Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte
Gesproken taal: Engels en Arabisch
Releasedatum: 18 maart 2010
Plot Solomon Kane
"Fight evil... With evil."
Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.
Solomon Kane
Kane's Soldier #1
Kane's Soldier #2
Kane's Soldier #3
Minotaures
Ik snap jouw punt, maar opzich is er best wel veel uit zo'n verhaal gehaald en dat vond ik juist een goede punt. Daar wou ik ook heen gaan.
Tarkus
Redelijk goede film, die me wel een beetje kon bekoren.
Hoewel de film best spannend is vond ik het verhaal toch een beetje rommelig, echt hoogstaand is het niet.
Wel zijn de beelden zeer mooi, de gure Middeleeuwse landschappen geven een angstaanjagend sfeertje mee.
Wat betreft hoofdrolspeler James Purefoy, hij was best wel goed, maar in de serie waarvan ik hem het beste ken 'Rome', is hij nog stukken beter in een van de hoofdrollen, dubbel zo goed dan in deze prent !!
RSmovie91
Een film die me wel heeft weten te vermaken, maar verder weinig indruk heeft achter gelaten.
Wat mij betreft is James Purefoy verkeerd gecast. Zijn stem past niet bij het personage wat hij speelt en emotie toont hij ook zelden. En als hij het toont, is het gelijk zo overdreven.
Verder zijn er eigenlijk maar weinig echte hoofdrol- of grote bijrolspelers.
De muziek hebben ze ook niet echt goed in gezet. Als er ook maar iets dramatisch gebeurt zetten ze er meteen een heel groots en soort van zielig muziek stuk achter. Allemaal een beetje te als je het mij vraagt.
Het verhaal was ook wel wat voorspelbaar. Je ziet al van verre aankomen dat de vader en broer van Kane er iets mee te maken hebben.
Dan hebben we nog de actie scènes. Deze zien er naar mijn mening wel aardig uit. Het begin met de boten ziet er wel aardig nep uit, maar verder valt het reuze mee.
Solomon Kane zelf en de overige personages ook zien er ook goed uit. Vooral de badguy en zijn onderdanen zien er stoer uit.
De omgevingen waar het zich afspeelt hebben ze ook mooi gemaakt. Er zit echt dat gure sfeertje wat goed bij de film past.
P.S. Dat monster aan het einde hadden ze van mij ook wel weg mogen laten net als de 2 belachelijke zinnen: "Why would you sacrifice everything to safe her?" "I promised."
Q Jones
Purefoy moet toch gewoon een bad ass spelen en dat doet hij als de beste
Renevanvliet1988
Vaak zie je bij films van deze genre dat ze moeilijk af te ronden zijn omdat het verrhaal lastig onderbouwd kan worden. Er is het een en ander uit de bijbel gehaald en zelf wat verzonnen, dan zie je dat je anderhalf uur geboeid kan kijken maar de prikkel van de afronding is er niet.
joywen
Erg slecht camerawerk, zeer slechte special effect (vooral het monster in het einde van de film leek wel een speelgoedmonstertje), erg onder de maat en ongeïnspireerd geacteerd en een ontzettend mager uitgewerkt verhaal.
M.a.w. verspilde tijd om de\e film te gaan bekijken. Jammer:-(
Q Jones
Waarom moet na elk goed cijfer ook meteen een slecht cijfer komen, en we waren zo dicht bij de volledige 3 *
sander.h
Ik heb me prima vermaakt met Solomon Kane.
Grootste pluspunt van de film is dat het sfeertje erg goed is getroffen. Het onheilspellende, mysterieuze element van het verhaal komt goed tot uitdrukking in het koude winterse weer en de sombere omgevingen.
De special FX zijn ook prima, alleen die boten in het begin zien er wel nep uit (zoals iemand al zei). Voor de rest weinig reden tot klagen. Het lijkt hier en daar wel alsof de makers aardig geinspireerd zijn door games als God of War of Resident Evil wat locaties en/of monsters betreft, maar dat is niet direct een negatief iets wat mij betreft.
Qua acteren ook weinig te klagen. James Purefoy doet het eigenlijk prima, alleen het aan begin overdrijft hij zijn slechtheid een beetje. Daarna is het top. Ook de rest van de cast doet het naar behoren (tof om Mackenzie Crook (van the Office!) nog eens te zien als die doorgedraaide geestlijke).
Het verhaal is hier en daar wat voorspelbaar, maar voor de rest een prima onderhoudende, sfeervolle film met enkele goeie actiescenes. 3,5*
Minotaures
He wat flauw. Als ik nog buiten mijn top-10 zou stemmen had ik wel een goed cijfer gegeven en het even helpen omhoog gaan van het gemiddelde...
Rianneke_Dan
Solomon Kane was eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had. Een over de top, soms wrede film met een beer van een hoofdrolspeler die een hoop ellende meemaakt, wat gefrustreerd raakt daarvan en uiteindelijk helemaal los gaat op alles wat hij tegenkomt
Het acteerwerk was niet zo best, de film miste een goed verhaal, en was erg voorspelbaar. Pluspunten van de film waren toch wel de sfeer, de locaties, en de effecten waren ook nog wel aardig. Daarbij had je ook nog de bombastische muziek, die meestal niet op zijn plaats is, maar in deze film vond ik het niet erg. De hele film is over de top, dus de muziek paste daar wel bij.
