Genre: Animatie / Actie
Alternatieve titel: Ninja Turtles: Totale Chaos
Geregisseerd door: Jeff Rowe en Kyler Spears
Met onder meer: Nicolas Cantu, Micah Abbey en Brady Noon
IMDb beoordeling: 7,2 (71.082)
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
"Heroes aren't born. They're mutated."
De gemuteerde schildpadden Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo leven al vijftien jaar in het geheim in New York City met hun vader Splinter, een gemuteerde rat. Zat om afgeschermd te zijn van de menselijke wereld, gaan de vier broers op pad om de harten van de New Yorkers te winnen en geaccepteerd te worden als normale tieners door middel van heldendaden. Hun nieuwe vriendin April O'Neil helpt hen een mysterieus misdaadsyndicaat aan te pakken. Het viertal raakt echter diep in de problemen wanneer een leger mutanten op ze wordt losgelaten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op SkyShowtime
Bebop (stemrol)
Leatherhead (stemrol)
Wingnut (stemrol)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 9 augustus 2023 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)
Esteban
Tof stijltje!
De teaser was me iets te veel op flauwe humor gericht, ik kijk uit naar een eerste blik op het verhaal en bovenal actiescènes.
Captain Pervert
- 2052 stemmen
Vreemde visuele stijl, Turtles met een geestelijke leeftijd van 7 of 8, en een zwarte April O'Neill.
Maar wel met een sterrencast. Hoe dan. Waarom.
Thorongil
Leuk voor thuis eens te zien, maar niet echt de moeite voor in de bioscoop op het eerste zicht.
De film werd wat verkocht als 'de beste TNMT films ooit'. Er zijn ondertussen al wel wat films, animaties en series geweest met de schildpadhelden met gevarieerde kwaliteit. Soms teveel humor, dan weer te weinig. In de trailer van TMNT: Mutant Mayhem hadden de turtles een zeer jonge stem, wat lijkt alsof het echt wel voor tieners is gemaakt. Maar het zijn dan ook tieners natuurlijk...
En wat een heerlijke verrassing. Het is mooi om te zien dat er wat meer wordt afgeweken van de standaard tekenstijl die we kennen via Disney, Pixar en Dreamworks. Die leggen steeds minder de focus op een eigen stijl. De Spider-Man animatiefilms waren al een verademing in de animatieblockbusters en ook deze TMNT is heerlijk om te zien. Mooie tekenstijl die je meteen meeneemt in een avontuur. Het is een warme stijl die ook wat linkt naar de comics.
Dit is misschien wel de beste TMNT film, of toch bovenaan het lijstje. Leuke tekenstijl, grappen die werken, boeiende figuren en genoeg actie en vaart in het verhaal. Dat verhaal zelf is echter soms wat pover. We hebben het allemaal al eens gezien en de plot kan je perfect in 3 zinnen noteren. Sowieso blij verrast met deze film!
nognooit
- 1989 stemmen
Meer gericht op kids dan millennials of gen-x maar toch echt wel een hele toffe film.
Visueel fantastisch en een unieke stijl, die het best te omschrijven valt als dynamisch concept art, spetterend op het doek.
Na animatiefilms als The Mitchells vs the Machines, Into en Across the Spider-verse is dit wederom een bescheiden animatie revolutie. Met super toffe old school hip hop soundtrack.
Jensvangoch
Een grote verassing.
Had zelf niet zo'n hoge verwachtingen bij deze film, maar sinds dat ik hoorde dat dit dezelfde style had als the tekenversie van spiderman stegen mijn verwachtingen enorm erg. En daardoor viel die tegen.
Zoals de titel al zegt: totale chaos, ja dat is er in deze film. Naast het verhaal wat echt gewoon goed in elkaar zat, word er super veel actie naar je hoofd gegooid. En ondanks dat dit een tekenfilm is vond ik hem zelf nog leuk.
