• 9.376.911 stemmen

Met onder meer: James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Solomon Kane

"Fight evil... With evil."

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

Solomon Kane

Kane's Soldier #2

Kane's Soldier #3

avatar van gr.jske

gr.jske

Spannend! Solomon Kane? Nou, hier zijn twee redens waarom ik Solomon Kane heel graag wilde zien: 1 = het concept zag er lekker duister uit en 2 = ik ben een grote fan van boeken die te maken hebben met het sword & sorcery genre. Je kan dus al zeggen: ik was heel erg benieuwd naar Solomon Kane. Ik ben blij om te zeggen dat dit een briljante film was. Het probleem is echter: dit had nog briljanter gekund! Maar de reden waarom het niet briljanter is weet ik denk ik allang. Het voelde namelijk niet echt als een "echte film". Het voelde meer aan als een soort studentenfilm. Ik heb echter geen idee waardoor dit komt. De setting was niet slecht begrijp me niet verkeerd maar gewoon hoe de film is aangepakt. De film staat niet gericht bij de MPAA en staat nergens op kids in mind.

Kortom: Solomon Kane was een spannend filmpje .

avatar van modinator

modinator

Vermakelijk, maar flinterdun verhaal.

avatar van Katharina

Katharina

Leuke film, misschien een beetje te geweldadig naar mijn smaak.

avatar van eavymetal

eavymetal

Ik stelde mij eigenlijk helemaal niet zoveel van deze film voor, maar ik werd aangenaam verrast door het goede verhaal, de strakke regie, de goede choreografie van de gevechtsscenes, en de lekkere middeleeuwse sfeer die de film in zich draagt.

Daar komt dan ook nog eens bij dat James Purefoy die de hoofdrol in deze film voor zijn rekening genomen heeft, laat zien dat hij een goede acteur is.

Ik heb de film gehuurd, maar na het bekijken van de film is de kans nu levensgroot dat ik de film ook ga kopen, als hij ten minste nog te koop is.

avatar van Lof78

Lof78

De aktie was goed en voor een middeleeuws verhaal best aardig.

Alleen het verhaal was flinterdun...ook al zitten er wel dingen in, die in die tijd afspelen, zoals de pest en de oorlog tegen de Ottomannen in Turkije en Tunesie.

2,5 sterren. een aardige wegkijk film, maar niet een voor in de verzamelkast!!

avatar van witboek

witboek

Een film met ups en downs. James Purefoy heft de film up, maar de nevenpersonages brengen de film down.

avatar van puckb96

puckb96

Hmmm, Solomon Kane...... Ik vond het persoonlijk een beetje een mix van dark fantasy en sword en sorcery. Maar toch wel een redelijk goeie middeleeuwse film. Gaat zeker geen klassieker worden over 5 jaar zal bijna niemand de film nog kennen. Maar toch moet ik zeggen dat ik er niet helemaal over te klagen ben, ik had lage verwachtingen die toch niet zo laag hadden moeten zijn want het was gewoon een goeie film. Onbekende acteurs; James Purefoy had ik nog nooit van gehoord. Hij speelt Solomon Kane. Kortom: gewoon een redelijk goeie film. Een 3,5!

avatar van komerad

komerad

Film net gekeken met al niet zo hoge verwachtingen, toch ging hij daar nog onder. De film wist in zijn geheel niet te boeien, noch het verhaal, personages noch de gevechten.

Boordevol nutteloze soms zelfs onlogische dialogen.

Hier en daar wat 'neppe cgi' bloedspetters maar op de eindstrijd na blijven de wapens bloedvrij.

Dit is een film op niveau van xena/buffy/angel/relic hunter... niet bepaald mijn ding.

Te veel zucht moment, tot op het einde de finale zucht van opluchting dat het gedaan was.

Toch nog een 0.5 (ik reken de eerste 0.5 nooit mee aangezien 0 onmogelijk is.) omdat ik helaas toch wel nog slechter gezien heb. (meet the spartans bv)

avatar van RuudC

RuudC

Dit viel me tegen. Andere verfilmingen van Robert E. Howard vind ik fantastisch en dan heb ik het niet alleen over Conan the Barbarian, maar ook Kull the Conquerer en zelfs Red Sonja vind ik zeer genietbaar. Ik moet spijtig genoeg bekennen dat ik nooit de boeken heb gelezen en had verwacht dat Solomon Kane redelijk in hetzelfde fantasywereldje zou afspelen. Ietwat teleurgesteld door het duidelijk lagere gehalte aan swords and sorcery, omdat dit verhaal zich in de Westerse wereld afspeelt. De basis van het verhaal is in ieder geval wel erg goed. De christelijke lading is heel interessant. James Purefoy zet een prima Solomon Kane neer. Hem treft geen blaam (al is zijn rol niet zo gaaf als die van Marcus Antonius in Rome), maar ik mis de creativiteit van de makers. Het verhaal vind ik te braafjes. Voor een duister sprookje over iemand die zijn zwarte ziel wil redden, had ik wel wat meer, meer spannende, confrontaties verwacht. Het mocht allemaal wel wat fantasierijker en grootser (epischer) zijn.

