• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: James Purefoy, Max von Sydow en Ian Whyte

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Solomon Kane

"Fight evil... With evil."

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

Solomon Kane

Kane's Soldier #1

Kane's Soldier #2

Kane's Soldier #3

Near_Dark schreef:

Pfffft, als je zoals ik al meer dan 40 jaar over deze Aardbol rondloopt en heel veel films hebt gezien, besef je dat dit maar ondermaatse troep is. Amen.

p.s. Ik ben wel degelijk een fan van Actiefilms.

Hehe, maar je hebt wel nog maar zo'n 500 tal films bekeken?

Nuja, over deze film heb je waarschijnlijk wel gelijk...

ralfsjam

vermakelijk film die mooi in beeld is gebracht, leuke special effect en eem mooie donkere sfeer. toch jammer dat het acteerwerk het allemaal wat naar beneden haalde. aardige film, maar geen puntje van je stoel ofzo. meer een lekker achterover met een zak xxl chips!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

louisvf schreef:

Hehe, maar je hebt wel nog maar zo'n 500 tal films bekeken?

Nuja, over deze film heb je waarschijnlijk wel gelijk...

Het aantal films waarop ik hier heb gereageerd zijn diegenen die ik de afgelopen 2 jaar of zo heb bekeken, daarvoor zag ik evenveel films maar was ik nog niet online aktief om mijn mening daarover te geven, reken maar na hoeveel dat er in't écht zijn

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

ralfsjam schreef:

toch jammer dat het acteerwerk het allemaal wat naar beneden haalde.

Enkel het acteerwerk van Purefoy weet de film nog een beetje boeiend te houden, voorzover dat het wel is eigenlijk.

avatar van BS

BS

Een aardige poging tot, die het goed probeert maar het net niet red.

De film begint goed, lekker actievol en dan zwakt het een beetje af. Het verandert van actie in meer een avonturen-film-achtig iets.
In het middenstuk proberen ze een verhaal op te bouwen. Dit lukt aardig maar het ritme van het begin ben je kwijt. De film 'voelt' niet echt lekker meer aan.
Ze even na de helft begint het weer tempo op te pakken en het maakt een sprint naar een mooi eind. Met een mooi eindmonster !

Ik ga niet zeggen dat het een slechte film is, want daar zitten teveel goede dingen voor in. Maar om nu te zeggen dat het een echt goede film is, dat gaat te ver.

Ondanks alles wat niet lekker loopt, houd de film zich wel staande.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

BS schreef:
Met een mooi eindmonster !

Al vechtend met het monster terwijl hij doorzeefd wordt door zijn arm en doet alsof er niets aan de hand...

Q Jones

Hij is een bad ass held, die gaat toch niet zitten janken, en waarscheinlijk zou het nog eens echt kunnen want als je veel adrenaline in je bloed hebt voel je de pijn minder

louisvf

John Mclane zit toch ook altijd bijna te janken...? Maar oke, hij is dan ook niet bad ass

Q Jones

Ho even niks tegen John Mclane he hij is mijn held. en zeer bad ass, maar het zijn twee totaal andere films ik snap de verglijking ook eigenlijk niet, maar dat zal dan wel aan mij liggen denk ik.

avatar van _Casper_

_Casper_

ik vond het een coole film, kijkt erg lekker weg en heb me er prima mee vermaakt...

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Ben het absoluut niet eens te zeggen dat deze film een teleurstellende wending neemt waar in de film dan ook, fantasie en daarbij de goed aangepakte special effects en de serieuze verhaallijn bleven evident en wat een óngelooflijk heerlijk sfeertje mede door het prachtige camerawerk, zie dit steeds vaker terugkomen in films de mysterieuze extra tinten en vond ´m bij Solomon Kane ook erg geslaagd , en de aktiescenes gaan er ook al hard op vooruit, mag die guy ritchie style heel hard , de wezens vond ik overtuigend en daardoor dus ook echt creepy, vond het een geweldige film en ondergewaardeerd.nl , van mij krijgt hij de volle bak! En dan toch hoor: had deze film per ongeluk ook op een moment aan kunnen zetten dat ik er nét even geen geduld voor gehad zou hebben, dan bekijk je zo'n film op een heel andere manier en eigenlijk dan al ter plekke zonder oprechtheid en waardering, net als een IQtest: het zijn en blijven moment-opnamen, vond deze movie gisterenavond in ieder geval ontzettend geslaagd. Topmovie gewoon.

NLjoeri_30 schreef:

Ben het absoluut niet eens te zeggen....

maar een 5 geven? daarmee zeg je dat er geen betere films zijn dan deze! hij is dus beter dan Shawshank Redemption, Pulp Fiction en the Godfather als we even de top 250 van moviemeter erbij halen....

ik zelf heb hele goede films gezien, maar ik heb nooit een 5 gegeven, want dan zou dat het absolute meesterwerk moeten zijn...

en neem van mij aan, dat was deze film niet!