Ik vond hem goed, maar ik denk dat puur doordat het dezelfde tekenstyle heeft als Spiderman dat daardoor alle verwachtingen heel hoog zijn door het mega succes van die film.
Dus al met al goede film maar verwacht niet dat deze film dezelfde style heeft als spiderman ook zo goed is als Spiderman.
7.0/10
mrklm
Dé aangename verrassing van 2023 is in een woord perfect. Seth Rogen, Evan Goldberg en Jeff Rowe leverden een scenario met een eerbetoon aan martial arts-films (en een iemand in bijzonder), slimme verwijzingen naar 80s en 90s cultuur en naar de ‘oude’ Teenage Mutant Ninja Turtles. Brady Noon is de vierde kaart in het jeugdige kwartet dat fantastisch acteerwerk aflevert als de Turtles, die zich gedurende de hele film consequent gedragen en uiten als de naïeve, welwillende tieners die ze zijn. Er is een geniale ondersteunende, een dito soundtrack en de animatiestijl is schitterend, maar nooit schreeuwerig. Bijzondere vermelding voor de montage van Greg Levitan en de heerlijke soundtrack. Een bijzonder leuke film voor alle leeftijden.
Best wel een aangename verrassing. Zo hebben we in korte tijd met Turtles en Spider-Man twee hele aangename animatiefilms die een geheel eigen stijl hebben. Deze Turtles film ziet er erg schilderachtig mooi uit en ook het plot rondom de hele jonge Turtles die het leven en zichzelf aan het ontdekken zijn werkt goed. Wel vind ik dat het iets te gericht is op jongere kijkers, maar dat zal geen toeval zijn met Nickelodeon achter deze productie.
Qua humor is het bij vlagen geinig, maar ze willen soms iets te trendy zijn. Zal ongetwijfeld te maken hebben met het publiek waar ze op mikken. Qua plot blijft het allemaal vrij basic, ik had iets meer uitdieping gehoopt te zien maar het was ook wel oké. Wel vond ik April O'Neil niet sterk, alleen richting het einde had ze enige inbreng.
Blijf nog even zitten voor de mid-credits, dan krijg je een vrij duidelijk signaal wie de bad guy in een eventueel vervolg gaat zijn.
Jynxter
Wat een lekkere tekenfilm. De Turtles waren blijkbaar aan hun zoveelste opfrisbeurt toe, maar deze is wel uiterst goed geslaagd.|
Een vette tekenstijl, heerlijke pacing, goed getimede humor en wat nostalgische elementen, maakte voor mij dat de dik 1,5 uur voorbij vlogen. De 4 titelkarakters zijn typische jonge tieners in alles behalve uiterlijk (ok, en vechtsport beheersing), en dat werkt uitstekend. Zeker in de klassieke generatiekloof met Splinter als overbezorgde vader. En April als onzekere en weinig populaire highschool scholiere is ook een prima insteek.
Dat het allemaal niet baanbrekend is en je het verhaaltje al vrij snel uit kan tekenen, is bij een film als deze, geen enkel bezwaar.
teigertje
Wat kan je zeggen, over de nieuwe Turtles animatie film.
Het is een stijl, waar je van moet houden.
Ik vind deze film, niet het niveau van de Spider verse films, die zijn stukken beter.
Deze film is een soort kunstzinnige animatie, wel artistiek gemaakt.
Soms heel mooi, soms lelijk wat betreft bepaalde karakters,maar het is duidelijk in deze film.
Dat dat de bedoeling is van de makers.
April kwam voor mij letterlijk niet uit de verf, vond ik jammer.
Splinter was echt niet mooi gemaakt, de minste Splinter in de TMNT movies.
De Turtles waren ook wel heel leuk, in deze versie,maar anders.
Een prima animatie, maar niet wat ik ervan gehoopt had,toch enigzins minder,als verwacht.
mjk87 (moderator films)
Toffe film wel. Duidelijk geïnspireerd door de recente animatiefilms rond Spider-Man met een beetje dezelfde grove stijl. Enerzijds mist de film een beetje eigen smoel, anderzijds is dit ding visueel verrukkelijk, met mooie schetsmatige achtergronden, sfeervol, fijn kleurrijk en een heerlijke hiphop soundtrack. Leuk ook dat deze Teenage Turtles ook echt als tieners aanvoelen, zowel de stemmen van jonge acteurs als hun gedrag. Stemmenwerk etc is prima met een verrassend sterke Ice Cube. Grootste euvel is dat de film vooral actiegedreven is. Ik denk dat er op dramatish vlak veel meer in zit maar behoudens enkele sterke momenten zijn die er nauwelijks. De actie s prima verfilmd, en blijft goed, maar na ruim een halfuur wordt het allemaal wel meer van hetzelfde en zo weet de film richting het einde niet meer echt te boeien. Gelukkig duurt de film maar ruim anderhalf uur waardoor dit ding goed is uit te zitten, maar het is gewoon een gemiste kans. 3,5*.
MosquitoSmasher
Vandaag met mijn 8 jaar oude neefje heen geweest en we hebben ons echt goed vermaakt. Hele toffe animatie style, leuk verhaal, toffe vechtscenes en de old school hiphop muziek pastte er goed bij.
Tuurlijk is het onnodig dat ze April ineens veranderd hebben, ik zal zulke dingen nooit begrijpen. Laat een established character gewoon wat het is, en natuurlijk die LGBTQIA poster op die school, maar dat is hooguit een seconde en het stoort verder niet. Onnodig vind ik het wel.
Verder gewoon tof. Omdat mijn neefje nog niet super goed Engels kan (en omdat we sowieso pas later in de avond naar de OV konden, waar ze dan ook meteen 3D dwingen, geen 2D)moesten we het wel in het Nederlands kijken en echt blij wordt ik nooit van zulke dingen. Woorden zoals "sus" en "niffo" kwamen voorbij, ik weet wat het allemaal betekent, maar dat kan toch niet de vertaling zijn in een film? Do better!
Verder was de humor wel zwaar hit or miss voor mij, maar dat komt vast en zeker door de Nederlandse stemmen, want man oh man wat ergerde ik me best vaak eraan. Ik heb een Pathé Unlimited abonnement, wellicht ga ik hem gewoon nog een keer kijken maar dan in mijn uppie in het Engels. Hopen dat ze nog een optie gaan bieden voor 2D. Fuck off met dat 3D.
Ik zie graag een vervolg tegemoet.
Shinobi
"Cowabunga!"
Het is duidelijk te zien dat deze film zijn inspiratie heeft gehaald uit de 'Spider-Verse' reeks.
Iedereen is denk ik wel bekend met de Teenage Mutant Ninja Turtles. En zo niet, dan is er deze reboot waarin alles haarfijn opnieuw wordt uitgelegd. Zo zie je de welbekende oorsprong van de vier schildpadden en hun meester, de gemuteerde rat Splinter.
Wat uiteraard gelijk in het oog springt, is de animatiestijl. Het is een soort van krasserige graffiti; dikke stiftlijnen en sketches. Het is enorm verfrissend te noemen en zorgt zeker voor de nodige levendigheid. Daarbij heeft de opzettelijke slordigheid zo zijn charme. De dikke soundtrack eronder maakt het helemaal af.
Het verhaaltje zelf is aan de simpele kant gehouden en meer gericht op humor. De grappen zijn helaas wel iets te veel gericht op de huidige tienercultuur, maar met het beoogde publiek snap ik het op zich wel. Qua actie valt er gelukkig volop te beleven en worden de Ninjutsu skills uitstekend gebruikt. Een minpuntje is dat het slot nogal in herhaling valt.
Al met al is 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem' een aangename herintroductie geworden. Een vervolg zie ik graag tegemoet komen, vooral met de aankondiging van de bad guy tijdens de eindcredits.