Toch wil ik de film niet neersabelen, want over het algemeen heb ik me er wel mee gemaakt. Wat ik vooral wil zeggen is dat hier meer in had kunnen zitten. Doordat het nauwelijks echt spettert, komt het niet verder dan het gemiddelde. Ondanks enkele prima rollen van (nogmaals) James Purefoy en Max van Sydow.

avatar van TimmyOskam

TimmyOskam

goeie film met leuke personages en monsters

verhaal moet je een beetje doorheen kijken want de gevechten zijn wel goed.

ook weet ik het niet zeker over de pistolen die hij trekt, maarja zag er mooi uit

avatar van woeler82

woeler82

Echte ouderwetse film uit de middeleeuwen , vond het best een redlijke film met op het einde een demon.

Als ik die film kan kopen dan twijfel ik niet langer en koop hem en voeg het toe aan mijn collectie

Deze zal ik beslist nog een keer kijken

avatar van Connyh

Connyh

Geweldig !!!

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Heerlijke rauwe actiefilm dit.

De middeleeuwse locaties, de dienaren van de duivel en de bloederigere gevechten met een hoofdrol voor Purefoy vond ik zeer goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

Toch voornamelijk een mannenfilm aan de reacties hier en die van mijn vriend te zien. Ik vond het niet echt indrukwekkend allemaal, wellicht omdat het hele verhaal me al niet echt aansprak. '17e eeuw' is voor mij al genoeg om te gaan gapen, uitzonderingen daar gelaten. De voorspelbaarheid vond ik vooral storend. Ik moet toegeven dat ik de film maar met één oog gevolgd heb maar ik kon van begin tot eind dingen voorspellen. Ik vond de sfeer ook niet denderend, toch waren er hier en daar een paar actiemomenten die wel aardig waren. Telkens die gemiste kansen zorgden bij mij voor een lange zit. Nouja, lange lig eerder, maar dat klinkt ook nergens naar.

avatar van Forrest001

Forrest001

Een film met een goede opening, een zwak midden en een voorspelbaar einde. Niet al te best geacteerd en ook matig gefilmd. Sommige grafics waren wel goed, andere konden een stuk beter. De laatste demon was wel erg afgekeken van LOTR, ik vond het een vrij goede balrog. Ook het 'transformeren' van de mannen leidde tot een soort orks. Nier erg origineel allemaal.
Ik heb de film wel uitgekeken, maar dat was meer uit nieuwsgierigheid of er nog iets verrassends zou gebeuren, vooral omdat er ook wel een aantal aardige scenes voorbij waren gekomen en het fantasy deel wel redelijk goed was.
2,5 tot 3 sterren, helaas voor mij had er veel meer in gezeten.

avatar van Thorongil

Thorongil

Gisteren nog eens herbezien op de Vlaamse televisie. Best een goede film. Purefoy is erg charismatisch en geloofwaardig, je geeft om hem. In vergelijking met de recente Conan The Barbarian, is dit een parel. Eindelijk wordt deze Robert Howard creatie verfilmd en gelukkig ook door competente mensen.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Leuk filmpje voor eens een zaterdag om te krijgen. Leuk in beeld gebracht, maar wel wat voorspelbaar.

avatar van nadrin

nadrin

de film was heel veel dingen samen.

Maar vooral voorspelbaar .

En de film was ook een heleboel niet.

Zoals geloofwaardig en spannend.

Ik kon me helemaal niet in de wereld van Kane voelen.

En dacht te vaak aan grotesk dan aan origineel.

avatar van S0SSA

S0SSA

leuk filmpje zeker niet slecht voor dit genre

zeker 3* sterren waard al is dit niet echt mijn genre

avatar van DDean

DDean

Aij, wat een slechte film mensen. Het begin is geweldig, maar daarna wordt het übercliché!. Letterlijk lachwekkend. Jammer, had een mooi verhaal kunnen worden. Kijken nog liever een film van Steven Seagal of Jean Claude van Damme film en dat zegt wat.

avatar van mar007

mar007

goeie film

goed acteerwerk

vond dit echt een goeie film.

heb met deze film kennis gemaakt met james purefoy,goeie acteur.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

2* voor de actie, dat is ook het enige waardoor ik bleef kijken. verhaal is slecht en er zit ook een overdosis fantasy in voor mij.

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Had film opgenomen, gisteravond wat tijd vrijgemaakt en echt op verheugd als liefhebber van dit genre. Wat een enorme tegenvaller. Film probeert heel geforceerd spannend, rauw te zijn maar slaagt daar totaal niet in.

Hoofdpersonage Kane is soort karikatuur van een stoere held, elke plotwending zie je kilometers van te voren aankomen en die je niet ziet aankomen zijn zo onlogisch als wat, cliche op cliche, matige gevechten, die tovernaar en duivelsfiguur waren ronduit lachwekkend zo slecht, Geheel deed me denken aan enorm slap lord of the rings aftreksel.

