter dat deze hond, zij het heel subtiel, laat doorschemeren wat zijn échte gevoelens zijn; het is en blijft een Duitse Herder.

avatar van Anjin

Anjin

Wel raar als pup een mechelse herder en als volwassene hond,

een duitse..hahahahaha

avatar van Jib0n

Jib0n

Vandaag op NL3 gezien, in het geheel had de film zelf niet echt veel pluspunten. Om te beginnen; Tom (de jonge hoofdrolspeler), wat was die jongen eigenwijs, irritant en ongeloofwaardig, ik kreeg er gewoon echt neigingen van om weg te zappen, verder was het verhaal allemaal wat slapjes, zoals SD officier die het toeliet om in zijn noten te worden getrapt door een bengel. Maar gelukkig had je dan nog de knipoog van Snuf die een hoop goed maakte. In het geheel is dit een film die je maar een keer doorgespoeld moet kijken en er nooit meer naar om moet kijken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeker een mooie film! Ik houd niet zo heel erg van honden, maar in films vind ik ze toch altijd een mooie rol hebben. Een voorbeeld was al bijvoorbeeld Lassie, maar ook Snuf mag zich hierbij aansluiten. Het acteerwerk was goed, in het begin ergerde ik me een beetje aan Tom, maar dat wordt steeds beter en ook de film dus.. Het eindresultaat was in mijn ogen in ieder geval erg mooi.

avatar van maarten1991

maarten1991

Het blijft tenslotte een kinderfilm......

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Erg snel in elkaar gemaakt daarin matig geacteerd, met een verhaal die wel erg simpol is.Ik vindt de hond nog het beste spelen in de film.Vaag dat alle 2 de films ‘Snuf’ in 2008 zijn gemaakt.Nederlandse films zijn nooit geweldig vindt ik bijna alle films zijn met het genre seks drugs en acol en als er dan een film is die met een ander genre komt is die ook meestal snel inelkaar geflanst. 2,0*

avatar van Quido

Quido

lars-pixar schreef:

Nederlandse films zijn nooit geweldig vindt ik bijna alle films zijn met het genre seks drugs en acol en als er dan een film is die met een ander genre komt is die ook meestal snel inelkaar.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden - de Nederlandse film in een notendop

avatar van puckb96

puckb96

Leuke familiefilm. Ben ook een hondenliefhebber dus ik vond de film helemaal te gek.

Snuffie!

avatar van erik1677

erik1677

Persoonlijk vind ik snuf en de vliegende volckert leuker, maar ook deze film was wel vermakelijk.

avatar van 606

Leuke film wat zich afspeelt in de tweede wereld oorlog, het zag er allemaal best oke uit.

Acteren was ook goed en die hond was helemaal top.

Btw ook diegene die Duitsers speelde waren ook heel goed.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

prima film voor kinderen over de oorlog. Dialogen liepen soms niet echt lekker, maar de hond maakt veel goed.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23