3,5 Sterren.
soom
Mja.
Nou.. niet direct iets.
Er gebeurt (gebeuren) wat teveel aan plotwendingen en dingen die plaatszingen. Plaatsvinden. Tuurlijk, Raphael is en blijft tot in sint pruimentijd de allerleukste uit het hele schildpaddenfestijn.. maar hij draagt deze "last" natuurlijk niet alleen.
Waar het hem aan en in zit dat ik dit niet zo 1-2-3 waardeer?
Ik ben een saaie, droge pipo, gebruik geen drugs behalve (ooit) sigaretten en koffie/thee, chocolade.. maar ik stel me zo voor dat als je een slechte/bad trip hebt. Het er ongeveer uitziet zoals deze film...
Iron Maiden
Wat een geweldig eerbetoon aan een inmiddels toch wel legendarische franchise. Toen ik de trailer zag was ik niet zo onder de indruk van de animatiestijl, maar het went snel en ligt volledig in lijn met de toon van de film. Brutaal, wild en speels. Mutant Mayhem biedt gewoon alles wat ik zoek in een TMNT film, namelijk flitsende gevechten, de ongeremde skaters/graffiti mentaliteit en de broers die gedurende de film zichzelf en elkaar beter leren kennen. Ik ben zeer aangenaam verrast en het is lang geleden dat ik met zoveel plezier naar een animatiefilm heb gekeken. Ondanks dat het de bekende paden bewandeld voelt het toch verfrissend, al speelt een stukje herkenning en jeugdsentiment natuurlijk ook zwaar mee. Voor mij in ieder geval één van de beste films van 2023 en zeker een titel die zich bij mijn collectie als physical copy gaat voegen in de toekomst.
AllesAlGezien
Vermakelijke film in fraaie tekenstijl die leuk de balans weet te vinden tussen actie en wat verdieping van de karakters. Erg leuk gedaan allemaal..
stokvis
Ik vond het hele grafische stijltje al niet om aan te zien, maar toen April in de film verscheen was de keus snel gemaakt: uitzetten. Totaal onnodige aanpassingen op een klassieker.
WB
Wat een leuke animatiefilm, met een geheel eigen stijl qua animeren. Verfrissend. De stemmen passen goed bij de karakters, die nu ook écht ogen als tieners, in hun doen en laten. Tieners die het leven willen ontdekken, en hier de nodige strubbelingen tegenkomen.
Neem daarbij dat het volledig is gebaseerd op de tegenwoordige tijd (ik zag veel gelijkenissen met mijn eigen tiener thuis), en je hebt eigenlijk een soort van 'coming of age'-film over gemuteerde schildpadden. Wellicht dat hier een diepere betekenis in zit over acceptatie van buitenbeentjes, maar het ligt er niet zo dik bovenop als bij de tegenwoordige Disneyfilms. Tuurlijk, ze hebben wat aanpassingen gedaan in de karakters, maar niet storend. Gewoon een hele leuke film, die naar meer smaakt. Laat deel twee maar komen.
K. V.
Eindelijk nog eens een goeie Turtles film.
Qua tekenstijl lag deze in het verlengde van de Into the Spider-verse films, dus was wel tof gedaan. Ook het verhaal was goed gevonden en verveelde ook niet. Verder waren de stemmen ook nog goed gekozen en zaten er nog enkele leuke momenten in.
Had lage verwachtingen bij deze film, maar was aangenaam verrast, vond het een dikke aanrader!
Paramount deelt eerste trailer voor aankomende animatiefilm 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem'
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Jeanne du Barry
Biografie / Historisch, 2023
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Actie / Avontuur, 2023
new york citybroer of zus relatieskateboardencrime fighterturtlesuperheldninjaduringcreditsstingerteenage mutant ninja turtlesaspiring journalist anthropomorphic animal
Social media
- Registreer |