Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Brian Cox, Joseph Fiennes en Liam Cunningham
Releasedatum: 23 juli 2009
Bekijk via CineMember
Plot The Escapist
"5 Men. 4 Walls. 1 Plan."
Frank Perry (Brian Cox) zit al jaren een levenslange gevangenisstraf uit. Wanneer zijn dochter, die hij nauwelijks gekend heeft, ernstig ziek wordt, is Frank vastberaden het goed te maken met haar, voordat het te laat is. Hij ontwikkelt een ingenieus vluchtplan en omringt zich met een groepje gevangenen die mee willen ontsnappen. De criminelen hebben het niet zo op elkaar, maar zijn verbonden door een gezamenlijke drang te ontsnappen.
Frank Perry
Two Ton
Tony
Jumpy Con
gondwana
Gisteren gezien, regisseur gaf inleiding.
Vond het wel een sterke film, opmerkelijk gebruik van soundtrack en geluid, hele mooie fotografie, wat onderontwikkelde personages maar die toch in staat waren de kijker mee te krijgen in het verhaal.
Decor is zelfde gevangenis als In the Name of the Father en wordt even beklemmend gebruikt.
Aangenaam verrast eerlijk gezegd.
Phille
Zeer goeie film - niks vernieuwends, maar zeer goed in beeld gebrachte gevangenis/ontsnappingsfilm met een leuke twist.
Two thumbs up!
herman78
Prima film die het moet hebben van de grimmige sfeer, maar nauwelijks een toevoeging op het genre en die twist vond ik wel wat matig eigenlijk.
FRANKY PANKY
Erg goede film. Ging er heen met het idee van "Weer zo'n klassiek verhaal", maar hij viel me 100 % mee. Wat zeg ik, 200 % !! Verrrassend einde, by the way !!
Punkette
Waarom krijg is het gevoel dat deze film erg veel op seizoen 1 van prison break gaat lijken? Ik ga hem kijken en dan oordeel ik wel verder. Maar het plot lijkt erg veel op die van prison break (Charles Westmoreland die zijn dochter wil zien die ernstig ziek is). Wordt vervolgd...
dzeaz
Heb em net gekeken en vond t toch n speciaal stukje werk.
Alles echte jail-sfeer, en t einde was verassend.
geef em 4*
brucecampbell
Vrij sterke film die een totaal ander einde heeft dan dat je zou verwachten en mede dankzij de sterke soundtrack is dit een aangenaam tijdsverdrijf.
vranque
Verrassend eenvoudig maar doeltreffend en daardoor, mede dankzij de soundtrack en de prachtige beelden, een zeer sfeergevoelige emotionele film. 4*
TrustMe
Ik vond de film een beetje een slap aftreksel van prison break. De flashforwards, vond ik wel een pluspunt, netzoals het einde van de film. Ik vind het geen aanrader.
2*.
ICE1907
Ik vond het wel een goede film , en het had een verrassend einde.
Klinkt als een aflevering van Prison break
Ja, want Prison Break heeft de gevangenis uitbraak film verzonnen.
Kampoeman
Leuke film, goed verhaal met niet de standaard hollywood scenes en verrassend einde.
Naduah
Goeie film, goed in elkaar gezet....en goed geacteerd. Ik heb de film inmiddels 2x gezien, om het allemaal even goed tot me door te laten dringen. Na die 2e keer, vielen er voor mij toch weer nieuwe 'puzzel' stukjes in elkaar. Verrassend einde. Aanrader om deze film te kijken.
terciano
Vond dit een goede film, geen top film maar wel één waar van ik dacht "ja, ik heb me tijd goed besteed".
Vond de film NIET vervelen en het liep lekker door en het eindigde toch wel verassend.
En mensen moeten eens kappen met de prison break vergelijking alsof zoals kos al zegt die het "gevangenis uitbraak genre" de wereld in heeft geholpen.