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Ahja heb je gelijk in, stem amper en daar heb je ´n punt waar ik in het vervolg rekening mee ga houden inderdaad, van mij krijgt hij een dikke 7 dus hadden het er 3 (?) moeten zijn, en shawshank vond ik een goede film maar gewoon redelijk, zou van mij een kleine 7 krijgen, Pulp Fiction is gewoon legend. nou bedankt terechte kritiek & hoe dan ook vond ik dit wel echt een heerlijke film!

NLjoeri_30 schreef:

je kunt je sterretjes nog veranderen hoor! gewoon met je muis erop gaan staan.... succes met de komende waarderingen!!

avatar van Noodless

Noodless

Hola, ik ben aangenaam verrast met het bekijken van deze film.

De film opent al heel sterk en er zit lekker veel bruut geweld in. Qua setting en sfeer zit het ook goed. Het verhaal wordt wel degelijk goed opgebouwd en kent zijn voorspelbare , maar ook onvoorspelbare momenten. Ook het einde is gelukkig niet al te zoet.

Voor een avondje film vol avontuur, actie en fantasie zeker geslaagd.

8/10

avatar van shiznit

shiznit

Erg goede film, kijkt heerlijk weg en ik zat er ook echt midden in.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Vooral begin vond ik wel vet, het einde vond ik een beetje nep en teleurstellend. Toch vermakelijke film.

avatar van dpompert

dpompert

Leuke film met veel actie. Halverwege de film heb je wel door dat de vader en zijn broer nog in leven zijn. Maar wij vonden het een vermakelijk film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actie-avontuur, met een goede dosering actie. ook de special effects waren goed. het verhaal is niet bijster origineel, maar wel onderhoudend. daarbij kijkt de film lekker weg, en bevat hij een goede donkere sfeer. james purefoy zit goed in zijn rol. 3,5 ster.

avatar van LinkVink

LinkVink

Dan heb je zo een enorm coole monster op het einde, hoopte ik nog op een wederopstand van zijn broer, zodat hij zijde aan zijde zou vechten met het beest. En daarna nog een zwaard krijgen van god, zodat het wezen kan worden verslagen. Ikke wachten, maar nee hoor hij schiet die magier door het hoofd..... Wat een anti-climax...

Q Jones

Toch wel vet in beeld gebracht

avatar van sofripa

sofripa

Solomon Kane krijgt van mij 4 sterren. Het genre vind ik te gek en de hele film, voorwaar een prestatie, is zeer verzorgd en sfeervol in beeld gebracht. Gegeven het budget van 40 miljoen dollar een ware prestatie! Film hinkt qua snelheid wel op 2 gedachten en daardoor een tikje onevenwichtig.

Kijk je daar doorheen, en zie je de potentie van deze nieuwe 'held' zou het super zijn als er een deel 2 kwam.

avatar van Mirob1

Mirob1

Zoals zo vaak kan ik me totaal niet vinden in de beoordeling hier, die natuurlijk veel te laag is. Solomon Kane is een ontzettend goede film. Goed acteerwerk, geweldige actie en goede effecten. Verhaal is bovendien uitstekend. Dat het heel soms wat voorspelbaar is is totaal niet storend in mijn opzicht. Ik wil iedereen dan ook oproepen deze film gewoon te kijken en niet naar het negatieve commentaar te luisteren hier, want ik kan je garanderen dat je ervan zult genieten. Heerlijke film.

avatar van JeroenStaarink

JeroenStaarink

avatar van JeroenStaarink

JeroenStaarink

JeroenStaarink schreef:

Films als dit vergelijk je al snel met Lord of the rings. Iets wat je echter eigenlijk nooit moet doen. Ik probeerde er constant dan ook iets van te maken, maar dat faalde. Acteerwerk, verhaal en slappe dialogen maakte dit een vervelende film om snel te vergeten. 2,5 omdat ik het genre toch wel erg waardeer.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

mooie donkere sfeer, goede acteer en specialeffects en actie.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

prima film als je van het genre houdt. Geen moment verveeld..

avatar van Mr. Green

Mr. Green

Matig tot redelijk.

De film mist naar mijn mening goed acteerwerk wat de hele handel naar een iets hoger niveau had kunnen tillen.

Het komt allemaal net niet over.

De donkere grimmige sfeer is wel constant aanwezig en zorgt daarom voor wat pluspunten.

avatar van metterijks

metterijks

Aan het begin van deze film was ik bang voor een stortvloed aan matige cgi effecten (a la Van Helsing) maar gelukkig werd dat in deze film redelijk gedoseerd gedaan. Desalniettemin, vind ik deze film een beetje een 13 in een dozijn geval. het lijkt op van alles qua sfeer (Van Helsing, Pathfinder), maar weet zelden een orginele middenweg te vinden. De acteurs zijn redelijk, maar het verhaal is voorspelbaar en de effecten niet erg sterk.