• 9.377.368 stemmen

Met onder meer: James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Solomon Kane

"Fight evil... With evil."

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

Solomon Kane

Kane's Soldier #1

Kane's Soldier #2

Kane's Soldier #3

Q Jones

Je kan veel zeggen over deze film maar Purefoy doet wat hij moet doen en dat is een stoere held spelen. Purefoy is echt geweldig in deze film en hij is ook het sterkste punt van heel de film,

avatar van tal1b

tal1b

en kan heel stoer kijken, nah kon het niet overbrengen..

avatar van dragonmaster

dragonmaster

ik had een slechte film verwacht maar was toch aangenaam verrast. redelijk acteerwerk met een paar B-sterren. verhaal is niet bijzonder. special effects zijn redelijk. toch kijkt de film lekker weg. James Purefoy heeft in deze film veel weg van Hugh Jackman in Van Helsing (die ik overigens slechter vond).

tal1b schreef:

en kan heel stoer kijken, nah kon het niet overbrengen..

Jawel joh Purefoy straalt juist een killer zonder emoties uit en hij is lekker bad ass.

avatar van Starscream

Starscream

Leuke film,ik had er eigenlijk niets van verwacht.maar de film kon me toch aardig boeien.

Special effects waren goed gedaan leuke settings dus deze film kan er mee door!

En dan toch maar 2,5 sterren

avatar van hugo2

hugo2

is een leuke film ,ik heb met plezier zitten kijken

avatar van mrwhite

mrwhite

meer dan behoorlijke film al kon ik me er toch niet ontdoen dat er meer had kunnen uitgehaald zijn ik vond het verhaal nogal matig uigewerkt.

toch 2,5* heb me niet verveeld.

en voor één of andere reden moest ik regelmatig aan hugh jackman denken voor de rol van solomon kane.

Zal de Van Helsing hoed wel zijn

avatar van eppo349

eppo349

...Niets mis mee, goed in zijn gerne. Goede setting met goede effecten en de hoofdrolspeler doet zijn werk goed. Verhaal stelt niet veel voor, maar is effectief genoeg. Al bij al.... niets mis mee.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Het verhaal was goed alleen nogal voorspelbaar. De film was mooi in beeld gebracht. De film deed mee ook aan Van Helsing denken. Het is wat het zelfde genre.

avatar van pierrrke

pierrrke

Deze film is wel een beetje een speciaal geval, hij heeft echt zijn up en down-momenten, hij begint redelijk slecht en overdreven en dan word het alleen maar beter tot de laatste 10 minuten want die waren even slecht en overdreven als het begin, de fantasie was dus niet zo best in deze film en verhaal sprak me niet zo aan maar de sfeer in engeland was fantastisch het voelde echt als een donkere koude winter en die sfeer was goed gekozen in deze film, ,

purefoy begint wel beter te acteren naarmate de film vordert, het is niet de beste acteur die ik ken maar ik wil wel eens meer van hem zien.

ik twijfelde tussen een 3* of 3.5* maar ik kies 3.5* omdat ik het gemiddelde toch nog wat te laag vind

op momenten een goede film

avatar van erik1677

erik1677

Donders...de sfeer knalt gewoon van je scherm.

Direct al vanaf de beginscene, is het meteen hakken en breken geblazen.

En dan de settings/sfeer, echt geweldig.

Deze film is nu al een favoriet van me.

Hier word een heerlijke luguber middeleeuws wereld opgeroepen, met veel occulte trekjes.

Jup...solomon kane is voor mij een topper.

avatar van piiiti

piiiti

Goeie film, kijkt heerlijk weg.

De sfeer is prima neergezet en heb me niet aan het acteerwerk hoeven storen dus van mij krijgt ie gewoon 4 sterren

avatar van Waku

Waku

Inderdaad is de sfeer prima in deze "Solomon Kane".

De beelden zien er goed uit. .

Religieuze actiefilm.

Aan het einde vergallopeert de film zich een beetje dankzij wel erg overtrokken special effects.

