• 9.369.469 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Fantasy / Actie | 93 minuten

Met onder meer: Judith Hoag, Elias Koteas en Raymond Serra

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 8 februari 1991

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles

"Hey dude, this is NO cartoon."

Vier gemuteerde schildpadden hebben van een rat die Ninja-technieken beheerst de Oosterse kunst geleerd. Ze leven in de riolen van de stad. De eerste mens die ze te zien krijgen is de verslaggeefster April. De schildpadden sluiten vriendschap met haar en helpen een handje in de strijd tegen een golf van misdaad in de stad, waar de organisatie Foot achter steekt.

Leonardo (stemrol)

Raphael (stemrol) / Passenger In Cab

Donatello (stemrol)

Michaelangelo (stemrol)

April O'Neil

Casey Jones

Splinter (stemrol)

The Shredder / Oroku Saki (stemrol)

Leonardo / Gang Member

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

De goede ouwe tijd van de turtles, wat heb ik me vroeger vermaakt met die schildpadden

3***

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

erg lang geleden dat ik deze heb gezien.. ik was hier vroeger helemaal gek op.. vond toen die reuzenschildpadden erg leuk maar ja krijgt een 3*** van mij..

WB

Leuk dat er nu ook een remake komt, geheel in CGI.

Leuke trailer ook. Helaas nog nergens te vinden op Moviemeter...

IMDB

avatar van Christine

Christine

echt super leuke film toen ik nog jong was en toch heb ik ergens nog steeds wel tijd voor deze film als die op tv komt net als de andere delen, doet me echt denken dat toen ik deze film zag dat ik ook zo'n echte turtle costume wou hebben 3,5 sterren

Deze krijgt van mij het Maximum sterren dus 5 *****

Enne aan WB. Diene die net uitkwam in de bioscoop is geen remake ben gaan kijken.

Waar kun je deze film vinden op DVD met Ned. Ondertitels ???

avatar van bouba

bouba

ze liggen bij de bart smit voor 4 euro als het goed is

Shunshine

Is dat in belgium Bouba ???

avatar van w8jij17

w8jij17

Hier een stukje uit de film:

Deze film behoort echt tot mijn jeugdsentiment. Ge-wel-dig!

Hopen dat hij snel een keer op TV komt.

avatar van Doom

Doom

Teenage Mutant Ninja Turtles bevat een belachelijk verhaal, lelijke effecten, simpele moves en irritante muziek. Toch blijft het jeugdsentiment dat erg vermakelijk is door de heerlijke humor. Kijkt gewoon lekker weg.

bouba schreef:

ze liggen bij de bart smit voor 4 euro als het goed is

Ja, maar niet deel 1. Deel 1 is nergens (legaal) met NL ondertitels te verkrijgen. Helaas. Deel 2 en 3 overal te verkrijgen...

avatar van P_B

P_B

WB schreef:

Dan heb je de release gemist van afgelopen maand, ik dacht 23 april. Bij de Blokker kost ie 5 euro.

Shunshine

Hij is inderdaad te koop.

Ik heb hem nu ook.

Mooie film hoor.

avatar van film88888

film88888

P_B schreef:

zou hij nu nog is belgie in blokker op dvd zijn, want ik zoek hem al heel lang?

avatar van megaman

megaman

Ik heb deze film op DVD. Is de kwaliteit nou altijd al slecht geweest van Turtles want ik vond het tegenvallen op DVD. Het lijkt wel een één op één overzetting van de bioscoop versie uit die tijd. Qua geluid lijkt het meer VHS. Jammer, en ik vraag me af of de andere twee delen net zo zijn.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuk filmpje niet fantastisch maar leuk ook in het begin als ze dat dansje doen (zag eigenlijk niet uit maar wel lachen) en de actie viel mee vond ik en het verhaal ook! ***

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Matige film qua verhaal matig, qua acteren matig maar het gevecht op het laatste vind ik wel leuk!

* * * *

megaman schreef:

idd, heb het dus ook, en het geluid is gewoon mono en het beeld is als van een VHS. De uitgever heeft waarschijnlijk ook het overzetten van VHS naar DVD ontdekt...

Maar daarentegen nog steeds erg leuk om te zien.

avatar van Dirigent

Dirigent

Erg leuke jeugdfilm om te zien, Vroeger was mijn zoon hier erg fan van en hebben we de film vaak gehuurd en uiteindelijk zelfs gekocht en ik vind hem ook door de jaren heen minder geworden maar hij is nog altijd leuk als je het mij vraagt.

* * *

avatar van Legan

Legan

Dirigent schreef:

* * *

Eigenlijk ook mijn opinie. Inclusief enige sentimentwaarde:

3,0 sterren

avatar van film88888

film88888

Nu 18 jaar later is de film nog steeds super, en niet afgezaagt.

Dit is idd een jeugdsentiment, maar vind toch dat de film voor heel de familie is, en de actie vond ik nog wel echt goed gedaan, en dan nog de muziek ertussen was echt goed gedaan.

Elias Koteas vond ik echt wel het beste van al, en heb toch soms heel hard van men stoel gelegen door de man zijn grappen.

Voor de kids een juweeltje, en voor de grotere toch wel best een erg goede film naar mijn mening.

3,5

avatar van michael myers

michael myers

film88888 schreef:

zou hij nu nog is belgie in blokker op dvd zijn, want ik zoek hem al heel lang?

hee op bol.com staat hij ook te koop hoor

!

avatar van Arbiter

Arbiter

Haha die turtles waren echt grappig gemaakt , soms wel een leuke scene maar voor de rest is het echt een slechte film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Prachtig als je Splinter in dat kooi'tje ziet, terwijl zijn meester aan het trainen is. Plinter doet dan ook mee.

1 van de grappigste dingen die ik ooit heb gezien!

avatar van Aapje81

Aapje81

Toen ik een jaar of 10 was vond ik deze film geweldig. Ik heb hem honderde keren gezien en hier enorm veel plezier aan beleeft. Het is een film die toen prima werkte voor de doelgroep. Vanwege het sentimentele geluk een hoge beoordeling

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Vroeger met de kinderen (verplicht) meegekeken. Niet 1 x maar wel "tig" keren. Leuk voor de kids maar voor mij hoeft het niet meer.

avatar van namingway24

namingway24

Gerweldig jeugdsentiment. Net iets volwassener dan de tekenfilms, maar minder dan de originele comics. De Turtles zien er goed uit, Koteas is een goede Casey Jones, en er zit genoeg humor in.

Misschien te kinderachtig voor de gemiddelde MovieMeter-gebruiker, maar ik ben niet bang om het kind in mij te laten spreken en deze film een topcijfer te geven.

avatar van Legan

Legan

Tja, wat moet ik zeggen.... Een 'dom' verhaal, over het acteren valt weinig te zeggen, de effecten zijn slapjes, de gevechten en moves supereenvoudig, ... Toch blijft het vermakelijk en met simpele humor. Cowabunga dude!!!

En nee, jeugdsentiment heb ik niet in de score meegerekend.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Eigenlijk wel een slap filmpje. Sowieso heb ik de coolheid van de Turtles nooit goed begrepen, simpelweg omdat ik liever andere series keek in mijn jeugd. Daardoor was er bij het zien geen klik met vroeger of nostalgische sentimenten. Als dan de kinderachtigheid maar matig uitvalt qua uitvoering en humor, houd je maar weinig over.

avatar van korp

korp

Heerlijke jeugdherinneringen.. En daarnaast is het best een leuke kinderfilm, voor die tijd. 3 dik verdiende sterren

avatar van Ralf81

Ralf81