• 9.375.045 stemmen

Met onder meer: Brian Cox, Joseph Fiennes en Liam Cunningham

Releasedatum: 23 juli 2009

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Escapist

"5 Men. 4 Walls. 1 Plan."

Frank Perry (Brian Cox) zit al jaren een levenslange gevangenisstraf uit. Wanneer zijn dochter, die hij nauwelijks gekend heeft, ernstig ziek wordt, is Frank vastberaden het goed te maken met haar, voordat het te laat is. Hij ontwikkelt een ingenieus vluchtplan en omringt zich met een groepje gevangenen die mee willen ontsnappen. De criminelen hebben het niet zo op elkaar, maar zijn verbonden door een gezamenlijke drang te ontsnappen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Djeckson

Djeckson

Ik kan niet wachten op deze film klinkt erg goed de plot.

avatar van gondwana

gondwana

Gisteren gezien, regisseur gaf inleiding.

Vond het wel een sterke film, opmerkelijk gebruik van soundtrack en geluid, hele mooie fotografie, wat onderontwikkelde personages maar die toch in staat waren de kijker mee te krijgen in het verhaal.

Decor is zelfde gevangenis als In the Name of the Father en wordt even beklemmend gebruikt.

Aangenaam verrast eerlijk gezegd.

avatar van Phille

Phille

Zeer goeie film - niks vernieuwends, maar zeer goed in beeld gebrachte gevangenis/ontsnappingsfilm met een leuke twist.

Two thumbs up!

avatar van herman78

herman78

Prima film die het moet hebben van de grimmige sfeer, maar nauwelijks een toevoeging op het genre en die twist vond ik wel wat matig eigenlijk.

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Erg goede film. Ging er heen met het idee van "Weer zo'n klassiek verhaal", maar hij viel me 100 % mee. Wat zeg ik, 200 % !! Verrrassend einde, by the way !!

avatar van Skrean

Skrean

Erg zin in deze film.

avatar van Punkette

Punkette

Waarom krijg is het gevoel dat deze film erg veel op seizoen 1 van prison break gaat lijken? Ik ga hem kijken en dan oordeel ik wel verder. Maar het plot lijkt erg veel op die van prison break (Charles Westmoreland die zijn dochter wil zien die ernstig ziek is). Wordt vervolgd...

avatar van dzeaz

dzeaz

Heb em net gekeken en vond t toch n speciaal stukje werk.

Alles echte jail-sfeer, en t einde was verassend.

geef em 4*

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vrij sterke film die een totaal ander einde heeft dan dat je zou verwachten en mede dankzij de sterke soundtrack is dit een aangenaam tijdsverdrijf.

avatar van vranque

vranque

Verrassend eenvoudig maar doeltreffend en daardoor, mede dankzij de soundtrack en de prachtige beelden, een zeer sfeergevoelige emotionele film. 4*

avatar van TrustMe

TrustMe

Ik vond de film een beetje een slap aftreksel van prison break. De flashforwards, vond ik wel een pluspunt, netzoals het einde van de film. Ik vind het geen aanrader.

2*.

avatar van ICE1907

ICE1907

Ik vond het wel een goede film , en het had een verrassend einde.

avatar van twelyrt

twelyrt

Klinkt als een aflevering van Prison break

avatar van vwtune

vwtune

Niet een topper, wel een vermakelijke film!

twelyrt schreef:

Klinkt als een aflevering van Prison break

Ja, want Prison Break heeft de gevangenis uitbraak film verzonnen. .

avatar van Kampoeman

Kampoeman

Leuke film, goed verhaal met niet de standaard hollywood scenes en verrassend einde.

avatar van Naduah

Naduah

Goeie film, goed in elkaar gezet....en goed geacteerd. Ik heb de film inmiddels 2x gezien, om het allemaal even goed tot me door te laten dringen. Na die 2e keer, vielen er voor mij toch weer nieuwe 'puzzel' stukjes in elkaar. Verrassend einde. Aanrader om deze film te kijken.

avatar van terciano

terciano

Vond dit een goede film, geen top film maar wel één waar van ik dacht "ja, ik heb me tijd goed besteed".

Vond de film NIET vervelen en het liep lekker door en het eindigde toch wel verassend.

