• 9.375.988 stemmen

Met onder meer: James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Solomon Kane

"Fight evil... With evil."

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

Solomon Kane

Kane's Soldier #1

Kane's Soldier #2

Kane's Soldier #3

Q Jones

Ik snap dat veel mensen deze film niks vonden, ik heb hem zelf twee keer in de bioscoop gezien (heb toch een abbo dus ja) en ik vond deze film heel vermakelijk. Dat mensen dan gaan zeggen dat je vermaak drempel laag ligt vind ik nergens over gaan maar ja dat is mijn mening.

Het verhaal vind ik best oke, het springt niet uit in orginaliteit maar het is niet echt heel slap met veel jat werk. De gevechten zagen er wel heel mooi uit vond ik en kon tippen aan lotr. Purefoy speelt ook heel goed, lekker stoer en wie wil er nou niet de dood ontlopen,

Kijk als je gaat mierenneuken en echt op elk detail letten snap ik dat je geen voldoening uit de film kan halen maar deze film is gewoon pulp en kijkt ontzetend lekker weg.

Ik geef de film 4 sterren en ik weet dat dat veel te hoog is, maar deze film verdient het niet om zo afgekraakt te worden. normaal is het gewoon een 7tje waard dus ik raad mensen aan die van middeleeuwse actie films houden gewoon lekker te gaan kijk

Bagger film.

Slecht verhaal wat ook nog eens slecht verwerkt is. Had veel meer mee gekund. Jammer genoeg slaat deze film de plank volledig mis.

Dan zou je denken dat deze film het van de actie moet hebben, maar ook op dat gebied schiet deze film gewoon veel tekort.

Q Jones

Het verhaal was helemaal nog niet zo slecht wel hadden ze er meer uit kunnen halen maar er was niks mis met het verhaal. De actie was ook goed in beeld gebracht en lekker ruig net zoals de hoofdrol speler. Kortom een prima filmpje Meneer Smalls

TrickySmalls

Nee haha, viel zwaar tegen naar mijn mening.
Had veel actie verwacht, een brute actiefilm, maar kwam dus van een koude kermis thuis. Dit komt juist doordat hij niet meer kon gaan moorden want anders zou hij gedoemd zijn naar de hel te gaan. Pas ver over de helft van de film kwam het allemaal een beetje op gang. Maar niet dat dusdanig dat ik er van overtuigd was.

Op zich allemaal niet erg, maar als daar nou tegenover een mooi en goed uitgewerkt verhaal zou staan...

Q Jones

Dude hij kilt iedereen bijna in de film de gevechten zijn super mooi in beeld gebracht vooral die ene scene waar hij zijn zwaarden weer op pakt episch moment gewoon. Ik raad je aan om hem over een jaar nog eens te kijken en dan verglijkt met het aanbod qua films van het afgelopen jaar, ik weet zeker dat je een orgineel filmpje als dit dan wel kan waarderen

TrickySmalls

Mjah, kan een leuk momentje zijn weet je. Maar ik word er niet warm of kouder van. Ook nog eens het moment dat hij van het kruis afspringt. dat maakt het er allemaal niet beter op.

Bovendien kan ik maar 3, misschien 4 goede actie momenten herinneren.

Q Jones

Ja wel man dat met dat kruis laat nou juist zien dat er met hem niet te sollen is en geeft hem meer een bad ass karakter al is die scene wel van Cyborg gejat waar onze good old Van Damme precies het zelfde doet alleen dan naar mijn mening net iets overtuigender

BB1991

deze film is gewoon ruk.... het enige wat me beviel was de rauwe sfeer en er waren een aantal leuke scenes, met als hoogtepunt het moment dat solomon in die kerk in die kuil met mensetende dingen gegooid word. verder was het acteerwerk vrij matig en het verhaal kwam nogal kinderachtig simpel over.

Q Jones

Het acteer werk was zekers goed Purefoy zet echt een bad ass held neer lekker rauw precies zo als Kane is, ik had me geen andere acteur kunnen wensen. Het verhaal was idd simpel maar niet zo afgezaagd als de meeste films van tegenwoordig. Deze film kinder achtig NO WAY.

BB1991

ik bedoel dat het verhaal zo simpel is dat mijn broertjes het in een brainstorm in 5 minuten hadden kunnen bedenken....

