• 9.377.071 stemmen

Releasedatum: 16 september 2004

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Stille Nacht

Vijf studentes nemen het heft in eigen hand, als de studentenstad waarin ze wonen geteisterd wordt door een verkrachter. Hun speurtocht levert niet alleen een dader op, maar ook een bijzondere band met elkaar.

avatar van Kricky

Kricky

Sti hi lle nacht.......Heilige nacht......Dit is best een goed gemaakte film. Er zaten best spanennde momenten bij en het einde vond ik niet tegenvallen. Leuke rolllen van de drie meiden.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

(Cinderella) schreef:

Goed voor een NL Film!

Juist matig voor een NL film. Vergelijk deze soap maar eens met films als Karakter, Soldaat van Oranje en De Tweeling... Maar goed, de GTST-kijkers zullen meer hebben met deze matige tot redelijke 'film'

avatar van Mescaline

Mescaline

Matige film..?

Nou dan heb ik deze toch anders bekeken..

Het verhaal zat goed in elkaar en hebben ze op een leuke en zelfs spannende manier in beeld weten te brengen.

Voor een hollandse film is deze film echt helemaal niet slecht.! 1 van de betere hollandse films die ik gezien heb.

3,5 sterren,

avatar van Alina

Alina

'Stille Nacht' is een spannende thriller. Normaal gesproken houd ik niet zo veel van Nederlandse films, maar deze vond ik echt goed. Vanaf het begin tot het eind was het spannnend. Ik vond het ook wel een origineel onderwerp. Het einde kwam heel onverwachts en vindt ik goed bedacht. Ik geef 3*.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Alina schreef:

Waarom niet?

avatar van tevelenco

tevelenco

Verrassend goede nederlandse thriller.

Met een leuk verhaal en veel bekende gezichten.

En ook al was het verhaal niet altijd even geloofwaardig en soms een beetje naief.

Toch kon dit voor mij de pret niet drukken want de film heeft me van begin tot eind geboeid.

Al met al een aangename verrassing deze film.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik vond 'm net te doen, maar om nou te zeggen "Stille nacht" spraakmakend, nee.

Vooral aan geloofwaardigheid vond ik het nogal eens ontbreken.

avatar van russell

russell

Voor Nederlandse begrippen vond ik dit een hele goede film. Ik vind de meeste Nederlandse films geen bal aan maar deze is gewoon lekker spannend, goed geacteerd, spannende lokaties in het donkere bos, goede filmtechnieken, steengoed verhaal .... gewoon een goede wegkijk film.

Ik geef hem een 4.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Heel goede film, helemaal voor een nederlandse en dan het einde, echt super. 3.5

avatar van hinie

hinie

Reinbo schreef:

Flodder is beter dan Schattjes, jammer alleen van alle vervolgen & tv-series, zonder dat had je ook zeker Flodder genoemd.

Schatjes is beter dan flodder

avatar van marya

marya

stille nacht is een heel mooie en voor mij aangrijpende film.

ik weet trouwens nog wel 10 goeie nederlandse films:

- de kleine blonde dood

- passievrucht

- nynke

- ober

en dan heb ik ze echt nog niet allemaal gehad.

we hebben heus wel talenten rondlopen in dit kleine polderlandje

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Wat een waardeloze film..Acteerprestaties van GTST niveau en een dergelijk serieus thema wat op een Bassie en Adriaan-achtige manier wordt uitgwerkt...Op zoek naar de verkrachter!

Helemaal niks!! 1,5 ster

avatar van Roowland

Roowland

marya schreef:

stille nacht is een heel mooie en voor mij aangrijpende film.

ik weet trouwens nog wel 10 goeie nederlandse films:

- de kleine blonde dood

- passievrucht

- nynke

- ober

en dan heb ik ze echt nog niet allemaal gehad.

we hebben heus wel talenten rondlopen in dit kleine polderlandje

Je vergeet De Tweeling en Simon, de twee mooiste vind ik.

avatar van valerio2003

valerio2003

dit is echt een aanrader om te kijken ,ik heb hem destijds in de bioscoop gezien en daarna toen die uitkwam op dvd gekocht

vanavond moet je hem echt kijken voor de mensen die hem nog niet hebben gezien 4,5*

avatar van proud

proud

Onderhoudende Nederlandse film. De acteerprestaties van mw. Koblenko stijgen uit boven het niveau van een gemiddeld soap zoals GTST. Dat geldt trouwens ook voor de anderen. Kortom: als je niks te doen hebt is het zeker het bekijken waard. 3*

avatar van .adham

.adham

lang geleden gezien maar weet er niet meer genoeg van om een stem uit te brengen dus vanavonds nog maar eens bekijken

avatar van dr maikel

dr maikel

Grappige hoe Victoria altijd weer uitkomt op het spelen van de psyco.
Redelijk film een 4.

avatar van 606

redelijke spannende film

acteren is minder.

avatar van adinda

adinda

Goeie Nederlandse film!

