Genre: Biografie / Sport
Releasedatum: 19 maart 1981
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Raging Bull
"I don’t go down for nobody."
Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.
Jake LaMotta
Patsy
Guido
Toppy
crown_secure
Geweldige film, vanacht gekeken en heb me zeker niet verveeld, absoluut een topper.
Vond dat begin stukje met zijn broer, dat La Motta zijn oudere broer vroeg om hem te slaan op zijn gezicht. De camera stand was echt geweldig en het kwam echt grappig over dat heen en weer gestomp.
Echt een goede film, aanrader voor iedereen (Vooral als je van de acteerwerk van De Niro en Pesci houdt. 4,5 van mij!
Leno
In die scene sloegen ze elkaar nog echt ook volgens IMDB...
olivier
Sublieme film. Eén van dé allergootste amerikaanse prenten. Ik kan onmogelijk begrijpen hoe het kàn dat die schitterende scorsese zovéél films maakt die thuishoren tussen het puikje van de cinematografische geschiedenis. Mean Streets, Taxi Driver, The Last Walz, GoodFellas, Casino,... allen pure meesterwerken uit de amerikaanse filmgeschiedenis. Hier geeft hij bovendien ook een staaltje van technisch vernuft want ik heb goed gezocht maar die boksscènes zijn dus wel dégelijk de best gemonteerde minuten film aller tijden.
Hoe dan ook, subliem tijdsportret.
Eigenlijk mag je het nog zeggen zolang dat ie nog leeft maar scorsese heeft al datzelfde legendarische status bereikt van andere meesters als kubrick, hitchcock, wilder, fellini en leone.
*****
Moovey
Misschien mede door de hooggespannen verwachtingen e de hoge score hier viel de film me tegen.
De scenes met zijn vrouw en iedere keer dat geruzie met vrouw en broer begonnen me na een tijdje tegen te staan.
De Niro was wel overtuigend in zijn rol, maar d efilm als geheel viel me tegen.
The One Ring
Daar ben ik het ook mee eens. Prachtig acteerwerk en cameragebruik, maar een eentonig verhaal. Het lijkt soms wel alsof erin de film niks anders gedaan wordt dan ruzie gemaakt tussen de hoofdrolspelers. En ook nog altijd over hetzelfde onderwerp. En dat wordt saai. Gelukkig heeft de film een paar ijzersterke momenten zodat hij nog net bovengemiddeld scoort, maar een groot meesterwerk is het helaas niet. Jammer, want ik had er veel van verwacht. Vooral omdat Scorsese de regiseur is.
3,5 ster
D0N4LD
Prachtige film met meesterlijk acteerwerk van roberd de niro (waarom in godsnaam naar comedies overstappen:s?). Alles echt geweldig
5/5
feanaro surion
Briljante in zwart-wit gefilmde film, met een geweldige Robert de Niro. Na Taxi Driver die ik niet heel geweldig vond was ik bang dat dat bij andere Scorcese films ook zo zou zijn maar dat is dus niet waar. 4 sterren voor deze hele goede film.
jessis
Ooit eens gezien,was een goede film .
Vond het knap dat de Nero op het laats zo dik was geworden voor die rol(dan heb je veel over voor een rol)
4.5 ster mede vanwege goede acteerprestaties
aerogp1
vond het echt geen schokkende film, snap niet dat hij zo hoog staat hier. 3 sterren
Naomi Watts
Een aardige film. Een geweldige DeNiro als een jaloerse bokser die zijn woede niet in bedwang kan houden, een erg goede Pesci en een beeldschone Moriarty. De acteerprestaties wraen dus dik in orde, het concept is aardig maar vindt de uitwerking alles behalve geslaagd. De film boeide mij erg weinig, ik vind dit toch een erg overschatte film. 3*
Madecineman (moderator films)
Boksen is absoluut niet mijn favoriete sport, verre verre van zelfs. Ben ook helemaal niet dol op boksfilms. Daar gaat ook Raging Bull geen verandering in brengen. Maar... deze film is wel erg tof hoor.
Gelukkig geen technische beschouwingen van de bokssport maar pure emotie in de ring perfect overgebracht door De Niro en zijn tegenstanders. De gezichtsuitdrukkingen die De Niro laat zien tijdens zijn gevechten zijn echt super. Ook buiten de ring gaat het knokken gewoon door (letterlijk en figuurlijk). Zonder dat het mooier wordt voor gedaan dan het is zie je La Motta vooral in gevecht met zichzelf. Tegen zijn overgewicht en tegen zijn ziekelijke achterdocht naar z'n leuke vrouwtje.
Natuurlijk staat deze film ook met de geweldig geschoten beelden in zwartwit. De hele film ademt de sfeer van een klassieke jaren '40 film. Daarbij komen ook nog de fantastische acteerprestaties van De Niro en zijn tegenspeler Pesci die enkele ijzersterke scenes afleveren. Het geeft Raging Bull allemaal net dat beetje extra waardoor ik zelfs 2 uur geboeit kon blijven kijken naar een boksfilm.
Miss Daisy
Ik heb de film vorige week gezien. Alhoewel deze film behoort tot een klassieker kon hij me niet geboeid houden. Ik had geen sympathie voor geen enkel personage. Het verhaal was dun. De acteerprestatie waren goed.
Madecineman (moderator films)
Ik had geen sympathie voor geen enkel personage.
Ja goed he!?!
ChrisD
Meest realistische boxfilm ooit voor zover ik kan beoordelen. En niet omdat het een waargebeurd verhaal is. Gewoon hoe de wedstrijden in elkaar zitten en de mix met het echte leven, wat zwaarder is voor de hoofdrolspeler dan het leven in de ring.
DeNiro is natuurlijk gestoord als je bedenkt wat hij over heeft voor de rol. Denk ook dat de montage alleen zo goed is door het talent en doorzettingsvermogen van Scorsese, Schoonmaker en DeNiro.
Heerlijke registratie van 'het leven' weer van Scorsese en DeNiro. Natuurlijk een film met weinig spanningsmomenten maar daar zijn andere films voor.
Wat ik trouwens nog wil weten: Als LaMOtta de gevangenis ingesmeten wordt...(geweldige scene!) slaat Deniro dan tegen een echte keiharde muur met vuisten en hoofd? of zitten er pads op? Ik bedoel, het oppervlak beweegt geen millimeter! als het inderdaad een echte muur is is Deniro nog net weer wat gestegen in mijn lijst van bewondering.
groet
The One Ring
Ik zou het niet weten van die muur, maar bij De Niro kun je ervan uitgaan dat het echt is.
Pieter Montana
groet
ChrisD
De Niro wilt alles echt.Die man wil altijd zijn rol voelen.Hij droeg zelfs voor zijn rol in "The Untouchables"het zelfde soort ondergoed zoals Al Capone en zocht zelfs Capone's kleermakers op voor zijn outfit.
ja dat heb ik ook gehoord. Jammer dat de film zo slecht is "The Untouchables". Bah wat was dat een teleurstelling. Goedkoop en Kevin Costner er ook nog in.
maar eh... Ja nu weet ik nog niet zeker of die muur een echte muur was. Ik bedoel je breekt je handen toch man!? Tenzij je een echte boxer bent misschien. Dat schijnt DeNiro ( volgens LaMotta ) dan ook weer geweest te zijn maar daar twijfel ik toch aan. De ervaring van jarenlang wedstrijden boxen is wel wat anders.
Groet
Goodfella_90
Je breekt je handen niet hoe hard je ook slaat, als je maar op de juiste manier slaat.
ChrisD
ok dan zal je ze niet breken maar het doet flink pijn lijkt me. Moet je er maar voor over hebben he.
Pacino88
Ik ben het na herkijken zeker eens met The One Ring,er mist zeker een interresant verhaal,en soms wordt er veel te veel gebekvecht.Maar verder zeker wat geweldige boksscenes,geweldige dialogen tussen Pesci en de Niro.
''You fucked my wife?''
hessel
de film is mij in de videotheek aangeboden als klassieker.
ik zet de film aan en na tien minuten zet ik hem weer uit. volgende dag opnieuw aangezet, toen heb ik hem af gekeken. het is blijkbaar een film waarvoor je in de stemming moet zijn. ik vind de film weinig spektakel bieden. een redelijk rustige film die op een niet zo'n boeiende manier het verhaal van een bokser weet te presenteren. misschien is dit omdat wij tegenwoordig meer verwachten van films. de films die tegenwoordig goed scoren, zijn films die je vastpakken en meesleuren, ontroeren, of je een boodschap willen meegeven. deze film weet mij op geen van deze punten te ''vermaken''. daarom is de benaming klassieker voor deze film misschien wel het beste. en je moet deze film ook kijken wanneer je wil zien hoe het wereldje toen der tijd was gepresenteerd op een rustige niet echt meeslepende manier. klassiekers kunnen je wel degelijk vastpakken en meesleuren, kijk naar the godfather! maar deze film doet dat gewoon niet. 3,5*
SiSsY bOY
Zeer slappe film
Kan mij totaal niet boeien!
mister blonde
als deze film iets niet is, is het slap. laat je eens verleiden tot wat uitleg...
hannes64
- 1926 berichten
Samen met ``somebody up there likes me`` en ``rocky``, beste boksfilm aller tijden.
een toprol van deniro.( vrat 30 kilo erbij.....oscar welverdiend )
roger
Pas weer eens gekeken. Wat een prachtige film. Prachtig in zwartwit. De chemie tussen de Niro en Pesci is super. Een topper. Op dit moment 4 1/2* maar dit kan nog meer worden.
pjutter
mooie film!
wist alleen niet dat hij volledig zwart wit was,
geen nadeel overigens hoor.
goed camerawerk tijdens het boksen.

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Top 5 beste sportfilms aller tijden

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Vijf scènes die bekend staan om hun ijzersterke acteerwerk

The Godfather

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975
transporterjaloezieviolent husbandparanoiabokserbroerbiografievuistgevechtbroken nose sporthuiselijk geweldover-the-hill fighter boksen