• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Brian Cox, Joseph Fiennes en Liam Cunningham

Releasedatum: 23 juli 2009

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Escapist

"5 Men. 4 Walls. 1 Plan."

Frank Perry (Brian Cox) zit al jaren een levenslange gevangenisstraf uit. Wanneer zijn dochter, die hij nauwelijks gekend heeft, ernstig ziek wordt, is Frank vastberaden het goed te maken met haar, voordat het te laat is. Hij ontwikkelt een ingenieus vluchtplan en omringt zich met een groepje gevangenen die mee willen ontsnappen. De criminelen hebben het niet zo op elkaar, maar zijn verbonden door een gezamenlijke drang te ontsnappen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mavii

mavii

het verhaal klinkt een beetje als het eerste seizoen van prison break maar kan aan mij liggen heb de film ook niet gezien.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

mavii schreef:

Inderdaad dacht precies hetzelfde een beetje een mengelmoes van Scofield (het plan) en Westmoreland (die ze dochter wil zien)

avatar van lordmars

lordmars

ik heb hem een half jaar geleden gezien, mijn collega had hem gedownload, als ik geweten had dat hij nog zo nieuw was had ik hem nooit gaan kijken, ik haat het als mensen films downloaden.. maar goed ik heb hem dus gezien en het is zeker een aanrader! ik vind hem best spannend en verrassend, zeker gaan kijken.

avatar van AMD

AMD

TekJohnny schreef:

Had het gevoel dat er geen hoogtepunt kwam in de film, kabbelde wat voort. Zag majoor Dick Winters van Band of Brothers weer opdoemen in een flauwe rol, zie hem liever als voornoemd personage. Geen onaardige film desondanks, maar helaas niets vernieuwends.

mee eens

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ouderwets goede ontsnappings/gevangenis film.

Vooral de flashbacks/forwards en het einde waren sterk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prachtige rol voor Cox en een mooi ontsnappingsverhaal. Tuurlijk zit er een twist aan, anders zou het al te makkelijk zijn. Maar het is nu een goede twist, ik had er vrede mee.

avatar van Timecop

Timecop

lordmars schreef:

Beetje hypocriet: film kijken van iemand die 'm gedownload heeft en dan roepen dat je het haat als mensen films downloaden....

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

vind ik dus ook..

ik download ook wel eens films hoor....

avatar van patrick86

patrick86

Een aardige wegkijkfilm, maar had iets meer actie verwacht en een betere ontsnapping. Beetje simpel allemaal... toch een 3*

avatar van frank92

frank92

Wat een waardeloze film je ontsnapping bespreken als er bewakers vlak bij je staan en iedereen mee kan luisteren. Niks was geloofwaardig aan deze waardeloze film!

Ben een groot fan van de tv serie Prison Break deze film zal nooit kunnen tippen aan die geweldige serie prison break.

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Ik vond de film niet zo. Veel saaie stukken, weinig actie, raar einde.

De film zelf was wel leuk in elkaar gezet met de flashbacks/forwards, maar het verhaal wist mij nergens echt te boeien.

avatar van 606

Redelijke ontsnapingsfilm met soms vervelende flasbacks.

En soms onrealistisch.

Acteren was goed.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die poster

avatar van Vincent!

Vincent!

Die is inderdaad behoorlijk lelijk.

avatar van validius

validius

frank92 schreef:

prisonbreak was geweldig ja, totdat de schrijvers ook niet meer wisten waar ze het zoeken moesten. na seizoen 1 was het realisme er wel vanaf, en seizoen 4 kan onder het kopje SciFi geplaatst worden en in de winkel worden neergezet tussen Stargate en Bionicwoman.

avatar van prenden

prenden

goeie film. leuk in elkaar gezet. bleef boeien tot het eind

Vond het een goede film en liep als 1 van de weinige samen met een maat van me de bioscoop zaal uit met een voldaan gevoel.

Ik had er in eerste instantie niet veel van verwacht, ging er vooral heen met het idee van oh-de-zoveelste-gevangenis-film dus dit bleek een aangename verrassing.

Vond de flashbacks/forwards goed neergezet, het verhaal goed doordacht, het plot had ik in eerste instantie niet zien aankomen en ik bleef tot het einde geboeid door de film

Geen gouden toppertje maar desalniettemin vind ik het een aanrader.

avatar van boldhead

boldhead

goeie film en vond het toch wel een verassend einde hebben.

mooi met de flashbacks

avatar van schram101

schram101

Aardig wegkijkertje deze film!

De film heeft een redelijk ingewikkelde opbouw en aan het begin irriteerde ik me mateloos aan de flashbacks, maar nog al snel begin je er waarde aan te hechten en blijkt het juist een goede toevoeging van de film te zijn.

Het acteerwerk van Cox, kon de beste man niet zo goed, en de rest van de cast is goed. Alles word overtuigend neergezet. Ook de muziek is goed en past precies bij de film.

avatar van Raffie_75

Raffie_75

Ik vond hem prima, keek lekker weg. Wat mij betreft wel een aanrader.

avatar van Triztan

Triztan

Veel meningen hier toch wel wt negatief, ik vond het een erg boeiende film, ik vond de flashforwards totaal niet storend en lieten me steeds dingen afvragen. Ik vond het een mooi einde. Ik kreeg alleen niet erg veel binding met de karakters in de film. Ook straalde ze niet een echt duidelijk karakter uit op die Tony na. Een film die me zeker weten heeft weten te boeien en die ik lekker weggekeken heb. Zeker een aanrader.

avatar van nairobi

nairobi

Heerlijk rauwe gevangenis-thriller. Met een zeer verrassend einde, ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen.

Uitstekend acteerwerk.

Deze film staat bij mij hoog in de lijst met beste films dit jaar.

Absoluut een aanrader!

4**

avatar van KarinV

KarinV

Het zal wel aan mij liggen maar ik snap het eind totaal niet.

avatar van Baldur

Baldur

KarinV schreef:
Het zal wel aan mij liggen maar ik snap het eind totaal niet.

De ontsnapping is een hallucinatie van Frank vlak voordat hij overlijdt. De dood van zijn dochter zorgde ervoor dat hij zich opofferde voor de andere gevangenen om die te kunnen laten ontsnappen. Zijn reden voor ontsnapping was namelijk verdwenen.

avatar van El-royo

El-royo

Met veel te hoge verwachtingen deze film aangezet, en hij viel me dan ook tegen. Ook ik had wat meer 'ontsnappingsactie' verwacht. 2 sterren

avatar van sofripa

sofripa

nairobi schreef:

Uitstekend acteerwerk.

Deze film staat bij mij hoog in de lijst met beste films dit jaar.

Absoluut een aanrader!

4**

Hier ga ik geheel in mee, echter een half puntje lager gewaardeerd.

avatar van skipy05

skipy05

Spannende film. Onverwacht einde. De film was ook speciaal met die flashbacks/forwards.

avatar van Triztan

Triztan

El-royo schreef:

En daarom is deze film 1,5 ster waard? Frapant.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Het eerste deel van de film is oersaai, als ze dan het plan om te gaan ontsnappen uitvoeren wordt ie wel redelijk spannend, het einde is vaag en teleurstellend.

Acteurs doen het goed vindt ik.

avatar van Feike

Feike

Nancy....dan heb je het einde van de film niet begrepen. Geniaal en indrukwekkend einde!!

Acteerwerk is zeer goed neergezet. De "echte" gevangenissfeer komt nog niet helemaal over. Het leek af en toe op een vrijblijvende instelling. Voor de rest uitstekende film!!

Nancy1980 schreef:

Acteurs doen het goed vindt ik.