Toch zeker een voldoende, "Solomon Kane"is het kijken zeker waard.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Geen slechte film voor z'n genre.
Goede special effects en de acteerprestaties mogen er zijn.
Misschien wel wat voorspelbaar wat betreft zijn broer, (het lag een beetje voor de hand dat de gemaskerde zijn broer was).Maar in dit soort films stoort me dit niet.
De kledij van Solomon (vooral z'n hoed) deed inderdaad denken aan Van Helsing.

avatar van Picker

Picker

Begin was wel aardig, ook de aktie vond ik wel goed,

naar mate de film vordert word het er niet beter op en het einde is gewoon bagger.

avatar van syntagma

syntagma

Beetje LOTR, beetje The Passion of the Christ, etc. Maar leuk gedaan. Mooie special effects en muziek, acteren ging ook best aardig. Heb me niet verveeld, ik hou wel van dit fantasygenre. Sommige dingen konden wat beter, Malachi vond ik nou niet echt de enge 'eindbaas-slechterik' en het gevecht met die demon (Balrog anyone?) was wel snel voorbij .

Prima film! Het wordt een trilogie zag ik, cool.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Pfffft, als je zoals ik al meer dan 40 jaar over deze Aardbol rondloopt en heel veel films hebt gezien, besef je dat dit maar ondermaatse troep is. Amen.

p.s. Ik ben wel degelijk een fan van Actiefilms.

avatar van Grunner

Grunner

Met tegenzin gaan kijken naar een film waar ik het idee van had weer een soort kinderfilm te zien maar al met al viel het best mee! Heerlijke intro met The Reaper en aardig verhaal met niet eens zo'n heel voorspelbaar verloop. Bovengemiddeld lekker filmpje dit!

Near_Dark schreef:

p.s. Ik ben wel degelijk een fan van Actiefilms.

Nou deze film is zeker geen troep ik ken veel slechtere films. Deze film heeft gewoon een groot pulp gehalte maar een slechte film is het zeker niet.

avatar van erik1677

erik1677

Precies Q jones!

Dit kun je in verste verte geen slechte film noemen, eerder dat het je smaak niet is.

Ook al loop je langer dan 40 jaar over deze aardbodem

avatar van Near_Dark

Near_Dark

OK, ieder zijn gedacht

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film... voor ieder die van dit soort films houdt,.. de actie was goed.. het verhaal is goed.. en de special effects waren prima...

ja... leek een beetje op Van Helsing..

3.5

avatar van Wouter666

Wouter666

geinig voor 1x, zal hem geen 2de keer kijken..

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Middelmatige film . Had hier wel iets meer van verwacht. Ze bouwen de film richting een spannend einde, dat vervolgens binnen 10 seconden voorbij is. Verder vrij voorspelbare twists.

avatar van eppy

eppy

wat een draak van een film was dit, het hele verhaal rammelt als een oude kar op een keileweg.

de setting en ook de special effects zijn goed, het verhaal en de uitwerking echt verfschrikkelijk slecht. dit vond ik gewoon een aanfluiting op het werk van howard......

ik zeg reboot......

avatar van Nasty

Nasty

Ondermaatse film waarin zeer slecht geacteerd word en het verhaal echt ongelofelijk slecht is .

Het enige wat nog wel te pruimen was waren de setting en de special effects zoals mijn collega eppy hier boven ook al melde .

1, *

Q Jones

Nou nou dat valt allemaal wel reuze mee hoor. Ik ben lekker gaan zitten en heb me zeer goed vermaakt. Zulke lekkere pulp films als deze maken ze tegenwoordig niet veel meer. Acteer werk van Purefoy is niks mis mee, lekker overacting als een bad ass held. Maar verre weg van slecht. Het verhaal is niet super goed, maar toch ook weer niet heel slecht, en Purefoy maakt de film helemaal compleet door zijn geweldige spel, ik hoop dat we nog meer van hem te zien krijgen.

avatar van 606

Q Jones schreef: