• 9.374.084 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Fantasy / Actie | 93 minuten

Met onder meer: Judith Hoag, Elias Koteas en Raymond Serra

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 8 februari 1991

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles

"Hey dude, this is NO cartoon."

Vier gemuteerde schildpadden hebben van een rat die Ninja-technieken beheerst de Oosterse kunst geleerd. Ze leven in de riolen van de stad. De eerste mens die ze te zien krijgen is de verslaggeefster April. De schildpadden sluiten vriendschap met haar en helpen een handje in de strijd tegen een golf van misdaad in de stad, waar de organisatie Foot achter steekt.

Leonardo (stemrol)

Raphael (stemrol) / Passenger In Cab

Donatello (stemrol)

Michaelangelo (stemrol)

April O'Neil

Casey Jones

Splinter (stemrol)

The Shredder / Oroku Saki (stemrol)

Leonardo / Gang Member

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Zucht... niet te veel woorden aan vuilmaken!

avatar van dttom

dttom

volgens mij is dit de allereerste film die ik in de bios heb gezien...jeugdsentiment

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

In een sentimentele bui kwam ik de Teenage Mutant Ninja Turtles triologie tegen en die heb ik dan maar gekeken. Dit deel was nog wel kijkbaar en grappig om weer een keertje te zien. Dit is duidelijk het beste deel want de rest is al helemaal niets.

avatar van Hemdale

Hemdale

Dit vond ik vroeger echt een fantastische film, maar als ik de film nu weer zal kijken zal het wel lange niet meer zo mooi zijn!

• 2077 berichten

De eerste film van de turtles is ook de beste . Het is de donkerste en de meest realistische film van de drie. Hij weegt het zwaarst. Kortom, leuk entertaiment voor mensen die gewoon is een simpele maar toch leuke film willen zien. 3*

WB

Mijn 2e bioscoopfilm! Allemaal flashbacks naar me jonge jaren! Helemaal te gek vond ik die film, en ik blijf ze leuk vinden! Heb deel 2 op video, maar deel 1 was et best van de trilogie! Misschien dat ik die binnenkort maar weer es moet kijken! Zeker in de top 5 van de best verfilmde stripverhalen ooit!

Krijgt van mij 4 sterren!

avatar van Purmerend

Purmerend

Van de Turles heb ik nog heel veel stickers! Waar we toen ook op straat handje klap mee deden zodat je ze van elkaar kon winnen.

Toptijd!

• 2077 berichten

Tja , eigenlijk was mijn 3 sterren te laag. Heb deze vroeger vele malen gezien en het is idd één van de betere comicverfilmingen. Grauw , grimmig maar toch met humor , perfect dus. De huidige waardering is gewoon te laag. Wat is er slecht met deze film ? In zijn categorie een topper.

sn@ke schreef:

Inmiddels 5 sterren ?!! Oftewel; correctiestem om het gemiddelde eens op te krikken....

• 2077 berichten

Nee, aan die praktijken doe ik niet mee. Dat gemiddelde kan me niet zo veel schelen. Mijn beoordeling : tja , kijk , ik ga niet ontkennen dat de film erg veel jeugsentiment is, maar hij is uiterst goed gemaakt. Toen ik mijn 3 sterren gaf, was het al verschillende jaren geleden dat ik hem zag. Ik kan de film nu ( na herziening) nog veel beter waarderen doordat ze de juiste sfeer beet hebben en dat deze zoveel malen beter dan alle andere inmiddels verschenen comicverfilmingen. Voor mijn part is dit dit eigenlijk de beste ( naast batman). De film is vrij donker maar weet toch de nodige humor erin te leggen. 5 sterren lijkt voor de rest misschien verschrikkelijk veel , maar naar mijn mening verdient hij het wel.

avatar van as

as

ik vindt 5 *en wel erg veel maar toch is het een aardig filmpje. vrij donker gefilmd en een leuk verhaaltje. toch ontkomt ie niet helemaal aan het kiddie gevoel en is op momenten te lief en aardig. Natuurlijk moet de hele familie er van genieten. dat is jammer. de oorspronkelijke strip van Eastman en Laird was veel zwartgalliger. waar zijn trouwens de plannen van Joh Woo gebleven om nog een nieuwe turtle film te maken?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film heb ik gehuurd op mijn tiende en vond hem - fanboy als ik toen was - ontzettend gaaf. Nu ben ik 22 en ik heb hem onlangs nog met een vriendin gekeken in het kader van "Ik kijk met jou altijd naar romantische shit, nu pas je je een keer aan mij aan" en ze vond het nog leuk ook.

Dat komt omdat de film zichzelf best serieus neemt en probeert de sfeer van de originele Turtles strips over te nemen.

Dit in tegenstelling tot de oude, blije Turtles tekenflimserie uit 1987, waarin de Turtles bovendien geen "Ninja" mochten heten vanwege de associatie met wapens en geweld.

Nog even een tip, trouwens: men is in 2003 begonnen met een geweldige remake van de tekenfilm, dit keer met veel duistere elementen uit de strips. Deze serie wordt momenteel uitgezonden door "FoxBox" in de USA, maar ook door Fox Kids in Nederland, helaas wel met Nederlandse stemmen. De Amerikaanse stemmen zijn echt geweldig en ik raad iedereen dan ook aan om die te kijken. De slimmer downloader kan er vast wel aan komen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Captain Pervert schreef:

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Volgens mij zit er ook nog verschil tussen de VS en Europa maar dat weet ik niet zeker.

Je zou het kunnen checken op imdb.com of ninjaturtles.com. De details weet ik niet meer.

avatar van as

as

Ha! Dus dát was de reden? Ik begreep het al nooit waarom het afwisselend "Hero" en "Ninja" was. Maar was er geen tekenfilmserie die ook Ninja Turtles heette? Of was dat alleen de strip?[/quote] dat was idd alleen de strip van Laird en Eastman, die trouwens een stuk harder en donkerder is dan alle tekenfilms die op de buis zijn verschenen. Ach ja, de commercie, he?

WB

Weet iemand waar je deze film op dvd kan kopen? de FRS en Bol.com hebben em niet Deze wil dus zeker op dvd in mijn collectie namelijk! Errug leuke film, en zooo laag beoordeeld hiero! Jammer...

• 2077 berichten

is idd erg moeilijk te vinden op dvd in tegenstelling tot deel 2 en 3 die je makkelijk kan kopen.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Deze film is té lang geleden om op te stemmen, ik kan me er nauwlijks meer wat van herinneren.

Als kind vond ik het heel tof, dat weet ik nog wel, maar ik ben ouder geworden..

avatar van GerwinF

GerwinF

joh....

avatar van De GeuS

De GeuS

3 sterren, vanwege het jeugdsentiment en het feit dat de 4 "ninja turtles" er zo natuurgetrouw uitzien....

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

De tekenfilm was toch een hype toen.

avatar van Justice4All

Justice4All

ThaMovieVoter schreef:

De tekenfilm was toch een hype toen.

Deze film ook

avatar van Flipman

Flipman

Er kleeft voor mij ook heel wat nostalgie aan deze film(figuren) vast. Ik was gek op de tekenfilmserie en de eerste twee films waren geweldig!

Van deel drie heb ik alleen het begin gezien, maar voor zover ik me er iets van kan herinneren (minstens zes, zeven jaar geleden dat ik de film heb gezien) was die film toch ook heel cool! Veel humor, actie en alle andere dingen die zijn voorganger ook had, alleen dit keer een ander verhaal! Maar misschien heb ik het mis en vind ik deeel twee ook niet meer leuk als ik hem weer zie...

Maar goed, het ging ons om deel één... Hierin worden de groene vechtjassen geïntroduceerd. Het verhaal loopt wel iets anders: zo was Splinter vroeger in de tekenfilmserie eerst een mens, terwijl hij zijn leven in de film als rat begon! Wat een geweldige scène is, is als Splinter op een vuilnisbelt zijn 'zonen' ontmoet: vier kleine schildpadjes, die rechtop kunnen staan en dansen: "Pizza, pizza, I want pizza!!"

De muziek is ook geweldig, omdat de muziek van begin jaren negentig een nasleep is van die van de jaren tachtig. Ik ben van '86 en heb de eighties wel niet zo intensief meegemaakt, maar misschien is de film, behalve om de Turtles zelf, ook vanwege de muziek nog net nostalgie te noemen.

avatar van Frantic01

Frantic01

De film was toch afgeleid van de tekenfilm of net andersom????

Frantic01 schreef:

De film was toch afgeleid van de tekenfilm of net andersom????

De film en de tekenfilm waren afgeleid van de stripboeken! Eastman en Lairds (ofzo) waren de 'creators'!

avatar van savi_7

savi_7

erg cool gemaakt

Is deze film (en ook de andere delen) op DVD uitgebracht?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Toen ik deze films zag, was ik nog grote fan van de Turtles, en deze is me ook goed bevallen, wel is het naarmate de delen vorderden minder geworden.

3,5

avatar van mikoz

mikoz

Wat een laag gemmidelde

Ik vond dit vroeger een erg leuke film .. zal nu wel minder zijn maar goed , van wat ik er van vond hou ik het op 3*

avatar van frank the tank

frank the tank

iemand die weet hoe je aan deze dvd kan komen?