Met moeite twee sterren uitgeperst.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Verhaal voldoende, acteerwerk goed, cast is goed.

avatar van valtalor

valtalor

vond het een mooie film maar ze konden er veel meer uitgehaald hebben.

avatar van Metalfist

Metalfist

There are many paths to redemption, not all of them peaceful

Ik was eigenlijk altijd onder de impressie dat Solomon Kane een ontdekkingsreiziger was. Misschien verwar ik het met King Solomon's Mines of iets dergelijks maar het was dus een aangename ontdekking toen bleek dat het personage oorspronkelijk gecreëerd is door Robert E. Howard, de man die ons ook Conan the Barbarian schonk. Zowel de versie met Schwarzie als met Jason Momoa kon ik wel smaken dus ik dacht dat dit wel in hetzelfde straatje ging passen.

En op zich klopt dat wel. Qua verhaal is dit niet zo erg bijzonder, voornamelijk omdat het vrij snel duidelijk wordt dat de broer van Kane nog leeft maar het blijft in ieder geval genoeg boeien gedurende de speelduur. Heb de originele verhalen van Howard nooit gelezen (het enige wat ik daar in bezit van heb is een boek van Conan) maar het voelt aan alsof er een hele hoop verhalen bij elkaar zijn gegooid. Geen slechte keus want hiermee kent de film een goede vaart maar het is vooral op visueel gebied dat dit overtuigend is. Nu ben ik altijd wel te vinden voor dit soort 17-eeuwse donkere fantasy films waarin het altijd regent en de zon nooit lijkt te schijnen maar hier wordt het nog allemaal ook degelijk uitgewerkt. De monsters zien er allemaal geslaagd uit (in tegenstelling tot de meesten vond ik het Balrog-achtige monster aan het einde wel goed) en worden de gevechten mooi weergegeven. Lekker veel actie, bloed en vol met typische testosteron momenten die elk man wel zal kunnen waarderen.

Nog nooit van James Purefoy gehoord maar blijkbaar doet die ook nog mee in Ironclad, een film die gekocht is tezamen met deze Solomon Kane. Doet het op zich eigenlijk nog vrij goed, uitgezonderd het feit dat hij af en toe wel erg hard Hugh Jackman in Van Helsing probeert te doen. Leuk ook om Max von Sydow nog eens te zien verschijnen, ik wist eerlijk gezegd niet dat hij nog leefde maar dit doet hij in ieder geval leuk. Ik verschoot er eigenlijk op zich ook wel van dat de film ondertussen alweer zo'n 3 jaar oud is want ik dacht dat hij echt nog maar juist op DVD was uitgekomen maar de aanwezigheid van Pete Postlethwaite sprak dit toch tegen. Toch jammer dat die overleden is want hij had volgens mij nog wel wat mooie rollen in zich kunnen hebben. Zijn rol hier is natuurlijk niet zo noemenswaardig maar ze hadden slechtere acteurs kunnen casten.

Vermakelijke fantasy film die dankzij een handvol goede acteurs en een goed design toch net iets beter is dan soortgenoten in het genre. Geen idee of de film getrouw blijft aan de verhalen van Howard maar op zich voelt dit allemaal vrij goed in elkaar passend aan, alleen zonde van de voorspelbaarheid. Ik heb me in ieder geval wel vermaakt.

avatar van Thorongil

Thorongil

Nog eens bekeken, echt een leuke film, een van de betere in het Sword & Sorcery genre. Gaat nu eindelijk in de USA uitkomen na 3 jaar. Hopelijk komt er een sequel.

avatar van Vidoq

Vidoq

Geen hoogvlieger, maar zeker ook geen slechte film. Zeker voor de liefhebbers van dit genre is deze film prima weg te kijken. Het acteerwerk is goed. Kijk je liever films als Titanic, laat deze dan maar liggen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gemiddeld.

Het begin is zwak en het einde is zwak. Daarin gaat het allemaal een stapje te ver. Alles wat daar tussenin zit is echter behoorlijk goed. Solomon Kane is feitelijk een moordlustige zak maar weet toch te evolueren in een diepgaander personage. Het plotje dat als omkadering dient kent weinig verrassingen.

James Purefoy's Solomon Kane doet uiterlijk erg hard denken aan Hugh Jackman's Van Helsing: ruig gezicht, getormendeerde mimiek, stoere praat, cowboyhoed en lange jas, ... niets ontbreekt. Qua acteren is Purefoy geen grootmacht, maar goed genoeg voor dit soort films.

Met Pete Postelthwaite en Max von Sydow loopt er ook in de bijrollencast nog wat talent rond.

Solomon Kane duurt wellicht iets te lang, maar is wel continu ongeremd. Ledematen vliegen in het rond, achterna gezeten door bloedspatten. Zoiets kan tegensteken, maar de aardig in beeld gebrachte gevechten rechtvaardigen een dergelijke insteek.

De gebruikte special effects vallen doorgaans mee, maar het beest op het einde gaat een stap te ver. Ik had bijna verwacht dat Solomon "You shall not pass!" ging roepen.

avatar van komerad

komerad

Bij deze moest ik voortdurend aan dat leuke sega spel van vroeger denken... net eens "solomon kane sega" gegoogled en voila : http://www.conan.com/invboa... Blijkbaar zijn er nog met dat gedacht (spel was vele malen leuker dan de film)