• 9.371.792 stemmen

Met onder meer: Brian Cox, Joseph Fiennes en Liam Cunningham

Releasedatum: 23 juli 2009

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Escapist

"5 Men. 4 Walls. 1 Plan."

Frank Perry (Brian Cox) zit al jaren een levenslange gevangenisstraf uit. Wanneer zijn dochter, die hij nauwelijks gekend heeft, ernstig ziek wordt, is Frank vastberaden het goed te maken met haar, voordat het te laat is. Hij ontwikkelt een ingenieus vluchtplan en omringt zich met een groepje gevangenen die mee willen ontsnappen. De criminelen hebben het niet zo op elkaar, maar zijn verbonden door een gezamenlijke drang te ontsnappen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Heseven

Heseven

canciser schreef:

Het verhaal is best goed, personages is ook prima, maar de manier hoe alles in elkaar zit vind ik slecht. Alles wordt voorspelbaar en vaag voor de kijkers. 3*

Je zou toch denken dat wanneer iets vaag is, het niet zo voorspelbaar meer is toch?

avatar van Amy24_7

Amy24_7

Fantastische film. Mooie muziek van Leonard Cohen wat je meesleept in het gevoelsleven van Frank. Het is een trieste film maar wel realistisch. Soms is verbeelding de enige vluchtweg en dat vond ik heel mooi weergeven. Vooral de scène in de tunnels en bij de roltrap heel mooi gefilmd. 4sterren

avatar van zxstyle

zxstyle

The escapist is een donkere en rauwe gevangenisfilm. Maar wel eentje die wat mij betreft een topper in zijn genre is. de film hield me van begin tot eind aan het scherm gekluisterd.

Echt een aanrader 4****

avatar van Leno

Leno

Ontsnappingsfilm als zovelen. De cast is goed maar qua originaliteit heeft de film te weinig te bieden. Wat misschien nog wel de grootste misser is, is het gebrek aan karakterdiepgang en ontwikkeling, waardoor het einde mij eigenlijk koud liet. Ondanks dat het verhaal onorigineel is, had er meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van T-man

T-man

Het is dat het einde van de film verrassend is, tenminste, ik zag het niet aankomen, waardoor ik deze film een voldoende scoor. De film in zijn geheel kon mij niet echt boeien.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Fijne film, zelf ben ik ook een liefhebber van het "platte" Engels en vind de Britse/Ierse films meestal wel top.

Met fijn bedoel ik ook in tegenstelling van "Leno" dat de diepgang van de karakters wel in de film zat en het verhaal en het spelen ervan ook prima was. Maar....., dat is persoonlijk!!!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima film mooie sfeer, goed verhaal. Een aanrader voor liefhebbers van gevangenis films.

avatar van Atheistus

Atheistus

Dun verhaal, slecht gefilmd, irritante flash forwards. Half puntje voor sommige acteurs.

avatar van DMF

DMF

Pakte me niet. Brian Cox doet het goed, maar Damian Lewis als zogenaamde alleenheerser in de gevangenis is natuurlijk echt een lachertje. Karakters hebben te weinig diepgang om er echt binding mee te krijgen, terwijl dat bij ontsnappingsfilms juist zo essentieel is. Het gevangenissfeertje kwam ook niet lekker over.

In eerste instantie was ik ook niet te spreken over de opbouw van de film, maar naarmate de plot vorderde werd daar wel wat leuker gebruik van gemaakt. Paar kleine hoogtepunten her en der, maar zeker geen hoogvlieger in het genre.

* * ½

avatar van baskefresh

baskefresh

Had er veel meer van verwacht. Zeker met een cast als deze, een tegenvaller. 2*

avatar van Kondoro

Kondoro

Goeie film,

en een mooie film waar je , je koppie bij moet hebben!!

3,5 waard!

avatar van Toontje G

Toontje G

Sterk verhaal, goed gefilmd, perfect gedaan met de flash forwards. 4 punten voor de acteurs. Smaken verschillen.

avatar van laurel

laurel

Met moeite afgekeken. Mij te Brits/Iers.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Acteurs zijn goed en het onmenselijke gevangenisleven komt ook goed over maar door de flash forwards kwam ik maar niet echt in de film. Dat heen en weer springen in de tijd irriteerde me enorm.

Jammer, had meer in gezeten want de goede ingredienten zijn op zich wel aanwezig.

avatar van ILDIB

ILDIB

ben fan van escape films. Het eerste half uur zijn de flash backs vervelend en storend daarna prima. Het einde is echt zeer goed. minpunten zijn de gebeurtenissen tijdens de escape in de tunnels.

avatar van Movsin

Movsin

Wie een ontsnappingsverhaal van A tot Z verwacht, zal de zaal verlaten hebben want de voordurende tijdssprongen maken het, hoe dan ook, moeilijk om goed te volgen, hoe ingenieus sommigen die techniek ook vinden.

Bovendien slaagt de film er nooit in emotie op te wekken, niettegenstaande de opzet van het gebeuren een gevoelige oorzaak heeft.

Karaktertekening is oppervlakkig, zoals in een gewone avonturenfilm.

"Verbeelding houdt ons levend" heb ik onthouden en is misschien een antwoord op de vragen die men kan stellen ivm de opbouw van deze film.

avatar van jippie2010

jippie2010

geen ijzersterk verhaal, maar het einde red de film *3.0

avatar van The main man!!

The main man!!

De film was na die flashbacks van een half uur wel te doen, alleen nogal bijzonder dat je als gevangene gewoon een totale apotheek erop na houdt, en dat niemand jou ook maar een strobreed in de weg legt, ervaarde ik toch wel als bijzonder, en zelfs zeer hilarisch!!

avatar van The main man!!

The main man!!

Movsin schreef:

Karaktertekening is oppervlakkig, zoals in een gewone avonturenfilm.

Prima verwoord, ik vind ook dat de flash forwards en de flashbacks te lang zijn; en dat maakt het super lastig om nog enigszins geconcentreerd te kunnen blijven kijken!!

avatar van Film Pegasus

De film mengt 2 verhaallijnen. De ontsnapping en de weg er naar toe. Het geeft het geheel iets origineels, maar het helpt het verhaal verder niet. Het kan het feit niet verbergen dat het script nogal mager is en de cast nooit echt uit de verf komt. De 2 oudere acteurs Brian Cox en Liam Cunningham

zijn nog wel de moeite, maar de rest is saai of net een karikatuur. Even was het leuk om enkele bekende gezichten te zien uit series als Game of Thrones, Homeland en Iron Man's vader. Maar daar is ook alles mee gezegd. Een kleurloze gevangenisfilms die niet kan tippen aan de vele andere films uit het genre.

avatar van Alexjc

Alexjc

Leuk, om een keer te hebben gezien. Film ga ik geen tweede keer kijken.

De acteurs brian cox en Liam Cunningham speelden hun rol goed. Aan de rol van Joseph Fiennes heb ik mij lopen te ergeren. Mijn god, wat was dat matig tot slecht.

Ligt het nou aan mij, maar ik vind, dat de Engelsen geen goede films kunnen maken. Naast Engeland vind ik ook dat de films uit Canada en Spanje in het algeneen matig zijn.

Deze film was weer zo'n voorbeeld. Net niet!!!