Bedoel maar vergeet Escape from Alcatraz niet.
mixmaster
zeker een aanrader , spanning en drama en een goed verhaal en ook nog is een prachtige soundtrack !!!
grimmige sfeer en een verassend eind , uitstekend geacteerd.
de film wisselt steeds tussen heden en verleden en dat is op een fantastische manier gedaan.
thomzi50
- 1991 berichten
Vermakelijk, maar had toch iets te veel het gevoel te kijken naar een lange aflevering van een kundig gemaakte tv-serie.
dikkop
Hier sluit ik me helemaal bij aan, had eigenlijk meer verwacht. Film verloopt erg traag en de genre had moeten zijn: Drama.
Poppe
De film viel mij eerlijk gezegd tegen. Er zijn al zoveel films gemaakt in dit genre om iets vernieuwend te maken, alles in dit genre is already said and done.
Het plot vond ik wat lichtjes en wat voor de hand liggend (oude vader die zijn zwaarverslaafde dochter nog 1 x wil zien voor zij hieraan onder door gaat) dit had meer verteld mogen worden, als kijker krijg je geen empathie, dit had met 10 minuten film verteld kunnen worden en had voor mij de film een voldaner gevoel gegeven.
Wat voor het plot geldt, geldt ook voor de personages. Deze zijn niet uitgediept, er wordt enkel aan het begin van de film in één kort stukje tekst verteld wat en hoelang een personage moet 'zitten' dit had met een paar dialogen beter uitgediept kunnen worden.
Toch zijn er wel een paar pluspuntjes aan de film, de setting is goed. Het camerawerk en geluid zijn erg vakkundig gedaan, daar moet deze film het dan ook van hebben.
3*...
zjandannybob
Ben ik het mee eens.
Sergio
Rizza is heer en meester van de gevangenis en dan komt het nogal ongeloofwaardig over dat deze helemaal niets merkt van de plannen van Perry en zijn mede-gevangenen, en zijn drugsverslaafde broer Tony wel.
Onderhoudend maar geen topper.
Poppe
Onderhoudend maar geen topper.
Dat viel mij ook erg op.., de verkrachting vond ik ook jammer in elke prisonfilm zie je het wel....., wonderbaarlijk..
LucretiaBorg
Tja, misschien omdat het ook in de echte wereld gebeurd? Geen gevangenis waar geen verkrachtingen voorkomen, iig in Amerika.
wwelover
Ja, want Prison Break heeft de gevangenis uitbraak film verzonnen.
Hehe idd, straks gaan ze nog beweren dat Shawshank Redamption van Prison break is afgekeken....
Het is een aardige film, niet echt spannend en wel wat voorspelbaar en wellicht lijkt het wat B-film achtig mede door de filmposter. Maar het is een vlot lopende film, die wel steeds boeiend blijft. Het is niet echt heel vernieuwend, qua banden onderling zou je beetje kunnen vergelijken met Shawshank Redamption, maar de ontsnapping poging zelf is wel redelijk goed bedacht.
De keuze van verloop is goed gekozen, het steeds springen van beelden van in de gevangenis en van de ontsnapping zelf, zo wordt het verklaard hoe ze er op komen steeds, een beetje zoals Slumdog Millionaire.
De cast is erg goed. Niet alleen Brian Cox, die wel de beste was in deze film, maar ook bijvoorbeeld Joseph Fiennes vond ik bijzonder goed, herkende hem eerst niet eens. En natuurlijk Daniel Lewis die zoals gewoon bijzonder goed acteert. Ik vond Cunningham overigens wel erg veel op Jean Reno lijken.
De muziek en beelden waren goed, het is licht voorspelbaar maar het einde mag dan wel weer goed gekozen en verrassend genoemd worden, het is dan ook opzich wel een aanrader
jaja-zwollenaar
Redelijke film,maar kan niet tippen aan mijn favoriet The Shawshank Redemption.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Hodejegerne

Dead Man's Shoes
Thriller / Misdaad, 2004

Nordwand
Drama, 2008
escaped convictontsnapping uit de gevangenisonafhankelijke film