Afgelopen voorjaar werd op tv een eenmalig misdaadcollege uitgezonden over de zaak rond de Utrechtse serieverkrachter, waarin vragen gesteld mochten worden aan de politie die destijds betrokken was bij het onderzoek. De politie zat er weer bij alsof haar niets aangerekend kon worden. Er werd één kritische vraag gesteld vanuit het publiek, waarom de politie niets gedaan heeft met de tip die naar de dader had kunnen leiden, maar daar kwam natuurlijk weer zo'n vaag antwoord op (door een totaal verkeerde daderanalyse - men zocht naar een gefrustreerde vrijgezel, geen getrouwde man met een baan - is die tip niet verder onderzocht en op de grote stapel beland). Door nalatigheid van de politie heeft deze griezel dus jarenlang zijn goddelijke gang kunnen gaan.
Enfin, het programma deed me terugdenken aan deze film, die losjes gebaseerd is op de Utrechtse serieverkrachter, en heb 'm naderhand gelijk maar even opgezet. Het verhaal is op zich wel leuk; een groep vriendinnen besluit na een zoveelste verkrachting het heft in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar de dader. Af en toe worden dingen aangekaart waar de #metoo beweging jaren later mee aan de haal is gegaan, zoals domme opmerkingen over korte rokjes en dergelijke.. Het acteerwerk is over het algemeen niet goed, behalve dan Liesbeth Kamerling, die deed wel haar best. De vriendinnen gaan ervan uit dat de dader zich in hun midden bevindt, dat het iemand is van de universiteit, wat nogal ongeloofwaardig is, alsof er buiten de campus geen mensen bestaan.
Van allerlei louche typetjes komen langs die allemaal wel de dader zouden kunnen zijn. Daar had een spannende whodunnit uit voort kunnen komen, ware het niet dat je eigenlijk al meteen weet wie het gedaan heeft. De acteur in kwestie zet zijn verkrachtersrol wel erg dik aan. Ook is de manier waarop hij in beeld wordt gebracht nogal verdacht.
Het allerleukste aan de film zijn nog die echte rammelkasten van fietsen die je vroeger nog had en de nachtelijke fietstochtjes door het bos. O, en het geluid van dynamo's, wat mis ik dat zeg!!