• 9.378.811 stemmen

Snuf de Hond in Oorlogstijd (2008)

Avontuur / Familie | 97 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 juni 2008

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Snuf de Hond in Oorlogstijd

Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij "Vredehoeve". Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert hem te ontdooien. Om een maatje te hebben heeft hij een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Samen beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Kapitein brandenburg / haaksma

Tjerk Verhoef

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ja, ik ook.........de hond speelde `t best.

Ja................................1*

avatar van stinissen

Redelijke jeugdfilm voor een groot publiek.

avatar van scholtie

scholtie

redelijke film, alleen het boek was vele malen beter.

Er waren veel onrealistische dingen, zoals dat snuf langs de Duitse patrouille en de duitsers deden helemaal niets. Ook waren in de film 's avonds de ramen niet bedekt.(wat in die tijd wel moest voor de engelse vliegtuigen) en het einde was ook erg matig.

veel dingen uit het boek waren ook niet overgenomen en veel dingen waren ook verzonnen, wat ik erg jammer vond.

maarjah een leuke film om met je familie te kijken!

avatar van wimaroca

wimaroca

carla0609 schreef:

ik heb gister de film gezien en vond deze toch leuk om te kijken, de kinderen vonden hem helemaal prachtig.

daarom geef jij een 4??

Quentin

Had De Jong met "De Scheepsjongens van Bontekoe" enigzins mijn vertrouwen gewonnen, na een reeks uiterst matige films die eraan vooraf ging, levert hij nu met deze prent ongelooflijk beroerd werk af. Enorm beroerd en totaal ongeloofwaardig scenario met stupide dialogen, slecht spel, tenenkrommende score en camerawerk dat er nog slechter uitziet dan dat van de lokale omroep op Schiermonnikoog. 1*

avatar van johanneman

johanneman

Was een aardige film om te zien het einde was erg afgeraffeld , te makkelijk om zo de duitsers te verjagen , en wie was die 2e inbreker? Zaten genoeg gaten in maar toch leuk geprobeert , De groepsknuffel vond ik erg overdeven , maar aan andere kant moet je ook dingen zien in die tijdsgeest en niet te vergeten het is gewoon een kinderfilm .

avatar van Wouter

johanneman schreef:

het is gewoon een kinderfilm .

Dus mag het allemaal minder goed...?

avatar van johanneman

johanneman

Nee dat zeg ik niet het is alleen gemaakt voor kinderen teminste zo beoordeel ik de film , en dan is het zo dat als de doelgroep het denk ik een goede film vind is de missie toch geslaagd voor de makers?

Dus waarom de film beoordelen als een volwassenfilm als deze daarvoor niet is gemaakt? Dan moet je kritiek geven op films die voor jouw doelgroep is gemaakrt , simpel toch?

Quentin

Ik laat me anders niet zo graag in een benauwend hokje of doelgroep stoppen, een film moet gewoon 'voor iedereen' goed zijn.

avatar van gotti

Exact. Het blijft de grootste onzin dat kinderfilms aan andere criteria mogen voldoen dan 'volwassenfilms'. Idealiter zou het 'genre' kinderfilms niet eens bestaan. Zullen we het voortaan gewoon 'films over kinderen' noemen en ze voor een zo groot mogelijk publiek aantrekkelijk maken?

avatar van jogert

jogert

Wanneer je het boek kent, en de film kijkt, zie je altijd verschillen, het is lekker verfilmd, en boeiend.

ook al is het geen film met een budget van een 10tal miljoen.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

De naam spreekt me niet zo aan....

• 11918 berichten

De EO heeft duidelijk een vinger in de pap gehad: een op veel fronten oubollige film.

Maar zeker vermakelijk, en voor het vermoedelijk lage budget zag het er allemaal keurig verzorgd uit, waaronder die schitterende stoomtrein aan het begin.