Erg spannend, vooral omdat het ook in het dagelijks leven gebeurt..

Alleen het einde was jammer, ze hadden die man niet moeten begraven...

avatar van offermans

offermans

Onderhoudend en spannend. Zeker niet slecht gespeeld. Een 3,5.

avatar van robertus65

robertus65

Films die het moet hebben van de spanning en dat lukt aardig ondanks het wat geforceerd einde.

avatar van darkjaap

darkjaap

kon me niet erg boeie eerlijk gezegt.. 2 *

avatar van Baggerman

Baggerman

proud schreef:

De acteerprestaties van mw. Koblenko stijgen uit boven het niveau van een gemiddeld soap zoals GTST. Dat geldt trouwens ook voor de anderen.3*

Dat mag ik wel hopen, ja! Slechter dan soap-acteren is volgens mij niet mogelijk.

Wat mij betreft is dit een gedrocht van een film met een veel te vergezocht plot. Het begin is wel veelbelovend, maar al gauw zakt het niveau. Voor het begin dan maar 2*......

avatar van niethie

niethie

Lang geleden eens gezien en vlak daarna nog een paar keer herkeken vond hem toen wel sterk maar toen ik later eens wat stukjes terug zag was het toch beduidend minder, dit neemt echter niet weg dat ik me prima vermaakt heb, het is wat wisselvallig allemaal en de acteerprestaties zijn niet allemaal even goed, het sfeertje en wat spannende scenes maken echter een hoop goed.

avatar van Nasir

Nasir

Zag'm liggen en gelijk gekocht. Ik was zeer benieuwd omdat ik niet eens wist dat deze film bestond. Vond'm zeker niet tegenvallen, maar hij had wel wat spannender gemogen van mij. Koblenko irriteerde mij in sl8n8t, maar dat kwam denk ik ook dat ik de film zelf niet zo leuk vond. Hier deed ze het echter wel goed en de andere actrices ook. Op bepaalde momenten zakte de film in. Dat is opzicht niet zo erg om de kijker even rust te geven, maar soms duurde die rustpauzes voor mij gevoel te lang. Het einde was een verrassing want die had ik echt niet aan zien komen. Binnenkort maar weer even herzien.

Ik blijf bij mijn mening dat er te weinig van dit soort films in Nederland worden gemaakt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Voor een Nederlandse film, valt het echt niet tegen!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waarom heet het eigenlijk stille nacht? Hier soms om?

Sti-hi-le nacht! Bru-huut verkracht.

avatar van Spetie

Degelijke thriller van eigen bodem. Ik ben toch een klein beetje verrast door deze film van Ineke Houtman, want ik verwachte er destijds van tevoren niet zo heel veel van. De film heeft een goed verhaal, dat ondersteunt wordt door degelijk acteerwerk van zo goed als alle hoofdrolspeelsters, waarbij Caro Lenssen er toch duidelijk bovenuit steekt. De film kent een prima spanningsopbouw en bevat ook nog eens een sterke sfeer,mede veroorzaakt door de hele aardige muziek van de film. Het einde is dan helaas wat voorspelbaar en valt een beetje tegen. De film is op een enkel moment wat ongeloofwaardig, maar dat is niet dermate storend dat het de film beinvloedt. Prima kijkvermaak!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Opmerkelijk hoe traag een film kan zijn in slechts 80 minuten speeltijd: 2.00 (1.90)

Stille Nacht is een film met potentie, dat er helaas maar gedeeltelijk uit komt. Een tiental geforceerde momenten, een weinig betekenisvolle plotwending, een verhaal dat nooit echter lekker van de grond komt en enkele ongeloofwaardige keuzes houden het niveau van Stille Nacht kunstmatig laag. Dat er het eerste halfuur dan ook nog eens ondermaats wordt geacteerd helpt ook niet echt mee, al groeien de meesten toch nog redelijk in hun rol. De dialogen waren daarentegen over het algemeen aardig en blijft de film dicht bij zichzelf, hetgeen Stille Nacht een degelijke en rustieke uitstraling verschaft (al speelt het lage tempo hier ook een rol in). Toch had er meer met dit concept gedaan kunnen worden, getuige het feit dat de personages grotendeels uit bordkarton bestaan en de zoektocht naar de dader nogal onbeholpen overkomt.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Redelijk spannende Nederlandse film, maar ik moet eerlijk blijven en niet de film hoger raten dan nodig is, puur omdat het WEL een Nederlandse film is... 2,5 sterren