En mensen moeten eens kappen met de prison break vergelijking alsof zoals kos al zegt die het "gevangenis uitbraak genre" de wereld in heeft geholpen.

Bedoel maar vergeet Escape from Alcatraz niet.

avatar van mixmaster

mixmaster

zeker een aanrader , spanning en drama en een goed verhaal en ook nog is een prachtige soundtrack !!!

grimmige sfeer en een verassend eind , uitstekend geacteerd.

de film wisselt steeds tussen heden en verleden en dat is op een fantastische manier gedaan.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Super goede film. Zeker een aanrader...

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vermakelijk, maar had toch iets te veel het gevoel te kijken naar een lange aflevering van een kundig gemaakte tv-serie.

avatar van dikkop

dikkop

herman78 schreef:

Hier sluit ik me helemaal bij aan, had eigenlijk meer verwacht. Film verloopt erg traag en de genre had moeten zijn: Drama.

avatar van Poppe

Poppe

De film viel mij eerlijk gezegd tegen. Er zijn al zoveel films gemaakt in dit genre om iets vernieuwend te maken, alles in dit genre is already said and done.

Het plot vond ik wat lichtjes en wat voor de hand liggend (oude vader die zijn zwaarverslaafde dochter nog 1 x wil zien voor zij hieraan onder door gaat) dit had meer verteld mogen worden, als kijker krijg je geen empathie, dit had met 10 minuten film verteld kunnen worden en had voor mij de film een voldaner gevoel gegeven.

Wat voor het plot geldt, geldt ook voor de personages. Deze zijn niet uitgediept, er wordt enkel aan het begin van de film in één kort stukje tekst verteld wat en hoelang een personage moet 'zitten' dit had met een paar dialogen beter uitgediept kunnen worden.

Toch zijn er wel een paar pluspuntjes aan de film, de setting is goed. Het camerawerk en geluid zijn erg vakkundig gedaan, daar moet deze film het dan ook van hebben.

3*...

avatar van zjandannybob

zjandannybob

thomzi50 schreef:

Ben ik het mee eens.

avatar van Sergio

Sergio

Rizza is heer en meester van de gevangenis en dan komt het nogal ongeloofwaardig over dat deze helemaal niets merkt van de plannen van Perry en zijn mede-gevangenen, en zijn drugsverslaafde broer Tony wel.

Onderhoudend maar geen topper.

avatar van Poppe

Poppe

Sergio schreef:

Onderhoudend maar geen topper.

Dat viel mij ook erg op.., de verkrachting vond ik ook jammer in elke prisonfilm zie je het wel....., wonderbaarlijk..

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Tja, misschien omdat het ook in de echte wereld gebeurd? Geen gevangenis waar geen verkrachtingen voorkomen, iig in Amerika.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

hoppa 4.0* goeie film kreeg veel rood in de film

avatar van wwelover

wwelover

kos schreef:

Ja, want Prison Break heeft de gevangenis uitbraak film verzonnen. .

Hehe idd, straks gaan ze nog beweren dat Shawshank Redamption van Prison break is afgekeken....

Het is een aardige film, niet echt spannend en wel wat voorspelbaar en wellicht lijkt het wat B-film achtig mede door de filmposter. Maar het is een vlot lopende film, die wel steeds boeiend blijft. Het is niet echt heel vernieuwend, qua banden onderling zou je beetje kunnen vergelijken met Shawshank Redamption, maar de ontsnapping poging zelf is wel redelijk goed bedacht.

De keuze van verloop is goed gekozen, het steeds springen van beelden van in de gevangenis en van de ontsnapping zelf, zo wordt het verklaard hoe ze er op komen steeds, een beetje zoals Slumdog Millionaire.

De cast is erg goed. Niet alleen Brian Cox, die wel de beste was in deze film, maar ook bijvoorbeeld Joseph Fiennes vond ik bijzonder goed, herkende hem eerst niet eens. En natuurlijk Daniel Lewis die zoals gewoon bijzonder goed acteert. Ik vond Cunningham overigens wel erg veel op Jean Reno lijken.

De muziek en beelden waren goed, het is licht voorspelbaar maar het einde mag dan wel weer goed gekozen en verrassend genoemd worden, het is dan ook opzich wel een aanrader

Redelijke film,maar kan niet tippen aan mijn favoriet The Shawshank Redemption.