Q Jones

Ow nou ja ik vond het verhaal wel aardig niet echt hoogstaand maar ook niet zo heel slap dat het omvalt als een kas plantje bij wijze van spreken. Gewoon een film die zich puur richt op een avondje vermaak zonder na te denken met lekker veel bruut geweld. Heerlijk

Q Jones schreef:

Nee, zelfs daarvoor is deze film echt gewoon te slecht. Sorry !!

gezien je top 10 is het ook best begrijpelijk dat je deze mening draagt

En bedankt

Q Jones

Deze film is voor mij en ik weet zeker voor een groter publiek wel vermakelijk, De fans van het genre zullen het ook zeker waarderen en de gevechten zien er gelikt uit

Q Jones

Plus een verhaal hoeft niet altijd moeilijk of ingewikkeld te zijn kijk maar maar the wrestler, dat verhaal kunnen jou broertjes zelfs in een minuut bedenken

avatar van Zandadder

Zandadder

Solomon Kalou schiet anders ook met scherp

?

Q Jones schreef:

Dat was het meest belachelijke moment uit de hele film! Episch schmepisch. Zwaar over de top, maar zonder knipoog. Wordt er nu echt verwacht dat ik dat serieus moet nemen? Die wapperende cape in slo mo...
Q Jones schreef:

Kom op... Vanaf het begin is alles al duidelijk! Het erge is dat die voorspelbare plotlijnen daadwerkelijk miljoen keer eerder gedaan zijn! Luke, I am your father....
Q Jones schreef:
De fans van het genre zullen het ook zeker waarderen

Die zin, in zijn algemeenheid, kan zo de top 10 van meest misplaatste filmuitspraken.

Q Jones

Die wapperende cape was juist vet . Maar de film neemt zich niet zo serieus als jij zegt hoor.

Dat maakt toch niet uit dat alles vanaf het begin duidelijk is dat is met de meeste actie films dus dat vind ik een zeer zwak argument. Deze film pakt een draad van een genre weer op waar lange tijd geen films meer over zijn gemaakt. Dus in die zinnen ben ik weer blij dat ze weer eens z'n verhaaltje in een film zetten

Hoezo is die uitspraak misplaatst ik weet zeker dat er toch stiekem veel mensen zijn die de film leuk vinden hij krijgt ook een 6.5 op IMDB

Prudh

Er is een verschil tussen voorspelbaarheid (bijv. de held wint) en voorspelbaarheid (de vader leeft nog, zijn broer is de slechterik, de held wint). Als er in dat laatste geval nog steeds gedaan wordt alsof die 'plottwist' een enorme verrassing is, dan ben je mij als kijker al kwijt. En natuurlijk neemt de film zichzelf wel serieus. Mocht dit alles met een knipoog gemaakt zijn, dan was de muziek minder bombastisch, dan werd dat hele 'save the girl'-zijplotje niet zo serieus gebracht en dan hoefde Purefoy nie zo rechtlijnig te acteren. Dit is in de verste verte niet zo onzinnig (onzinnig = goed) als een 300 bijvoorbeeld.

Wat ten slotte die uitspraak betreft: ik ben een liefhebber van heel veel genres, waaronder van (epische) fantasyverhaaltjes. Ik ben fan van het genre, maar vind deze film geen ene moer aan. En velen met mij. Een veel te algemene uitspraak dus.

Q Jones

Oke we worden het dus duidelijk niet eens over deze film, en dat hoeft ook niet ik vind hem wel aardig jij niet so be it. Maar je kan me niet wijs maken dat ik de enige ben die hem leuk vind. En je moet wel toegeven dat het acteerwerk van Purefoy zeker goed te noemen is of vond je dat ook al slecht.

Prudh

Ik zou niet weten waarom ik je wijs zou maken dat je de enige bent die Solomon Kane leuk vindt. Ik gun je het plezier van harte, en ieder die deze film wél waardeert Purefoy is wel cool in Solomon Kane, maar niet bijzonder. Zoals ik in mijn mening al zei: James Purefoy als de titelfiguur is een soort combi van Hugh Jackman en Dolph Lundgren, met zowel de positieve als negatieve aspecten die daarbij komen kijken.

nee....

een verhaal is niet alleen een omhulsel van de film, niet alleen een plotbeschrijving. een verhaal is alles wat de film is; de hele fictieve wereld die het schets + de personages die daarin voorkomen.

het universum van solomon kane is simpel en oppervlakkig en de karakters zijn eentonig en zonder diepte.