Tom van Kalmthout kan niet acteren (hoewel ik het 'm niet zou kunnen verbeteren) en krijgt lullige teksten in zijn mond gelegd.

avatar van Prudh

Prudh

BlueJudaskiss schreef:

De EO heeft juist veel calvinistische randjes weggevijzeld. De auteur van de boekenreeks was zwaar gereformeerd en schroomde niet zijn moraal in de boeken te verwerken. In zijn verhalen over 'Wamboe, de jonge Papoea' bijvoorbeeld was de achterliggende gedachte dat Wamboes volk zwarte magie aanhing en dat ze allemaal moesten bekeren tot het Christendom (en dat deden ze natuurlijk ook). In de Snuf-reeks bad Tom eerst tot god als hij in de penarie zat, en daarna kwam de hond pas in actie. Behoorlijk achterhaald dus. De film (en tv-serie) past natuurlijk wel goed in het gedachtengoed van de EO: bidden voor het eten, familiewaarden etc. Dat Snuf inderdaad erg oubollig is kan verder niemand ontkennen

Dank voor de info!

avatar van Quido

Quido

Jammer van het vreselijk ondermaatse scenario, bij herziening blijkt dat wederom het enige te zijn wat er fundamenteel mis is met deze prent. Andere (grote) missers, qua acteerwerk - al loopt de film niet over van talenten, met een beter scenario had het nog redelijk 'weggemoffeld' kunnen worden - en voorspelbaarheid, vloeien hier namelijk logisch uit voort. Technisch dik in orde, maar door het kinderlijke scenario geen al te plezierige zit.

avatar van GGG

GGG

Prachtige boeken...matige film qua verhaal en acteurs (die rol van die Tom had veel beter gekund...leek wel een Kuifje type qua styling)! Maar...wel prachtige beelden. Steven heeft daar als Nederlandse director wel gevoel voor vandaar dat ik qua sfeer filmbeelden een 3 geef. Maar het is een gemiste kans om het scenario zo matig te laten zijn voor dit soort prachtige jeugdboeken Steven! Het boek zoals ik het ken kwam niet tot leven zoals ik het las.

• 11918 berichten

Wat was het budget eigenlijk?

avatar van Quido

Quido

Geloof rond de zes ton. Weet niet meer waar ik het las/hoorde, kan het zo gauw ook niet vinden.

avatar van robertus65

robertus65

Bijzonder matige film, misschien wel te kinderactig allemaal.

Het kwam erg flauw en ongeloofwaardig over. Als het al een keer spannend werd, viel de film door de mand. Leek wel een Disney film, zoiets kwam het mij over.

• 11918 berichten

Na een herziening toch een halve punt omlaag gehaald. Sommige scenes waren wel érg ouderwets en ik vind Tom van Kalmthout tenenkrommend, in tegenstelling tot de aagename Vivian van Huiden.

avatar van gotti

Volgens mij een mini-serie versie van deze film, met meerdere verhalen.

avatar van De Mees

De Mees

Moet dat nog op MM komen?

Quentin

Er is een tv-serie van acht delen gemaakt, de eerste vier afleveringen vormen deze film en uit de laatste vier is de film gesneden die in december op DVD uitkomt.

avatar van De Mees

De Mees

Ok.

Acht delen kan dus niet op MM.

avatar van Spetie

Redelijke film, maaar toch niet zo als ik verwacht had. Het boek was destijds erg spannend en daar merkte ik in deze film helaas niet al teveel van. Alles is behoorlijk voorspelbaar en sommige zaken niet altijd even realistisch. De aankleding van de film is best goed en eigenlijk weinig op aan te merken. Het acteerwerk is redelijk, al is de keuze van een Nederlander als Duitse commandant natuurlijk wel erg slecht. Verder is het best een vermakelijke film.

avatar van Wdampower

Wdampower

Leuke film, leuke acteurs

Helaas niet hetzelfde als het boek, heel jammer, zo zie ik nergens de vrienden van Tom terug die je wel in de boeken ziet...

Verder goede spanning, en humor.. (ook wel belangrijk!)

avatar van RickZ

RickZ

Wat simpele jeugdfilm, goed voor die doelgroep maar niet voor de rest.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Lache film dit.de hond zette goeie acteerprestaties neer (oscarwaardig) echt een leuke film