Leuk voor een keertje, maar ik zal deze film niet snel weer opzetten. Dit hele subgenre is gewoon niet zo mijn ding, maar als je daar wel van houdt is Solomon Kane leuk om te kijken.
Kleine 2.5*
dutchtuga
Verhaal of niet, zulke uitgangspunten kunnen altijd voor een fijn filmpje zorgen, dat zijn aandacht vestigt op brutaliteit, creativiteit of sfeer. Solomon Kane faalt op alledrie de aspecten. De vechtscènes zijn nog best redelijk, maar niets wat je niet eerder hebt gezien en qua sfeer weet dit ook geen hoge ogen te gooien. De score weet grotendeels de potentiële sfeer om zeep te helpen. Wat nog wel aardig was waren de creaturen, tenminste op papier. Jammer dat zo'n duivelse creatie als dat lavading (?) niet volledig tot zijn recht komt. Toppunt is het einde, waar de 'eindbaas' wel heel goedkoop aan zijn einde komt. Van Bassett had ik eerder al Wilderness gezien, waarbij ook al duidelijk werd dat hij genre elementen niet weet uit te buiten. Ik zie hier geen potentiële goede fantasy/horror/avontuur regisseur in.
Prudh
Wat vond je van die absolute kitsch zoals de slowmo capescene? En dat verschrikkelijke sentiment? En de luke I am your father twist?
dutchtuga
Ik kan me niet zo erg aan die punten ergeren bij een fantasy film als deze. Zolang de actie lekker is, de score sfeerversterkend is en de creaturen tot je verbeelding spreken hoor je mij niet klagen. Had jouw stukje gelezen voordat ik de film aanving en verwachtte het ergste. Gelukkig viel dat enigszins mee
Prudh
Het vreemde is dat ik normaal ook best door zulke punten kan heenprikken, maar op de een of andere manier lukte dat hier echt niet. Heb er letterlijk lachend van ongeloof doorheengeworsteld...
lordmars
best wel goed te pruimen deze film, ondanks wat minpuntjes heb ik hem met plezier zitten kijken.
jeroenxp
De film is wel redelijk, voor een avondje wanneer je je verveelt.
Effecten waren iets minder op het eind. Het begin was wat boeiender.
Solomon Kane was toch boven mijn verwachtingen.
Q Jones
Teleurstellend zeg, ben ik bijna 3 maanden niet online zijn we nog veder weg gezakt van de 3 sterren
puckb96
Spannende film, die denk ik alleen niet zo succesvol is geworden als de makers in gedachten hadden. Zelf vond ik em origineel en spannend gewoon!
vistrida
Ik had de film bijna 4 sterren gegeven als de slotscene niet zo slecht bedacht had geweest
bobbydigital01
jammer had van mij wel wat meer sensatie in gemogen.
toch een leuke film,maar niet meer dan dat
Grizzly3030
Ik vond hem ook absoluut meevallen. Lag hier al tijden, maar was gewoon wel heel aardig. Ik vond de opening en slotscene wat amateuristisch en er wel heel erg dik bovenop liggen, maar het uur ertussen was eigenlijk meer dan prima door te komen. Leuke moraal ook wel....
de kardinaal
Zeer vermakelijke film. Die duistere middeleeuwse sfeer trekt me altijd wel. Ik had alleen graag wat meer gezien van wat de gemene Solomon Kane allemaal heeft uitgevreten in zijn vroegere periode. En jammer genoeg komt het einde erg rap in zicht terwijl ik de indruk had dat er nog wel meer in het vat zat. Kon wel beter uitgewerkt worden.
Maar ik hoop stiekem op een vervolg en misschien word die wel beter.
Decec
Ik vond een spannend actie/fantasy film...
Prima acteerwerk...
Onbekend acteur James Purefoy speelt goed...
Prima camerawerk...
Heb prima vermaakt...
Zeker voor een actie/fantasyliefhebber aanrader...
Aapje81
Ouderwetste en erg coole avonturenfilm met een lekker over the top verhaal en dito personages. Purefoy is zeer overtuigend als de titelfiguur en het is natuurlijk ook schitterend om Von Sydow op zijn oude dag te zien.
Verder waren de fotografie, sfeer en decors schitterend en kan ik niet anders zeggen dan dat ik me kostelijk heb vermaakt. Enig kritiekpuntje is misschien het einde, maar naar zoveel moois mag dat de pret niet drukken.
Solomon Kane doet oude tijden herleven.
Zeer goed.
nightbreed
Deze viel me zeker niet tegen, vooral omdat ik een kitcherige inhoudsloze film zoals Underworld had verwacht. Het verhaal is simpel (goed vs. kwaad), maar wel vermakelijk, en de regie is erg goed, met prachtige sfeervolle shots en lekker rustig camerawerk. Al met al wist deze film me positief te verrassen.
sorbonne
ik vond hem zeker te doen , prachtige decors , soms kon je echt de sfeer zo in je opnemen
Qua verhaal stelt allemaal niet veel voor maar de actie, de donkere sfeer en de vele prachtige beelden vergoeden veel. Ik vond Solomon Kane overigens veel lijken op Van Helsing.
JacoBaco
Ik ben een enorme fan van Castlevania en deze film doet mij eraan denken, dus ik vind hem goed!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Ironclad
Avontuur / Actie, 2011

The International
Drama / Thriller, 2009
huurlingmoordpuritansorcerertrapbag over headgeweldgothic horrorcovered wagon monasterymercy killinghealinghanged bodypile of gold 16e eeuwsword and sorcery