de beste verhalen zijn verhalen die je in 3 zinnen kunt zeggen, dus dan zou ik per defenitie kunnen zeggen dat mijn broertjes alles kunnen verzinnen. een concept verzinnen is echter niet zo moeilijk (helemaal niet in hollywoodfilms). een heel plot schetsen met personages en een voorgeschiedenis is echter een stuk moeilijker.

solomon kane is niet simpel, omdat de plotbeschrijving makkelijk te verzinnen is, maar simpel, omdat het de hele film onbreekt aan diepgang en emotie. the wrestler zouden mijn broertjes niet kunnen verzinnen omdat de hoofdpersoon te complex is en het spel met emotie heel hoogstaand is. solomon kane zou iedereen kunnen verzinnen....

Q Jones

Nou ik vond dat Purefoy toch wel iets van diepgang mee gaf aan het personage. Die man is het sterkste punt van de film. The wrestler Worstelaar werkt aan zijn comeback niet zo moeilijk hoor

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Aan de Trailer en de korte inhoud te beoordelen zag dit er een indrukwekkende Avonturenfilm uit met veel Actie in een Fantasy-setting. En zo begint hij ook, met een brute oorlogscène in een Oosters land. Er komen zelfs Duivelse gedrochten en een Demon in voor die knap in beeld werden gebracht. Dit kon niet misgaan !!

Maar ohlalaaaa, wat ging het daarna bergaf zeg ! Dan verliest de regisseur zich in oeverloze, saaie gesprekken. De locaties werden mooi in beeld gebracht maar met net iets te standaard camerastandpunten, de editing vond ik een complete ramp. Ze slaagden er maar niet in om al dit mooie beeldmateriaal tot een vloeiend geheel te laten samenkomen.

Buiten enkele uitschieters kabbelde deze saaie bedoening doelloos verder. Ik kon er amper mijn aandacht bij houden, de lokroep om gezellig onderuit te zakken in mijn cinemazetel en een dutje te doen was bijna onweerstaanbaar...

Helemaal op't einde kwam er nog even een Duivels gedrocht in beeld, maar wat een spectaculair eindgevecht had moeten worden eindigde véél te snel met een afgehaspeld slot. Wat een afknapper !!

4,5/10.
De mooie plaatjes en sfeervolle muziek kunnen niet goedmaken wat de regisseur hier heeft verkloot. Dat hij eerst maar terug wat les gaat volgen aan de filmacademie, vooral dan de lessen over hoe je een Actiefilm interessant moet brengen.

Is Mr. Bassett misschien juist ergens uit een diep hol in de grond komen kruipen waarin hij de laatste 20 jaar had vastgezeten...? Want er zijn toch al talloze toppers gemaakt in dit genre die als voorbeeld konden dienen van hoe het wél moet...? Neen, wat mij betreft is dit een peperdure flop !

Filmsite : Solomon Kane - solomonkane.com & http://www.solomonkanethemo...

avatar van docter-armani

docter-armani

Jezus, trieste figuren...

Laat Q Jones het gewoon n leuke film vinden en houd eens op met dat eindeloos afkraken van iemands mening.

Geef gewoon je eigen mening over die film, plaats je stem en klaar.

Echt...

Zielig gewoon sorry kan het niet anders zeggen !

docter-armani schreef:

Jezus, trieste figuren...

Geef gewoon je eigen mening over die film, plaats je stem en klaar.

Echt...

Zielig gewoon sorry kan het niet anders zeggen !

Bedankt ik apprecieer je reactie

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Tsja, als iemand een film als deze een dikke voldoende geeft en een film als Hero 1* dan kom je al snel minder geloofwaardig over. Zeker als je dan ook nog films als Scarface en Heat een onvoldoende geeft.

Q Jones

Scareface vond ik z'n k*t film ik snap niet wat iedereen daar aan vind. Heat had ik verkeerd gedaan ik dacht dat ik op de film red heat stemde, ik heb het ook meteen aangepast, was je ongepaste reactie toch nog ergens goed voor. Tja Hero wat een onzin vliegende mannen houd maar op over die film of ik krijg weer braak neigingen.

Volgens mij is dit nog steeds een site waar je je mening mag geven en ik mag sterren geven naar mijn eigen ervaring. Ik snap dat je het niet met me eens bent maar om z'n reactie als jou te plaatsen vind ik wel erg overdreven. Ik hoop dat je er zelf plezier aan beleeft. Jammer dat je een andere mening dan je eigenste niet respecteerd.