• 9.375.082 stemmen

Releasedatum: 16 september 2004

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Stille Nacht

Vijf studentes nemen het heft in eigen hand, als de studentenstad waarin ze wonen geteisterd wordt door een verkrachter. Hun speurtocht levert niet alleen een dader op, maar ook een bijzondere band met elkaar.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het lijkt soms wel of er buiten GTST geen acteurs en actrices in Nederland zijn.

De telefilm 'Stille Nacht' van regisseuse Ineke Houtman wordt in de bioscoop uitgebracht. De psychologische thriller draait vanaf medio september in ruim zestig Nederlandse theaters.

Het gebeurt maar zelden dat een film die voor televisie wordt gemaakt van tevoren in de bioscoop uitkomt. Eerder gebeurde dit met 'Familie' en 'Cloaca'.

bron: NOS teletekst

avatar van jassonn

jassonn

Ben benieuwd of er veel mensen naar de bioscoop zullen gaan.

avatar van T.O.

T.O.

Wanneer komt hij dan op tv?

Ben ik een ontzettende tv-n00b als die actrices me helemaal niet bekend voorkomen?

avatar van T.O.

T.O.

kos schreef:

GTST hè...

Alledrie? pfff...

Webby

Caro Lenssen doet ook mee... geen soapie. En helemaal niet vervelend om te zien

Exclusieve preview op MovieMeter

(afbeelding)

(afbeelding)

avatar van markpennings

markpennings

Lijkt me geen goede film, echt zo'n anti mannen film, dus meer iets voor vrouwen. Victorio, vind ik ook niet goed, ze speelt een gek in gtst, en niet erg realistisch.

avatar van FX

FX

Wat is dat toch met die Victoria Koblenko dat je dat kind ineens overal in de media tegen komt?Ik heb haar echt nog nooit wat zinnigs horen uitkramen, bijzonder aantrekkelijk is ze niet en nog belangrijker: haar acteerwerk is hemeltergend slecht!Kennelijk genoeg redenen om te worden beloond met een heuse filmrol!

Ineke Houtman is een goede regisseur. Met goede spelregie is wellicht GTST niveau te voorkomen. Ik verwacht van wel eigenlijk.

markpennings schreef:

Lijkt me echt zo'n anti mannen film,

Met een scenario van Frank Ketelaar? Vast niet...

Stille Nacht in Vlissingen

In aanwezigheid van de gehele cast en crew gaat de Nederlandse speelfilm 'Stille Nacht' 11 september in Vlissingen in wereldpremière. De galavoorstelling maakt deel uit van het Film By the Sea festival, dat begin september plaatsvindt in de Zeeuwse stad. Dit heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

'Stille Nacht' is een psychologische thriller met in de hoofdrollen Victoria Koblenko, Liesbeth Kamerling, Josefien Hendriks en Christel Oomen. Zij spelen vijf studentes die het recht in eigen hand nemen en zelf op zoek gaan naar een serieverkrachter.

Het plot van de film is losjes gebaseerd op de serieverkrachter uit Utrecht, die nog steeds vrij rondloopt. Regisseur Ineke Houtman heeft vooral een spannende film willen maken. Scenarist Frank Ketelaar benadrukt 'dat het belangrijk is dat mensen weten dat het fictie is'. Na afloop van de première verzorgt Birgit Schuurman een optreden. Op 14 september vindt een herhaling plaats van het evenement, op de andere festivallocatie in Scheveningen.

avatar van cr_ix

cr_ix

markpennings schreef:

Ik denk niet dat dit persé een anti-mannen-film hoeft te worden hoor... anti-verkrachter-film is denk ik meer op zijn plaats...

"Ineke Houtman, die eerder de succesvolle jeugdfilms Madelief - Krassen in het tafelblad en Polleke regisseerde, wilde per se een jongere generatie actrices in de hoofdrollen. Houtman: ‘Toen ik ooit door de Verenigde Staten liftte, ben ik bij twee mannen in een enorme vrachtwagen ingestapt. Ze lieten me een pistool zien, maar ik was helemaal niet bang. Het kwam niet bij me op dat ze me iets aan zouden kunnen doen. Díe naïviteit, daar was ik naar op zoek. Stille nacht gaat over het verlies van onschuld. Iemand als Kim van Kooten weet al te veel, die geloof je niet meer in mijn film. Deze meisjes wel."

volledige artikel

avatar van titia

titia

Is er al een trailer van bekend?

avatar van eerdekes

eerdekes

maakten ze in belgie maar zo films per jaar..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ben niet erg weg van de cast, maar vind het een origineel idee. En ik hoop dat het goed uitpakt.

Ik hoop dat het een keer iets anders wordt dan de meeste Nederlandse films en dat dit een 'echte' thriller wordt.

titia schreef:

Is er al een trailer van bekend?

Trailer staat nu online op de officiële website: http://www.stillenachtdefilm.nl

En veel andere info!

Webby schreef:

Eerste keer stopt-ie halverwege, tweede keer kom ik tot op tweederde. Leve Win mediaplayer

Van wat ik verder zag, werd ik niet heel vrolijk.

Ik vind het verhaal te vergezocht. Dat vind ik na het zien van de trailer des te meer.

Webby

De titelsong is nu te horen op de officiële filmsite van Stille Nacht. Wat een fout zeik nummer

avatar van Chantal1978

Chantal1978

Webby schreef:

Nou idd!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vind het wel wat hebben, beetje Sinatra stijl. Echte latenight muziek voor bij een goed glas wijn. Moet je hem wel opzetten als LP natuurlijk, deze plaat suckt zondere de nodige kraakjes.

Of het bij de film past is een heel ander verhaal.

avatar van jassonn

jassonn

Ik kan de poster nou niet echt creatief of origineel noemen.

Captain Pervert schreef:

beetje Sinatra stijl.

....beetje....?????

*kuch*ripoff*kuch*

Hey Mik en tovenaar, jullie hoge beoordelingen verrassen me!

Vertel vertel!

avatar van tovenaar

tovenaar

Jaja, ik was wat moe gisternacht . Over de film: het was een degelijk gemaakte thriller met een lekker aantal spannende momenten en op een groot aantal ogenblikken ook doordrenkt van de juiste spooky sfeer. Verwacht geen super speciale dingen, maar gewoon een solide thriller.

Doordat de film zich het grootste deel van de tijd afspeelt in de nacht en in het bos, krijgt het direct een creepy sfeer. Gelukkig wordt de film nergens écht vergezocht (alhoewel, die riem came close) en is de film goed evenredig verdeeld met spanning, schrikmomenten en aardige detective varianten (crossende jonge meiden op een fiets doen het al snel goed bij me).

Daarnaast willen de knipoogjes etc van de actrices die op Film by the Sea waren ook helpen om de beoordeling het voordeel van de twijfel te geven .

avatar van minka

minka

Ben zelf zaterdag ook naar de premiere bij "Fulm by the sea' geweest en had eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen van deze film. Maar hij heeft me positief verrast, er zaten spannende stukjes tussen in de bossen en hij was precies lang genoeg om niet te gaan vervelen!